Sauna Kullanım

20-01-2020 14:38
Sauna Kullanım

 Sauna Kullanımı Nasıl Olmalı ?


Saunalar 65 ° C ila 90 ° C arasındaki sıcaklıklara ısıtılan küçük odalardır. Genellikle boyasız, ahşap iç kısımları ve sıcaklık kontrolleri vardır. Saunalar ayrıca ısıyı emen ve veren kayaları (ısıtma elemanlarının bir parçası olarak) içerebilir. Buhar oluşturmak için bu kayaların üzerine su dökülebilir.

Birkaç farklı sauna türü vardır. Örneğin, Fin saunası tipik olarak kuru ısı kullanırken, Türk tarzı saunalar daha fazla neme sahiptir.

Sıcak, odunsu kokulu bir saunada rahatlamak, spor antrenmanınızın en iyi parçası veya tatil için ayrılmış keyifli bir deneyim olabilir. İster haftada birkaç kez ister yılda sadece bir kez şımartın, saunalar küçük ağrıları ve sancıları azaltmak gibi rahatlama ve sağlık yararları sağlayabilir.
 

Sauna sıcaklıgı kaç derece olmalıdır ?

 
İdeal sauna sıcaklığı 78-90 ° C (180-195 ° F) arasında değişse de, birçoğu ısınarken 140 ° F'ta saunalarına girmekten memnun.
Özellikle sauna kullanmakta yeniyseniz, daha düşük bir sıcaklık kullanın.
Kanada ve ABD'de izin verilen maksimum sıcaklık 90 ° C'dir.
Bazı Avrupa ülkeleri, özellikle uzun süre sonra güvensiz olabilecek çok daha yüksek sıcaklıklara izin vermektedir.
Sıcaklık çok sıcaksa, düşürülmesini isteyin veya uzak tutun.
Sauna yakınanları, sıcak kayalar üzerine su dökerek buhar yaratarak nemli bir ısı patlamasını severler.
Bu 160 ila 200 derece Fahrenhayt sıcaklık ve% 5 ila 20 nem ile sonuçlanır.
En geleneksel ısıtıcılar odun yakar, ancak elektrikli ve gazlı ısıtıcıların rahatlığı harika ve "saunayı ateşlemek" için yeni bir anlam getiriyor.

Sauna faydaları nelerdir ?

sauna aile kullanımı 


1. Saunalar kardiyovasküler performansı artırır.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, sauna yıkayıcıları, sauna kullanımının bir numaralı yararı olarak stres azaltmayı en sık dile getirmektedir.
 
Tıbbi çalışmalar genellikle günlük yaşamımızdaki stresin sağlığımızı olumsuz etkileyebileceğini belirler. Aslında, hastalığın büyük çoğunluğu (yani kalp hastalığı) en azından kısmen stresle ilişkilidir. Saunada ısı banyosu çeşitli şekillerde stres rahatlatır.
 
Dışarıdan gelen dikkat dağınıklığı olmayan sıcak, sessiz bir alandır. Söylemek istediğimiz gibi, "Bir Finnleo saunasına adım atın ve dünyanın geri kalanındaki kapıyı kapatın." Saunadan gelen ısı vücudun kaslarını gevşetir, dolaşımı iyileştirir ve endorfin salınımını uyarır. Endorfinler vücudun tamamen doğal "iyi hissetmek" kimyasallarıdır ve salınımları sauna parıltısından sonra gerçekten harika bir "sağlar."

Tüm nedenlere bağlı mortalite ve ölümcül kardiyak olaylar (kalp krizi) riskinde azalma. Sauna kullanımı 174 derece F ile haftada 2-3 kez azalırrisk Ölümcül Kardiyovasküler Hastalıkların haftada% 27 ve 4-7 kez riskini% 50 azaltır
Düzenli sauna kullanımı ile düşük hipertansiyon (yüksek tansiyon) riski. İki ayda bir yapılan sauna kullanımıyla ilgili 3 aylık bir çalışmaindirimli yüksek tansiyon oluşumu.

