İçme Suyunuzda Neler Olabilir ?

İçme Suyunuzda Neler Olabilir ?

İçme suyunda ne gibi tehlikeler olabilir?

İçme suyunun kalitesini tehlikeye atabilecek çeşitli sorunlar vardır. Bu sorunların bir kısmı burada özetlenmiştir.

Birisi içme suyundaki koliform bakterilerini tespit edebilir. Koliform bakterileri, normalde insanların ve diğer sıcakkanlı hayvanların bağırsak yolunda ve yüzey suyunda bulunan bir grup mikro organizmadır. Bu organizmalar içme suyunda tespit edildiğinde, bu, ahır akıntısı gibi yüzey altı bir kaynaktan kontaminasyonu gösterir. Bu bakterilerin varlığı, patojenler olarak bilinen hastalığa neden olan mikro organizmaların, önleyici tedbir alınmazsa içme suyu kaynağına aynı şekilde girebileceğini gösterir. İçme suyu koliform içermemelidir.
 
Her yerde bulunabilir ve maliyeti çok düşüktür, ancak su harika bir maddedir.

İki Hidrojen, Bir Oksijen

Temel bilgilerle başlayalım. Suyun var olması için üç basit atoma ihtiyacı vardır: H 2 O molekülünü yapmak için bağlanan iki hidrojen ve bir oksijen . Bu iki yaygın kimyasal suya oldukça nadir özellikler kazandırır. Örneğin, çoğu sıvı donup katılaştığında, yüzmek yerine batarlar. Bunun yerine batarsa, buz, donmakta olan havuzların ve göllerin altında yaşayan balıkları ve ayrıca aşağıda yaşayan bitkileri de tüm ekosistemleri yok ederek öldürecekti.

Suyu ısıtmak için de bol miktarda ısınma enerjisi gerekir. Bu, özgül ısı kapasitesi denen bir şeyden kaynaklanmaktadır. Suyun özgül ısı kapasitesi çok yüksek olduğu için oldukça kolay bir şekilde sıcaklığını korur. Bir havuzun veya okyanusun sıcak bir günde nasıl soğuk hissedebileceğini düşünün. Şimdi vücudumuzdaki hücrelerin yaşımıza ve diğer faktörlere bağlı olarak vücudumuzun% 75 kadarını oluşturan su içeriği ile dolu olduğunu düşünün. Su sıcaklığını kolayca koruduğu için biz de öyle. Bu, rahat bir sıcaklık aralığında kalmak için elimizden geldiğince çok çalışmak zorunda olmadığımız anlamına gelir.

İçme suyuna bağlı olduğumuz için, içinde gerçekte ne olduğunu bilmek önemlidir. Bu makalede, içme suyu için potansiyel sağlık tehlikeleri, suyunuzu korumak için uygulanan çevresel korumalar ve en iyi kalitede sağlıklı su elde etmenizi sağlayacak güvenli tedaviler hakkında bilgi edinin.

İçme suyu güvenlik standartları kötü sudan kaçınmanıza yardımcı olur, ancak bunlar mükemmel değildir.

İçme Suyunuz Güvenli mi?

 içme suyunuz güvenli midir
Çevre Koruma Ajansı tarafından belirlenen standartlar sayesinde, Amerikan halkı neredeyse her zaman bir belediye kaynağından sağlıklı içme suyu kalitesi bekleyebilir. Su yollarımız çok çeşitli kirleticiler için test edilmiştir. Halkın güvenliğini sağlamak için hastalığa neden olan mikroplardan radyoaktif birikintilere kadar her şey taranır. Bu güvenlik önlemleri, doğal olarak sağlıklı su almanıza izin verebilir.

