Havuz Kimyasal Kullanım Önemi

28-01-2020 22:08
Havuz Kimyasal Kullanım Önemi

Neden Havuz Kimyasalları Kullanmalıyım?


Havuzlar genel veya özel kullanımda olmaları fark etmeksizin oldukça bakım gerektiren yerlerdir. Bakım ve temizlik işlemleri için kullanılan malzemeler veya ayarlanması için bile oldukça dikkatli olunması gerekir. Firma olarak havuzun dezenfekte edilmesi için gereken kimyasalların satın alınmasına yardımcı oluyoruz. Havuzun ortam olarak ayarlanması ve hijyenik olması için bu kimyasalların ayarlanması önemlidir. Bilinçli ve bilgi sahibi olarak hazırlanması ise önem arz eder. Ölçü veya hangi kimyasalların kullanılacağını bilmemek ciddi sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir.
 

Havuz Kimyasalları Kullanım Miktarında Ölçü


Site olarak havuzların düzenli bir şekilde bakım ve temizliğinde kullanılan malzemelerin temin edilmesini sağlıyoruz. Göz kararı veya ölçü bilmeden yapılan ölçümler havuzu kullananlar için oldukça tehlikeli olabilir. Bundan dolayı firmamızdan bilinçli bir şekilde gereken kimyasalları alabilir ve ölçüler dahilinde sağlıklı bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz. Unutulmaması gereken detay kimyasal kullanımında göz kararı veya hiç bilmeden yapılan bir işlemin sorun olacağıdır.

Havuz Suyunun Test Edilmesi

Havuzun sitemizden alacağınız kimyasallar ile işleme alınmasından önce havuzun suyunu test etmeniz önerilir. Birçok kişi havuzun suyunu test etmeden bilinçsiz bir şekilde kullanmayı tercih eder. Bu durum tercih edilmemesi gereken bir olaydır. Bu sayede içerisinde bulunan mikrop veya organizmaların türü de anlaşılmış olur. 
PH değerinin belirlenmesi de aynı şekilde mümkün hale gelir. PH değerinin durumuna göre düşüren veya yükselten kimyasalları sitemizden temin edebilirsiniz. Suyun klor oranı da aynı test kiti sayesinde ortaya çıkar. Bunun sonucunda da uygun olan kimyasalı sitemizden incelemeye başlamanız mümkün olur. Bu rapor sayesinde hangi kimyasalların gerekli olduğu da kolay bir şekilde anlaşılacaktır.
havuz kimyasalları kullanım miktar ve oranları

Hangi Kimyasal Malzemeler Neler Kullanılmalıdır?

Havuz suyu bakımında en çok kullanılan havuz kimyasalları 4 ad dir.
 
PH düşürücü ve yükseltici,

Havuz suyu dezenfektanı olarak klor ve klor türevleri kullanılmaktadır.
 
Yosun önleyici haftada bir defe kullanılır
 
Havuz suyu parlatıcı haftada bir defa kullanılır 
 
Bunların oranlarına uygun bir şekilde kullanılması önemlidir.
 
Havuzun hijyenik olması aynı zamanda sağlıklı olmak ve uzun süre kullanmak için de gereken bir detaydır.

Havuz kimyasalları Nasıl Kullanılmalıdır?

Firmamız bünyesinde birbirinden farklı boyut, tür ve markada havuz suyu kimyasalları bulunmaktadır. Bu ürünlerin tamamını havuz temizliğinde kullanmanız söz konusu olacaktır. PH düşürmek veya yükseltmek için 100 metreküp suya 1.5 kg kullanmanız yeterlidir. Havuz yüzeyinin temizliği için kullanılması gereken temizlik malzemelerinin de kullanım ölçülerine uygun ve bilinçli olarak her hafta kullanımı söz konusu olmalıdır. Aldığınız havuz malzemelerinin kalitesi de uzun süreli kullanıma uygun olacağından uygun fiyatla sitemizde satılıyor.

Neden Kimyasal Kullanımı Önemlidir?


Çünkü havuz temizliği oldukça gereklidir. Havuzun temizlenmesinde ana neden havuzun daha hijyenik olmasıdır. Havuzda görüntü olarak meydana gelen görüntü kadar içeriğinde var olan toz, birikinti veya diğer etmenler hijyen açısından sorun oluşturabilir. Bunun için havuzda yaşanacak arızaların da engellenmesi ve sağlıklı kullanım için mutlaka temizlik yapılmalıdır. Kullanılanların kimyasal olduğu ve ölçüsüz kullanımın sorun oluşturacağı da unutulmamalıdır. Maliyet açısından da önemlidir. 
 
Not: Havuz bakımında kullanılan tüm havuz kimyasal ilaçları sağlık bakanlığı onaylı olmalıdır sizlerin ve havuzu kullanan diğer kullanıcıların sağlıkları açısından sağlık bakanlığı onayı olmayan ürünleri kullanmayınız.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.