Uzun süreli sauna kullanımı ve aerobik egzersiz, arteriyel uyumun artmasıyla ilişkilidir, bu da arterlerin daha sağlıklı ve ek stresleri daha iyi idare edebileceği anlamına gelir.
Sauna kullanımı kalp atış hızını dakikada 120-150 atım arasında değişen aerobik egzersize benzer şekilde artırır.
 
2. Saunalar yoğun fiziksel aktiviteden sonra iyileşmeye yardımcı olur.
 
Saunalar kasları gevşetir ve hem kaslarda hem de eklemlerde ağrıları / ağrıları yatıştırır.
Sauna tarafından sağlanan yüksek ısı altında, vücut endorfin salgılar (bkz. Sağlık ve sağlıklı yaşam faydası # 1). Endorfinler hafif, keyifli bir "sakinleştirici etkiye" ve artrit ve kas ağrısının ağrısını en aza indirgeme yeteneğine sahip olabilirler, örneğin yoğun bir fiziksel egzersizden.
 
Vücut ısısı aynı zamanda sıcaklığınsauna..Bu, kan damarlarının genişlemesine ve dolayısıyla kan dolaşımının artmasına neden olur. Bu artmış kan akışısıraylaağrı ve ağrıları yatıştırarak ve / veya küçük çürüklerin veya kesiklerin iyileşmesini hızlandırarak vücudun doğal iyileşme sürecini hızlandırır.
 
Fiziksel sporlara katıldıktan sonra, kas gerginliğini azaltmak ve mevcut laktik asit ve / veya diğer toksinleri ortadan kaldırmak için kas gevşemesini teşvik etmek için bir saunanın ısı ve / veya buharını kullanın.

Düzenli sauna kullanımı, gelişmiş iyileşme ve kas büyümesi yoluyla kuvvet antrenmanına da fayda sağlayabilir artış büyüme hormonları.
Tek bir sauna kullanımından sonra büyüme hormonu% 200-300 artar, bu da kas atrofisini azaltmaya yardımcı olur. Bu,Üniversite Iowa çalışması.
Egzersiz sonrası üç haftalık sauna banyosu, erkek mesafe koşucularında çalışma süresini% 32 artırdı.
 
3. Saunalar Flush Toksinler

Çoğumuz - çoğumuz olmasa bile - günlük olarak aktif olarak terlemiyoruz. Bununla birlikte, derin terlemenin kanıtlanmış birçok sağlık yararı vardır. Derin bir terden elde edilen faydalar, düzenli sauna banyoları ile elde edilebilir..Duebir saunanın ısısına, çekirdek vücut ısısı yükselmeye başlar.
 
Daha sonra kan damarları genişler ve artan kan akışına neden olur (yukarıya bakın). Kandan gelen ısı cildin yüzeyine doğru ilerlemeye başladığında, vücudun sinir sistemi insan vücudunu kaplayan milyonlarca ter bezine sinyaller gönderir.
 
Ter bezleri uyarıldıkça ter üretir. Ter üretimi öncelikle soğutmak için tasarlanmıştırvücut,ve% 99 sudan oluşur. Bununla birlikte, saunada derin terleme kurşun, bakır, çinko, nikel, cıva seviyelerini azaltmaya yardımcı olabilirve kimyasal - hepsi günlük ortamlarımızla etkileşime girerek yaygın olarak emilen toksinler.OradaVücudumuzu düzenli olarak detoksifiye etmenin faydalarını tanımlayan Doktorlar ve uygulayıcılardan gelen kitap sıkıntısı yoktur.
 
Birçok doktorun kabul edeceği gibi, saunaların popülaritesinin büyük bir nedeni, vücutlarımızı detoksifiye etmenin en iyi yollarından biri olmasıdır.

4. Alzheimer vakalarını% 65 azaltır

Dr.Jari Laukkanen ve meslektaşları tarafından Doğu Finlandiya Üniversitesi'nde 2.300'den fazla katılımcı ile yapılan 20 yıllık bir çalışma, 19 dakika boyunca 176 derece F'de düzenli sauna kullanımını (haftada 4-7 kez) ortaya koydu. & Demans.

Çalışma kontrol grubu nadiren de olsa sauna kullandı (haftada 0-1 kez).

