Havuz Bakım Kimyasalları Nelerdir

19-04-2018 12:27
Havuz Bakım Kimyasalları Nelerdir

Havuz Bakımında Kullanılan Kimyasal Malzemeler

Havuz bakımı için gerek li olan hazır bakım kimyasal setleri Küçük

https://www.e-havuzmarket.com/kategori/hazir-havuz-kimyasal-setleri


Havuz temizliği için en önemli konulardan biri olan havuz kimyasalları, kontrollü bir kullanım sonucunda oldukça etkili sonuçlar doğuran ürünlerdir. Kontrollü bir şekilde havuz ilaçları uygulanarak havuzun kimyasal dengesinin sağlanması, genel hijyen ve insan sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu ürünler, belirli periyotlarla yapılan tahlillerin sonuçlarına göre kullanılmalıdır. Ürünlerin doğru kullanımı sonucu havuzda gerçekleşecek olumlu etkiler, kısa süre içinde net bir şekilde görülebilir.

Hijyenik bir havuz için belirli aralıklarla rutin değer kontrolleri yapılmalıdır. Bu kontroller doğrultusunda kaliteli havuz kimyasalları kullanılırsa, yapılan temizlik bir üst seviyeye çıkarılabilir. Havuza uygun ürünü seçmeden önce havuz kimyasalları incelenmeli ve ihtiyaca en uygun olanı kullanılmalıdır.
 

Havuz Kimyasalları Nelerdir?


Yosun öldürücü, hijyen sağlayıcı ve klor özelliği bulunan havuz kimyasalları, bakteri oluşumunu önler ve hijyenik bir havuza sahip olmanızı sağlar. Havuz kloru, en çok kullanılan kimyasallardandır. Klor fiyatlarının uygunluğu, fazla tercih edilmesinin en önemli sebeplerindendir. Piyasada genelde toz klor bulunabilir. Toz klor fiyatları talebe göre değişkenlik göstermekle birlikte, bu ürünler en hızlı sonuç veren havuz kimyasallarından biridir. Bir diğer kimyasal olan yosun öldürücü, var olan yosunu çürütür ve yenisinin üremesine engel olur. Ürün, talimatlara uygun şekilde uygulandığında kısa sürede etkili çözüm sunar. Dikkat etmeniz gereken; içeriği kaliteli olan ve standartlara uygun havuz kimyasalları kullanmak olacaktır. Hangi çeşidini kullanırsanız kullanın, kaliteli ürün almaya dikkat etmelisiniz.


Havuz Kimyasal İlaçları

Havuz kimyasalı fiyatları çeşitlerine, kalitesine ve piyasadaki talebe göre değişkenlik gösterir. Bu ürünler düzenli olarak kullanıldığı için bütçeye en uygun olanı tercih edilmelidir. Önce ihtiyaca uygun olan sağlık bakanlığı onaylı kimyasal belirlenmeli, daha sonra fiyat konusu göz önünde bulundurulmalıdır
 
Dış görünüşün güzelliğinden öte salgın hastalıkların önüne geçilebilmesi açısından yüzme havuzlarında havuz kimyasal bakımı son derece önemlidir.
 
Havuz bakımı ile kullanılan suyun, havuz çevresinin ve içinin temizliği yapılarak havuz mikroplardan arındırılmalıdır.
 
Sevdiklerimizin eğlendiği, vakit geçirdiği yüzme havuzu temiz olduğunda içerisindeki su da temiz ve berrak olacaktır.
 
Sağlıklı bir eğlence için havuz suyunun içme suyu kadar temiz olması gerekmektedir.
 
Bu bakım ve temizlik ise yüzme havuzları için özel olarak üretilmiş havuz bakım kimyasalları ile başarılı sonuçlar vermektedir.

Havuz İçerisinde yüzen insanlar, çevresel etkiler nedeniyle havuz suyu zamanla ister istemez kirlenmektedir.
 
Yağ, salya, ter, güneş yağları, kepek, toz, toprak, kum, çim ve hatta idrar bu kirliliğe sebep olan, zamanla havuz bünyesinde biriken maddelerden bazılarıdır.
 
Havuz kimyasal denefektanları bu maddeleri yok ederek havuzu insan sağlığı açısından kullanılabilir hale getirmektedir. 

Yüzme havuzları yapıları gereği bakteri ve mantar gibi çeşitli hastalıklara sebep olan, gözle görülemeyen organizmalar için ideal bir yaşam alanıdır.
 
Bu organizmalar hastalığa neden olabildikleri gibi yoğunluklarına bağlı olarak tortu oluşturabilir hatta suyun bulanmasına yol açabilirler. Havuz gibi havuz suyu da özel olarak üretilmiş havuz kimyasalları ile düzenli olarak temizlendiğinde gerekli hijyenik şartlar sağlanabilmektedir. 

Havuz suyunun temizliği denilince havuz kimyasalları arasında ilk akla gelen havuz kloru dur.
 
Klorlanmamış suyun bir çok hastalığa neden olduğu çok aşikardır.
 
Havuz bakımı açısından ikinci en bilindik konu ise Havuz pH değerinin ayarlanmasıdır.
 
Klor ve pH değerleri "Havuz Suyu Yönetmeliği” ile belirlenmiştir.
 
Klor ve pH bu değerler arasında dengelenmediğinde havuz içerisinde yosun oluşumu kaçınılmazdır.
 
Derz aralarında ve fayans çatlaklarında yoğunlaşarak yosunu gözle görülür hale getiren mikroorganizmalardan kurtulmanın çaresi ise yine bir havuz kimyasalı olan "yosun önleyici”dir. 
 
Havuz suyu içerisinde yer almaya başlayan partiküller de havuz sistemi içerisinde yer alan filtreler tarafından süzülememektedir.
 
Uygun havuz kimyasalları kullanılmadığında bu partiküller suyun berraklığını bozduğu gibi havuz aydınlatmaları önünde uçuşarak kötü bir görüntüye de sebep olacaktır.
 
Kapalı havuzlarda ise gerekli önlem alınmadığında solunan hava akciğerlere zarar verebilmektedir.
 
Teknik yetersizliğin yanı sıra bilgisizlik de solunan havanın kapalı havuzu kullanan insanların ciğerlerinde sigara içmişcesine zarar vermesine imkan tanımaktadır. 

Sağlıklı bir yüzme havuzu için havuz bakımı sırasında havuz kimyasalları kullanmak kesinlikle gereklidir. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış ve ihtiyacınıza uygun en etkili havuz kimyasalları şimdi www.e-havuzmarket.com ’da.
 
Havuz Bakımında Kullanılan Kimyasallar
 
Dezenfektanlar Havuz Kloru

%56 Toz granül klor
 
%90 Toz granül klor
 
%70 stabilizatörsüz klor kalsiyum hipoklorit
 
sodyum hipoklorit sıvı klor  
 
Havuz suyu ph düşürücü 
 
sodyum sülfat toz ph düşürücü 
 
sıvı ph düşürücü hidroklorik asit

 
Havuz yosun önleyici


Selenoid alg s 40 yosun önleyici
 
Wtr bst 40 yosun önleyici
 
Havuz suyu topaklayıcı parlatıcı
 
Wtr clear topaklayıcı parlatıcı
 
Selenoid brgrt parlatıcı topaklayıcı
 
Havuz suyu çöktürücü 
 
Selenoid flock 14 çöktürücü
 
Wtr flock 14 çöktürücü
 
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.