Bununla birlikte, gelişmekte olan ülkelerin sağlık standartları, gelişmiş dünyada bekleyebileceğinizden daha düşük olabilir. Yurtdışına seyahat ediyorsanız, bir içki içerken daha dikkatli olmak isteyeceksiniz. Bir EPA raporuna göre, olası kirleticiler şunları içerir:

-Giardia, E. Coli ve Legionella dahil mikroorganizmalar
-Dezenfektanlar, özellikle klor
-Siyanür, asbest ve cıva gibi inorganik malzemeler
-Stiren ve benzen gibi organik malzemeler
-Radyum ve uranyum dahil radyoaktif malzeme
-Kirlenmiş Suyu Önlemek İçin İpuçları
 
icme-sulari-guvenlimi
 
Şişelenmiş su, böcek ilacı gibi kirletici maddeler de içerebilse de, sanitasyon sorunları olduğu bilinen ülkelerde içme suyundan muhtemelen daha güvenlidir. Ancak dikkatli olun. Bazen "mühürlenmiş" şişeler, vicdansız satıcılar tarafından bir damla yapıştırıcıyla taklit edilebilir. Karbonatlaşma, içeceğin fabrikadan mühürlendiğini gösterdiğinden, karbonatlanmış herhangi bir şey daha güvenli bir bahistir. Sıcak çay gibi sıcak suyun buğulaması içmek için uygun olmalıdır. Konsantre suyu tehlikeli olabilir.

Musluktan su içmek kötü bir fikir olabilir, ancak ağzınıza girmesine izin verirseniz duş almak da kötü bir fikir olabilir. Aynısı dişlerinizi fırçalamak için de geçerli , bu yüzden onu şişeden alın.

Buzu da atlayın, çünkü bu genellikle belediye kaynaklarından yapılır.

Kuyu suyu, potansiyel böcek ilaçları ve endüstriyel akış da dahil olmak üzere özel riskler taşır.
Doğal kuyu suyu kamu su sisteminden gelmez, bu nedenle bir kuyunuz varsa, sağlıklı olduğundan emin olmak size bağlıdır. Ulusal Yeraltı Suyu Derneği, kişisel kuyuların yılda en az bir kez bir profesyonel tarafından test edilmesini önermektedir. Bu, ana su kaynakları için kuyulara bel bağlayan 15 milyon Amerikan hane halkının tümü için geçerlidir. Bu, hastalığı önlemeye yardımcı olur.

Hastalıktan bahsetmişken, hane halkınızın açıklanamayan birçok hastalığı varsa, bu kuyu suyunuzun test edilmesi gerektiğinin bir işareti olabilir. Ayrıca klor ile işlemden geçirilmesi gerekebilir. Kuyuunuzun test edilmesi gereken diğer işaretler arasında suyunuzun tadı, rengi, kokusu veya berraklığında bir değişiklik yer alır. Komşularınızdan birinin iyi kirletici maddelere sahip olup olmadığını veya kuyunuzun yakınında kimyasal bir dökülme olup olmadığını da test etmelisiniz.

Kuyular, yabancı maddeler doğrudan kuyuya girdiğinde veya bir kuyu yakınındaki zemine sızdığında kirlenebilir. Olası iyi kirleticiler şunları içerir:

-Motor yağı ve benzin gibi yakıtlar
-Tarım ilacı
-Hayvan atığı
-Kanalizasyon taşmaları
-Nitrat ve radon dahil doğal olarak oluşan mineraller ve kimyasallar
-Kuyunuzda kirletici maddeler bulursanız, evlerinde aynı yer altı suyunu kullanan komşulara söylemeniz önemlidir.

