Dezenfektan Klor Nedir?

24-12-2020 14:15
Dezenfektan Klor Nedir?

Klor ve Kloramin ile Su Dezenfeksiyonu

Su, insanları hasta edebilecek mikroplarla kontamine olabilen göller ve kuyular gibi çeşitli kaynaklardan gelir. Mikroplar, bir topluluğa ulaşmak için kilometrelerce borudan geçerken suyu da kirletebilir.

Su şirketleri, mikroplarla kontaminasyonu önlemek için, Salmonella , Campylobacter ve norovirüs gibi hastalığa neden olan mikropları öldüren bir dezenfektan (genellikle klor veya kloramin) ekler .


Klor ve kloramin, kamu su sistemlerinde kullanılan başlıca dezenfektanlardır.

Suyunuzda dezenfektan olup olmadığını, ne tür dezenfektan kullanıldığını ve işletmenizin dezenfeksiyon kurallarına ne kadar uyduğunu, işletmenizin tüketici güven raporunun bir örneğini alarak öğrenebilirsiniz .

Çoğu topluluk ya klor ya da kloramin kullanır.

Bazı topluluklar, yılın farklı zamanlarında veya diğer operasyonel nedenlerle klor ve kloraminler arasında geçiş yapar.

Daha az yaygın olarak, kamu hizmetleri klor dioksit gibi diğer dezenfektanları kullanır. Bir yeraltı suyu kaynağından (topluluk kuyuları gibi) su kullanan bazı su sistemleri, dezenfektan eklemek zorunda değildir.

Klor ile Dezenfeksiyon

klorlama nedir?

Klorlama, parazitleri, bakterileri ve virüsleri öldürmek için içme suyuna klor ekleme işlemidir. İçme suyunda güvenli klor seviyelerine ulaşmak için farklı prosesler kullanılabilir.

Az miktarda klorlu su kullanmak veya içmek, sağlığa zararlı etkilere neden olmaz ve su kaynaklı hastalık salgınlarına karşı koruma sağlar.

Toz klor fiyatlarını buradan inceleye bilirsiniz


Klorla ilgili herhangi bir sağlık sorunu var mı?

Su şirketiniz, size güvenli içme suyu sağlamak için su kalitesini düzenli olarak izler. Bazı insanlar kimyasallara ve çevrelerindeki değişikliklere karşı diğerlerinden daha hassastır. Sağlık sorunları olan kişiler, yerel sağlık departmanlarına başvurmadan önce sağlık hizmeti sağlayıcılarından tıbbi tavsiye almalıdır.


Diyaliz sırasında klor hastaları etkiler mi?

Diyaliz sırasında, hastanın kanındaki atık ürünleri temizlemek için büyük miktarlarda su kullanılır.

Diyaliz merkezleri, su diyaliz için kullanılmadan önce, klor ve kloramin de dahil olmak üzere tüm kimyasal dezenfektanları gidermek için suyu arıtmalıdır. Evde diyaliz kullanıcıları, kullanımdan önce sularını nasıl düzgün şekilde arıtacaklarına ilişkin talimatlar için makine üreticisine danışmalıdır.


İçme suyundaki güvenli klor seviyeleri nelerdir?

İçme suyunda litre başına 4 miligrama kadar (mg/L veya milyonda 4 kısım (ppm)) klor seviyeleri güvenli kabul edilir.harici simge. Bu seviyede, zararlı sağlık etkilerinin meydana gelmesi olası değildir.


Klor suyumun tadını veya kokusunu etkiler mi?

Klorlu su, arıtılmamış sudan farklı tad ve koku alabilir. Bazı insanlar klorlu suyun tadını ve kokusunu sever, bazıları ise sevmez. Suyun kalitesine ve sudaki klor miktarına bağlı olarak tat ve koku problemleri ortaya çıkabilir.


Klor evcil hayvanımı etkiler mi?

