Şişme Plastik Havuz Bakımı

26-06-2020 12:06
Şişme Plastik Havuz Bakımı

Küçük Şişme ve Plastik Havuzlar Hastalık Yayabilir

Ön bilgilendirme : Şişme havuzunda filtrasyon sistemi olsun olmasın düzenli olarak havuzu boşaltmanız ve dezenfekte edip doldurmanız gerekmektedir.

Plastik çocuk şişme havuz ve şişme su kaydırakları yazınıza eğlence getirebilir. Ancak boğulma riski oluşturabilir ve çocukları hasta eden mikropları yayabilirler. Sudayken çocukları yakından takip etmek ve kullandıktan sonra havuzu veya su kaydırağını nasıl düzgün bir şekilde temizleyeceğini bilmek, herkes için güvenli ve sağlıklı bir deneyim sağlamaya yardımcı olabilir. Çünkü mikroplar şişme çocuk havuzlarında ve su kaydıraklarında daha kolay yayılabilir.

Şişme Jakuzi ve havuzlarda ve su kaydıraklarında havuz dezenfektanı kullanmak neden güvenli değildir?

  1. Suyun büyük bir kısmı sıçrama veya dökülme nedeniyle hızla kaybedilebilir ve bu da ne kadar dezenfektan eklenmesi gerektiğini anlamayı zorlaştırır.
  2. Mikropları öldürmek için gereken dezenfektanı kullanabilen yapraklar, kir veya deri hücreleri gibi kalıntıları gidermek için filtreleri yoktur.
  3. Suya dezenfektanlar eklenmediği için küçük şişirilebilir veya plastik çocuk havuzlarında ve su kaydıraklarında mikroplar daha kolay yayılabilir.

Daha büyük şişme havuzlar veya plastik havuzlar bir filtre ve dezenfeksiyon gerektirecektir. Mikropların yayılmasını önlemek ve herkesin sağlığını korumak için bu tür havuzları filtrelemek ve dezenfekte etmek için üreticinin talimatlarını izlemeniz gerekmektedir.

Ama tekrar hatırlatmak isteriz ki küçük şişirilebilir veya plastik çocuk havuzlarında ve su kaydıraklarında suya dezenfektan katmak güvenli DEĞİLDİR.

Şişme Havuzumuzu hangi sıklıklar ile temizlemeliyim?

Şişme havuz jakuzi nasıl temizlenir?

Mikropların yayılmasını önlemek için küçük şişirilebilir veya plastik havuzlardaki ve su kaydırakların da ki su en azından her gün boşaltılmalıdır eger havuz suyunu boşalma imkanınız yok ise şişme havuz jakuzi temizlik setleri ile havuz günlük temizlenmelidir havuz boşalma imkanı var ise Havuzdaki suyu boşalttıktan sonra aşağıda madde madde yapılması gerekenler belirtilmiştir:

  1. Kalıntıları temizleyin.
  2. Kirleri temiz suyla durulayın.
  3. Havuz veya su kaydırağının havayla kurumasını bekleyin.
  4. Hasta çocukları havuzlardan ve su kaydıraklarından uzak tutun.
sisme_plastik_havuz_bakimi_nasil_yapiir
 

İshale veya kusmaya neden olan mikroplar şişirilebilir veya plastik çocuk havuzlarında ve su kaydıraklarında yayılabilir. Bu mikroplar arasında Cryptosporidium ,norovirus ,Shigella ve Escherichia coli bulunur. Bu mikroplardan biriyle hasta olan birinin suda ishal veya kusması varsa, onu kontamine edebilir. Bu suyu başka biri yutarsa ​​hastalanabilir.

Başkalarının sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için, ishalli veya kusan çocuklar küçük şişirilebilir veya plastik çocuk havuzlarından ve su kaydıraklarından uzak durmalıdır. Bu, özellikle farklı hanelerden çocuklar havuz veya su kaydırağı kullanıyorsa önemlidir.