Düşük seviyelerde florür dişleri güçlendirir ve çürüklerle savaşır

içme kullanım suyumda flüorür 
Florür Güvenliği
Florürü duymuş olabilirsiniz ve ABD'deki tüm toplulukların üçte ikisinin neden onu halka açık içme sularına eklediğini merak edebilirsiniz. Florür, diş sağlığını iyileştirdiği tespit edildikten sonra 70 yıldan fazla bir süredir kamu su sistemlerine eklenmiştir. Artık florürün çürük oluşumunu yaklaşık% 25 azalttığını biliyoruz. Florür aslında dişleri güçlendirir ve hatta sık, düşük seviyeli maruz kalma yoluyla diş yüzeyini yeniden oluşturabilir. Bu nedenle, uygulama hem aileler hem de genel olarak sağlık sistemi için para tasarrufu sağlar. Aynı zamanda çocukları diş kaybından, çürümesinden ve ağrılı çekimden korur, bu nedenle Hastalık Kontrol Merkezi, floridasyonu 20. yüzyılın en iyi 10 halk sağlığı başarısından biri olarak adlandırdı.

Florür miktarı, belediye su sistemlerinden geldiğinde dikkatlice kontrol edilir. Bu, düzenli fırçalamayla birlikte ihtiyacınız olan tüm florürü sağlar. Ancak 2 yaşın altındaki çocuklara diş hekimi veya doktor tavsiyesi olmadan florürlü diş macunu verilmemelidir. Ve 6 yaşın altındaki çocuklara fırçalamaları için sadece bezelye büyüklüğünde bir miktar verilmeli ve daha sonra iyice durulaması söylenmelidir.

Tuz, içme suyumuz da dahil olmak üzere tükettiğimiz neredeyse her şeye nüfuz eder.
Tuzlu mu?
Tuzun diyetlerimize sızmanın bir yolu var, ama içme suyunuzda bile olabilir mi? Evet, Dünya Sağlık Örgütü'ne göre. Genellikle miktar küçüktür - her litreye 20 miligramdan azdır - ama bu her zaman doğru değildir.

Tuz İçeri Nasıl Girer?
Tuz, içme suyunda doğal olarak oluşabilir, ancak aynı zamanda diğer kaynaklardan su kaynağına sızar. Soğuk iklimlerde yollara dökülen tuz, içme suyunun tuzluluğuna katkıda bulunabilir. Kamu malzemelerini iyileştirmek için kullanılan kimyasalların yanı sıra evde kullanılan su yumuşatıcıları ve iyon değiştirme işlemlerini de yapabilir.

Ne Kadar Çok Fazla?
Ne DSÖ ne de Çevre Koruma Ajansı sağlık için H 2 O sodyum standartları belirlememiştir. Bununla birlikte, EPA, belediye sarf malzemelerinin tadı için 60 mg / L'nin altına yapışmasını önermektedir. Karşılaştırma için, deniz suyu litre başına yaklaşık 30.000 mg sodyum klorür içerir.

İçme suyundaki arsenik, yeterince yüksek konsantrasyonlarda ciddi bir sağlık sorunudur.

Arsenik Her Zaman Tehlikeli midir?

içme suyu dezenfeksiyonu arsenik 
Gizem romanlarının klasik zehri olan arsenik, içme suyunuzda da bulunabilir. Arsenik toprakta doğal olarak bulunur, ancak volkanik kül, kaya erozyonu ve orman yangınlarının meydana geldiği yerlerde daha yüksek konsantrasyonlarda bulunabilir. Endüstriyel arsenik de yer altı sularına karışabilir.

Arsenik, vücudumuza çok fazla girerse ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Çeşitli kanserlerin yanı sıra cilt lezyonları, kalp problemleri, nörolojik problemler ve daha fazlasıyla ilişkilendirilmiştir. Akut arsenik zehirlenmesi ölümcül olabilir. Bu, özellikle daha çok suda bulunan inorganik arsenik için geçerlidir. Ancak doz, zehiri yapar ve arsenik miktarları, tehlikeli olarak kabul edilmeden önce belirli bir seviyeye ulaşmalıdır. Bu nedenle, ABD güvenlik standartları, H 2 O kalitesini garanti etmek için milyar parça başına en fazla 10 parça arsenik kullanılmasına izin vermez .

