Sağlıklı Havuz Suyu Nasıl Olmalıdır

02-03-2021 22:12
Sağlıklı Havuz Suyu Nasıl Olmalıdır

Havuz Suyu Nasıl Olmalıdır?

Bir yüzme havuzunda su dengesini korumak çok önemlidir. Yüzme havuzundaki su nasıl dengelenir? İlk bakışta havuz bakımı işi zor gibi görünebilir. Bu havuz suyu bakım kılavuzunun amacı, havuzda kaliteli suyun nasıl muhafaza edileceğini basitçe açıklamaktır. Çünkü su görsel olarak berrak ve şeffaf olsa bile, bu her şeyin yolunda olduğu anlamına gelmez.

Havuz suyu içilebilir kalitede ve berrak olmalıdır. Bunu rakamlarla ifade edecek olursak, ideal bir havuz suyu değerleri; İdeal serbest klor seviyesi 0,6-1.5 mg/lt olmalıdır. pH değeri 7.2 ile 7.6 arasında olmalıdır. Suyun toplam sertliği (ppm) 50-400 mg/lt (CaCO3) olmalıdır.
 

Nasıl Kaliteli havuz suyu nasıl elde edilir?

Bu içerikte özellikle havuz suyu kimyasal değerleri ve ph değerinin önemi konusunda sizleri daha iyi bilgilendirmeye çalıştık havuz yapım ve bakım firmaların ortak sorunlarından bahsetmek isterim biz uzun zamandır havuz sektörü içerisindeyim bizler tüm müşterilerimize havuz suyu bakımı hususunda yardımcı olmaya çalışıyoruz havuz test kiti ile kimyasal seviyelerini kontrol etmeden havuza kimyasal ilavesi yapılmaması hususunda tekrar tekrar altı çizgili uyarılarda bulunuyoruz fakat bir çok insan basit bir test ki ile klor ve ph değerini ölçmeden havuz suyuna kimyasal ilavesi yapmakta ezbere atılan kimyasallar bizlere havuza ve cebimize zarar vermektedir detayları içerin devamında bulabilirsiniz başta havuz suyu sıcaklığı olmak üzere bir çok değişkene bağlı olarak kimyasal tüketimi değişmektedir lütfen havuz suyu testi yapmadan havuza kimyasal ilavesi yapmayanız.

Havuzu ne kadar süre çalıştırmalıyım?

Havuz çalıştırma bu soru bize çok geliyor efendim bu tamamen havuz filtrayon sisteminizin kapasitesine bağlı olarak değişmektedir yazın en havuz havuz  3 çevrim edilmediler bu çevrim süresi havuz filtresi ve pompa kapasitesine bağlı olarak uzar veya kısalır örnek vermek gerekir ise toplamda 50 m3 havuz suyu hacmi olduğu düşünülür ise ve havuz filtrasyon siteminiz 600 mm filtre ve pompanızın 1 hp olgunu farz edelim bu arada 600 lüh havuz filtresine 0.75 ve 1.00 pompa takılır bilginize havuz filtresi kapasitesi 14m3 saat yaklaşık olarak  14m3x3.5.5 saat =49 m3 saat havuz suyu tam 1 çevrim gerekli olan çalışma süresi 3.5 saat dir x 3 çevrim dediğimizde bu süre yaklaşık 10.5 saat olacaktır yazın yüksek sezon olarak tabir ettiğimiz aylarda en az havuz suyu 3 çevrim ile çalışmalıdır kışın ise havuz açık ama kullanılmıyor ise 1 çevrim yeterli ola bilmektedir. elektrik tasarrufu yapmak için havuzu gerekli olan çevrim süresinden az çalıştırmanız durumunda havuz suyunda bulutlanma ve yeşerme meydana gelecek olup havuz suyunu eski durumu olan berrak kristal netliğe kavuşturmak için bir çok havuz kimyasalları kullanacaksınız tahmini elektriktik tüketiminden yaptığınız tasarrufun 5 misli fazlasını havuz kimyasallarına öde yapacağınız umulmamalıdır aynı zamanda havuz suyunu eski formuna döndürmek bir sürü emek verecekseniz. benim naçizane önerim yazın yüksek sezonda 4 çevrim yapılması dır 
 
Yüzme havuzu suyunuzun hızlı ve kolay bakımını garantilemek için ideal havuz suyu kimyasal oranları ve Yüzme havuzunuzdaki suyun kalitesi, özellikle havuzunuzun sürekli veya günde en az 10 saat yapılması gereken filtreleme sistemine bağlıdır. 

Kusursuz havuz suyu için kalite kriterleri

 
Yüzme havuzunuz da ki su, giderilmesi gereken başta insan (ter, tükürük vb.) Olmak üzere bakteri ve yabancı maddelerle hızla kirlenir. Yüzme havuzunuz da ki suyu filtreleyecek ekipmanların (skimmer, pompa vb.) Montajı havuz suyu hacmine  göre dizayn edilmektedir. 
Ekipmanın tam olarak verimli kalması için düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Bu eylemler, yüzme havuzunuzdaki suyun kalitesini garanti edecektir .

