Sauna Çeşitleri

20-01-2020 23:46
Sauna Çeşitleri

Sauna Çeşitleri Nelerdir ?

 
Ahşap Sauna Hemen hemen bütün saunalar ahşap malzemeler kullanılarak yapılır. Daha doğal bir his ve ortam yaratmak için ideal dirler.
 
Kuru Sauna

Kuru sauna, geleneksel Fin saunası gibidir, çünkü içeride kayalar ısıtmıştır, ancak kayaların üzerine sığacak su yoktur. Bu tür sauna daha düşük neme sahiptir ve bir spor salonunda bulunabilir. Isıtmalı kayalara su eklemenin kuru bir saunada yapılabileceğini herkes bilmiyor, ancak diğer sauna kullanıcılarına karşı nazik olmanız ve halka açık bir sauna kullanıyorsanız her hangi bir kurala uymanız gerekir.
 

Geleneksel Fin Saunası


Bu özel sauna ahşap kaplıdır ve en yaygın olarak geleneksel sauna olarak bilinir. Sauna içinde ısıtmalı kayalar, bir kova su ve bir kepçe bulabilirsiniz. Sauna kullanan herkes kayalara su ekleyerek nemi kontrol edebilir. Bu saunadaki nemi ve buharı% 20'den% 40'a değiştirebilir.
 
Sauna içerisindeki sıcaklık ne kadar yüksek olursa nem o kadar düşük olur. 
 

Islak saunalar

 sauna çeşitleri
Islak olan saunalar en azından geleneksel saunaların yolunda değil, gerçekten bir sauna değildir.
"Islak sauna" terimi genellikle nemli ısı üreten bir buhar odasını tarif etmek için kullanılır.
Sauna gibi, diğer sağlık yararlarının yanı sıra gözeneklerinizi açabilir ve kasları gevşetebilir .
Bununla birlikte, saunaların aksine, bir buhar odası neredeyse hava geçirmez ve büyük miktarda nem oluşturur; hava o kadar nemli ki su aslında duvarlara yoğunlaşıyor. Isı, buhar üreteci adı verilen ve suyu buhara kaynayan ve havaya salan bir buhar odasında yaratılır.Islak bir sauna, en azından geleneksel saunaların yolunda değil, gerçekten bir sauna değildir.
 
"Islak sauna" terimi genellikle nemli ısı üreten bir buhar odasını tarif etmek için kullanılır. Sauna gibi, diğer sağlık yararlarının yanı sıra gözeneklerinizi açabilir ve kasları gevşetebilir . Bununla birlikte, saunaların aksine, bir buhar odası neredeyse hava geçirmez ve büyük miktarda nem oluşturur; hava o kadar nemli ki su aslında duvarlara yoğunlaşıyor. Isı, buhar üreteci adı verilen ve suyu buhara kaynayan ve havaya salan bir buhar odasında yaratılır.

 

Geleneksel sauna ve kızılötesi sauna arasındaki fark nedir?

Geleneksel saunalar, sauna odasındaki havayı ve taşları ısıtmak için ısıtıcılar kullanır. Isı kaynağı yüksek sıcaklıklara ulaşır, bu da saunadaki havayı ısıtır.
 
Modern saunaların çoğu, yüksek sıcaklıklar üretmek için bir termostat tarafından kontrol edilir. Bu geleneksel saunalardaki hava 169 ° ila 190 ° F arasındadır.
 
Sıcak hava, odayı doldururken vücut ter ile sonuçlanır. Bu sıcaklıklar son derece yüksektir ve seansın 15 dakikadan fazla olmaması tavsiye edilir.
 
Kızılötesi saunalarımız, vücudu doğrudan ısıtan kızılötesi dalgalar oluşturan bir ısıtıcı kullanır. Kızılötesi ışınlar, UV radyasyonu olmadan güneşten gelen ışınlarla aynıdır. Işınlar odadaki havayı ısıtmadan cilde derinlemesine nüfuz eder. Kızılötesi sauna içindeki sıcaklık 110 ° ila 140 ° F civarındadıR

Bir sauna yumuşak ahşap ile kaplanmış bir oda ve bir ısıtıcı içermektedir - elektrik veya odun y 190° kadar Fahrenheit ulaşma kabiliyetine sahip olup  ve. Ortalama sağlıklı bir birey, bu tür ısıyı tolere edebilir, çünkü çok düşük nemli kuru bir ortamdır.
 
Buna kuru sauna deneyimi denir. Bununla birlikte, diğer bir entegre geleneksel sauna bileşeni sauna taşlarıdır. Bunlar ısıtıcının içine veya üstüne yerleştirilir ve iyi ve sıcak olduklarında, bir buhar patlaması oluşturmak için üzerine biraz su serpersiniz.
 
