Sauna Kullanmanızın Sağlığa Faydaları Nelerdir

25-12-2020 11:50
Sauna Kullanmanızın Sağlığa Faydaları Nelerdir

Sauna nedir ?

Bir sauna tipik olarak 70 ° ila 100 ° Celsius veya 158 ° ila 212 ° Fahrenheit arasında ısıtılan bir odadır.

Geleneksel Fin saunaları genellikle yüzde 10 ile 20 arasında bağıl nem oranına sahip kuru ısı kullanır. Diğer sauna türlerinde nem daha yüksektir. Örneğin Türk tipi saunalar daha yüksek nem içerir.

Sauna kullanımı cilt sıcaklığını yaklaşık 40 ° C veya 104 ° Fahrenheit'e yükseltebilir.

Cilt ısısı yükseldikçe ağır terleme de meydana gelir. Vücut serin kalmaya çalışırken kalp atış hızı artar. Saunada kısa bir süre geçirirken bir bardak ter kaybetmek alışılmadık bir durum değildir.

Sauna çeşitleri Nelerdir?

sauna faydasi
Odanın nasıl ısıtıldığına bağlı olarak çeşitli sauna türleri vardır.

Odun yakma : Sauna odası ve sauna taşlarını ısıtmak için ahşap kullanılır. Odun yakan saunalar genellikle nem bakımından düşük ve sıcaklık bakımından yüksektir.

Elektrikle ısıtılır : Odun yakan saunalara benzer şekilde, elektrikle ısıtılan saunalar yüksek sıcaklıklara ve düşük neme sahiptir. Zemine bağlı bir elektrikli ısıtıcı sauna odasını ısıtır.

Kızılötesi odası : Uzak kızılötesi saunalar (FIRS), odun yakan ve elektrikle ısıtılan saunalardan farklıdır. Özel lambalar, tüm odayı değil, bir kişinin vücudunu ısıtmak için ışık dalgalarını kullanır. Sıcaklıklar tipik olarak diğer saunalardan daha düşüktür, ancak kişi benzer şekilde terler. Kızılötesi saunalar genellikle yaklaşık 60 ° C'dir.

Buhar odası : Saunalardan farklıdır. Kuru ısı yerine buhar odası yüksek nem ve nemli ısı içerir.

Saunada oturmanın sağlığa faydaları var mı?

sauna faydalari
İnsanlar yıllardır sauna terapisinden zevk alıyorlar - öncelikle stressiz bir ortamda rahatlamak için.
 
Birçok sauna kullanıcısı, sauna kullanmanın stresi azaltmak için harika bir yol olduğunu yıllardır biliyor. Bunun birkaç nedeni var:

Rahatlamayı seçiyorsunuz: Saunaya adım attığınızda, kendinizi dışarıdaki dünyadan koparıyorsunuz. Bu, dikkatinizi çekmeye çalışan bilgisayar, telefon veya başka bir şey olmadığı anlamına gelir. Tek yapman gereken arkanıza yaslanıp rahatlamak.

Endorfin salgılama: Saunada oturduktan sonra elde edeceğiniz artan kalp atış hızı sayesinde vücudunuzun etrafında daha fazla endorfin elde edeceksiniz. Bu "iyi hissetme" kimyasalları rahatlamanıza ve kendinizde daha mutlu hissetmenize yardımcı olur.

- Sosyal zaman: Arkadaşlarınızla saunada vakit geçirmeyi seçerseniz, bu sosyalleşmenin harika bir yoludur. Kimse telefonuyla vakit geçirmiyor veya dikkati dağılmıyor ve hepiniz aynı sağlık yararlarından yararlanıyorsunuz. Bunun yanı sıra, genel olarak sosyalleşmek gevşemek için harika bir yoldur. Neden saunanın sağlık yararları ile birleştirmeyesiniz?

Evinizde bulunan bir sauna size tüm bu faydaları ve daha fazlasını sağlayabilir

Tüm bu faydalar size iyi geliyorsa, belki de kendi evinize bir sauna monte etmeye değer. Kendiniz için yararlanabileceğiniz her türlü fayda vardır ve düşündüğünüzden çok daha uygun maliyetlidir.

- Özel sauna: Saunanızın keyfini çıkarmanız için size ve yalnız kalacaksınız. Kapıyı arkanızdan kapatabilir ve dünyanın geri kalanını kapatabilirsiniz. Tüm saunayı kendinize ayırmaktan daha iyi bir şey olamaz.