Klor ve kloramin balıklar, diğer suda yaşayan hayvanlar, sürüngenler ve amfibiler için zehirlidir.

İnsanlardan ve diğer ev hayvanlarından farklı olarak, bu tür hayvanlar suyu doğrudan kan dolaşımına emer.

Bu hayvanları, bu dezenfektanları içeren suda tutmayın. Klor, birkaç gün bekletilerek veya yerel evcil hayvan dükkanınızdan kloru gideren bir ürün satın alınarak sudan çıkarılabilir.

Bu evcil hayvanlar için dezenfektanları sudan çıkarma yöntemleri hakkında yerel evcil hayvan dükkanınıza danışın.


Suya eklenen az miktarda klor diğer evcil hayvanları (memeliler ve kuşlar gibi) etkilemez ve düzenli olarak hayvanları sulamak ve banyo yapmak için kullanılabilir.


Su sağlayıcım neden geçici olarak kloraminden klor dezenfeksiyonuna geçiyor?

ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), içme suyu arıtma tesislerinin içme suyunu dezenfekte etmek için kloramin ve klor kullanmasına izin verir.

Su sistemi boruları , mikropları öldürmeyi zorlaştıran bir biyofilm (balçık) tabakası geliştirir . Su sağlayıcılar, bu balçık tabakasının kaldırılmasına yardımcı olmak için geçici olarak kloraminden klor dezenfeksiyonuna geçebilir.


Klor tedavisi yeni mi?

Klor ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde 1908'de Jersey City, New Jersey'de büyük bir dezenfektan olarak kullanıldı.

Takip eden yıllarda klor kullanımı giderek daha yaygın hale geldi ve 1995 yılına kadar Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm topluluk su sistemlerinin yaklaşık %64'ü sularını dezenfekte etmek için klor kullandı.


Sudaki kloramin ile ilgili herhangi bir sağlık sorunu var mı?

Araştırmalar, az miktarda kloramin içeren su kullanmanın veya içmenin sağlığa zararlı etkilere neden olmadığını ve su kaynaklı hastalık salgınlarına karşı koruma sağladığını göstermektedir .

Bu çalışmalar, içme suyunda kloramin düzeyi litre başına 50 miligramdan (mg/L) daha az olan içme suyunda gözlemlenen sağlık etkileri olmadığını bildirmiştir. İçme suyu dezenfeksiyonu için normal bir seviye 1.0 ila 4.0 mg/L arasında değişebilir.


Su şirketiniz, size güvenli içme suyu sağlamak için su kalitesini düzenli olarak izler. Bazı insanlar kimyasallara ve çevrelerindeki değişikliklere karşı diğerlerinden daha hassastır. Sağlık sorunları olan kişiler, yerel sağlık departmanlarına başvurmadan önce sağlık uzmanlarından tıbbi tavsiye almalıdır. Daha fazla bilgi için yerel sağlık departmanınızla iletişime geçin.


Sudaki güvenli kloramin seviyeleri nelerdir?

İçme suyunda litre başına 4 miligrama (mg/L) veya milyonda 4 kısma (ppm) kadar kloramin seviyeleri güvenli kabul edilir. Bu seviyelerde, zararlı sağlık etkilerinin meydana gelmesi olası değildir.


Diyaliz sırasında kloramin hastaları etkiler mi?

Diyaliz sırasında, hastanın kanındaki atık ürünleri temizlemek için büyük miktarlarda su kullanılır. Diyaliz merkezleri, su diyaliz için kullanılmadan önce, klor ve kloramin de dahil olmak üzere tüm kimyasal dezenfektanları gidermek için suyu arıtmalıdır. Evde diyaliz kullanıcıları, kullanımdan önce sularını nasıl düzgün şekilde arıtacaklarına ilişkin talimatlar için makine üreticisine danışmalıdır.


Kloramin suyumun tadını veya kokusunu etkiler mi?

