Havuz Aydınlatma Armatürleri

06-03-2020 23:27
Havuz Aydınlatma Armatürleri

Havuz İçi Aydınlatma Armatürü



Yüzme havuzunuzun ve ortamının iyi aydınlatılmasını sağlamak, onu daha güvenli ve daha çekici hale getirir.
 
Havuz ışıkları da sadece havuza değil, çevreye de dramatik bir boyut katıyor.
 
Havuzu aydınlatır ve tüm yüzme havuzunun etrafında parlayan bir ışıltı üretir.
 
Havuz aydınlata ışıkları, özellikle geceleri yatmadan önce yüzmek istediğinizde güzel görünen çok farklı bir ortam yaratır.

Havuz Aydınlatma ışıkları Seçenekler

Teknoloji sayesinde, pratik ve renkli Led havuz ışıklarının tanıtılmasıyla gece yüzme havuzlarımızdaki deneyimler artmıştır.
 
Havuzunuz, Akkor lamba, Halojen ve LED için doğru ışıkları seçme konusunda üç ana seçenek vardır.

Akkor Havuz Lambaları

Bir zamanlar, kalıcı bir havuzunuz olduğunda bu ışıklar en ucuz seçenektir. Bu ışıklar, daha verimli Kompakt Floresan Işık (CFL) kullanılmadan önce çoğu insanın evlerinde kullandıkları standart ampullere çok benzer.
 
Bu ampullerde, ampulden ısı yayılırken bir filamanın ısıtılmasıyla bir ışık üretildi. Işığın çıktısı sarı bir gölgeye sahipti. Bu, en temiz havuzların bile akkor ampuller açıldığında yeşilimsi bir görünüme sahip olmasına neden oldu.
 
Geçmişte, bu ampullerin ömrü yaklaşık bir yıldır, ancak üretim sürecindeki değişikliklerden dolayı, geceleri yanan yüzme havuzlarını sevenler için bu ampulleri yılda en az iki kez değiştirmeniz gereke bilecektir. Havuz aydınlatmanız için bu seçeneği kullanmaya karar verirseniz, bu tür bir rutinin sürdürülmesi devamlı olarak havuz ampulü değişiminden dolayı pahalı olabilir.

Halojen Havuz Lambaları

Bir zamanlar, akkor ampulden sonra halojen ampul, modern ampul olarak bilinir çünkü daha uzun bir ömre sahipti ve yandığında yaklaşık% 20 daha az enerji kullandı.
 
Bununla birlikte, bu ampuller hala ampulü aydınlatmak için filaman teknolojisini kullanıyordu ve filaman ısınırken daima sarı bir pus vardı. Akkor ampul ile halojen ampul arasındaki fark ışık üretimiydi.
 
Akkor ampullerin aksine, halojen lambalar, ampulün içinde, çok daha küçük bir ampulün içinde daha yüksek sıcaklıklarda çalışmasına neden olan bir halojen gazına sahipti.
 
Bu fikir çoğu insanın bu havuz aydınlatması seçeneğine alışmasını sağladı.
 
Bununla birlikte, ampul bir akkor ampulün fiyatının iki katından daha pahalıdır, ancak yine de kısa bir ömürleri vardır.

LED Aydınlatma Armatürleri 

LED havuz armatürü ışıkları, ister betenorme havuzunuz ister liner havuzunuz olsun, havuz aydınlatmasında standarttır.
 
Bunun nedeni, akkor ampul üzerinde gereken enerjinin küçük bir kısmını kullanırken daha fazla parlaklığa sahip olmalarıdır.
 
Bu ışıklar uzun ömürlüdür ve havuzunuzdaki eski ampulleri değiştirmeniz gerektiğinde size zaman kazandırır.
 
Profesyonel olmadığınız sürece havuzunuzun içindeki akkor ampulleri değiştirmek çok zordur.
 
LED havuz lambaları  kullanımı da daha ucuzdur ve sadece renkli ışık üretmez, aynı zamanda kullanıcıya önceden tanımlanmış yedi programa kadar beş taneye kadar farklı renk üretme seçeneği sunar.
 
Diğer tüm ışık seçeneklerinin aksine, LED ışıklar ışık üretmek için bir filaman kullanmaz.
 