Sudaki kurşun kontaminasyonu böbrek hastalığı, kanser ve diğer ciddi sağlık sorunları riskini artırabilir.
Kurşun Boruların Tehlikeleri
Kurşunla kirlenmiş içme suyu kokusuz, renksiz ve tatsızdır. Aynı zamanda oldukça tehlikelidir. Aslında EPA'ya göre Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en tehlikeli çevresel tehlike. Bu nedenle, ABD'de su kalitesini kurşun kirliliğinden korumak için 1986'da ve 1996'da düzenlemeler yürürlüğe girdi. Bu düzenlemeler, kurşunun milyarda 15 parça ile sınırlandırılmasını gerektiriyor.

Bu çabalara rağmen, eski su tesisatı olan evler yine de kurşundan etkilenebilir. Sadece kurşun borular da değil. Genellikle kurşun safsızlıklarıyla dolu bir çinko / bakır alaşımı olan pirinç, bir sonraki ferahlatıcı bardağınıza da sızabilir. Ayrıca, nadiren, onlarca yıllık geçmişten gelen bazı pestisitler, su sistemlerini ve belirli endüstriyel uygulamaları kirletebilir.

Kurşun kontaminasyonu pek çok sağlık sorununa neden olur. Böbrek hastalığı, hafıza sorunları, kanser ve daha fazlasıyla bağlantılı. Bazı insanlar diğerlerinden daha büyük risk altındadır. Çocuklar, vücutları maddeyi yetişkinlerden daha kolay emdiği için özellikle hassastır. Çocuklarda öğrenme sorunları, düşük IQ, işitme kaybı ve daha fazlasına neden olabilir. Hamile kadınlar da daha büyük risk altındadır.

Tadına varılabilen, koklanabilen veya görülebilen bir şey olmadığından, kurşun kontaminasyonu olabileceğinden şüpheleniyorsanız içme suyunuzun kalitesini test ettirmek önemlidir.

Arıtılmış suyumuzun çoğu bakteri ve parazitlerin çoğunu uzak tutmasına rağmen, bazı mikroorganizmalar tedaviden kurtulabilir.
İçme Suyunuzda Ne Yaşıyor?
Su yollarımıza çeşitli hastalıklar girebilir. Genellikle neden insan veya hayvan dışkısıdır. En yaygın olanlardan bazıları Cryptosporidium, Giardia ve koliform bakterileri içerir.

Cryptosporidium
Genellikle "Kripto" olarak adlandırılan bu mikroskobik parazitin ishale neden olduğu bilinmektedir ve ishalden sonra yüzmeye gitmek için iki hafta beklemenizin söylenmesinin nedeni budur. Amerika Birleşik Devletleri'nde en yaygın su kaynaklı hastalıktır. Ne yazık ki bizim için Crypto, klor dezenfeksiyonuna karşı dirençli olmasını sağlayan bir dış kabuğun içinde yaşıyor. Evinizde bunu önlemenin bir yolu , su içeriğinizi bir dakika kaynatmak ve ardından soğumaya bırakmaktır.

Giardia
Giardia, klora dirençli başka bir parazittir. Gaz, ishal, mide krampları ve dehidrasyon gibi semptomlar iki hafta veya daha uzun sürebilir. Giardia, Amerika Birleşik Devletleri'nin tüm bölgeleri dahil olmak üzere dünyanın her yerinde var. Paraziti taşıyabilen bazı hayvanlar arasında köpekler, kediler, kunduzlar ve geyikler bulunur. Enfekte olduysanız, tedaviye yardımcı olabilecek birkaç ilaç vardır.

Koliform bakteri
"Koliform", toprakta ve bitkilerde olduğu kadar suda yaşayan çok çeşitli bakterileri ifade eder. Bu bakterilerin çoğu zararsızdır, ancak nadir görülen birkaç türü ciddi hastalıklara neden olabilir. Birçok kirletici maddenin aksine, koliformları test etmek nispeten kolaydır. Koliform zararsız olsa bile test yararlı olabilir, çünkü suyunuzun kirlendiğini ve su kaynaklı hastalık riskinin daha yüksek olabileceğini bilmenizi sağlar.