Suyunuzun tadında veya kokusunda herhangi bir değişiklik fark ederseniz, kloraminle arıtılmış su, klorla arıtılmış suya göre daha az "klor” tadı ve kokusuna sahip olabilir.


Kloramin içme suyumdaki kurşun veya bakır miktarını artırır mı?

Kloramin, suyun kimyasal özelliklerini değiştirerek kurşun ve bakır boruları etkileyebilir.

Kurşun ve bakır seviyeleri, EPA Kurşun ve Bakır Kuralı tarafından içme suyunda sıkı bir şekilde düzenlenir. Harici simge. EPA, kurşun ve bakır seviyelerinin nasıl en aza indirileceği konusunda kloramine geçiş yapan yerel su yetkilileri için rehberlik sağlar.


Ev suyunuzdaki kurşun veya bakır seviyeleri hakkında endişeleriniz varsa, test bilgileri için EPA'nın Güvenli İçme Suyu Yardım Hattını 800-426-4791 numaralı telefondan arayın.


Kloramin evcil hayvanımı veya bitkilerimi etkiler mi?

Klor ve kloramin balıklar, diğer suda yaşayan hayvanlar, sürüngenler ve amfibiler için zehirlidir.

İnsanlardan ve diğer ev hayvanlarından farklı olarak, bu tür hayvanlar suyu doğrudan kan dolaşımına emer. Bu hayvanları, bu dezenfektanları içeren suda tutmayın. Klorun aksine, kloramin suyun birkaç gün bekletilmesiyle giderilemez.

Bununla birlikte, akvaryum tedarik mağazalarında kloramini giderebilen ürünler mevcuttur. Bu evcil hayvanlar için dezenfektanları sudan çıkarma yöntemleri hakkında yerel evcil hayvan dükkanınıza danışın.


Suya eklenen az miktarda kloramin diğer evcil hayvanları (memeliler ve kuşlar gibi) etkilemez ve düzenli olarak hayvanları sulamak ve banyo yapmak için kullanılabilir.

KLOR ÇEŞİTLERİ NEDİR ?

Klor, maddenin temel yapı taşlarından biri olan doğal olarak oluşan bir kimyasal elementtir.

Dünya kıtalarının kayalıklarına dağılmış ve tuzlu okyanuslarında yoğunlaşmış olan klor, bitkiler ve hayvanlar için temel bir besindir.

Klor, dünyadaki en bol bulunan kimyasal elementlerden biridir. Topraklarda, minerallerde, bitkilerde ve hayvanlarda her yerde bulunur.

Deniz suyu, kıtalardan ayrışan ve Dünya nehirleri tarafından okyanuslara taşınan büyük bir çözünmüş klor rezervuarıdır.

Klorun diğer elementler ve bileşiklerle birleşme eğilimi, içme suyu dezenfektanlarından güneş enerjisi panellerine, yedek diz ve kalça eklemlerine kadar binlerce temel ürünü üretmek için kullanılmıştır.

Kimyasal reaktivitesinden dolayı, klor doğada nadiren tek başına elementel klor olarak bulunur ve tipik olarak sodyum klorür (sofra tuzu) gibi kimyasal bileşikler şeklinde diğer elementlere bağlı olarak bulunur.



Klor kimyası dünya çapında milyonlara temiz içme suyu sağlar. Klor dezenfektanlarla mümkün kılınan temiz içme suyu, su kaynaklı hastalıkların belası karşısında devasa bir zaferdir. Klor kimyası da silikon bazlı yarı iletkenlerden sürdürülebilir PVC yapı malzemelerine kadar 21. yüzyılda yaşamı tanımlayan binlerce ürünün üretiminde kritik öneme sahiptir.

Klorun kendisi bir tüketici ürünü olarak satılmaz, ancak tüketici ve endüstriyel ürünleri üretmek için kullanılır ve bitmiş tüketici ürününde bulunabilir veya bulunmayabilir.

