Regl İken Yüzmek

Regl İken Yüzmek

Regl Döneminde Havuza ve Denize Girmenin Yolları

 
Tatil planınızı özel gününüze göre planlamış ola bilirsiniz kadınların özel günleri psikolojik veya hormonlar sebebi ile erken ve geç olabilmekte bu konuda siz hanım efendilere adetli iken havuz ve deniz kullanımı hakkında yardımcı olacak içerik hazırladık.
 
Önce adet dönemi nedir ?  

Kadın üreme hücresi olan yumurta düzenli bir aylık döngü içerisinde, yumurtalık rezervinde olgunlaşırken rahmin iç dokusu da kalınlaşır.
 
Döllenme olmaması sonucunda bu yumurta ve kalınlaşan doku kişiden kişiye miktarı değişkenlik gösteren kan ile vücut dışına atılır.
 
Yaşanan bu olay adet kanaması olarak da bilinmekle beraber regl olayıdır.

Regl ergenlikten menopoz dönemine kadar hamilelik süreçleri dışında her ay yaşanır.
 
İşte genç kızlıktan kadınlığa dek süren insan hayatının çok uzun bir sürecinde yaşanan regl ile kız veya kadın hayatını uyumlu şekilde yaşar.

Ancak bu süreçte bilinçli olmak kişinin hayat standartlarını yükseltirken aksi bir durum söz konusu olduğunda haliyle ortalama 3 ila 7 gün süren regl dönemi kişinin tamamen hayattan kopmasına adeta kendini soyutlamasına neden olmaktadır.

Söz konusu bu soyutlanma bir kızın veya kadının hayatının en güzel anılarının yerini sıkıntılı olduğu değerlendirilen regl döneminin almasına neden olur. Kaybolan bu anılardan biri de yaz aylarında yılın yorgunluğunun atıldığı, doyasıya eğlenildiği, yeni yıla deşarj olunduğu tatil anılarıdır.

Biz yaşanan bu biyolojik gerekliliğin ne bir eksik ne bir fazla vb. sloganlar ile kadınlığıyla gurur duyarak kutlamalar yapan; toplumumuzun güçlü kızlarının ve kadınlarının anılarının çeşitli kulaktan dolma yanlış bilgiler veya edinilmemiş bilgiler nedeniyle kaybolmasını engelleye bilmeyi amaçlıyoruz.  
 
Bu noktada en çok ihtiyaç duyduğumuz şey siz kızların ve kadınların kendilerine inanması ve bu biyolojik olgunun hayatlarınız'dan sizi soyutlamasına izin vermemeniz.
 
Adet dönemlerinde denize girmenin sakıncalı olduğuna dair yaygın inancın tıbbi bir temeli bulunmamaktadır.
 
Adetliyken denize girmek mümkündür. Yüzerek adetten "kesilmezsiniz”, "kanınız pıhtılaşmaz” ya da karnınız ağrımaz.
 
Adetli İken Yüzmek
regl iken nasıl yüzebilirim ben
 
İnanan kişinin fiziki etkenler nedeniyle buruk da olsa bir başarıya nasıl ulaştığını ifade etmek istiyoruz.
 
Rio Olimpiyat Oyunları’nda ülkesine ‘kadınlar 100 metre sırtüstü’ dalında bronz madalya kazandıran 20 yaşında olan Çinli yüzücü Fu Yuanhui "Reglim dün başladı, o yüzden de yorgun hissediyorum.
 
Ama bu bir bahane değil. Yeterince iyi yüzemedim.” şeklinde açıklamasıyla inanmanın sonucunu ve reglin hiçbir noktada hiçbir şekilde kişiye engel olamayacağını tüm dünyaya açıkça göstermiş bulunuyor.

Evet, yanlış okumadınız regl adet dönemlerinde havuza ve denize girebilir.

Regl İken Havuza ve Denize Girebilmek İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

adetli regl özel günümde nasil yüzülebilir
Şimdi ifade edeceğimiz yöntemler ve sonuçları siz güçlü kadınların tamamen kendi düşünce ve tercihinize binaen kendinize uygun yolu seçebilirsiniz.

Regl Dönemini Planlanan Tatile Göre Ayarlanabilir Mi?

Reglin, kadın üreme hücresi olan yumurtanın belirli bir süreç sonucunda dışarı atılması olduğunu yukarıda ifade etmiştik.
 
Bu bağlamda yumurta yoksa regl de yoktur. 

Günümüzde herkes tatil planını çok öncesinden yapıyor.
 
Hal böyleyken regl düzenli olarak takip edilerek tatil tarihi gelindiğinde yumurta oluşumu geciktirilerek ilaçlar ile regl dönemi ertelene bilmekte ve tatil rahatlıkla geçirilebilmektedir.

Kısaca ifade ettiğimiz bu süreç öncesinde mutlaka bir jinekologa muayene olup danışılmalıdır.
 