5. Saunalar stresi azaltır.

Sauna kullanımı, vücudun ve zihnin strese uyum sağlamasına ve depresyon ve diğer zihinsel bozukluk riskini azaltmasına yardımcı olabilir. Strese adaptasyona ek olarak, gelişmiş kardiyovasküler uygunluk, saunanın depresyon ve anksiyete için terapötik etkilerine katkıda bulunur.

6. Saunalar Daha Derin Uykuya Neden Olabilir

Araştırmalar, sauna kullanımından daha derin ve daha rahat bir uykunun gelebileceğini göstermiştir. Endorfin salınımına ek olarak (yukarıya bakın), akşam geç saatlerde yükselen vücut sıcaklıkları,sonbaharuyku vaktinde. Endorfinlerde bu yavaş ve rahatlatıcı düşüş, uykuyu kolaylaştırmanın anahtarıdır. Dünya çapında sayısız sauna yıkayıcısı, banyodan sonra hissettikleri derin uyku deneyimlerini hatırlıyorsakinleştirici sauna sıcağında.
sauna kullanımi
7. Saunalar Hastalıkla Mücadeleye Yardımcı Olabilir

Alman sauna tıbbi araştırmaları, saunaların soğuk algınlığı ve grip vakalarını önemli ölçüde azaltabildiğini gösteriyor arasındakatılımcı. Vücut bir sauna ve buharın sıcaklığına maruz kaldığı için (geleneksel saunalarda), beyaz kan hücrelerini daha hızlı üretir, bu da hastalıklarla savaşmaya yardımcı olur ve virüsleri öldürmeye yardımcı olur.
 
Buna ek olarak, saunalar, özellikle buharla kullanıldığında sinüs tıkanıklığının rahatsız edici semptomlarını - özellikle buharla birlikte kullanıldığında rahatlatabilir (ipucu: daha fazla fayda ve genel zevk için suya okaliptüs ekleyin). Buhar buharı hareketi istenmeyen tıkanıklığı gidermeye yardımcı olur ve Fin sauna deneyiminin harika bir yönüdür.

8. Sauna Cildi Temizler

Isı banyosu, kişinin cildini temizlemek açısından en eski güzellik ve / veya sağlık stratejilerinden biridir. Vücut derin terleme yoluyla ter üretmeye başladığında, cilt daha sonra temizlenir ve ölü cilt hücreleri değiştirilir - cildinizi iyi çalışır durumda tutar.
 
Terleme bakterileri epidermal tabakadan ve ter kanallarından durular. Gözeneklerin temizlenmesinin kılcal damarları iyileştirdiği gösterilmiştir.dolaşım, cilde daha yumuşak görünümlü bir kalite verir.

9. Saunalar Kalori Yakmak

Düzenli iddialar, saunaları bir kilo verme aracı olarak tanıtmak için genellikle bazı sauna satıcıları (özellikle kızılötesi saunalar satanlar) tarafından yapılır. Bazı bireyler başlangıçta yüksek miktarda kalori yakması yaşayabilir - özellikle başlamak için kötü durumda olan kişiler - uzun vadede, saunalar, cephanemiz söz konusu olduğunda cephanemizdeki birçok araçtan biri olarak ele alınır.yanmak Terleme sürecinin kendisi kayda değer miktarda enerji gerektirir. Bu enerji, kalori yakan bedensel bir süreçte yağ ve karbonhidratların dönüştürülmesinden elde edilir.
 
ABD Ordusu tıbbi araştırmalarına (Ward Dean, MD) göre, "Orta derecede şartlandırılmış bir kişi tek bir seansta 500 gramlık bir salona kolayca ter atabilir ve bu süreçte yaklaşık 300 kalori tüketebilir." Kalp aktivitesi arttıkça ve bu süreçler daha fazla oksijen gerektirdikçe, vücut daha fazla kaloriyi kullanılabilir enerjiye dönüştürmeye başlar.

10. Saunalar Sosyal ve Sosyal Faydaları Ortaya Çıkarıyor

Sosyal fayda nadiren konuşulsa da, aslında oldukça önemlidir. Sauna özel ve kişisel bir dinlenme ve yalnızlık alanı olabilir. Bununla birlikte, aile, arkadaşlar ve yakında çıkacak arkadaşlarla sosyalleşmek için rahatlatıcı bir ortam olabilir. Sauna odası ortamı, açık, samimi ve sessiz bir konuşma için elverişlidir.