 Örneğin bisikletlerden yapay diz protezlerine kadar her şey için kullanılan titanyum metal klor kimyası kullanılarak saflaştırılır.

Yüzme havuzları, klor bazlı dezenfektanlar kullanır ve klor, bir dizi tüketici ve endüstriyel uygulamaya sahip olan vinil üretiminde de önemlidir.

Havuz suyu bakım kimyasal ürünleri nelerdir ?

Klorun faydaları nelerdir?

Bilim adamları modern tıp ve yenilenebilir enerjideki ilerlemelere öncülük ederken, klor kimyası en temel ihtiyaçlarımızdan bazılarının karşılanmasında kritik bir rol oynamaktadır.
 Amerikan askerlerinin ve polis memurlarının korunmasına yardımcı olurken güneşin gücünden yararlanmaya yardımcı olur.

Klor kimyası, içme suyu ve yüzme havuzları gibi halk sağlığı tehlikelerini günümüzün kolaylıklarına dönüştürmemizi sağladı.
Klorun sudan kaynaklanan salgınları ortadan kaldırmaya yardımcı olmasından 100 yıldan fazla bir süre sonra, klor kimyası ailelerin ve ulusumuzun 21. yüzyılın zorluklarıyla yüzleşmesine yardımcı oluyor. Bu uygulamaların çoğu için, klorun makul bir ikamesi yoktur.
Klor aileleri nasıl sağlıklı tutar, çevremizi iyileştirir, bilimin ufkunu ilerletir ve Amerika ekonomisine güç verir:

  • Sodyum Hidroksit Ürün Ağacı : Sodyum hidroksit, çok çeşitli faydalı ürünlerin üretilmesine yardımcı olmak için kullanılır.
  • Güvenli Su : İnsanlar içme sularını ve yüzme havuzlarını güvende tutmak için her gün klor kimyasına güveniyorlar.
  • Enerji ve Çevre : Klor kimyası, sürdürülebilirlik, koruma ve yeşil enerji inovasyonunun kritik bir unsurudur.
  • Sağlık ve Güvenlik : Klor kimyası hayat kurtarır ve halk sağlığını iyileştirir.
  • Ekonomik Faydalar : Klor kimyası Amerika'nın ekonomik motoruna güç veriyor.
  • Klor Kimyasının Sırları : Zeplinlerden kurşuna dayanıklı yeleklere kadar, insanlık için faydalı bir mineraldir.

Klor ayrıca en faydalı kimyasal elementlerden biridir. Her kimyasal elementin kendine özgü özellikleri vardır ve klor çok reaktif bir element olarak bilinir - o kadar reaktiftir ki, genellikle bileşikler formundaki diğer elementlerle birlikte bulunur. Yalnızca 3,500'den fazla doğal olarak oluşan klorlu organik (canlı organizmalarla ilişkili) bileşik tanımlanmıştır.

Klorun kimyasal özellikleri, iyi kullanım için yenilikçi bir şekilde kullanılmıştır. Örneğin, bu unsur halk sağlığında önemli bir rol oynar. Klor bazlı dezenfektanlar, çok çeşitli hastalıklara neden olan mikropları içme suyu ve atık sudan ve ayrıca hastane ve gıda üretim yüzeylerinden uzaklaştırabilir.
 
Ek olarak klor, bilgisayar çiplerinden bitki koruma kimyasallarına ve kanserle mücadele ilaçlarına kadar her gün bağımlı olduğumuz binlerce ürünün üretiminde kritik bir rol oynamaktadır.
 
Bu ürünlerden bazıları klor içerir ve diğerleri üretimlerinde bir ara adım için basitçe klor kimyasına bağlıdır. ABD'de hacimce üretilen en büyük dokuzuncu kimyasal olan klor, gerçekten bir "güçlü kimyasal" dır.

