Tuz Klor Jeneratörü Bakımı

06-02-2021 14:50
Tuz Klor Jeneratörü Bakımı

Tuz Hücresinde Kalsiyum Oluşumuna Neden Olan Nedir? 

Tuzu su havuz sistemleri gerçek kimyasal  tasarrufu sağlar, ancak düzgün çalışmalarını sağlamak ve tuz hücrenizin ömrünü uzatmak için ara sıra bakıma ihtiyaç duyarlar. 
 
Tuz klor jeneratörü akış hücresinde bulunan titanyum plakaların üzerinde oluşan kireç birikmesi Bunun bir numaralı nedeni yüksek pH ve alkali nite seviyeleridir. Havuza tuz eklemek, havuzdaki pH seviyesini yükseltir ve bir tuzlu su kloratörünün ürettiği sodyum hipoklorit de pH'ı yükseltir. havuz suyu PH seviyenizi , 7.2-7.4 civarında tutmak, tuz hücrenizde kireç oluşumunu azaltacaktır.

Havuzunuzdaki yüksek Toplam Alkalinite seviyeleri de bir faktör olabilir. Yüksek karbonat seviyeleri pH seviyenizi düşürmeyi zorlaştırabilir ve ayrıca elektrik yüklü metal plakalara tutunan kiraç tabakasına katkıda bulunur. TA seviyenizi düşük tarafta da 80-90 ppm civarında tutun.

Bir havuzdaki yüksek Kalsiyum Sertliği seviyeleri, tuz hücrenizde kireç oluşumunu hızlandıracaktır - muhtemelen bu kadarını tahmin edebilirdiniz. Düşük taraftaki kalsiyum sertlik seviyenizi 180-200 ppm civarında koruyun.

Tuz kollayıcınızın çalışma süresi, tuz hücrenizde kireç oluşumunu da artırabilir. Tuz sistemi ne kadar uzun süre çalışırsa, kalsiyum tuzlarını çekmek için o kadar çok zaman gerekir. Tuz seviyenizi uygun seviyede tutmak ve ürettiği kloru güneşten korumak için dengeleyici veya saç kremi kullanmak, tuz sisteminizin gerekli çalışma süresini azaltacaktır.

Tuz Klor Jeneratörü Tuz Klor Hücrenizi Temizleme
klor jeneratörü hücre temizliği nasıl yapılır
 
Hücreyi çıkarmadan önce sisteme giden gücü kapatın ve havuz pompasını devre dışı bırakın.
Tuzlu havuz sistemleri için bir numaralı bakım maddesi, tuz hücresini her 2-6 ayda bir, ancak yalnızca gerektiği kadar düzenli olarak klor üretim hücresini temizlemektir. Mineral birikintileri, yalnızca sert su alanlarında değil, metal plakalar arasındaki boşluğu da köprülemektedir.kirli tuz hücresi Kalsiyum, elektrik yüklü plakalara doğal olarak çekilir ve çok fazla biriktiklerinde, elektrolizin meydana gelmesini engelleyerek klor üretimini düşürür. Zamanla, tuz hücresinde çok fazla birikme plakalar üzerindeki kaplamalara kalıcı olarak zarar vererek hücre arızasına yol açabilir bu pahalı bir maliyeti üstlenmeniz anlamına gelmektedir.

Birçok yeni havuz tuzu sistemi ters polarizasyon ayaları sayesinde 2-4-6 saat de kendi kendini temizler. Harika bir özellik, bunu metal plakaların polaritesini veya yükünü tersine çevirerek, akan su tarafından süpürülen çekilen mineral birikintilerini ters yüklü bir plakaya yapışmadan önce iterek yaparlar.

Hücre temizliğinden önce tüm makine dairesinin elektrik enerjisinin kesilmesi gerekmektedir Tuz klor üretim hücresini küçük bir kovayı 10lt suyla, 1 bardak muriatik asitle karıştırarak Hücreyi kovaya daldırıp 10 dakika bırakılır, birkaç dakika sonra hücre ters çevrilir. Bu işlem buluna bilirliğin yüksek olması sebebi ile hidroklorik asit HCI ile de yapıla bilmektedir asit yoğunluğuna bağlı olarak profesyonel kişiler tarafında çok dikkat edilerek yapılması tasfiye edilmektedir.
 
Asit ölçeği çözmek için çalışırken köpürme ve köpürme göreceksiniz. Köpürme durduğunda temizlik tamamlanmıştır. Hemen ardından, asit izlerini gidermek için tuz hücresini iyice durulayın.
tuzlu_havuz-jeneratoru-hucre-temizligi_nasil_yapilir
Klorlayıcı hücrenizi yeniden takmadan önce. Her şeyi bir kez daha gözden geçirin ve tüm bağlantı parçalarının sağlam ve hasarsız olduğundan emin olun. Herhangi bir aksesuar aşırı aşınma ve yıpranma belirtileri gösteriyorsa, hat boyunca daha büyük hasarı önlemek için bunları hemen değiştirin.
 