11. Saunalar İyi Hissediyorum

Sauna sadece iyi hissetmekle kalmaz, onunvücudun için iyi. Bir saunanın sıcaklığı sırasında meydana gelen fizyolojik değişiklikler mi, yoksa sadece sakinleştirici ve hala harcanan zamangeri çekilmeksauna, her deneyimli sauna banyo kabul eder - harika hissediyor! Stresli günlük yaşamlarımız boyunca ilerledikçe, sauna şımartan bir geri çekilme sağlar - burada beden ve ruhu rahatlatabilir ve yenileyebiliriz. Sauna banyo gerçekten "Daha iyi hissediyorum", "Daha iyi görünmek" ve "Daha iyi uyku" yapar!
sauna kullanmanın faydaları nelerdir

Sauna nasıl kullana bilirim ?

Evinizde bir saunaya sahip olacak kadar şanslıysanız, görgü kuralları hakkında endişelenmenize gerek kalmaz.
 
Bununla birlikte, sauna deneyiminizi diğer insanlarla (spor salonunda olduğu gibi) paylaşıyorsanız, uymanız gereken önemli şeyler ve yapmanız gerekenler vardır. 

Saunayı kullanmadan önce egzersiz sonrası hızlı bir duş alın.

Hızlı girin ve çıkın.
 
Saunalar ısıyı içeride tutmak için hava geçirmezdir. Kapıyı açmak ısıyı serbest bırakır ve süratle yapılmalıdır.

İçerideki insanların kıyafetlerine (veya eksikliklerine) dikkat edin. Bazı saunalarda çıplaklık kabul edilebilir. Diğerlerinde havlu veya mayo giymek tercih edilir.

Çıplak olsanız da olmasanız da, asla doğrudan bankta oturmak uygun değildir. Oturabileceğiniz bir havlu getirdiğinizden emin olun ve ayrılırken yanınıza alın.

Sauna kalabalıksa girmeyin.

Sıcaklık sizin için çok sıcak veya soğuksa, termostatı veya merdiven suyunu sauna kayalarına ayarlamadan önce bir grup konsensüsü isteyin.
 
Oturma yükseklik seviyenizi değiştirerek sıcaklığı kişisel zevkinize göre ayarlayabileceğinizi de unutmayın.

Konuşmayı düşük tutun ve kabadayı davranışları kullanmayın. Saunalar rahatlamak için tasarlanmıştır.

Sauna kullanırken tıraş etmeyin, cımbız tutmayın, saçınızı fırçalamayın veya damat kullanmayın.

Yara bantları veya herhangi bir çöpleri geride bırakmayın.

Sauna Kullanım Kuralları Güvenlik

sauna kullanimi nasil olmalidir
İster halka açık ister özel olarak sauna yapın, takip etmeniz ve bilmeniz gereken önemli güvenlik önlemleri nelerdir?
 
İşletmenizin egzersiz alanına bir sauna eklediyseniz, bazı ortak güvenlik kurallarını ve yönergelerini göstermeye dikkat etmeniz önemlidir.
 
İşte dahil olmak üzere düşünmeniz gereken bazı tipik noktalar - tüm kuralları kapsayacaklar!

Beş yaş ve altındaki çocukların saunaya girmesine izin verilmez.

Altı ila 16 yaş arasındaki çocuklara her zaman saunada bir yetişkin eşlik etmelidir.

Egzersiz yaptıktan sonra saunaya girmeden önce en az beş dakika bekleyin.

Hamile kadınlar ve kalp hastalığı, diyabet, yüksek veya düşük tansiyon, dolaşım veya solunum problemleri, nöbetler veya epilepsiden muzdarip kişiler önceden tıbbi konsültasyon olmadan saunaya girmemelidir.

Saunayı herhangi bir alkol, ilaç, antikoagülan, antihistaminik, vazokonstriktör, vazodilatör, uyarıcı, hipnotik, narkotik veya sakinleştiricinin etkisi altında kullanmayın.

Temiz yüzme kıyafetleri giyilmeli ve katılımcıların saunayı kullanırken oturmaları için bir havlu getirmeleri gerekmektedir.

