Tuzlu Havuz Sistemler Nasıl Çalışır

09-01-2021 13:18
Tuzlu Havuz Sistemler Nasıl Çalışır

Tuzlu Su Havuz sistemlerinde kullanılan tuz klor jeneratörleri nasıl çalışır ?.

Tuzlu su havuzları giderek Türkiye'de daha popüler hale geliyor. Bu içerik, tuz jeneratörlerinin nasıl çalıştığını ve bunları çalıştırmak için hangi ekipmanın gerekli olduğunu yardımcı olacaktır.
 
İster yeni bir havuz inşa ediyor olun, ister mevcut havuzunuzu bir tuz sistemine dönüştürmeyi düşünüyor olun, göz önünde bulundurmanız gereken birkaç önemli öğe vardır.
tuzlu havuz sistemi nasil calisir 
Tuz klor jeneratörü, yüzme havuzlarında kullanılan suyu arıtmak ve temizlemek için klor oluşturmak için kullanılan bir cihazdır. Klor, havuz suyundaki normal tuzu klora dönüştüren bir işlemle oluşturulur.
Tuz klor jeneratörleri, geleneksel klor sistemlerine göre kullanımı ve çalıştırması genellikle daha ekonomik olduğu, ciltte daha yumuşak olduğu ve daha çevre dostu olduğu için son yıllarda popülerlik kazanmıştır 
Bir çok kişi tuz havuzlarının klor içermediğini düşünüyor. Bu düşünce gerçek değildir Bir tuz havuzu, diğer havuzlar gibi suyu klorla sterilize eder.
 
Bir tuzlu su klorlayıcı, sofra tuzu veya sodyum klorür (NaCl) ve elektroliz kullanarak hipokloröz asit (HClO) yapar. Tuzlu su, klor gazı (Cl2) oluşturan bir elektrik akımından geçer, ancak aynı zamanda hidrojen gazı (h2) ve sodyum hidroksit (NaOH) oluşturursunuz.

Elektroliz kullanılarak çözünmüş tuz, suyu kir ve bakterilerden arındırmak için kullanılan sanitasyon ajanları olan hipokloröz asit (HClO) ve sodyum hipoklorite dönüştürülür bu işlem sonucunda havuzda dezenfeksiyon gerçekleşmiş olur.
 
 Tuzlu su havuzları hakkında ne bilmeliyim?
tuzlu havuz sistemleri calismasi
Havuz suyunuza tuz eklersiniz ve tuz klor üreticisi onu klora (hipokloröz asit) dönüştürür. % 99 veya daha yüksek saflıkta tuz kullanmalısınız. Tuz klor jeneratörlerinin maliyeti genellikle 1,700–2,500 $ arasıdır ve yaklaşık 3–7 yıl dayanır. Bakımı kolaydır, suyu temiz tutar ve yıllık olarak geleneksel klordan daha ucuzdur.
 
Klor kimyası
Bu arada, havuz insanlarının "klor" ile ilgili referansları oldukça gevşek.
Suya önceden ekleyebileceğiniz her tür klor varyantı vardır, ancak tüm kimya söylendiğinde ve yapıldığında, havuz suyunuzu temizleyen şey aslında saf klor değil, hipokloröz asittir .

Bilim uyarısı!

Bu kimya için sıfır noktası , havuzdaki sade su ve klor katkınızdır.

Birçok kişi sıvı klor (sodyum hipoklorit) veya siyanürik asitle (granül veya tabletler halinde) sıkıştırılmış katı klor kullanır. Bir tuz klor üreticisi durumunda, tuz (NaCl) kullanırsınız.

Bu katkı maddesini suya döküp hepsini karıştırdıktan sonra, algleri ve bakterileri öldürecek ve kiri (hipokloröz asit) yok edecek forma ulaşmadan önce iki farklı kimyasal reaksiyondan geçer.

Reaksiyonları basit kimya terimleriyle görmeyi seviyorsanız, denklemler kağıt üzerinde şöyle görünür:

bir tuz klor jeneratöründeki kimyasal reaksiyonlar

(Her denklemin dengeli olduğundan emin olmak için sayılarımı iki kez kontrol ettim. Lütfen her iki reaksiyonda da sihirli bir şekilde atom kaybetmediğimi veya kazanmadığımı unutmayın.)

İlk reaksiyon, tuz klor jeneratörünün sizin için yaptığı şeydir. İkinci reaksiyon, klorun hipokloröz aside nasıl dönüştüğü ve havuzu nasıl temizlediğidir.
 
Reaksiyon 1
tuz_klor_jeneratörü_akis_hucresi
İlk olarak, tuzlu suyun elektrolizi saf klor üretir .