Suyu arıtmak için çok fazla klor kullanılırsa, suyu içmek mesane ve rektum kanseri riskinizi artırabilir. 
Klorlama
Klorlama, paylaşılan mikrop su kaynaklarını temizlemek için kullanılan yaygın bir uygulamadır. Klor, 4 mg / litre konsantrasyonda EPA tarafından kabul edilebilir. Bu seviyede içmenin güvenli olduğu düşünülse de, bazıları klorun kansere neden olma potansiyeli konusunda endişeleniyor.

Klor ve Kanser

H eklendi kez 2 , O, klor trihalometan (THM) içine zarar verebilir. THM'lerin vücutta kanserle bağlantılı olan serbest radikalleri teşvik ettiğine inanılıyor. Özellikle klorlu içme suyu uzun süredir mesane ve rektum kanseri ile ilişkilendirilmiştir. Bunun nedeni, içtiğimiz şeylerin çoğunun bu yerlerde daha uzun süre bitmesi olabilir. Daha yakın zamanlarda yapılan araştırmalar, meme kanseri olan kadınlarda yüksek konsantrasyonlarda klor yan ürünleri olduğunu göstermiştir .

Bu potansiyel sağlık sorunları konusunda endişeleriniz varsa, riskinizi en aza indirmek için atabileceğiniz bazı adımlar vardır. Birincisi, içme suyunuzu içmeden önce 24 saat bekletmeye çalışmaktır. Bu, klorun sudan gaz olarak çıkması için yeterli zaman verebilir. Diğer bir çözüm, kloru vücuda girmeden önce emen bir karbon su filtresine yatırım yapmaktır.

Doğru su filtreleme sistemini bulmak, ihtiyaçlarınıza bağlıdır.

Filtrasyon

Muslukta güvende olduğunuzdan emin olmak bir filtre ile çok daha kolay hale geliyor. Filtreleme, ağır metalleri, klor gibi kimyasalları ve Cryptosporidium gibi potansiyel parazit tehlikelerini ortadan kaldırabilir. Ancak, filtrelerin değiştiğini ve hiçbir filtrenin tüm potansiyel kirleticileri ortadan kaldırmayacağını bilmelisiniz. Öyleyse neden ilk önce bir filtre istediğinizi düşünün. Aşağıda, bazı yaygın sorunlar ve bunları filtreleme yoluyla ele almanın yolları verilmiştir.
 
icme-suyu-filtrasyon 

Daha İyi Tat İstiyorum
Lezzet ana endişenizse, onu geliştirmek kolaydır. Çoğu ticari filtre (plastik sürahilerle gelme eğiliminde olanlar), musluk suyunun tadını daha iyi hale getirmek için tasarlanmıştır. Ancak, tehlikeli kirletici maddelerin çoğunun görülemeyeceğini, koklanamayacağını veya tadılamayacağını ve bu filtrelerin çoğunun kirletici maddelerin oluşturabileceği riski iyileştirmek için çok az şey yaptığını unutmayın.

Kurşun Beni Endişe Eder
İçme suyunuzda kurşun olabileceğini düşünmek için bir nedeniniz varsa, özellikle kurşunun giderilmesinde yararlı olduğunu iddia eden bir filtre aramalısınız. Ulusal Sanitasyon Vakfı'ndan (NSF) bir sertifikaya sahip olduğundan emin olun.