- Kolaylık: Artık saunayı kullanmak için en yakın spa veya spor salonuna gitmenize gerek yok, sadece bir sonraki odaya geçebilirsiniz ve oradasınız.

- Sağlık yararları: Saunaların sağlık yararlarından istediğiniz zaman yararlanabilirsiniz.

Saunanın yardımcı olabileceği sağlık koşullarıyla yaşıyorsanız, evde sauna almak akıllıca bir harekettir. Kendi evinizin rahatlığında sağlığınıza dikkat edin.

Artık bir saunanın size ne kadar fayda sağlayacağını biliyorsunuz. Deneyin ve saunanın sağlığınızı nasıl iyileştirebileceğini görün. Kendini ne kadar iyi hissettiğine şaşıracaksın.

Finlandiya kökenli olduklarından, artık dünyayı hem kaplıcalarda hem de evlerde kullandılar. Saunaları kullanmaktan hoşlanıyorsanız, bir dizi şaşırtıcı sağlık yararları olduğunu biliyor muydunuz? İşte bugün sauna kullanırsanız yararlanabileceğiniz 12 fayda.
 

Sauna kullanımın 12 faydası Nedir?

sauna kullanimi
 1. Saunalar genel vücut sağlığı, zindeliği ve performansı iyileştirir.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, sauna banyosu yapanlar, stresin azaltılmasının sauna kullanımının bir numaralı faydası olduğunu söylerler. Tıbbi araştırmalar genellikle günlük yaşamımızdaki stresin sağlığımızı olumsuz etkileyebileceğini belirler. Aslında, hastalığın büyük çoğunluğu (örneğin kalp hastalığı) en azından kısmen stresle ilişkilidir
 
Saunada ısı banyosu, çeşitli şekillerde stresi azaltır. Dışarıdan herhangi bir dikkat dağıtıcı gelmeyen sıcak, sessiz bir alan. Demek istediğimiz gibi, "Bir sauna odasına girin ve dünyanın geri kalanına kapıyı kapatın." Saunadan gelen ısı vücudun kaslarını gevşetir, dolaşımı iyileştirir ve endorfin salınımını uyarır.
 
Endorfinler vücudun tamamen doğal "iyi hissettiren" kimyasallarıdır ve salımları "sauna ışıltısından sonra" gerçekten harika bir "etki" sağlar.


2. Saunalar, yoğun fiziksel aktiviteden sonra iyileşmeye yardımcı olur.

Saunalar kasları gevşetir ve hem kaslarda hem de eklemlerdeki ağrıları / ağrıları yatıştırır.
Saunanın sağladığı yüksek ısı altında vücut endorfin salgılar (bkz. Sağlık ve zindelik faydası # 1). Endorfinlerin hafif, keyifli bir "sakinleştirici etkisi" olabilir ve örneğin yoğun bir fiziksel egzersiz dışında eklem ve kas ağrısını en aza indirme yeteneği olabilir. Vücut ısısı ayrıca kanın ısısından da yükselir.sauna..Bu, kan damarlarının genişlemesine ve dolayısıyla kan dolaşımının artmasına neden olur. Bu artan kan akışısıraylaRahatlatıcı ağrı ve sızılarla ve / veya küçük çürüklerin veya kesiklerin iyileşmesini hızlandırarak vücudun doğal iyileşme sürecini hızlandırır. Fiziksel sporlara katıldıktan sonra, kas gerginliğini azaltmaya ve mevcut olabilecek laktik asit ve / veya diğer toksinleri ortadan kaldırmaya yardımcı olarak kas gevşemesini desteklemek için saunanın ısısını ve / veya buharını kullanın.

Yüksek performans gösteren sporcuların yoğun antrenmanlardan sonra saunayı nasıl kullandıklarına dair referanslarını görmek için lütfen egzersiz rejimlerinde saunaları nasıl kullandıklarına dair aşağıdakilerin söyleyeceklerine bakın: Dan Gable (NCAA & Olympic Wrestling), Darby Hendrickson (NHL) , Conrad Anker (Kuzey Yüzü Dağcılık Ekibi), Nooralotta Neziri (Dünya Atletizm Alanı).


