Spa Faydaları

30-12-2019 21:55
Spa Faydaları

Spa jakuzi kullanım faydaları nelerdir ?

 

Spa ve jakuzileri kullanmanın 10 faydası 


Pek çok insan spa banyoları yapmak için 10 nedene ihtiyaç duymaz. Zaten kendi başlarına oldukça eğlencelidirler ve stresi hafifletebilir ve bizi temiz ve yenilenmiş hissettirebilirler. Bununla birlikte, spa banyoları yapmak için daha fazla neden vardır ve bazıları aslında sağlığınızı etkiler.
Kas ağrıları çekiyor musunuz? Sırt ağrısı? Stres? Spa küveti veya saunada rahatlamak yardımcı olabilir! İyileştirilmiş dolaşımdan eklem ağrısının giderilmesine kadar spa küvetleri ve saunalar sayısız sağlık faydası sunar
 
1. Kardiyovasküler sağlığınızı artırabilir

Bruce Becker'e göre , kendinizi genel olarak boynunuza kadar suya batırmak size kardiyak bir egzersiz yapar. Çünkü su vücudunuza daha fazla baskı yapar, bu da kalp hacminizi artırır. Başka bir deyişle, suya batırdığınızda, kalbiniz daha çok çalışır ve bu da sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

2. Uykuya yardımcı olabilir

spa kullanımı sağlık yararları
Sıcak su, uyumanıza yardımcı olan rahatlamayı destekler. Bunu açıklamak yeterince kolaydır. Gergin vücudunuzu bir küvet sıcak su koyduğunuzda, ısı vücut ısınızı yükseltir ve kaslarınızı gevşetir. Bu, daha iyi uyumanıza yardımcı olabilecek yorgun ve rahat olmanızı sağlar. Ancak, bir spa banyosunda uykuya dalmaya çalışmamalısınız. Bu korkunç bir fikir.

3. Ağrıları ve ağrıları hafifletmeye yardımcı olabilir

Az önce açıkladığımız gibi, genel olarak sıcak su vücudunuzun rahatlamasına yardımcı olur. Bu ayrıca kas çekmesi ve hatta artrit gibi atletik yaralanmalarla ilişkili ağrıları ve ağrıları hafifletebilir. Acı çekiyorsanız ve kırık bir kemik değilse, iyi bir ıslanma muhtemelen daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır.


4. Kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir

Mayo Clinic araştırmacısı Thomas Allison, MPH, PhD , bir spa banyosunda oturmanın kan basıncınızı düşürebileceğini gösteren bir çalışma yaptı. Bu, kalp hastalığı riski altında olan veya hipertansiyonu olanlar için mükemmeldir. Tabii ki, bu sorunlardan muzdarip iseniz doktorunuza danışmalısınız, ancak Dr. Allison'ın araştırması, spa banyolarında olduğu gibi sıcak suyun kalp atış hızınızı artırırken kan basıncınızı düşürdüğünü gösterdi. kardiyovasküler sağlık.

5. Diyabet ve kilo kaybına yardımcı olabilir

Gerçekleştirilen küçük bir çalışma , düzenli spa banyoları alan diyabetli kişilerin kan şekerini ve kan şekeri düzeylerini düşürebildiğini göstermiştir. Ayrıca haftada altı gün 30 dakika Spa kullanmanın, diyetlerinde veya egzersizlerinde tek bir değişiklik yapmadan ayda dört kilo verdiğini gösterdi. Bir sonraki büyük diyet değil ama her biraz yardımcı olur!

6. Stresi azaltabilir

Tüm bu rahatlama ve sıcaklık tam anlamıyla sizin için iyi değil, aynı zamanda mecazi olarak sizin için de iyi. Ilık suda oturmak ve faydaları hissetmek stresinizi büyük ölçüde azaltabilir. Stresi azaltmak, zihinsel ve fiziksel sağlığınız üzerinde olumlu iyileştirmeler yapabilir ve genel refah hissini teşvik edebilir.
spa kulla nim faydalari
7. Vücudunuzu temizlemeye yardımcı olabilir

Isı gözeneklerinizi açar ve spa banyosu gibi temiz bir ortamda olduğunuzda bu iyi bir şey olabilir. Gözenekleri açarak suya oraya girme şansı verir ve cildinizdeki çeşitli kir ve toksinleri temizlersiniz. Sonuç, potansiyel olarak daha açık bir cilde sahip olan yenilenmiş bir duygudur. Detoksifikasyon işlemi sizi daha iyi hissetmenizi sağlayabilir!