Yüzme havuzunuzdaki suyun kalitesini farklı unsurlar etkiler ve havuz kimyasal değerleri umuma açık olan havuzlarda en az günde iki kez kontrol edilmeleri çok önemlidir müstakil havuzlarda ise günde bir defa havuz suyu kimyasal değerleri kontrol edilmelidir. Su analizi, yüzme havuzu suyunuzun arıtılmasında ilk adımdır.
Suyun kalitesi, aynı zamanda kurulumlarınızın ömrü ve verimliliği havuzunuzun sertliği, alkalinitesi ve pH'ı arasındaki dengeye bağlıdır ve sağlıklı çalışan filtrasyon sistemi müstakil havuzlar için günde 3 çevrim

kusursuz_havuz
Yüzme havuzu suyu bakımında iki bölüme ayrılabilir
 
1 Havuz suyu kimyasal bakım dezenfeksiyon
 
2 Filtrasyon ve genel temizlik

Havuz suyu dezenfeksiyonu


Su dezenfeksiyonu. Yüzme havuzu suyunun dezenfektan gücü olmalıdır. Bakteriler, dezenfektan olmadan durgunlaşan suda çok hızlı çoğalır. Türkiye'de ve dünyada en çok kullanılan dezenfektan Klor'dur.
Tuz veya brom gibi başka dezenfektan türleri de vardır. Yüzme havuzu suyu her zaman yeterli miktarda dezenfektan içermelidir.

Dezenfeksiyon ve su dengesi havuz bakımının kimyasal parçasıdır. Kimyasal kısım, işin yaklaşık% 20'sinden sorumludur, geri kalan% 80'i havuz kum filtresi aracılığıyla filtreleme ile yapılır .
 

Havuz suyu hangi aralıklarda test edilmelidir


Havuz kimyasalları müstakil villa havuzlarında günde 1 kez ve kışın ise haftada bir kontrol edin. pH 7,2 ile 7,8 arasında tutulmalıdır. Bu ölçekte pH  değeri ne kadar kadar düşükse havuzunuzun klor ihtiyacı o kadar az olacaktır.
Neden? Çünkü pH yükseldikçe klor gittikçe daha az aktif hale gelmeye başlar, bu nedenle birçok tüketici havuza klor eklemeye devam eder. 7.0 pH değerinde klor yaklaşık% 50 aktif ve havuz suyu ph değeri 8.0'de yaklaşık% 10 aktiftir.
Havuz PH'ı doğru şekilde kontrol etmeniz  ve çok daha az klora ihtiyacınız olacak ve ve az havuz kloru kullanacaksınız. fakat her ne kadar havuz suyu ph değeri düşük olduğunda klor tüketimi azalsa dahi havuz suyu ideal ph değeri olan 7.2 altında ph yüzme havuzları için önerilmez bunun sebebi ise 7.0 natür ve 7 ph değerinin altı asitliktir yüzücülere gözlerde yanma cilte kızarıklıklar deride tahriş meydana gelmektedir özellikle çocuklar ve bebekler asit havuz suyunda en çok etkilenenlerdir  düşük ph değerinin havuz kaplama malzemesinde havuz der izolasyon traverten malzemelerine zarar vereceği unutulmamalıdır  tekrar söylemekte fayda var 7 ph derinin altı asittik olacağından dolayı zarar verecektir Havuz suyu Test Kiti fiyatları buradan ulaşa bilirsiniz.

Yüzme havuzu suyunuzun dengelenmesi ne için?


Nihai amaç, pH'ı 7,2 ile 7,6 arasında tutmaktır. Neden? Çünkü bir yüzme havuzu için en uygun seviye budur:

Göz veya cilt tahrişi yok
Metalik elemanlarda korozyon yok (örneğin pompa)
Dezenfekte edici ajanların iyi etkinliği
Havuz suyunuzu dengelemek sadece konfor için değildir. Güvenli yüzme için çok önemlidir. Ama orada durursak çok basit olurdu. PH her zaman değişir. Yağmur suyu, yüzme, döküntü, pH seviyesini değiştiren unsurlardır. Bu nedenle , suya bir stabilizasyon veya tamponlama gücü vermek için suyun alkalinitesinin yanı sıra suyun sertliğinin de  ayarlanması gerekir .
Bu elementler birlikte, zaman içinde dengeli bir şekilde yüzmeye izin veren bir pH seviyesine izin verecektir. Öyleyse göreceğiz

Suyun asittik bazik miktarsal ölçümü ( pH )
su alkalinitesi ( Toplam Alkalilik için TA )
suyun sertliği ( hidrotimetrik başlık için TH )
Bu parametrelere hakim olduğunuzda, bir yüzme havuzundaki suyu nasıl dengeleyeceğiniz konusunda ustalaşacaksınız.