Muayene sonucunda uygulamaya karar kılındığında kadınlarında doğal olarak bulunan yumurtlama hormonu olan progesteron hormonu kullanılıyor.
 
Bu hormonun faklı kullanımlara sahip çeşitleri bulunuyor. 

Planlanmış tatil tarihine ortalama 30 günlük bir süre kalındığında, genellikle bu hormon 28 günde bir regl olan kızlarda/kadınlarda reglin 21’inci gününde kullanılmaya başlanıyor ve tatil bitip adet olunmak istenilen tarihten 2 gün öncesinde kullanımı bırakılıyor.
 
yüzmek için tampon alternatifi reg geciktirici hap 

Böylece tatil süresince regl dönemi yaşanmamış oluyor.

Bu hormon ilacının kullanımı genellikle kişilerde endişe uyandırmakla beraber yan etkileri ise yok denecek kadar az olduğu göz önünde bulundurulmalı.
 
İlaçtan ilaca değişiklik göstermekle beraber hormonun yan etkilerini sayacak olursak iştah açma, göğüs ve karında hafif dolgunluk ve gaz oluşumu gibi.
 
Bu yan etkiler adetten sonra kayboluyor. Yani yumurta oluşumunu kalıcı olarak etkilememekle beraber regl tatil tarihinde ertelenmiş oluyor. 

Bu yöntem tercih edilmediğinde yani adet olunduğunda adetin kaçıncı günü havuza girilir diye düşünülüyor.
 
Bu düşünceye uzmanlar genel olarak 2 ila 3’üncü günlerde havuza girilmemelidir diye karşılık vermekle beraber asıl olan hiçbir önlem almadan tüm adet kanaması boyunca girilmemesidir.

Peki, Regl İken Tampon'suz Havuza Girilebilir Mi?

Bu husus belirli ölçülerde mümkündür.
 
Ancak tampon kullanılmasa da mutlaka havuz/deniz pedi kullanılması gerekmektedir.
 
Aksi halde havuza girilmemelidir.
 
Çünkü havuz pedi kullanmadan havuzun içerisinde yüzerken ilk etapta su basıncı ile kan su ile karışmasa da kanama devam ettiği için kısa sürede kan havuzda/denizde su ile karışır.
 
Bu da son derece rahatsız edici bir durumdur.  

Regl iken tamponsuz havuza ve denize nasıl girebilirim ?

adetli iken tampon kullanmadan nasıl yüzerim
 
1- Kişi öncelikle e alışveriş sitelerinde, neredeyse tüm kozmetik firmalarında ve çeşitli marketlerde kolaylıkla bulabileceği havuz/deniz pedi edinmelidir.

2-  Alınan deniz pedi işlem olarak tamamen emicilik üzerine üretildiği için havuza, denize girildiğinde su da emeceği için aşırı şişmekte ve ağırlaşmaktadır. Bu da hem kötü bir görüntü yaratırken hem de diğer kişilerce fark edilebilir.
 
Bunu engellemek için kişi mayo çeşidi ve beden konusunda tam olarak üzerine oturan ve de biraz daha dar, yapışık türde bir seçimde bulunması gerekmektedir. Hatta görüntü konusunda rahatsız olunmayacak ise şort vb. de kullanılabilir.

3- Havuz/deniz pedi suya girip çıktıktan hemen sonra mutlaka hızlıca değiştirilmelidir.
 
Çünkü su ile temas eden karışan kanı emen havuz pedi sudan çıkınca su içerisinde fazla olarak emdiği kan ve suyu susuz ortamda hemen üzerinden atmak ister ve bu nedenle hareket ettikçe arkanızda kırmızı bir yol bırakmış olursunuz. 

4-  Yine havuz/deniz pedi ile suya girip çıktıktan sonra mutlaka ıslak olan mayonuz yedek, kuru mayo ile değiştirilmelidir.
 
Çünkü kan ile karışan su vajina içerisine girmektedir. Bu da kanama nedeniyle tamamen savunmasız hale gelen vajinada mantar ve bakteri oluşumuna hatta vajinanın enfeksiyon kapmasına neden olabilmektedir.
 
Bu enfeksiyon da üreme kanallarına ilerleye bilmektedir. Buradan hareketle kuru mayo giyilmeden önce vajina kurulanarak temizlenmelidir.

Çeşitli nedenlerle regl döneminde havuzda yüzebilmek için çoğu kişi havuz pedi kullanımına yönelse de şu hususları göz ardı etmemelidirler.
 
Bunlar; Havuz pedi kanın suya yayılmasını genel olarak engellemekle beraber beklenmedik bir durumda kan suya karışabilir, havuz pedi su nedeniyle yapışkanlığını kaybederek bulunması gereken noktadan kayarak hareket edebilir haliyle gene kan suya karışabilir, çok fazla suyla temas ettiği için aşırı şişen havuz pedi rahatlıkla fark edilebilir ve de kan ile su basınç nedeniyle vajina içerisine girerek sağlık problemleri yaşanmasına neden olabilir.