Elektrik 2NaCl (tuz) ve 2H geçirildiğinde 2 0 (su), atom Cl ayrışmayan 2 (gaz klor) + 2NaOH (sodyum hidroksit) + H 2 (hidrojen).

Sodyum hidroksit artık hayatını yaşamaktan mutlu. Suyun pH'ını yükseltir, böylece çok asidik olmaz.

PH cetveli

Ve hidrojen, havuz suyunun normal bir parçasıdır (çünkü pH, hidrojen iyonlarını ölçer).

Bununla birlikte, klor hala meşgul ve ikinci reaksiyona geçiyor.

Tepki 2
İkinci olarak, saf klor daha fazla su ile reaksiyona girer ve olur hipokloröz asit.

Gaz halindeki klor (Cl 2 ) su (H 2 O) ile karıştığında , reaksiyon bizi HOCl (hipokloröz asit) + HCl (hidroklorik asit) ile bırakır.

Hipoklorik asit, hızlı bir alg ve bakteri öldüren bir . Sudaki "kloru” test ettiğimizde de ölçtüğümüz şey budur.

Diğer ürün hidroklorik asit veya muriatik asittir. Suyun pH'ını düşürür, böylece çok bazik hale gelmez.

(Her iki reaksiyondan, hidroklorik asit ve sodyum hidroksitten elde ettiğimiz yan ürünlerimizin iyi iş çıkardığına dikkat edin; bunlar, sonuçta elde etmek istediğimiz gerçek "klor" değildir.)

Tuz jeneratörü Parçaları

Pano 
Su akış hücresini besleyen elektrik sağlayan kontrol panosu tarafından şarj edilirler.
Kontrol panosu, havuzdaki klor seviyesini kontrol etmenizi sağlar. Ayrıca tuz klorlayıcınızı bir havuz otomasyon sistemine bağlamanıza ve iPad, iPhone veya Android gibi bir uzaktan kumanda veya mobil cihazla kontrol etmenize olanak tanır 
 
Hücre
Titanyum plakalı Hücre, tuzu klora dönüştüren kısımdır. Su, hücreden ve doğal olarak oluşan metaller olan rutenyum veya iridyum ile kaplı bıçakların üzerinden geçer.
 
Bir tuz klor jeneratörü ne tür tuz kullanır?
tuz klor jeneratörü kullanım tuzlu havuzlar
Granül deniz tuzu

Mekanik olarak buharlaştırılmış tablet tuz

Tuzun saflığı ne kadar yüksekse, görünüm ve bakımda size o kadar az sorun çıkarır. % 99 veya daha yüksek saflık öneririz .

Ayrıca kalsiyum klorür kullanmamanızı tavsiye ederiz . Kalsiyum suyun sertliğini etkiler ve konsantrasyon çok yüksekse havuz duvarlarınızda tortu oluşturabilir.

Havuzumun ne kadar tuza ihtiyacı var?

Tuz seviyesi genellikle 3.000–4.000 ppm olmalıdır, ancak hücrenizin derecelendirmesini kontrol edin. Bazı tuz klor jeneratörlerinin farklı aralıkları vardır.

Yepyeni bir havuz için, örnek 100 m3 havuz için 300 ila 400 kg . tuz ekleyin.
 
Eger hali hazır mevcud bir tuzlu havuz sisteminiz var ise tuzluluk oranını ölçmeniz ve eksik olan tuz oranını 4,000 ppm oranına çıkarılmasını öneririz.

İdeal ppm'ye ulaşmak için ne kadar tuz eklemeniz gerektiğini anlamak için bunun gibi bir hesap makinesi veya çizelge kullanabilirsiniz .

Bu çizelge, suyunuzu dengelemek için kapsamlı yönergeler sağlar.
 
Havuzunuza tuz eklemek

Tuz tadı çok hafif ve aslında keyiflidir. Kötü olması için yaklaşık 5.000 ppm (milyonda parça) olması gerekir ve bir havuzdaki tuz klorlayıcı aralığı genellikle 3.000-4.000 ppm'dir.

Bu havuzlar için, "tuzlu su" okyanusun tuzluluk seviyesinin yaklaşık 1 / 10'u kadardır - daha çok bir gözyaşı damlası veya kontakt lens solüsyonu gibidir. Kendi gözyaşlarınızdan oluşan bir havuzda yüzmenin nasıl bir his olduğunu bilmek istiyorsanız, şimdi şansınız.