"Klor İçme suyunun filtrelenmesi artı klor kullanımı, milenyumun halk sağlığı açısından muhtemelen en önemli ilerlemesidir." - LIFE Dergisi

Klorun dezenfeksiyon özellikleri, dünya çapında milyarlarca insanın hayatını iyileştirmeye yardımcı oldu.
Klor ayrıca halk sağlığı ve güvenliğine, ileri teknolojiye, beslenmeye, güvenliğe ve ulaşıma katkıda bulunan birçok ürünün yapımında kullanılan temel bir kimyasal yapı taşıdır.
Yiyecek, su ve ilaçlar, bilgisayarlar ve cep telefonlarının tümü klor kimyasına bağlıdır. Klor kimyası ayrıca kontakt lensler, klima soğutucuları ve güneş panellerinden kurşuna dayanıklı yelekler, enerji tasarruflu pencereler, boya ve protezlere kadar çok sayıda ürünün imalatında da kullanılmaktadır.

Klor, yeryüzündeki en bol ve temel minerallerden biri olan sıradan tuzdan üretilir. Klor üretim süreci olağanüstü verimlidir: üretim sürecinin bir yan ürünü olan hidrojen, birçok üretim tesisinde bir enerji kaynağı olarak kullanılır; ve başka bir yan ürün olan sodyum hidroksit, birçok tüketici ve endüstriyel ürünün üretiminde kullanılan değerli ve temel bir üründür.

Klor kimyası ailelerin sağlıklı kalmasına yardımcı olur ve çevremizi iyileştirir:
 
 

Klor Kullanım Alanları Nelerdir?

Su

Klor kimyası, içme suyunun ve yüzme havuzlarının güvenli kalmasına yardımcı olur.
Şehirler rutin olarak içme suyunu klor bazlı dezenfektanlarla tedavi etmeye başlamadan önce, her yıl binlerce kişi kolera, tifo ateşi, dizanteri ve hepatit A. ishal, yüzücü kulağı veya atlet ayağı dahil deri döküntüleri gibi hastalıklara neden olur.

Ev Dezenfektanı

Klor kimyası, çamaşırları beyazlatan ve dezenfekte eden ve mutfak ve banyo yüzeylerini dezenfekte eden ev tipi klorlu ağartıcı üretiminde kullanılır .
Seyreltilmiş çamaşır suyu ve su solüsyonları, norovirüs ("mide böceği" olarak da bilinir) ve mevsimsel grip dahil olmak üzere insanları hasta eden ev yüzeylerinde bulunabilen mikropları öldürmede özellikle etkilidir.

Gıda

Klor kimyası, ekinleri zararlılardan koruyarak ve mutfak tezgahlarını ve diğer gıdayla temas eden yüzeyleri dezenfekte tutarak , E. coli, salmonella ve diğer gıda kaynaklı mikropları yok ederek güvenli ve bol miktarda gıda sağlamaya yardımcı olur .

Sağlık hizmeti

Klor kimyası, kolesterolü düşürmeye, artrit ağrısını kontrol etmeye ve alerji semptomlarını hafifletmeye yardımcı olan bazıları da dahil olmak üzere bağımlı olduğumuz ilaçların üretiminde kritik öneme sahiptir.
Klor kimyası ürünleri ayrıca kan torbalarında, tıbbi cihazlarda ve cerrahi dikişlerde de bulunabilir. Klor kimyası ayrıca kontakt lensler, güvenlik gözlükleri ve solunum inhalerleri üretmek için kullanılır.

Enerji ve Çevre

Klor kimyası, güneş enerjisinin kullanılmasında, kum tanelerindeki silisyumun saflaştırılmasında ve bunların güneş paneli çiplerine dönüştürülmesine yardımcı olmada önemli bir rol oynar.
Klor bazlı epoksi reçinelerden yapılan rüzgar türbini kanatları, rüzgar enerjisini elektriğe dönüştürmeye yardımcı olur.