Saunaya girmeden önce tüm metal takıları çıkarın.

Kayaların, ısıtıcının ve çevrenin yüzeyi aşırı sıcak olabilir. Dikkatli olun.
 
Sauna sobasıyla direk temesta bulunmayın yüksek ısı zarar verebilir.

Yorucu etkiler nedeniyle uzun süreli sauna kullanımı önerilmez. Kendinizi en fazla 15 dakika ile sınırlandırın.

Sauna odasında sigara içmeyin, egzersiz yapmayın, içecek yemeyin veya içmeyin.

Herhangi bir bulantı, baş dönmesi, sıcak basması, soğuk titreme, baş ağrısı veya başka bir rahatsızlık hissederseniz saunadan hemen ayrılın.

Saunadan ayrılmadan önce ve sonra bol miktarda sıvı tüketin.

Islak bir saunada klorlu havuz veya spa suyu ve kaloriferli kayalar üzerinde yağ kullanılması yasaktır.

Bu sauna kuru saunadır. Lütfen elektrik kömürlerine su dökmeyin. (Bu uyarı sadece kuru saunalar için geçerlidir)

Saunayı giysi, mayo veya havlu kurutmak için kullanmayın veya ısıtıcı veya koruyucu çitin yakınına malzeme koymayın.

Gazete, dergi veya diğer okuma materyalleri yasaktır.

Sauna kullanıldıktan sonra katılımcılar havuza veya jakuziye girmeden önce duş almalıdır.


Sauna kullanmadan önce hamileyseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız doktorunuza danışın.

Vücudunuzun sıcaklığı düzenleme yeteneğine müdahale eden ilaçlar veya sizi uykulu yapan ilaçlar kullanıyorsanız sauna kullanmayın.
 
Hastaysanız sauna kullanmayın.

Sauna kullanımından önce, sırasında veya sonrasında alkol içmeyin.

Sauna kullanımından önce, sırasında veya sonrasında eğlence amaçlı uyuşturucu kullanmayın.

Sauna kullanmadan önce büyük bir yemek yemeyin.

Amerikan Halk Sağlığı Dergisi'nde yayınlanan bir makale , sağlıklı insanların bir seferde 10 ila 15 dakikadan fazla bir saunada oturmamalarını önermektedir.
 
Sauna deneyiminde yeniyseniz, vücudunuzu dinleyin ve yavaşça başlayın (seans başına 5 ila 10 dakikadan fazla olmamak üzere). Birden fazla ziyarette ısıya karşı toleransınızı artırabilirsiniz.

Saunada asla uykuya dalmanıza izin vermeyin.

Başınız dönüyorsa veya hasta hissediyorsanız saunadan çıkın.

Fin saunası geleneği genellikle soğuk suyun dondurulmasında bir dalma ile sona ermektedir. Bu, özellikle hamile olanlar veya kalp veya diğer sağlık sorunları olanlar için herkes için uygun olmayabilir.
 
Sauna kullanımından sonra baş dönmesini önlemek için vücut sıcaklığınızın kademeli olarak normale dönmesi daha iyi olabilir.

Ulusal Sağlık Servisi (NHS) bir sauna ısınmış hale gebelik sırasında anne sağlığı ve bebek için tehlikeli olabilir konusunda uyarıyor.
 
Hamileyken sauna veya buhar odasında aşırı ısınma olasılığı daha yüksek olabilir.

sauna faydalari

Geleneksel Fin saunası nasıl kullanılır

Göre Kuzey Amerika Sauna Derneği , kendinize bir geleneksel Fin saunası zevk bol zaman vermelidir. İzlemenizi tavsiye ettikleri adımlar şunlardır:

Saunaya girmeden önce bir ila iki bardak su için ve duşta durulayın.

Kendinizi kuru bir saunada nem eklemeden 10 dakikaya kadar ısıtın.

Çıkın ve ikinci bir hızlı duşta durulayın.

Su gibi serinletici bir şey içerek vücudunuzun soğumasına izin verin.

Saunayı 10 dakika daha tekrar girin. Bu ikinci ziyaret için sauna kayalarına su katarak buhar ekleyebilirsiniz.