Araştırmalar, tuzlu su havuzlarının bu kadar popüler olmasının en önemli nedenlerinden birinin suyu cildimize ve gözümüze verdiği rahatlık hissettirmesi olduğunu gösteriyor.
Tuzlu havuz sistemlerini kullanan bireyler suyun ne kadar iyi hissettiğini, gözlerini nasıl yakmadığını veya ciltlerinde kaşıntıya neden olmadığını ve hatta tuzlu su havuzunda yüzdükten sonra saçlarını taramanın ne kadar kolay olduğunu söylüyorlar

Bir tuz klor jeneratörünün maliyeti nedir?
Bir tuz klor jeneratörü kurmanın maliyeti genellikle 800-3000 $ arasındadır. Bu çok önceden belirlenmiş gibi görünebilir, ancak çoğu insan ilk yatırıma değeceğini düşünüyor çünkü bir havuz mağazasından klor satın almaları gerekmiyor.

Bir tuzlu su havuzunun bakımı tipik olarak yıllık 50-100 ABD Doları tutarındadır . Bunu, yıllık maliyeti 250-300 $ olan geleneksel klor havuzlarıyla karşılaştırın.

Hücre birimini değiştirmek her 3-7 yılda bir 700-900 $ tutarındadır.

Tüm masrafları hesaba katarsak, havuzunuzda bir tuz klor üreteci kullanmak , geleneksel klor ile yaklaşık aynı maliyete sahiptir .

Bir tuz klor jeneratörü kullanım ömrü ne kadardır?
Hücre tipik olarak 3-7 yıl dayanacaktır .

Kişisel tuz seviyeleri ve bakım yaşadığı ne kadar büyük bir etkiye sahip olabilir. Hücrenin ömrünü uzatmak için bakımınıza ayak uydurun . Tuz klor jeneratörünüze iyi bakın, o sizinle ilgilenecektir.

Tuz havuzunun artıları ve eksileri nelerdir?
Avantajları
Tuzlu su havuzunun başlıca avantajları şunlardır:

Berrak, pürüzsüz su
Daha düşük yıllık maliyet
Klor kokusu yok
Cilt ve gözlere karşı hassas
Tuzlu su klorlayıcı suyu temiz tutar .

Su , tuz nedeniyle ipeksi yumuşaklık hissi veriyor .

Bu var yılda daha az pahalı.

Havuzdaki dükkana gidip büyük kova klor dolaşmanıza gerek yok.

Sen koluna ya klor kokusu yok makine sizin için üretir çünkü.

Klor havuzdayken gözlerinizi yakmaz veya kokmaz . Bu var senin Göz ve cilt üzerinde daha kolay .
 
Dezavantajları
Sarf malzemeleri Parçaları değiştirmek daha pahalı
Su testini unutmak kolay
Havuzu ihmal etmek kolay olabilir . Su berrak kaldığından ve klor seviyesi gözlerinizi veya cildinizi yakmadığından , klor fark etmeden veya kontrol etmeden çok yükseğe çıkabilir .
Tuzlu havuz sistemlerinde havuz içinde kullanılan304 kalite paslanmaz ürünlerde aşınma lekeler oluşa bilir krozyon oluşabilir .
Dikkat: Klor olması gerekenin iki veya üç katı olsa bile, yine de gözlerinizi yakmaz veya cildinizi kaşındırmaz bu durum havuz ekipmanlarına ve havuz kaplamalarına zarar verebilir bunun için havuz suyu klor seviyesini en az haftada iki sefer test kitleri ile test yapmanız önerilmektedir.

Tuzlu su sistemi tüm havuz türleriyle çalışır mı?
tuzlu havuzlar
Bir tuz klor jeneratörü, polimer duvar panelli vinil astarlı havuzlarda ve karo seramik btb kaplı iç yüzeye sahip beton havuzlarda iyi çalışır .
Do vinil astar havuzlarında tuzlu su sistemlerinin kullanılması , metal duvar panelleri. Tuz , panellerin yanı sıra galvanizli çelikten yapılmış küpeşte ve merdiven bağlantılarını aşındıracaktır .
 
Tuz Klor Jeneratörleri için 5 Bakım İpuçları
Tuzlu su klorlayıcınızı uzun süre kalıcı kılmak için, havuzunuzun diğer kısımlarını yaptığınız gibi üzerinde de düzenli bakım yapmanız gerekir.
3.200 ppm ideal olmak üzere, milyonda 2.700 parça (ppm) ile 3.400 ppm arasında tutarlı bir tuz seviyesi sağlamaya çalışın.
Klorlayıcı hücresini en az mevsimde bir kez veya gerektiği kadar temizleyin.
Şimşekli fırtınalar sırasında, kontrol panosuna zarar verebilecek güç dalgalanmaları riskini azaltmak için klorlayıcıyı kapatın.
Tuz klor jeneratörünün üreticisinin talimatlarına göre havuzunuz için uygun seviyeleri korurken kalsiyum seviyelerini olabildiğince düşük tutun.
Hücrede kireç oluşumunu azaltmak için yalnızca ters polariteye sahip bir tuz klorlayıcı kullanın.
 