Beyaz veya renkli bir smd LED çipi kullanır. Bu avantaj, sarı gölge olmamasını, ısı tüketiminin olmamasını ve sonsuz renk seçeneklerine sahip olmasını sağlar.
 
Bu LED ışık seçeneğinin ömrünün tahmini 50.000 saatten fazladır.

Su altında da kullanılabilen bir çok özel aydınlatma armatürleri bulunmaktadır. Su altına takılabilen bu aydınlatıcı lambalar havuzların gece gündüz kullanılabilmesini sağlayacaktır.

Bu havuz armatürleriyle ilgili en merak edilen detaylardan bir tanesi fiyatlardır.

Havuz içi aydınlatma armatürü fiyatları modeline bir çok değişkenlere göre değişiklik göstermektedir.

Çok uygun fiyatlara komple havuz lambası Led ampullü 245 tl ye alınabildiği gibi pahalı olan modellerde mevcuttur.

Bu noktada ürünün kalitesi ve bazı önemli özellikleri fiyatlarda değişiklik yaratabilmektedir.

Aydınlatma ihtiyacına en doğru modelin satın alınması havuzların güvenli bir şekilde aydınlatılmasını sağlayacaktır.

 

LED Havuz Aydınlatmasının Faydaları

LED lambalar Par 56 halojen ampullerden 20 kat daha uzun ömürlüdür

Düşük sıcaklık düşük akım çektiklerinden armatür'de ve lamba kablosunda ısınma olmaz

LED ışıkları% 80'e kadar daha az elektrik kullanır

Daha güvenli lambalar tamamen plastik ve düşük voltajlıdır

RGB Renk değiştirebilen havuz ışıkları

Halojen havuz lambaları garantisi yoktur Tüm Led havuz armatürlerin 2 yıl garantisi vardır.


Havuz Aydınlatma Armatürü Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Havuzların her an kullanılmasını sağlayan bu armatürleri alırken ve montajı sırasında belli başlı püf noktalarına dikkat edilmelidir.

Bunlar;

Havuz armatürlerini 2 tipe ayırmak mümkündür sıva üstü ve sıva altı havuz lambası olmak üzere iki çeşidi vardır.

Sıva altı havuz aydınlatma armatürü alımında en önemli hususlardan bir tanesi ise havuz lambası kovan çapıdır lamba kovan çapına uygun aydınlatma armatür modeli seçilmelidir yanlış model havuz lambası satın alınması durumunda lamba kovanına uyum sağlamayacaktır.

Sıva üstü havuz lambalarında ise durum sıva altı lambalar kadar karışık ol masada hemen hemen aynıdır sıva üstü havuz lambaları 2 paslanmaz vida ile montajı yapılmaktadır aynı marka ve model havuz aydınlatma armatürü alınmaması durumunda vida yerleri denk gelmeyecektir ve yeniden vida yerlerinin delinmesi gerekmektedir bu işlem havuz da su yok ise kolay bir işlemdir havuzda su var ise aynı marka aynı model armatür almak zorundasınızdır. 

Havuz Aydınlatma Armatürü Modelleri

Daha öncede bahsettiğimiz gibi iki çeşidi vardır havuz armatürlerinin sıva altı ve sıva üstü olamak üzere 2 çeşit.

sıva altı havuz armatürü modellerinden yuvarlak çerçeveli gömme tip par 56 ve 38 havuz lambası modelleri vardır bu aydınlatma modelleri arasında plastik ve paslanmaz krom malzemelerden imal edilmektedirler renk ve lümen değerlerine bağlı olarak özel üretim yapıla bilir, ayrıca merdiven basamak lambası havuz spotu armatürleri mevcud olup yeni modellerde kare havuz lambası ve dik dörtgen havuz modelleri üretimleri vardır.

Sıva üstü havuz aydınlatma lambası modellerinde ise genel de yuvarlak daire modeli kullanılmak tadır fakat bu havuz lambası modelleri havuzda çıkıntı oluşturması sebebi ile ultra slim sıva üstü havuz armatürü model tercihi talep doğrultusunda artmaktadır.

 

Aydınlatma Armatürleri Nereye Yerleştirilmeli?

Aydınlatma armatürleri havuz içerisine rastgele yerleştirilemez.

Havuz suyunun üst kodundan 0,60 cm altına konulan armatürler suyun içerisinin yeterli derecede aydınlanmasını sağlayacaktır.