Mikropların yayılmasını önlemek için, küçük şişirilebilir veya plastik çocuk havuzları ve su kaydırakları, çocuk bakım programlarında, okullarda, kamplarda veya birden fazla haneden çocukların bulunduğu benzer yerlerde kullanılmamalıdır. Buna özel evlerde çocuk bakımı programları da dahildir.

Çocuklar şişme havuzda kaka yapar veya kusarsa nasıl temizlenir ve dezenfekte edilir?

Bir bebek şişme havuz etrafında oynarken Çocuk bezi giyse bile şu adımları atın :

  1. Çocukları sudan çıkarın.
  2. Tek kullanımlık eldivenler giyin.
  3. Mümkün olduğu kadar çok kaka veya kusmuğu çıkarın ve güvenli bir şekilde atın (örneğin, kakayı veya
  4. kusmuğu plastik bir çöp torbasına koyun veya tuvalete atın).
  5. Suyu boşaltın veya boşaltın.
  6. Havuz veya su kaydırağı yüzeylerini temizleyin ve dezenfekte edin. Suda kaka veya kusmuk olan nesneler için de aynısını yapın.
  7. Sabunlu su ile yüzeyleri temizleyin.
  8. Sabunlu suyu temiz suyla durulayın.
  9. Yüzeylerin tamamen kurumasına izin verin.
  10. Kuru yüzeyleri bir ağartıcı solüsyon kullanarak dezenfekte edin.
  11. arım fincan ev tipi çamaşır suyunu (% 5,25 -% 8,25) 4 litre ile oda sıcaklığında suyla seyreltin.
  12. Tüm yüzeylere çamaşır suyu solüsyonu uygulayın.
  13. Çamaşır suyu çözeltisinin yüzeylerde kalması gereken süre için üreticinin uygulama talimatlarını izleyin. Talimat yoksa, ağartıcı solüsyonunu 6 dakika yüzeylerde bırakın.
  14. Temiz su ile durulayın.
  15. Yüzeylerin tamamen kurumasına izin verin.
  16. Dışkı ishal ise havuzu veya su kaydırağını ve nesneleri tamamen kuruduktan sonra en az 4 saat güneşte bırakın.
  17. Eldivenleri çıkarın ve tüm kirli temizlik malzemeleri ile birlikte plastik bir çöp torbasına koyun.
 
Şişme havuz suyunun hacminin büyük olmasından dolayı suyun boşaltılmaması durumunda gerekli herhangi bir dezenfektan ürün kullanmaz iseniz eğlence için kullanılan havuz hastalık saçacaktır yüzme havuzu gibi bakımların muntazam yapılması gerekmektedir.
 
Şişme ve plastik havuz satın alındığınızda öncelik ile satıcı ile kimyasal ve fiziksel bakım için hangi ürünleri kullanmanız gerektiğini satıcı ithalatı firmanın yönlendirmesi ile yapar iseniz siz ve sevdikleriniz daha güvenli bir havuz kullanımı olacaktır.
 
Yanlış ürün ve kimyasal kullanımı ve kullanılacak temizlik ekipmanları ve havuz kimyasalları havuz kullanıcılarına zararı olacaktır bunun için havuz kullanım kılavuzunda yazan uyarıları dikkate almanız ve kimyasal kullanımında havuz suyu test kiti kullanmanız kesinlikle önerilmektedir herhangi bir sorunda satıcı imalatçı ihtilacı firmaya danışınız.
 

Şişme Havuz Kaç Litre Su Alır?

Şişme yüzme havuzları çok çeşitli özellik ve boyutlardadır. Bir şişme yüzme havuzunun kaç litre su alacağı tamamen şişme çocuk havuzunun büyüklüğü ile alakalıdır. 1000 litreye kadar su alabilen havuzlar piyasada bulunmaktadır.

