Tuz klorlayıcılar hakkında sıkça sorulan sorular

11-02-2021 11:31
Tuz klorlayıcılar hakkında sıkça sorulan sorular

Havuzumda,spada veya jakuzimde neden doğal bir tuz klonlayıcı kullanmalıyım?

Klor yerine doğal bir tuz klorlayıcı yani tuz klor jenaratörü kullanmak, geleneksel klorla ilişkili olumsuz yan etkileri ortadan kaldırırken, sanite edilmiş ve sağlıklı su sağlar. Güçlü koku yok! Kırmızı göz yok! Kıvırcık saç veya kaşıntılı cilt yok! Mayo veya saçta solma yok! Havuz suyunuzu sterilize etmenin en doğal, güvenli, ekonomik ve ekolojik yoludur ve daha az bakım gerektirir.

Havuzuma ne sıklıkla tuz eklemeliyim?

Genel olarak, havuzunuza tuz eklemeniz gereken tek zaman havuzun boşaltıldığı, yeniden doldurulduğu veya düşük tuzluluk göstergesi ışığının yandığı zamandır. Havuz suyu klorinatör hücresinden geçer ve elektrolize tabi tutulur. Elektroliz işlemi, tuzun klor kısmını algleri, virüsleri ve bakterileri yok edebilen bir dezenfektana dönüştürür. Prosedür tuzu yok etmez veya bozmaz, daha fazla eklemeden çalışmaya devam etmenizi sağlar. Tuz genellikle sızıntılar, yağmur suyu taşması, filtre geri yıkaması ve ayrıca havuz kullanıcılarından gelen sıçramalar yoluyla kaybolur. Suyun normal buharlaşması tuz kaybına neden olmaz, ancak sudaki tuz konsantrasyonunu artırır. Sudaki normal tuz seviyesini döndürmek için eklenen su, tuz konsantrasyonunu 4000 ppm'e düşürecektir. Sezon başında havuz suyunun tuzluluk seviyelerinin test edilmesini ve gerekirse tuz ilave edilmesini tavsiye ederiz.

Doğal tuz ile klorlamanın avantajları nelerdir?

Doğal tuzla klorlama, havuzunuzun bakımını çok daha kolay hale getirir ve sıvı klorla işlenmiş bir havuza göre çok daha az dikkat gerektirir. Kimyasallarla doğrudan temasın olmaması daha güvenli bir süreçtir, çevreyi korurken zaman ve para tasarrufu sağlar.

Suya tuz katarsam tuzlu olur mu?

Doğal tuz klorlayıcılarımızın aktif klor üretmesi için gereken tuz seviyeleri o kadar düşüktür ki havuzunuzdaki suyu etkilemez ve çoğunlukla hissedilmez. Aksine, suyunuzun kalitesi çarpıcı bir şekilde artacak, cildinizi daha yumuşak hale getirecek ve giysilerinizin veya saçınızın rengini kaybetmeden.

Tuz klorlayıcı bakım gerektiriyor mu?

Günümüz doğal tuz klorlayıcıları, klorlayıcının ömrünü uzatan otomatik bir temizleme işlevi ile donatılmıştır. Elektroliz hücresi şeffaftır ve elektroliz kanatları üzerinde herhangi bir kireç birikimi birikimini gözlemlemenizi sağlar. Sisteminizin bakımı minimum düzeydedir, neredeyse hiç yoktur ve havuzunuzla ilgilenmek yerine keyfini çıkarmak için daha fazla zaman sağlar.

Kendi kendini temizleme eylemi nasıl çalışır?

Elektrik akımının polaritesinin birkaç saatte bir değiştirilmesine izin veren tek teknoloji, elektroliz plakalarında tuz birikimlerinin birikme kabiliyetini azaltır. Kireç birikmesi, zamanla ocağın verimine ve ömrüne zarar verecektir. Bir asit ölçüm pompasının entegrasyonu, hücrenin ömrünü daha uzun süre uzatacaktır.

Havuzumdaki pH seviyelerini nasıl dengeleyebilirim?

Su kalitesi ve yüzme koşulları için pH seviyelerini dengeli tutmak çok önemlidir. Magen Eco-Energía'nın asit dozaj pompası, Doğal Klor jeneratörüyle birlikte çalışmak üzere tasarlanmıştır. Havuzda aynı zamanda su kalitesini iyileştirmek için uygun pH seviyesini korur ve klorlama hücresindeki kireci gidererek kullanım ömrünü uzatır. Asit dozaj pompası, kimyasallarla doğrudan temas etmeden havuza az miktarda asit verir. Doğal tuz klorlayıcı, havuzdaki pH asit seviyelerini izler. Suyu dengelemek için daha fazla asit gerektiğinde, kontrolör, sirkülasyon hattına daha fazla asit vermek için asit pompasına bir sinyal gönderir.

Havuzuma ne kadar tuz eklemeliyim?

Havuzunuza eklenecek tuz miktarını belirlemek için havuzunuzun kaç litre / galon su içerdiğini ve havuzunuzdaki mevcut tuzluluk seviyelerini bilmeniz gerekir. Suya ilk kez tuz eklerken bu kuralı bir kılavuz olarak kullanın: Her 1 litre (0,26 galon) su için 3,5 kg (7,7 pound) tuz ekleyin. Suya önceden tuz eklenmişse, lütfen ürünle birlikte verilen kullanıcı el kitabına bakın.

Çok fazla tuz eklersem ne olur?

Fazla tuz, klor jeneratörünüze zarar vermez, ancak tuzlu su tadına neden olur. Seviyeler 6500 ppm'yi aşarsa, klorlayıcı kendini korumak üzere programlanır ve kullanıcıyı havuzda yüksek tuzluluk seviyeleri olduğu konusunda uyarır. Tuz seviyesini düşürmek için suyun bir kısmını boşaltın ve havuzu tatlı suyla doldurun. Önemli: Aşırı tuzluluk seviyeleri (8000 ppm'nin üzerinde) paslanmaz çelik korkuluklar, merdivenler ve filtreler gibi metal ekipmanlarda korozyon hasarına neden olabilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.