Cildi nazikçe dövmek veya masaj yapmak için ağaç dallarından yapılmış geleneksel bir çırpma teli de kullanabilirsiniz. Bu çırpma teli Fince vihta olarak adlandırılır. Genellikle okaliptüs, huş ağacı veya meşeden yapılır. Bir vihta kullanmanın kas ağrılarını azaltmaya ve cildi yumuşatmaya yardımcı olduğu düşünülmektedir.

Çıkın ve vücudunuzu iyice yıkayın; bir bardak su ile tekrar soğutun.

Yaklaşık 10 dakikalık son ziyaretiniz için saunaya tekrar girin.

Soğuk bir açık havuzda veya karda yuvarlayarak serinleyin. Soğuktan soğuğa bir kapalı duş da kullanabilirsiniz.

Uzanın ve ihtiyacınız olduğu kadar rahatlayın.

Hafif bir atıştırmalık eşliğinde en az bir bardak su için.

Vücudunuz tamamen soğuduktan ve terlemeyi durdurduktan sonra, binayı giydirip çıkabilirsiniz.

Kendini iyi hissetmiyorsan dur

Herhangi bir noktada kendinizi iyi hissetmiyorsanız, aşırı ısınmış, başınız dönüyorsa veya saunadan çıkarken yavaşlamayan hızlı bir kalp atış hızınız varsa, kullanmayı bırakın.

Saunalar nasıl çalışır?

sauna kullanim
Farklı sauna türleri vardır.
 
Bazıları geleneksel Fin modelini takip eder, ara sıra buhar patlamaları üretmek için yakındaki bir su kovası ve pota ile kuru ısı kullanır.
 
Diğerleri su kovasından kaçarak sadece kuru ısı üretir. Türk saunaları da popülerdir. Bunlar ıslak ısı kullanır ve işlev ve tasarımdaki buhar odalarına benzer.

Saunalarda ısının üretilme şekli değişebilir. Isıtma yöntemleri şunları içerir:

Kızılötesi lambalar. Kızılötesi saunalar, tüm oda yerine vücudunuzu ısıtmak için elektromanyetik radyasyon üreten lambalar kullanır.
 
Kızılötesi saunalar, diğer sauna türlerinden daha düşük sıcaklıklar üretir ve tipik olarak 60 ° C civarında kalır.

Ahşap . Bu geleneksel yöntem, köz üretmek veya sauna kayalarını ısıtmak için yanan odunu kullanır.
 
Düşük nem ve kuru ısı üretir. Su, odaya nem ve ısı patlamaları eklemek için her 10 dakikada bir kayalara su dökülebilir.

Elektrik. Birçok sağlık kulübü ve spor salonu, sauna kayalarını yüksek bir sıcaklığa ısıtmak için elektrikli ısıtıcılar kullanır. Elde edilen düşük nem ve kuru ısı, odun yakma yöntemiyle üretilenle aynıdır.
 
Buhar. Türk tarzı saunalar kaynar sudan buhar kullanarak ıslak ısı ve yüksek nem üretir. Bu saunalara Türk hamamı veya buhar odası da denir.


Sauna ve buhar odası

Buhar odaları küçük, hava geçirmez ve ıslak ısıya dayanabilen malzemelerden (fayans, akrilik veya cam) tasarlanmıştır. Kaynar suyu buhara dönüştüren jeneratörler tarafından ısıtılırlar.

Buhar odaları 110 ° F civarında tutulur. (43 ° C.) Nemleri yaklaşık yüzde 100 seviyesinde olduğu için 65 ° C ila 90 ° C arasında muhafaza edilen ve 5 ° C ila 90 ° C arasındaki saunalardan çok daha sıcak hissedebilirler. yüzde 10'a.

Saunalar ve buhar odaları genellikle aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli koltuk seviyelerine sahiptir. Isı yükseldiğinden koltuk ne kadar yüksek olursa sıcaklık o kadar yüksek olur.

Bir sağlık kulübünde yan yana bulunan bir sauna ve buhar odası görmek olağandışı değildir . Saunalar kuru ısı ve buhar odaları ıslak ısı kullandığından, birbirinden farklı görünüyor ve hissediyorlar. Her ikisi de rahatlama ve çeşitli sağlık yararları sağlar. Kişisel tercih ve ihtiyaçlarınız hangisinin en çok keyif alacağınızı belirleyebilir.