Hal böyleyken tercih tamamen siz güçlü kızlar ve kadınlara ait.

Regl İken Kullanımında Havuza Denize Rahatlıkla Girilerek Yüzülebilen Tampon Nedir? Tampon Nasıl Kullanılır? Tampon Kullanımında Nelere Dikkat Edilmelidir? Herhangi Bir Cinsel İlişki Yaşamamış Bakire Kızlar Tampon Kullanabilir Mi?

Öncelikle regl iken kullanılan tamponu kısaca ifade etek gerekirse: havuz pedinin aksine dışarıda değil vücudun içerisinde kanı durduran, hammaddesi olan pamuğun sıkıştırılarak ipeksi bir dış yüzey ve çıkarma ipinden oluşan ve kanama yoğunluğuna, alan büyüklüğüne göre çeşitleri olan adet kanamasında havuzda rahat yüzebilmek, çok çeşitli sporları egzersizleri yapabilmek ve günlük hayatta da rahatlık için kullanılan bir araçtır.

Her şeyin ilk kullanımında olduğu gibi tamponun da ilk kullanımında zorluklar yaşanabilmekte beraber adetten önce alıştırma kullanımları yapılmalıdır.
 
tampon ile yüzmek kullanımı 

Çünkü adet değilken yaşanması olası aksaklıklarda kanama mevcut olmadığı için esneklik ve çözüm üretmek mümkün olmaktadır.
 
İlk deneme de alışkın olunmayan bir araç olduğu için heyecan ve gerginlik olması çok doğal olmakla beraber bunların etkisiyle gerilen kaslar tampon kullanımını daha da zorlaştıracaktır.
 
Bu nedenle derin derin nefes alınarak sakinleşmeye ve rahatlamaya çalışılmalıdır. Bu sağlandığında tampon kullanımının ne kadar rahat ve ne kadar kolay olduğu görülecektir. 

Pedlerin aksine vücudun içerisinde kanı durdurarak emdikleri için kesinlikle dışarı kan sızmazken varlıkları hiçbir şekilde görülemez.
 
Dışarıda sadece çıkarma ipi kaldığından siz dahi kullandığınızın farkına varmayarak adeta adet olduğunuzu unutarak bir regl dönemi geçirebilirsiniz. Kolaylıkla havuzda, denizde yüzebilirsiniz bunun yanında istediğiniz bütün spor aktivitelerini gerçekleştirebilirsiniz. 

Ancak havuza girip çıktığınız her seferde mutlaka kullanmakta olduğunuz tamponu, ebatı nedeniyle her yerde görülmeden elinizde dahi kolaylıkla taşıyabileceğiniz yeni tamponunuz ile mutlaka değiştirmelisiniz.
 
Yine ek olarak yüzmek dışında herhangi bir spor da veya günlük hayattaki kullanımında da kanama yoğunluğuna göre 2 saatte veya daha uzun ancak 6 saati kesinlikle geçmemek üzere değiştirilmelidir.

Markalarına göre farklı çeşitleri bulunmakla beraber piyasada en çok talep gören o.b. tamponlarının üzerinden değerlendirecek olursak emicilik seviyelerine göre 3 farklı boyda olan çeşidi vardır. 

Doğru ebatta olan çeşit seçilerek doğru şekilde yerleştirme sonucunda tampon adetliyken denizde yüzerken kesinlikle sızdırma yapmaz ve de hiçbir adet belirtisi göstermez. Eğer tampon yerleştirildikten sonra hissedilmiyorsa doğru yerleştirildiği anlaşılır.
 
Kullanımı esnasında vücut içerisinde kaybolmaz çünkü rahim ağzı tamponun geçemeyeceği kadar dardır. 

Doğal pamuktan yapıldığı için sağlık konusunda herhangi bir probleme neden olmamaktadır. 
 
özel günümde regl iken nasıl yüze bilirim 

Bunlara ek genel olarak bakire olan kişilerin tampon kullanması çok önerilmemektedir.
 
Ancak doktor kontrolünün ardından hafif kanamalar için olan başlangıç düzeyde olan tampon kullanılabilir.
 
Böylelikle regl yaşayan herkes hiçbir stres altına girmeden rahatlıkla havuzda ve denizde gönüllerince eğlenebilir ve yüze bilirler.

Tüm bunların ışığında siz güçlü kızlara ve kadınlara hayatınızda konulmaya çalışılan sınırları yok ederek yaşabilmeniz adına destek olmak için hazırladığımız bu yazımızda tüm hususları tercihinize bırakmış bulunmaktayız.
 
Ancak son olarak ifade etmeliyiz ki siz regl iken yüzmek istiyorsanız isteğinizi mutlaka gerçekleştirmenizi temenni ederiz.
 
Çünkü kişi kendi kararı ve gerçekleştirdiği istekleriyle yükselir.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.