İleri teknoloji

Klor kimyası, akıllı telefonlara, tabletlere ve bilgisayarlara güç sağlayan hızlı işlemciler üretmek için kullanılır.

Klor kimyası ayrıca konut ve ticari klima soğutucuları, hibrit araba aküleri ve yüksek performanslı mıknatıslar üretmek için de kullanılır.

Yapı ve inşaat

Klor kimyası kullanılarak üretilen plastik köpük yalıtımı, ev ısıtma ve iklimlendirme sistemlerinin enerji verimliliğini artırarak enerji faturalarını düşürür ve doğal kaynakları korur.

Enerji tasarruflu vinil pencereler, ısıtma ve soğutma maliyetlerini ve sera gazı emisyonlarını azaltır.

Araştırmalar, vinil pencere üretiminin alüminyum pencere üretmek için gereken enerjinin üçte birini gerektirdiğini gösteriyor. Klor kimyası, dayanıklı boyalar üretmeye yardımcı olarak evinizdeki her odanın güzelliğine bile katkıda bulunur.

Savunma ve Hukuki Yaptırım

Klor kimyası, askerler ve polis memurları tarafından giyilen kurşuna dayanıklı yeleklerin yapımında kullanılır.

Klor kimyası, paraşütler ve gece görüş gözlüklerinin yanı sıra kokpit kanopileri ve füze yönlendirme teknolojilerinin üretiminde de kullanılmaktadır.

Ulaşım

Sıvı Klor kimyasalı, yolcuları güvende ve rahat tutmaya yardımcı olan koltuk minderleri, tamponlar, fren hidroliği ve hava yastıkları imalatında uçaklarda, trenlerde, otomobillerde ve teknelerde kullanılır.

Klor kimyası ayrıca kırılmaya dayanıklı pencereler, tel ve kablolar, çelik gövdeler ve navigasyon sistemleri üretmek için kullanılır.

Havuz Kimyasal Güvenliği

Doğru kullanıldığında, klor bazlı dezenfektanlar yüzücüleri bakteri ve yüzücü kulağı veya ishal gibi sorunlara neden olabilecek diğer mikroplardan korumaya yardımcı olur.
Göre Hastalık Kontrol ve Önleme (CDC) Merkezleri , klor ve pH yüzücüler hasta yapabilir mikroplara karşı ilk savunma hattıdır.

 

Klor Kullanırken Alınması Gereken Güvenlik Önlemleri Nelerdir?

Havuz kimyasalları kullanan kişiler için temel güvenlik ipuçları şunları içerir: koruyucu giysiler giyin; kimyasalları havalandırılmış alanlarda depolayın; doğrudan kuru kimyasalların üzerine sızabilecek sıvıları depolamayın; ve yanlışlıkla kimyasalları birbirleriyle veya suyla karıştırmayın.

Doğru şekilde kullanıldığında, üreticilerin talimatlarına göre, klorlu ağartıcı yalnızca güvenli olmakla kalmaz, aynı zamanda yüzeylerdeki zararlı mikropları öldürerek insanların sağlıklı kalmasına da yardımcı olur.
Bununla birlikte, klorlu ağartıcı yanlış kullanıldığında - örneğin, amonyak veya asitlerle karıştırıldığında - sonuç sağlığınız için zararlı olabilir.
 
Klorlu ağartıcı ve amonyağı karıştırmak toksik buharlar oluşturur.
Kazara çamaşır suyu ve amonyak karışımından çıkan dumanlara maruz kalırsanız, kendinizi hemen çevrenizden temiz havaya çıkarın ve acil tıbbi yardım isteyin.
Buharlar gözlerinize ve mukoza zararınıza saldırabilir, ancak en büyük tehdit gazları solumaktan gelir. 
Acil yardıma ihtiyacınız yoksa, maruz kalmanın sonraki etkileriyle başa çıkma ve kimyasalları temizleme konusunda tavsiye için Ulusal Zehir Hatıın'ı (UZEM 114) arayın.


