Ultraviyole Sistemleri ile dezenfeksiyon

16-01-2021 22:28
Ultraviyole Sistemleri ile dezenfeksiyon

Ultraviyole Uv Sistemleri ile Havuz Suyu Dezenfeksiyon 

 
UV dezenfeksiyon: Düşük maliyetle zahmetsiz havuz suyu bakımı

Ultraviyole uv Dezenfeksiyon Sistemleri, bireysel evlerde içme suyunun arıtılmasından tüm ilçelerin su kaynağının dezenfekte edilmesine kadar bir çok farklı uygulamada kullanılmaktadır. Ayrıca, suyun UV ile arıtılması, endüstriyel uygulamalar için suyu dezenfekte etmenin daha güvenli, çevre dostu ve daha uygun maliyetli yolu olarak kabul edilmektedir.
 
Havuz suyu her gün kirlenir, bu da uygun bakım yapılmazsa havuz suyu bulanıklaşıp bozulacaktır. Uzun vadeli havuz sahipleri, ortak havuz bakım yöntemlerine çok aşinadır, ancak UV dezenfeksiyonunun pratik eklenmesi konusunda daha az bilgi sahibidir.
 
UV Dezenfeksiyon Sistemi Nedir?
UV su dezenfeksiyon teknolojisinde, çoğalan ve çoğalan bakteri, virüs, küf, alg ve diğer mikroorganizmaların dezenfeksiyonu için 253,7 nanometre dalga boyuna sahip ultraviyole ışık kullanılmaktadır. UV dezenfeksiyon teknolojisi, mikroorganizmaların DNA'sını yok ederek onları ölü bırakır ve daha fazla büyüyemez. UV dezenfeksiyon teknolojisi içme suyu dezenfeksiyonu, proses suyu dezenfeksiyonu, atık su dezenfeksiyonu ve yüzey dezenfeksiyonu için kullanılabilir. Dezenfeksiyon uygulamaları dışında bu teknoloji, TOC giderimi ve Ozon imhası için de kullanılabilir. Ayrıca hastaneler , fabrikalar ve ofisler için UV sterilizatör bulunmaktadır.

 UV Dezenfeksiyon Sistemi Nasıl Çalışır?
Olarak ultraviyole su dezenfeksiyon teknolojisi , mikroorganizmaların nüfuz ve DNA yok ederek UV ışığı dezenfekte. DNA, organizmaların işlevlerinde ve üremesinde önemli bir rol oynar, dolayısıyla DNA'nın yok edilmesi organizmanın aktif olmasını ve çoğalmasını engeller. Bu UV enerjisi (240-280 nm dalga boyu) güneş ışığında da çok küçük miktarlarda doğal olarak bulunur. Aynı enerji, genellikle UV lambaları olarak bilinen yüksek cıva deşarjlı lambaların yardımıyla daha güçlü yoğunluklarda üretilir.

Doğru UV ışığına maruz kaldığında hiçbir bakteri, virüs, küf veya sporları hayatta kalamaz. Bu nedenle UV, su sterilizasyonu için en iyi çözüm olarak kabul edilir ve oda sterilizasyonu için kullanılabilecek UV mobil sterilizatör makinesi vardır. 
uv sistemleri nasıl calısır

 
Su bakımı için temel gereksinimler
Optimum havuz bakımının ilk ve en önemli adımı pH değerinin ayarlanmasıdır. Bu, haftada en az bir kez kontrol edilmeli ve ayarlanmalıdır. Ölçüm, tabletler veya test şeritleri kullanılarak gerçekleştirilir. Sonuçlar 7.0 ile 7.2 arasındaki ideal değerin altında veya üstünde ise özel granüller ile pH değeri yükseltilmeli veya düşürülmelidir. Bu adım göz ardı edilirse, diğer su bakım ürünleri optimum şekilde çalışmayacaktır, bu da suyun yeterince dezenfekte edilmeyeceği anlamına gelir. En yaygın havuz bakım yöntemi klorludur. Ayrıca yüzme havuzuna aktif oksijen uygulanarak aktif oksijene dayalı granüller kullanılabilir. Bu, güvenilir dezenfeksiyon sağlar ve yosun oluşumunu önler.

Her havuz sahibi günlük su bakımı için zaman bulamaz. Ayrıca özellikle büyük yüzme havuzları için gerekli olan tüm su bakım ürünlerinin maliyeti de göz ardı edilmemelidir. Bu nedenlerle UV dezenfeksiyon cihazları geliştirilmiştir.