Nem ürettiği için buna ıslak sauna deneyimi denir. Özetlemek gerekirse, sauna, kuru veya ıslak ısı üretebilen olağanüstü bir ısıtıcıya sahip ahşap bir odadır.

Islak ve kuru sauna arasındaki fark nedir?

sauna cesit ve modelleri
Su alın. Sıcak kayalara uygulayın. Bu kadar. Islak sauna deneyimi, ısıtıcı kayalar üzerine su döktüğünüzde buhar üretir. Böylece, kuru sauna herhangi bir nem olmamasıdır.
 

Sauna hakkında sık sorulan sorular ?


1. Sauna kullanımınız nasıl olacak?
 
Hazır imalattan kütük kabine kadar birçok sauna çeşidi vardır.
Kapalı veya açık saunası ne olursa olsun, saunanızın tarzı modern nible'dan geleneksel rustik, abartılı fütüristlik veya aradaki herhangi bir şeye kadar değişebilir. Sauna, gösteriş için lüks bir alan veya kendi mütevazı rahatlama alanıınz olabilir.

2. Sauna için boş alan nedir?
 
Saunanızın ne kadar büyük olması gerektiğini düşünün. Sauna açık havada olacaksa, alan daha az sorun olabilir. Saunaya dönüştürülecek bir odanız olabilir veya önceden inşa edilmiş bir sauna odasının kurulabileceği daha büyük bir odanız olabilir. Böyle bir oda, banyo saunasının kurulabileceği bir banyo olabilir. Odanın diğer işlevleri için ve saunanın önce ve sonra zamanınız için yeterli alanınız olduğunu düşünün.

3. Sauna sobası için nasıl bir elektrik bağlantısına ihtiyacım var?
 
Bu yaygın bir sorudur, çünkü elektrikli ısıtıcı bugün bir saunayı ısıtmanın en popüler yoludur.
Kesinlikle odun ateşlemeli ısıtıcılara sahip birçok sauna vardır ve eğer bir tane alabiliyorsanız, işlev için değil, his için öneririz.
Elektrik bağlantınız ısıtıcı boyutunu sınırlayabilir ve bu da saunanın boyutunu sınırlayabilir sauna sabasının kw degerine göre bir elektirk kablosu çekmenizi önermekteyiz örnek 380 volt 6 kw bir ısıtıcınız için 4x4 enerji kablosu kullanılmasını önermekteyiz.
Sauna ahşap kaplaması yapılmadan  önce için ısıtıcıda yeterli güçte güç kablosuna  sahip olduğunuzdan emin olun.

4. Nasıl bir sauna yapabilirim ?
 
Bir binaya sauna odası inşa etmek bina ve HVAC planları ve izinleri, kod uyumluluğu ve denetimlerini gerektirir. Yeni bir ev yapımında sauna eklenebilir ve sorun yaratmaz, ancak bir odanın değiştirilmesi veya yenilenmesinin farklı gereksinimleri vardır. Önceden yapılmış bir sauna, bu tür izinleri gerektirmeyebileceğinden bir çözüm olabilir. Önceden yapılmış bir sauna harika bir seçenek olabilir, çünkü binada kalıcı değişiklik yapılmasına gerek yoktur. Kendi veya çalışma ekibinizin yeteneklerini ve kaynaklarını da göz önünde bulundurun. Planlanan projeyi gerçekleştirebileceklerine güveniyor musunuz, yoksa daha basit bir önceden inşa edilmiş sauna daha güvenli bir çözüm olacaktır.

5. Sauna malzemelerinizi dikkate alarak seçin.
 
Ahşap ne kadar yumuşak olursa, o kadar az sıcak hissedilir. Ladin, kızılağaç ve kavak, sauna için çok popüler ahşap türleri olmasının nedeni budur. Meşe gibi yoğun ahşaplar sauna için uygun değildir. Sauna sıcağında ahşabın elde ettiği koku bilinmelidir. Bazı ağaç türleri, örneğin ladin gibi taze yumuşak bir koku yerine, ağır, sert bir kıyamet verebilir. Şu anda çok popüler bir trend, saunada geniş cam yüzeylere sahip olmaktır. Kuşkusuz bununla küçük saunalarda artıları, yani açık alan hissi var, ancak bir con, bu yüzeyleri temiz tutmanın ek görevidir ve bu cam ısıyı yalıtmayacak, böylece ısıtıcı gücünü zorlayacaktır. Sauna duvarları ve tavan her zaman ahşap olmalı ve kesinlikle ahşap banklar olmalıdır. Bu sadece yalıtım değil, aynı zamanda akustik nedeniyle de önemlidir. Sauna her zaman sessiz bir yer olmalıdır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.