Parazitlerden Kaçınmak İstiyorum
Pek çok yaygın filtreleme cihazı potansiyel patojenleri tarayabilir, ancak hepsini değil. Filtre "ters ozmoz" diyorsa, netsiniz. Değilse, 1 mikron veya daha küçük gözenek boyutunun reklamını yapan filtreleri arayın. Bunlar iki tiptedir: "mutlak 1 mikron" ve "nominal 1 mikron" filtreler. "Mutlak 1 mikron" filtreler Giardia ve Cryptosporidium'un uzaklaştırılmasında daha tutarlı bir şekilde etkilidir, oysa bazı "nominal 1 mikron" filtreler bu parazitlerin% 20 ila% 30'unun geçmesine izin verir. Ayrıca "kist küçültme", "kist çıkarma" veya "NSF 53" veya "NSF 58" sözcüklerinin etiketine de bakın. Bu terimler, filtrenin test edildiğini ve patojenleri ortadan kaldırdığının kanıtlandığını gösterir.

Şişelenmiş su, şekerli sodadan daha sağlıklı bir seçimdir, ancak sonuçları vardır.
Şişelenmiş Su En İyisi mi?
Elbette, güven verici, kapalı bir şişede gelir. Elbette, kaynak olarak egzotik bir dağ baharının reklamını yapıyor. Peki şişedeki H 2 O, evdeki musluktan aldığınız şeylerden daha mı iyi? Her iki kaynak da EPA sağlık standartlarını karşılamalıdır. Ve musluğunuzdan çıkan ıslak şeylerin aksine, şişelenmiş su genellikle dişleri koruyan florürden yoksundur. Ayrıca şişeleri yapmak için gereken tüm bu plastiğin çevresel bir maliyeti vardır. Amerikalılar her yıl kabaca 50 milyar şeyi çöpe atıyor ve dörtte birden azı geri dönüştürülüyor. Geri kalanı çöplükleri doldurur veya daha kötüsü - okyanusa karalar, nesli tükenmekte olan kaplumbağalar ve foklar da dahil olmak üzere çeşitli türlerin ölümüne katkıda bulunur.

Acil bir durumda kendi suyunuzu nasıl arıtacağınızı bilmek önemlidir.
Kaynatın
Bazen temiz su için geçici bir çözüme ihtiyaç duyarsınız. Sel veya deprem gibi bir doğal afet yaşadıysanız veya evinizde kırık bir boru keşfettiyseniz, H 2 O'nuzun güvenli kalmasını sağlamak için hızlı ve kolay bir çözüm var . Virüslerden , bakterilerden ve parazitlerden kurtulmak için bir dakika kaynatın (5.000 fitin üzerindeki yüksekliklerde üç dakika sürer) . Kaynatma, her litreye bir tutam tuz ekleyerek iyileştirilebilecek düz bir tat bırakabilir.

Suyunuzu kaynatamazsanız, dikkatlice çamaşır suyu eklemek onu da arındırabilir.
Çamaşır Suyu Koruması
Bazen evinize pompalanan tipik güvenilir su güvensiz hale gelebilir. Bu, sel, kasırga gibi bazı doğal afetler sırasında ve borular kırıldığında geçerlidir. Acil durumlar meydana geldiğinde, kaynatma güvenli bir seçenektir, ancak çamaşır suyu kullanarak dezenfeksiyon da öyledir.

Ne Tür Çamaşır Suyu Kullanmalıyım?

Normal, kokusuz çamaşır suyu kullanın - limon kokusu yok! Yalnızca oda sıcaklığında bir yıl veya daha kısa süre saklanmış sade çamaşır suyu kullanın. Ayrıca etiketi kontrol edin. % 8,25 sodyum hipoklorit içerdiğini söylemelidir. Not: asla klor ve amonyağı karıştırmayın. Bunu yapmak, ölümcül olabilecek bir kimyasal reaksiyona neden olur.

Ne Kadar Çamaşır Suyu Kullanmalıyım?

Çamaşır suyu galon başına altı damla ile sınırlandırılmalıdır (1/8 çay kaşığı biraz altında). Ancak suyunuz bulanıksa bu miktarı ikiye katlayabilirsiniz. Çamaşır suyunu ekledikten sonra karışımınızı iyice çalkalayın ve içmeden önce 30 dakika veya daha fazla bekletin. Hafif klorlu bir kokusu olmalıdır. Değilse, klor dozunu tekrarlayın ve 15 dakika daha bekletin.