Neden UV dezenfeksiyonu ?
UV radyasyonu ile dezenfeksiyon prensibi su arıtımı için de birçok amaç için kullanılmaktadır. UV dezenfeksiyon cihazı ile su bakım ürünleri ve dezenfektanların eklenmesi önemli ölçüde azaltılabilir. Yüzme havuzunda temiz ve berrak suyu verimli ve çevreye duyarlı bir şekilde sağlar. Ek olarak, esas olarak tipik yüzme havuzu kokusundan sorumlu olan sözde kloraminler azaltılır.
 
UV dezenfeksiyon sistemlerinin faydaları nelerdir?
 uv_dezenfelsiyon_havuz_sistemleri
1.   Daha düşük işletme maliyeti
Bir UV dezenfeksiyon tesisi, NaOCI kullanan bir klorlama tesisine karşı tipik geri ödeme süresi 1,5 yıl olan klorlama veya ozonlamaya kıyasla çok daha ekonomiktir.

2. basit ve güvenli çalışma:
UV dezenfeksiyon sistemi, çok az kullanıcı müdahalesi ile veya hiç müdahalesi olmadan çalışır. Çevrimiçi izleme sistemi, sürekli olarak dezenfeksiyon sürecini kontrol eder ve performansta herhangi bir düşüş olması durumunda kullanıcıyı uyarır.

3. Kompakt:
UV saniyeler içinde dezenfekte eder ve herhangi bir temas tankı veya tutma süresi gerektirmez, özellikle kentsel ortamlarda değerli gayrimenkul tasarrufu sağlar.

4. çevre dostu
UV kimyasal kullanmaz ve yan ürün oluşturmaz. Bunu, çevremizi daha fazla kirleten ve sağlığımızı tehlikeye atan tri halo metanlar gibi tehlikeli kanserojen maddeler üreten klor ile karşılaştırın.

5. Güvenli
Bir UV dezenfeksiyon sistemi, yanıklara ve solunum problemlerine yol açabilecek Klor Gazı veya Sodyum Hipoklorit gibi tehlikeli kimyasalların teminini gerektirmez.

6. enerji verimli
Alfaa UV sistemleri gibi iyi tasarlanmış sistemler, diğer teknolojilere kıyasla çok daha az elektrik tüketen yüksek enerji verimli UV radyasyon kaynakları kullanır. 
 
Havuz UV ultraviyole  lambalarının avantajları
un dezenfeksiyon faydaları
Bakteriler, virüsler ve alg oluşumu üzerinde kontrol
Havuz suyu dezenfeksiyonu
Su bakım ürünlerine olan ihtiyacı yaklaşık% 80 azaltır
Tipik yüzme havuzu kokusunun gelişmesini engeller
Göz ve cilt tahrişini önler
UV ışığı ile kombine klorun bozulması
Çevre dostu
Basit bağlantı ve kolay bakım
 
Uv sistemleri kullanırken dikkat edilmesi gerekenler
 Ultraviyole Sistemlerinde dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise sistemin kullanımına mümkün olduğunca havuza en yakın yere konmasıdır.  Ultraviyole ünitelerinde iyi bir verim elde etmek için periyodik bakım önemlidir. Senede bir kere UV lamba değişimi ve ham su kalitesine bağlı olarak, periyodik olarak kuvars cam temizliği yapılmalıdır. Bu temizliğin yapılmaması durumunda, UV ışınım etkinliğini azaltacak ve cihaz verimi düşecektir.
 
UV dezenfeksiyon cihazlarının montajı
Cihaz, nozul hattına entegre edilmiştir ve hem dikey hem de yatay olarak monte edilebilir. UV dezenfeksiyon cihazını kum filtre sistemi ile birlikte ortak bir zamanlayıcı üzerinden çalıştırmanız tavsiye edilir. Bu, lambanın yalnızca su akışı olduğunda yanmasını sağlar.
un dezenfeksiyon sistemleri havuz montajı
Bağlantı için uygun boru malzemesi gereklidir. UV tüpünü değiştirmek ve temizlemek için yeterince boş alan olduğundan emin olun.
 
Bir tüpün ömrü yaklaşık 9.000 saattir (2 ila 3 yıl). Bu sürenin sonunda değiştirilmelidir, aksi takdirde dezenfeksiyon etkisi önemli ölçüde azalacaktır.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.