8. Baş ağrısı azaltmak yardımcı olabilir

Dilate kan damarları, gevşeme ve sıcaklık arasında spa banyoları da baş ağrısını azaltmaya yardımcı olabilir. Kan damarlarını genişleterek, başınızdaki basıncı azaltabilir, bu da genel rahatlama ve sıcaklık sürece devam ederken baş ağrılarından kurtulmanıza yardımcı olur. Baş ağrınız varsa, iyi spa banyoları düzeltmenize yardımcı olabilir.

9. Bu benlik saygısı ve güven artırabilir

Kendinizi iyi hissettiğinizde, iyi düşünceleriniz olur. Spa banyoları sizin için tüm bu şaşırtıcı şeyleri yapabildiğinden, zihinsel fayda oldukça somuttur. Kötü hissettiğiniz bir spa banyosuna girdiğinizde ve banyo kendinizi daha iyi hissettirdiğinde, kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar ve kendinizi iyi hissettiğinizde kendinizi daha güvende hissedersiniz. Büyük bir etkinlikten önce iyi bir ıslanma, rahatlamanıza, kendinize daha fazla güvenmenize ve zihinsel olarak daha hazırlıklı olmanıza yardımcı olabilir.

10. Endişeyi artırabilir

spa banyolarının sağlık yararları

Anksiyete, birçok insan için üstesinden gelmek zor bir sorundur, ancak spa banyoları yardımcı olabilir. Rahatlama, stres giderme ve sıcaklık sayesinde spa banyoları daha az endişe hissetmenize yardımcı olabilir. Tabii ki, hepsinden kurtulmak için bir spa banyosundan daha fazlası gerekir, ancak her biraz yardımcı olur!

Sudan gelen buhar burun ve bronş pasajlarını açabilir ve üst solunum sağlığını iyileştirebilir.

• Çalışmalar, spa küveti veya spada günde sadece 30 dakika geçirmenin kan şekeri seviyelerinde önemli bir düşüşe neden olduğunu göstermiştir. Bu, Tip 2 diyabetliler için büyük bir faydadır.

Zihinsel Daha Güçlü Olun!
Zihinsel olarak güçlü olmak ve yaşamın sorumluluğunu almak için kendinizi Spa kullanımı önerilmektedir.

Daha Güçlü Olun
spa faydalari
Riskleri unutmayın!

Faydalarına rağmen spa banyoları herkes için iyi olmaya bilir.
Kalp hastalığı olanlar özellikle dikkatli olmalıdır çünkü kardiyovasküler etkiler aslında komplikasyonlara neden olabilir.
Ayrıca, sıcak küvetler, sıcak banyolar, vb sizi terletebilir ve dikkatli değilseniz dehidrasyona neden olabilir.
Çok sıcak oldukları için, sıcağa karşı hassassanız veya çok uzun süre oradaysanız, ısı çarpması riskini de yaşarsınız.
Hamile kadınlar dikkatli olmalı ve sıcak su dikkatli olmazlarsa bebeği olumsuz etkileyebilir.
Bir spa banyosu kulanı ile ilgili herhangi bir şüpheniz varsa, doktorunuza danışmalısınız. Aslında, sadece güvende olmak için doktorunuza danışmalısınız!
Spa kullanmanın  faydaları somut olsa da, mucize işçi değildirler.
Birinin odak noktası olmaktan ziyade sağlıklı bir yaşam tarzını arttırmak için daha iyisini dir.
Herkes her seferinde iyi bir jakuziden zevk almalıdır (sağlıkları buna izin veriyorsa eger ) çünkü çoğu durumda spa daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir!

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.