Tuz Klor Jeneratörleri kullanım ömrü nedir ?
Bakımlı bir tuzlu su klorlama sistemi, 3 ila 7 yıl arasında her yerde size dayanmalıdır. Hücreyi veya kartı değiştirme zamanı geldiğinde, değiştirmeniz gereken parçaya ve sisteminize bağlı olarak 400 ila 1,500 ABD Doları arasında bir harcama yapmayı bekleyebilirsiniz.
Yapmak istemediğin şey, onların ömürleri dolmadan dışarı çıkmalarına neden olmaktır. Hücrenin yanlış temizlenmesi - veya çok sık temizlenmesi - erken değiştirmenin başlıca nedenidir.
Devre kartı ise tıpkı herhangi bir elektronik cihaz gibidir. Yıllar sürebilir veya bir şey yanmasına neden olabilir.
Elektrik fırtınaları sırasında düzgün bir şekilde örtülüp kapatıldığından emin olmak, erken kesintilere karşı en iyi savunmanızdır.
Tuz jeneratörlerin kullanım ömrünü yukarıdaki maddelere göre en fazla  etkileyen faktörler tuzlu havuz sistemin çalışma süresi saat olarak ve üreticinin belirlemiş olduğu titan yum plaka hücre ömrü ile bire bir orantılıdır Hücre ömrünü uzatmak için tuz cihazınızı havuz kapasitesin üzerinde almak havuz çalışma süresini ve hücre kullanım ömrünü uzatacağı unutulmamalıdır.

Hangi marka tuz klor jeneratörü almalıyım.

1-) Bsv pool tuz klor jeneratörleri

bsv_pool_tuz_klor_jeneratör

BS Pool, BSV Electronic'in 1984 yılında Luis Vila tarafından kurulan bölümlerinden biridir.

Şu anda Jordi Vila (oğlu) ve deneyime ve çalışma isteğine sahip bir ekip tarafından yönetilen ikinci nesil tarafından yönetilen bir aile şirketidir.

Firma, bölgedeki tüm imalatçı firmalara elektronik çözümler sunmak amacıyla kurulmuştur. Hızla şirket, farklı sektörlerdeki şirketlere elektronik ekipman ve otomatizm sunan bir pazar nişini işgal etmeye başladı. Bu özel imalatlarla şirket uzmanlaşmaya başladı ve mevcut bölümleri oluşturmaya başladı: BS Pool, BS Light ve BS Water.

Şu anda şirket, sahip olduğu bilgi birikimi ve engin mesleki tecrübesi sayesinde MADE IN BARCELONA, MADE IN SPAIN markasına değer veren ürünlerin% 100'ünü ülkemizde üretmektedir. 

Türkiye resmi ithalatçısı ve servisi agora kimyadır.

https://www.bsvelectronic.com/es/

 2-) Zodiac tuz klor jeneratörleri

zodiac tuzlu havuz sistemleri

Zodiac Group NZ, ülkenin önde gelen havuz ekipmanları ve havuz ürünleri tedarikçisidir. Kurulduğumuz 2009 yılından bu yana Yeni Zelandalı havuz sahiplerine yüksek kaliteli, yenilikçi ve kullanıcı dostu ürünler sağladık .

2001

zodiac, tuzlu su klorlayıcıları üreticisi Avustralya merkezli Clearwater Products'ı satın aldı

2005

Zodiac, kaliteli havuz ekipmanlarının lider tedarikçisi Polaris Pool Systems'i satın aldı

2007

ABD'nin Jandy Pool Ürünleri ile Zodiac Marine Segment birleşerek Zodiac Marine & Pool oldu

2009

Zodiac, Avustralya'nın önemli bir kimyasal tedarikçisi olan Premium Quality Pool Chemicals'ı satın aldı

Zodiac, Yeni Zelanda'da bir varlık oluşturuyor 

2013

Zodiac , geleneksel tuzlu su havuzlarına alternatif bir mineral olan MagnaPool'u satın aldı

2018

Zodiac, Fluidra altında AstralPool ile birleşiyor. 

Zodiac pool Türkiye resmi ithalatçısı servisi fluidra Türkiye astral pool

https://www.fluidra.com.tr/

3-) Gemaş tuz klor jeneratörleri

gemas tuzlu jeneratörü havuz sistemleri

GEMAŞ GENEL MÜHENDİSLİK AŞ , 23.09.1993 tarihinde halen firmanın Genel Müdürlük görevini sürdürmekte olan İbrahim ÜSTÜNES'in öncülüğünde İstanbul’da kurulmuştur. GEMAŞ’ın ana iştigal konusu, yüzme havuzu ekipmanları ve kimyasallarının üretimi ve satışıdır.

Gemaş tuz jeneratörü imalatçısı ve servisidir.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.