Kilo kaybı söz konusu olduğunda su ne kadar faydalıdır?

Kilo Vermek İçin İçme Suyu
Kilo vermek istiyorsanız, diyetinize daha fazla içme suyu eklemek size fayda sağlayabilir. İşte bunun nasıl çalıştığı hakkında bazı bilgiler. Vücut ağırlığınız, ne kadar kalori harcadığınıza kıyasla ne kadar kalori tükettiğinize bağlıdır. Sade su, diyetinize sıfır kalori ekler, bu nedenle su tüketimindeki artış herhangi bir ek flab eklemeyecektir.

Buna ek olarak, bol miktarda lif içeren yiyecekler yiyorsanız su sizi daha dolu ve tatmin edici hissettirebilir. Çözünür lif, sindirimi yavaşlatan jel benzeri bir madde oluşturmak için sıvıları kullanır, yani yediğiniz yiyeceklerin insan vücudunun emmesi daha uzun sürer. Ayrıca, bazı araştırmalar diyet içeceklerini su için değiştirmenin vücut ağırlığınızı düşürmeye yardımcı olabileceğini öne sürüyor. 
 
su-icerek-kilo-vermek 

Bununla birlikte, diğer bazı su alımı kilo verme planlarına şüpheyle yaklaşmak iyidir . Örneğin, soğuk su içmenin önemli ölçüde kalori yaktığına dair çok az kanıt vardır.

Dehidrasyon, yönelim bozukluğu, koma ve ölüm gibi ciddi sonuçlara yol açabilir.
Dehidrasyon Tehlikeleri
İnsan vücudu her gün ortalama 10 bardak su, ter, gözyaşı, idrardan ve nefes vererek su buharını kaybediyor. Dolayısıyla H 2 O olmadan gitmek ciddi sonuçlara yol açar ve hızla tehlikeli dehidrasyona ve hatta ölüme yol açabilir.

Dehidrasyon semptomları hafiften şiddetliye değişir. Spektrumun hafif ucunda, dehidrasyon susuzluğa, kuru dudaklara ve biraz da ağız kuruluğuna neden olabilir . Dehidrasyon daha belirgin hale geldikçe, uyku hali, baş ağrısı , kas güçsüzlüğü, çökük gözler ve kuru, yapışkan bir ağız gibi daha fazla semptom ortaya çıkar . Ciddi dehidratasyon semptomları daha belirgindir ve kafa karışıklığı, düşük tansiyon , ateş, hızlı kalp atışı ve mavi dudakları içerebilir . Dehidrasyondan kaynaklanan ölüm, içkisiz üç gün kadar kısa bir sürede gelebilir ve beş ila altı gün sonra yaygındır.

Her gün ne kadar su içmelisiniz?

Günde Kaç Bardak İçme Suyu?
Dehidrasyon çok ciddi, hatta potansiyel olarak ölümcül olduğu için, her gün ne kadar H 2 O'ya ihtiyacınız olduğunu bilmeniz çok önemlidir . Bu, özellikle dehidrasyon riski daha yüksek olan yaşlılar ve çok küçük çocuklar için önemlidir.

Günde 8 bardak mı? Çok hızlı değlmi
Yeterince su almak herkese fayda sağlasa da, ne kadar yeterli olduğu konusunda izlenecek belirli bir kural yoktur. Farklı koşullar, farklı şekillerde su içmenizi gerektirir. Dışarısı sıcaksa, egzersiz yapıyorsanız veya daha kuru bir iklimde yaşıyorsanız, daha fazla sıvı almaya ihtiyacınız olacaktır. Ulusal Sağlık Enstitüsü, ortalama koşullar altında ortalama bir kişi için günde üç litre önermektedir. Günde sekiz bardağın optimal olduğuna dair yaygın inanca gelince, bu iddiayı destekleyecek çok az bilimsel kanıt var. Birçok uzman, susadığınızda sadece içmenizi tavsiye eder.