 Tuz klor jeneratörü Hücrenizi Temizlerken Hatırlamanız Gerekenler
Yukarıda özetlenen temizleme adımlarının yanı sıra, tuz hücrenizi temizlerken hatırlamanız gereken bazı noktalar aşağıda verilmiştir.
Asit solüsyonu aşındırıcıdır ve tuz klor jeneratörü hücrenize zarar verebilir. Yalnızca kesinlikle temizlenmesi gerektiğinde hücre temizliği yapın. Aşırı temizlik, hücrenize zarar verebilir.
Asitik su ile temizlik sonrası hücre üzerinde tortular hala mevcutsa, biraz özel dikkat gerektirebileceğinden havuz operatörü ile iletişime geçin.
Kapsamlı bir temizlikten sonra, tuzlu su klorlayıcınız düzgün çalışmıyorsa, hücreyi değiştirme zamanı gelmiş olabilir.
 
Klor jeneratörü hücresi değiştirme zamanı geldiğinde dikkat etmeniz gereken bazı işaretler.
Eksik Plakalar / Elemanlar
Plaka aralarında titanyum bağlantı elemanlarında yıpranma kopukluk
Tuz jeneratörü çalışma kapasitesi % 100'e çıkmış olsa bile bulutlu bir havuz havuz suyunda 0 ppm klor miktarı
Tuz seviyeleriniz yerinde olsa bile tuz jeneratörü "düşük tuz" göstergesi görüntülüyor


Tuz hücrenizi temizlerken yapılmaması gereken bazı şeyler .
 
Klor Hücresi temizliğinde 10 dakikadan fazla aside batırmayın.
Asit gücünü artırmayın, 15: 1 solüsyon kullanın.
Tuz hücresi birikintilerini kazımak için metal aletler kullanmayın.
Görünür şekilde kaplanmamışsa tuz hücresini temizlemeyin.
Kablo bağlantılarının sıkı bir şekilde yapıldığından emin olun
Hücre giriş çıkış bağlantı vanalarının kapalı olarak çalıştırılması hücreye büyük zarar verecektir. 

Klor jeneratörü akış Sen sörünün Temizlenmesi
Nadir olmasına rağmen, sert su alanlarında, akış sensörü terminallerde de tortular oluşturabilir. Su akışının çalışma için yeterli olduğundan emin olmak için tuz sistemlerinde bir akış sensörü kullanılır. Ayrıca burada gösterilen 3 sensör gibi genellikle havuzdaki su sıcaklığını ve tuz seviyesini de algılarlar.

akış sensörü T bağlantı parçasından çıkardıktan sonra, 3 sensör probunun tümünü veya alt taraftaki noktaları temizlemek için bir bulaşık süngerinin dokulu tarafı ile fırçalayın. Sensörü tekrar hüçre yerine yerleştirin ve hala "Akış Yok" hatası alıyoruz! Pompa açık olduğundan ve filtre basınç göstergesinde 1.0 bar üstünde olduğundan akış olduğundan emin olun. sorun devem eder ise havuz operatöründen destek ala bilirsiniz.

Diğer Tuz Hücresi Bakım İpuçları
1 Tuz hücrenizi fazla çalıştırmayın - temiz ve berrak havuz suyu tutmanız için klor seviyenizi gerektiği kadar düşük tutun.

2 Klor seviyenizi güneşten korumaya yardımcı olmak ve hücrenin aşırı çalışmasını önlemek için Saç Kremi veya Dengeleyici kullanın .

3 PH'ınızı dengede tutun, 7.2'nin altındaysa tuz hücresini aşındırabilir ve 7.6'nın üzerindeyse klorun etkinliğini azaltacaktır.

4 Havuzda tuz seviyesini uygun tutun. Yılda bir veya iki kez daha fazla tuz eklemeniz gerekecek.

Özetle, Tuz Hücrenizin en yüksek performansını sağlamak için:
Uygun tuz seviyelerini koruyun. havuz filtresi ters yıkama ve buharlaşma  nedeniyle kaybolan tuzu tamamlamak  için tuz ekleyin.
Düşük pH, Toplam Alkalinite ve Kalsiyum Sertliği seviyelerini koruyun.
Herhangi bir kireç birikimini gidermek için Tuz Hücrenizi düzenli olarak inceleyin ve temizleyin.
Klor seviyenizi olabildiğince düşük tutun. Suyu 1.0-2.0 ppm'yi korumak için test edin.
Süper klorlama işlevini yalnızca çok düşük klor seviyelerini yükselmek için gerektiği kadar kullanın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.