Şişme eğlence havuzları
 
Küçük şişme ve plastik havuzlar tipik olarak musluk suyuyla doldurulur. 
Türkiye’de kullanılan musluk suyunda bir dezenfektan klor içerir, ancak bu yüzme için kullanılan suya durağın havuzlara girebilecek mikropları öldürmek için yeterli değildir. 
Bu havuzların nasıl dezenfekte edileceği hakkında bilgi kaynakları mevcuttur. 
Bununla birlikte, küçük havuzlara klorlu ağartıcı ekleyerek mikropları öldürmek pratik olmayabilir. Bunun nedeni, doğru miktarda klorun suda sürekli kalmasını sağlamak için klor dozunun kolayca belirlenememesi veya güvenli bir şekilde izlenememesidir. 
Bu havuzlarda ayrıca klorun iyi çalışmasını önleyebilecek parçacıkları gidermek için filtreler yoktur. 
Bu tür havuzların kullanılması, ishalli bir hastalığı olan yüzücüler tarafından suya getirilen RWI'lerin yayılma riskini artırır.
Çocuk bakım programlarında veya okullarda küçük şişme ve plastik havuzların kullanımı önerilmez. Bu, özel evlerde küçük çocuk bakımı ortamlarını da içerir. 
Çocuk bakım ortamlarında ve okullarda farklı ailelerden daha fazla sayıda çocuk, RWI'lerin yayılma riskini artırabilir.
Bir ailenin veya hane halkının çocukları genellikle birlikte yıkanırlar, bu nedenle aynı şişirilebilir veya plastik havuzun kullanılmasına izin verilirse ishal hastalıklarını birbirine yayma riski yüksek değildir.
Bununla birlikte, farklı ailelerden daha fazla sayıda çocuğun bu havuzları kullanmasına izin verilmesi, ishal hastalıklarının yayılma riskini artıracaktır. 
Bu tür küçük havuzları kullanmaya karar veren her hane halkı, hastalığın yayılmasını azaltmak için aşağıdaki adımları izlemelidir:

Şişme Havuzları Kullanmadan önce
 
şişme havuzlarda havuz kimyasalı kullanım
Havuz suyu kimyasal değerlerini kontrol edin klor min max 1,00-2,00 ppm aralığında olmalıdır pk değeri ise 7,2 ppm ile 7,6 arasında olmasına özen gösterin.
İshal veya kusma hastası olan bir çocuğun havuzu kullanmasına izin vermeyin.
Çocuklara yüzmeden önce bir temizlik sabunu duşu veya banyosu verin.
Bu çocuklar havuzu kullanmadan önce ebeveynlerle veya bakıcılarla çocuklarının sağlığı hakkında konuşun.
 
Şişme Havuzu Kullanım Sırasında
şişme havuz dezenfeksiyonu bakımı nasıl yapılır

Çocuklara ağızlarında havuz suyu almamalarını hatırlatın.
Çocukların şişme havuzları kullanım sırasında lokal kirliliklerde havuz dan çıkartılması ve havuzu boşaltıp dezenfekte edilmelidir.
Çocuk havuzunu temizleyin, boşaltın ve temizleyin. 
İshal olaylarında, havuz temizlendikten ve tamamen kuruduktan sonra, en az dört saat güneşte bırakın.
 
Şişme havuz Kullanım sonrası

Havuzu boşaltın veya boşaltın. Günlük olarak boşaltılamayan orta ve daha büyük boyutlu şişirilebilir ve plastik havuzlarda, tam boyutlu yüzme havuzlarıyla aynı kodları ve gereksinimleri karşılayan filtreler ve uygun dezenfeksiyon sistemleri bulunmalıdır.
Havuzu temizleyin ve kurumaya bırakın. 
Havuz tamamen kuruduktan sonra en az dört saat güneşte bırakın.
Bu küçük havuzların, uygun şekilde denetlenmediği veya kapatılmadığı takdirde boğulma tehlikesi oluşturabileceğini unutmayın. 
Yerel yüzme havuzu kodları, küçük şişme ve plastik havuzların etrafında çitler gerektirebilir.