3. Saunalar toksinleri terleme süreciyle temizler.

Çoğumuz - çoğumuz değilse de - günlük olarak aktif olarak terlemiyoruz. Bununla birlikte, derin terlemenin birçok kanıtlanmış sağlık yararı vardır. Derin terden elde edilen faydalar, düzenli sauna banyosu ile elde edilebilir..Duebir saunanın sıcağına kadar, çekirdek vücut sıcaklığı yükselmeye başlar. Kan damarları daha sonra genişleyerek kan akışının artmasına neden olur (yukarıya bakın). Kandan gelen ısı cildin yüzeyine doğru hareket etmeye başladığında, vücudun sinir sistemi daha sonra insan vücudunu kaplayan milyonlarca ter bezine sinyaller gönderir. Ter bezleri uyarıldıkça ter üretirler. Ter üretimi, önceliklevücut,ve% 99 sudan oluşur. Bununla birlikte, saunada derin terleme, kurşun, bakır, çinko, nikel, cıva seviyelerini azaltmaya yardımcı olabilir.ve kimyasal - genellikle sadece günlük ortamlarımızla etkileşime girerek emilen tüm toksinler.OradaVücudumuzu düzenli olarak detoksifiye etmenin faydalarını anlatan doktorlardan ve pratisyenlerden gelen kitap sıkıntısı değildir. Birçok doktorun da hemfikir olacağı gibi, saunaların popüler olmasının en büyük nedeni, vücudumuzu detoksifiye etmenin en iyi yollarından biri olmalarıdır.

4. Saunalar beyin sağlığını iyileştirir.

Jari Laukkanen ve meslektaşları tarafından Doğu Finlandiya Üniversitesi'nde 2.300'den fazla katılımcıyla yapılan 20 yıllık bir çalışma, 176 derece F'de 19 dakika boyunca düzenli sauna kullanımının (haftada 4-7 kez) her iki Alzheimer riskini de düşürdüğünü ortaya koydu. & Demans. 

Alzheimer Derneği, beyin sağlığını iyileştirmenin önemli bir yolu olarak terlemeyi içerir: https://www.alz.org/help-support/brain_health/10_ways_to_love_your_brain

5. Saunalar stresi azaltır.

Saunadaki ısı rahatlamamıza yardımcı olur ve kanımızdaki kortizol seviyesini düzenler. Kortizol, stresli olduğumuzda salgılanan hormondur ve çok yüksek kortizol seviyeleri bağışıklık sistemi ve uyku ile ilgili sorunlar gibi bir dizi sağlık sorununa yol açabilir. Sauna banyosu kanımızdaki kortizol seviyesini düşürür ve bunun yerine serotonin üretimini uyarır. Serotonin, bizi iyi hissettiren "mutlu hormonumuzdur”.

6. Saunalar daha derin bir uykuya neden olabilir.
sauna kullanimi sagliga faydasi nedir
Araştırmalar, sauna kullanımından daha derin, daha rahat bir uykunun ortaya çıkabileceğini göstermiştir. Endorfin salınımına ek olarak, akşam geç saatlerde yükselen vücut sıcaklıkları, sonbaharuyku vaktinde. Endorfinlerin bu yavaş ve rahatlatıcı düşüşü, uykuyu kolaylaştırmanın anahtarıdır. Dünya çapında çok sayıda sauna banyosu, banyodan sonra hissettikleri derin uyku deneyimlerini hatırlıyor. sakinleştirici sauna ısısı.

7. Saunalar hastalıklarla mücadeleye yardımcı olabilir.

Alman saunası tıbbi araştırması, saunaların soğuk algınlığı ve grip vakalarını önemli ölçüde azaltabildiğini gösteriyor. arasındakatılımcılar. Vücut, sauna ve buharın ısısına maruz kaldığında (geleneksel saunalarda olduğu gibi), beyaz kan hücrelerini daha hızlı üretir ve bu da hastalıklarla savaşmaya ve virüsleri öldürmeye yardımcı olur. Ek olarak, saunalar, özellikle buharla birlikte kullanıldığında sinüs tıkanıklığının rahatsız edici semptomlarını soğuk algınlığı veya alerjiden kurtarabilir (ipucu: daha fazla fayda ve genel zevk için suya okaliptüs ekleyin). Buhar buharı hareketi, istenmeyen tıkanıklığı gidermeye yardımcı olur ve Fin saunası deneyiminin harika bir yönüdür.