İçme suyuna neden klor eklenir?

Klor, hastalığa neden olan mikropları yok eder ve suyun içilmesi güvenli hale gelmesine yardımcı olur. Su kaynaklı hastalıklar bir zamanlar her yıl binlerce ABD sakini öldürdü.

1908'de Jersey City, New Jersey'deki ilk kullanımının ardından, içme suyu klorlaması Amerika Birleşik Devletleri'nde hızla yayıldı ve kolera ve tifo gibi su kaynaklı hastalıkları neredeyse tamamen ortadan kaldırmaya yardımcı oldu .

İçme suyu klorlaması, 20. yüzyılda Amerikalıların ortalama yaşam süresinin yüzde 50 artmasında önemli bir rol oynadı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri içme suyu klorlamayı "ABD tarihindeki en önemli halk sağlığı ilerlemelerinden biri" olarak adlandırıyor.

Klor, bakteri, virüs ve parazit gibi tehlikeli mikropları öldürmenin yanı sıra sudaki hoş olmayan tatları ve kokuları azaltmaya yardımcı olur. Klor ayrıca su kaynağı rezervuarlarında, su şebekesinin duvarlarında ve depolama tanklarında yaygın olarak büyüyen balçık bakterilerini, küfleri ve algleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

 Aslında, EPA, tüketicilerin musluklarına kadar mikroplara karşı korunmaya yardımcı olmak için arıtılmış musluk suyunun tespit edilebilir düzeyde klor içermesini gerektirir.

İçme suyundaki klor güvenli midir?

EPA yönetmeliklerine uygun olarak içme suyunu dezenfekte etmek için eklenen az miktarda klor tüketim için güvenlidir. EPA'ya göre, içme suyunda izin verilen klor seviyeleri (milyonda 4 parçaya kadar), "çeşitli koşullar altında patojenlerin kontrolünü" sağlarken "yeterli bir güvenlik marjı dahil olmak üzere bilinen veya beklenen bir sağlık riski" oluşturmaz.

Çamaşır suyu veya diğer klor dezenfektanları kullanmak çevre için zararlı mıdır?

Doğru kullanıldığında tüketiciler, önemli çevresel etkiler olmaksızın ağartıcıyı güvenle kullanabilir. Mikrop ve lekelerle reaksiyona girdiğinde, klorlu ağartıcının yüzde 95 ila 98'i parçalanır ve tekrar tuzlu suya dönüşür.

 Önemlisi, atık su arıtma tesisleri, atık sudaki oksijen tüketen kirletici maddeleri yok etmek için klor dezenfektanları kullanır ve bu da arıtılmış atık suyun içine boşaltıldığı ülkemizin nehirlerinin ve akıntılarının kalitesinin korunmasına yardımcı olur.

 

Klorun Zararları Nelerdir?

Yanlış klor kullanımı sonucu yaşanabilecek bazı ters etkenler mevcuttur. Klor solunum güçlüğüne ve akçiğer ödemine neden olabilir, boğaz yolunda daralma yaparak boğaz ağrılarına neden olabilir.

Şiddetli baş ağrısı, bulantı ve kusma gibi reaksyonlra neden olabilir. Bayılmak, yoğun öksürük, gözlerde yanma, tükürükten kan ve göğüste daralma etkiler klorun yanlış kullanımından doğan en sık reaksyonlardır.

Klor Eksikliği Nedir?

Vücudumuzda bulunan kandaki klor oranının olması gereken değerlerin altında olması tıp alanında klor düşüklüğü olarak bilinmektedir.

Vücut dinamiklerinin düzen çalışabilmesi için kanda bulunan klor seviyesinin belirleyicisi böbreklerdir. Eğer klor eksikliği yaşanmaktaysa elektrolit dengesizliği yaşanabilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.