Şişme havuzlarda hangi kimyasallar kullanılır


Öncelikle belirtmek isterim ki şişme havuzların normal bir yüzme havuzdan dan herhangi bir farkı yoktur şişme havuzlar diğer yüzme havuzları gibi suyu değiştirilmediği sürece filtrasyon sistemine havuz taban temizliğinin yapılmasına düzenli olarak dezenfektan kimyasallar kullanılmasına ihtiyaç vardır eğer gerekli fiziksel ve kimyasal dezenfeksiyon yapılmadı süreçte hastalık saçan bulanık bir su olacaktır sevdikleriniz ve aileniz için şişme havuz suyunu günlük olarak değiştirmeniz önerilmektedir günlük olarak değiştirilmedi durumlarda ise gerekli olan havuz kimyasalları kullanımı önerilmektedir kullanılacak olan kimyasal ise ana dezenfektan olarak sıvı klor kullanılabilir ph düşürücü olarak da sıvı ph düşürücü kullanılır.

Şişme havuzları kimyasal kullanım oranları
 
şişme havuz kullanımı
Havuz hacmine göre sıvı klor kullanılır ve her gün  iki kez havuz suyunun testinin yapılması test kit de çıkan kimyasal değerler  sonucuna göre klor ve ph eklenmelidir 
Örnek havuz suyu klor değeri 2 mlg çıkması durumunda havuza klor atılmasına gerek yoktur fakat test sonucunda klor değerin 0 olması durumunda atılan sıvı klor dezenfektan ürünün iki misli havuz atılmalıdır ph değeri ise ideal ph seviyesi olan 7,2 ile 7,6 aralığında olmalı havuz suyu test kiti ölçüm sonucunda 7,6 ppm ph değerinin üzerinde havuz suyu hacmine göre ph düşürücü eklenmelidir havuza kimyasal eklemesi yapıldıktan 2 ila 4 sonra havuzu kullanmanız önerilmektedir  
Uyarı Hiçbir havuz kimyasallarını aynı anda kullanmayınız ve bir kimyasalı diğer kimyasallar ile karıştırmayınız çocuklarımızın ulaşamadağı bir yerde havuz kimyasallarını depolayınız
 
Havuz Enfeksiyonundan Korunmak İçin 11 Altın Kural
 
Çocukların uzun süre havuzda kalmaları enfeksiyon bakımından riskli sonuçlar yaratabilmektedir.

1. Yüzülecek havuzun suyu berrak olmalı ve havuzun dibi net olarak görülebilmelidir.
2. Havuzun düzenli olarak denetlendiğinden ve kontrol edildiğinden emin olunmalıdır.
Yüzme havuzundaki suyun pH değeri 7.2 ile 7.8 arasında olmalıdır ve sudaki serbest klor oranı en az 1 ppm olmalıdır.
3. Cryptosporidiuma bağlı ishal yaşanmışsa ishal düzeldikten sonraki 2 hafta içinde havuza girilmemelidir.
4. En önemli noktalardan biri de havuzun gider ve devir daim yapan boru veya kanallarının güvenlik önlemi alınmış olduğundan emin olunmalıdır. Yüzme havuzundan sorumlu cankurtaranın bulunması ve boğulma vakalarına karşı gerekli önlemlerin alındığından emin olunmalıdır.
Şişme havuzlarda büyük tehlike!
5. Açık yarası olan kişiler havuza girmemelidir.
6. Havuza girmeden önce mutlaka sabun ile duş alınmalıdır.
7. Havuzun suyu ağıza alınmamalıdır. Çocukların da havuz suyunu ağzına almamasına özen gösterilmelidir.
8. Havuzda en fazla bir saat vakit geçirilmelidir. Saat başı havuzdan çıkılmalıdır. Havuza tekrar girilecekse, dinlenip yeterli miktarda sıvı alınmalıdır.
9. Havuzdan çıktıktan sonra kulaklar havlu ile kurulanmalıdır. Baş her iki tarafa eğilerek kulaktaki suyun tam olarak çıkması sağlanmalıdır.
10. Tuvalet veya bez değiştirildikten sonra mutlaka eller su ve sabun ile yıkanmalıdır.
11.Havuz suyu kimyasal ve fiziksel olarak bakım yapıldığından emin olun.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.