Sauna ve buhar odası kullanımı

Birçok kişi sauna ve buhar odası kullanımlarını değiştirir veya aynı spor salonunu ziyaret ederken ikisini de kullanır. İlk önce en iyi kullanımı zor ve hızlı bir kural olmasa da, bazı insanlar sauna ile başlamayı ve buhar odası ile bitmeyi tercih ediyor. Her iki durumda da, hızlı bir duş almak ve seanslar arasında bir bardak su içmek uygun görgü kuralları ve en güvenli olanıdır.

Buhar odası nasıl kullanılır

Tıpkı saunada olduğu gibi, buhar odasına girmeden önce duş alın.
Burada bir havlu üzerinde oturmak, sadece görgü kuralları nedeniyle değil, aynı zamanda nemli ısıda üreyen mikrop ve bakterilerden kaçınmak için mutlak bir zorunluluktur. Duş ayakkabısı giymek de iyi bir fikirdir.
Buhar odasındaki sürenizi 10 veya 15 dakika ile sınırlayın.
Cildiniz ıslak kalacak olsa da, buhar odasında susuz kalmaya başlayabilirsiniz. Kullanmadan önce ve sonra su için.
sauna kullanımında bilinmesi gerekenler

Saunalar ve hamamlar hakkında daha fazla bilgi


Saunalar 2000 yıl önce Finlandiya'da icat edildi. Burada sauna banyosu, sağlıklı yaşam ve toplumsal faaliyetlere adanmış ulusal bir yaşam tarzının bir parçasıdır. Saunaları insanların evlerinde, iş yerlerinde ve toplum merkezlerinde bulabilirsiniz.

Sauna banyoları 1600'lü yıllarda Fin yerleşimcileriyle Amerika'ya getirilmiş olabilir. Aslında sauna, banyo veya hamam anlamına gelen Fince bir kelimedir.

Saunalar, buhar odaları ve değişik türdeki buhar banyoları birçok ülke ve kültürde yaygındır. Rus banyas gibi farklı seçenekleri denemekten ve keşfetmekten keyif alabilirsiniz. Banyas, Türk saunalarının ve buhar odalarının unsurlarını birleştiriyor. Genellikle büyük ve ortaktırlar ve ahşap veya fayanstan yapılmış olabilirler.

Banyas nemli ısı kullanır ve kendiniz veya refakatçinizde kullanabileceğiniz sauna çırpıcılarına güvenir. Bazı banyalar, deneyim sırasında çırpma teli masajı yapmak için insanları istihdam eder. Banyas, Brooklyn, New York gibi Rus göçmenlerin yerleştiği birçok Amerikan şehrinde bulunabilir.

Japonya'nın geleneksel ortak banyoları olan Sentos, Amerika'da daha az yaygındır, ancak Kaliforniya ve Hawaii de dahil olmak üzere birçok eyalette bulunabilir. Japonya'yı ziyaret edip bir sento denerseniz, birçok insanı tutmak için inşa edilmiş sıcak ve sıcak su havuzları arasında seçim yapabilirsiniz. Bunlardan bazıları hafifçe ısıtılır, diğerleri ise koyu, yoğun minerallerle doldurulur. Sentos ve banyalar tipik olarak cinsiyete göre ayrılır.

Açık hava, doğal kaplıcalar başka bir rahatlatıcı seçenektir. Kaplıcalar doğal olarak jeotermal yeraltı suyu ile ısıtılan termal göllerdir. Birçoğu insanların banyo yapması için çok sıcak. İzlanda'daki Mavi Lagün gibi bazıları popüler turistik yerlerdir.

Götürmek
Saunalar rahatlatıcı bir deneyim ve birçok sağlık yararı sağlar. Saunayı güvenle kullanmak ve belirli görgü kurallarına uymak önemlidir.

Saunalar, kardiyovasküler hastalık ve depresyon gibi çok çeşitli durumlar için yararlı olabilir. Ancak, herkes için uygun değildir. Saunayı ziyaret etmeden önce, özellikle altta yatan bir tıbbi durumunuz varsa veya hamile iseniz, doktorunuza danışın.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.