8. Sauna cildi temizler.

Isı banyosu, kişinin cildini temizlemesi açısından en eski güzellik ve / veya sağlık stratejilerinden biridir. Vücut derin terleme yoluyla ter üretmeye başladığında, cilt temizlenir ve ölü deri hücreleri değiştirilerek cildiniz iyi çalışır durumda kalır. Terleme, bakterileri epidermal tabakadan ve ter kanallarından temizler. Gözeneklerin temizlenmesinin kılcal damarları iyileştirdiği gösterilmiştir.dolaşım cilde daha yumuşak bir görünüm verirken.

9. Saunalar kalori yakar.
saunayı_nasil_kullanmalidir
Bazı sauna satıcıları genellikle saunaları bir kilo verme aracı olarak tanıtmak için tuhaf iddialarda bulunur. Bazı bireyler ilk başta yüksek miktarda kalori yakımı yaşayabilse de - özellikle başlangıçta kötü durumda olanlar - uzun vadede saunalar cephaneliğimizdeki pek çok araçtan biri olarak kabul edilir.yananek kaloriler. Terleme sürecinin kendisi kayda değer miktarda enerji gerektirir. Bu enerji, vücuttaki kalori yakan bir süreçte yağ ve karbonhidratların dönüştürülmesinden elde edilir. ABD Ordusu tıbbi araştırmasına (Ward Dean, MD) göre, "Orta derecede kondisyonlu bir kişi, tek seansta saunada 500 gram ter atabilir ve bu süreçte yaklaşık 300 kalori tüketebilir." Vücut, hızlanma nedeniyle söz konusu kalorileri tüketir. Kalp aktivitesi (kardiyovasküler bölüm) Kalp aktivitesi arttıkça ve bu süreçler daha fazla oksijen gerektirdikçe, vücut daha fazla kaloriyi kullanılabilir enerjiye dönüştürmeye başlar.

10. Saunalar rekreasyonel ve sosyal faydalar sağlar.
saunalar
Sosyal fayda hakkında nadiren bahsedilse de, aslında oldukça önemlidir. Sauna özel, kişisel bir rahatlama ve yalnızlık alanı olabilir. Bununla birlikte, aile, arkadaşlar ve yakında arkadaş olacaklar ile sosyalleşmek için rahat bir ortam olabilir. Sauna odası ortamı açık, samimi ve sessiz bir sohbet için elverişlidir.

11. Saunalar kendilerini iyi hissederler.
Sauna sadece iyi hissettirmekle kalmaz, onunvücudunuz için iyi. İster saunanın sıcaklığı sırasında meydana gelen fizyolojik değişiklikler, ister sadece sakinleştirici ve hareketsiz geçirilen zaman olsun.geri çekilmeksauna, her tecrübeli sauna banyosu aynı fikirde - harika hissettiriyor! Stresli günlük yaşamlarımızda ilerledikçe sauna, bedenimizi ve ruhumuzu rahatlatıp yenileyebileceğimiz şımartıcı bir sığınak sağlar. Sauna banyosu sizi gerçekten "Daha İyi Hissettirir”, "Daha İyi Görünür” ve "Daha İyi Uyuyun” yapar!
 
12. Artan kan dolaşımı

Saunaya adım atan herkes kan dolaşımında artış yaşayacaktır. Bunun nedeni, ısının kalbinizin daha hızlı atmasına ve kan damarlarınızın genişlemesine neden olmasıdır. Bu, kanın vücudunuzda daha özgürce dolaşmasına yardımcı olur.

Bu neden bu kadar fayda sağlıyor? Çünkü belirli sağlık sorunlarına yardımcı olabilir ve iyileştirebilir.
 
Örneğin, daha iyi kan dolaşımı, sporcuların ve diğer formda kalma meraklılarının yararlanabileceği kas ağrısına yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra, eklem hareketini geliştirebilir, dolayısıyla eklemlerinizle ilgili sorunlarınız varsa hareket kabiliyetinizi artırabilir. Son olarak, dolaşımın iyileştirilmesi artrite, ağrının azalmasına ve hareketliliğin artmasına yardımcı olabilir. Dolaşımınızı iyileştirmenin ne kadar işe yarayacağı şaşırtıcı.
 sauna nasil kullanilir

Sauna Fiyatları Ne Kadar?

Ortalama bir saunanın maliyetini çıkartmak için saunanın yapılacağı alanın m2 boyutu ve istenilen özelliklerin ne olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Dolayısıyla belirli bir sana fiyatı yoktur. Sauna fiyatlarının belirlenmesi için mutlaka sauna fiyat teklifi alınması gerekmekedir.





Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.