Çay, Kahve, Soda ve Meyve Suyu Sayar mı?

Eskiden kafeinli içeceklerin susuz kaldığını varsaymak yaygındı. Ancak son zamanlarda yapılan araştırmalar, koladan kahveye ve portakal suyuna kadar çeşitli içeceklerin hidrasyonda sade su kadar etkili olduğunu buldu. Buna rağmen, sağlık uzmanları hidrasyon ihtiyaçlarınızın en az yarısının H 2 O'dan karşılanmasından yararlanabileceğinizi söylüyor .

Su bizi hayatta tutar ve vücudumuzun düzgün çalışmasına yardımcı olur.
İçme Suyunun Faydaları Nelerdir?
Şüphesiz içme suyunun asıl faydası hayatta kalmaktır. Ancak bunun ötesinde, hidratlandırdığınızdan emin olmanın başka sağlık yararları da vardır, bu yüzden işte birçok sağlık etkisi hakkında bilgi içeren bazı su gerçekleri.

-Yeterince su içmek sıcaklığınızı kontrol altında tutar.
-Eklemlerinizin iyi yağlanmasına yardımcı olur.
-Omurga dokunuzu güvende tutar.
-İdrar, dışkı ve terleme yoluyla vücudunuzun israfını gidermenizi sağlar.
-Her gün yeterince içmek, rezil derecede ağrılı olan böbrek taşlarını önlemenin en iyi yollarından biridir.

Su genellikle cildinizin daha sağlıklı görünmesini sağlamanın bir yolu olarak lanse edilir.  Ama doğru mu?

İçme Suyu Cildinize Nasıl Fayda Sağlar?
İnsan vücudu için H 2 O temel bir besindir. Vücudunuz hücrelerden oluşur ve hücreler çoğunlukla H 2 O'dan oluşur ve buna cildiniz de dahildir. Bu nedenle, günlük hidrasyondaki bir artışın cildinize fayda sağlayarak onu sağlıklı, ışıltılı ve kırışıksız tutması mantıklı geliyor. Ama öyle mi?

Belki değil. Tıbbi bir araştırma, mevcut kanıtları inceledi ve her gün daha fazla nemlendirdiğinizde cildin daha sağlıklı göründüğüne dair "bilimsel kanıt" bulamadı. Doğru hidrasyonun neden olduğu birçok başka sağlık yararı vardır, ancak daha genç bir cilt, en azından tıp bilimi tarafından kanıtlanmış bir şekilde olmayabilir.
Alkali içme suyu üreticileri, ürünlerinden her türlü sağlık yararına söz vermektedir.
Alkali İçme Suyunun Sağlık Faydaları Nelerdir?
Alkali su, içecek satışı dünyasında bir trend haline geldi. Eşyaların şişeleri birçok mağazada bulunabilir ve evdeki su iyonlaştırıcıları binlerce dolara satılır. Bu makineler, sizi daha genç kılmak, tansiyonu düşürmek , akşamdan kalmayı atlatmak için söz verilen birçok sağlık yararıyla satılıyor . Hatta bazıları kanseri tedavi ettiğini iddia ediyor.

Ancak bu tür iddiaları kanıtlayan bilimsel gerçekler sınırlıdır. Günlük alkali H 2 O tüketiminden sağlık yararları göstermek için çok az çalışma yapılmıştır ve denenen çalışmalar genellikle umut verici değildir. Örneğin bir inceleme, kanserli kişilerin bu ürünlerden durumlarında herhangi bir iyileşme göstermediğini buldu. Kalıcı olan bir sağlık etkisi, ürünün asit reflü için yararlı olan mide asidini nötralize etme kabiliyetidir. Elbette küçük bir porsiyon karbonat yemek, maliyetinin bir kısmına rağmen aynı sağlık yararını sağlar.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.