Armatürlerin havuz içerisine ne şekilde konulacağı ise isteğe bağlıdır fakat havuz armatürü ev cephesine montajı yapılır ise gözlerinizi almayacaktır.

Havuz duvarına gömme şeklinde yapılabilen armatürler en çok tercih edilen sıva altı modellerden bir tanesidir. 

Sıva altı havuz armatürü bu sistem diğerine oranla biraz daha güvenlidir.

Bunun sebebi kurulumun çok daha basit olması armatürlerin istenilen şekilde ayarlanmasıdır.

Bu sistemde her türlü modern armatür rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Havuz aydınlatma armatürleri doğru yerleştirildiğinde başarılı yansımalar elde edilmektedir.

Hatalı olan montajlarda havuz lambası kullanım ömrü azalacak ve kısa sürede arzalınacaktır tavsiyemiz havuz lambası montajların'da kablo eki yapılacak ise eriyen bat ile lamba kablosunun ek yapılması olacaktır fakat havuz lambası montajını yapan işinin ehli kişilerden destek alınmalıdır.

 

Fiyat Ortalaması ve Kullanım Ömrü

Havuz armatürleri ok çeşitli fiyatlara satılabilen ürünlerdendir.

Bu noktada fiyat araştırması yapılmalı ve en doğru armatür modeli satın alınmalıdır.

Fiyatlar ürünün pek çok özelliğinden etkilenmektedir Çip sayısı kalitesi  Led lerin dizildiği kartın soğutma sistemi armatürÜn gövdesi yüksek voltaj engelleyici diyotların olup olmaması gibi bir çok değişkenlere üretim tarzı  fiyatlarda farklılık yaratmaktadır.

Bu noktada tercih edilen ürünün ledli olması kullanım ömrünü arttıracaktır.

Yeni çıkan modeller diğerlerine oranla daha uzun süre kullanılabilir.

Bu tarz havuz aydınlatma armatürlerinin kullanım ömrü 50 bin saat civarıdır.

Kullanıma ve ürüne bağlı olarak değişiklik gösterebilen kullanım ömrü sık sık armatür değiştirmekle uğraşmamak için son derece önemlidir.

Ürün satın alırken bu tarz detaylara dikkat edilmesi satın alınan armatürün hem şık hem de uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.

Havuz armatürü alımında son kullanıcıların kafası karışmaktadır ve kesinlikle haklılardır havuz aydınlatma ürünlerinin arasında ki fiyat aralığı çok fazladır ve kali teli bir havuz armatürü isteyen son kullanıcı en yüksek fiyatlı olan havuz lambasını tercih etmektedir fakat kısa zaman sonra havuz lambası ya içine su alır yada lamba içerisindeki Ledle'rin bir kısmı kademeli olarak söner ve armatür kullanılamaz duruma gelir havuz aydınlatma armatürünün fiyatının pahalı olması kaliteli oldugu anlamına gelmemektedir bazı fiyatı yüksek olan modeller ödediğiniz rakama değecektir.

Havuz lambasının kalitesi nereden anlarım ?

Havuz lambası kalitesi anlamanın son kullanıcı tarafından pek mümkün değildir fakat satıcıya bir kaç soru sora bilirsiniz.

Havuz lambasında kullanılan Ledin markası 

Havuz lambası soğutma sistemi lamba gövdesi alüminyum'mudur 

garantisi ve garanti koşulları bazı üreticiler sadece su sızdırmazlığı garanti verir iken diğer üreticiler full garanti bire bir değişim sunmaktadırlar

Armatür ışık lümen değeri nedir

Armatür voltaj koruma devresinin olup olmaması

Yukarıdaki soruların tamamı sizin istediğiniz cevapları aldığınızı düşünürsek  havuz lambası fiyatı'da uygun ürünü satın aldınız bir sorun çıktı ve satan firma kullanıcı montaj hatası dedi ne yapacaksınız şimdi işiniz zor. 

peki ben bu havuz aydınlatma armatörünü şansıma mı bırakıcam diye bir soru geliyordur muhakkak bizim naçizane önerimiz ise tanıdığınız bildiğiniz güvenli bir satıcıdan havuz armatürü almanız durumunda satıcı gerçekten ürünün arkasında duran bir firma ise kesinlikle üzülmezsiniz burada her halükarda satıcı firma çok önemlidir. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.