Yüzme havuzundaki suyu dengelemek için yüzme havuzu suyunun alkalinitesini kontrol edin.

Bir yüzme havuzundaki suyu dengelemek için kullanılan ilk parametre suyun alkalinitesidir. Nitekim su kalitesinin korunmasında çok önemli bir rol oynar. Alkalilik optimalse, pH ile karşılaştırıldığında suya bir stabilizatör veya  tampon gücü sağlar  .
 
Yüzme havuzu suyunun alkalinitesi bu nedenle yüzme havuzu suyunuzu dengelemek için hesaba katılması gereken önemli bir parametredir.

Yüzme havuzu suyunun alkalinitesi, pH değişimine karşı direncini temsil eder.

Nasıl ölçülür? Tam Alkalimetrik Başlık (TAC) Kullanma  . Bir yüzme havuzu için optimal seviye 80 ila 140 ppm, yani 80 ila 140 mg / L veya daha sonra 8 ila 14 ° f arasındadır.

Her zamanki gibi aşırı dozlara dikkat edin. Alkalinite pH'ı artırma eğilimindedir. Çalışmalar, 80 ile 150 arasındaki bir alkalinitenin 7,2 ile 7,8 arasında bir pH elde etme eğiliminde olduğunu göstermektedir. Bunun ötesinde, alkalinite pH'ı gereğinden fazla artıracaktır.

Alkalilik pH'ı nasıl etkiler?

Manuel bir ölçek hayal edin. Sağa eğiliyorsa, bu basit. Sola eğilirse asidiktir. Denge nötr pH'dır.
- Örnek 1:  Solda 10g, sağda 10g, ölçek dengelidir. 1g'yi sağa doğru kaldırın ve ölçek sola doğru eğilecektir. Bir kerede.
- Örnek 2, suyun alkalinitesi artar:  Oran, solda ve sağda 10 kg olur. 1g ne kadar çıkarılırsa kaldırılsın, ölçek fazla hareket etmeyecektir.

Alkaliliğin getirdiği davranış budur. Bu bir volandır. Bu nedenle havuz suyunuzu dengelemek vazgeçilmezdir.

Düşük TAC'nin pH üzerindeki etkileri
TAC düşükse, pH:

çok değişiklik gösterecek, sürdürmek zor olacak
havuza bir kirlilik girdiğinde çok çabuk değişecek
çok hızlı düşmesi muhtemeldir.
PH'daki bu farklılıklar, ayarlanmamış bir pH'ın dezavantajlarına yol açar. Örneğin, korozyon, tahriş ve hatta dezenfekte olmama.

Yüksek TAC'nin etkileri
pH o kadar kararlı olacak ki onu değiştirirken sorun yaşayacaksınız
pH çok yüksek olma eğiliminde olacaktır
su bulanık olma eğilimindedir: dezenfektan gücü azalır ve filtrasyon sorunları olabilir.
Bir yüzme havuzunun TAC'si nasıl artırılır?
Suyun TAC'sini artırmak için, kabartma tozu olarak da adlandırılan Sodyum Bikarbonat ekleyin. Her zaman aynı özelliklere sahip farklı isimler altında satılmaktadır:

TAC'yi artırın
PH'ı stabilize eder
Flokülasyonu iyileştirir
Bu özellikler, daha yüksek bir TAC'nin etkisidir.

Bir yüzme havuzunun TAC'si nasıl azaltılır?
Bir yüzme havuzunun TAC'sini yalnızca azaltabilecek belirli bir ürün yoktur. 2 çözüm var:

Havuz suyunun bir kısmını yenileyin
PH'ı düşürün, suyu havalandırın ve bekleyin
Hidroklorik asit gibi bir ürünle pH'ı 7 veya 6.8'e düşürdüğünüzde (Uyarı, tehlikeli ürün!) TAC de düşecektir. Bikarbonatın bir kısmı karbonik aside dönüşecektir (çözünmüş CO2, alkolsüz içeceklerde olduğu gibi). Ondan kurtulmak için suyu havalandırmanız gerekir. Filtrelemeyi sürekli açın, varsa çeşmeleri ve fıskiyeleri etkinleştirin. Havalandırma, TAC'yi değiştirmeden pH'ın yükseltilmesine izin verecektir.

Havuz suyunu dengelemek için havuz suyunun sertliğini kontrol edin.

Bir yüzme havuzunun suyunun nasıl dengeleneceğini bilmenin ikinci parametresi, suyun sertliğidir, sudaki kalsiyum ve magnezyum konsantrasyonunu temsil eder. Sertlik, Hidrotimetrik Titre (TH) ile ölçülür . Fransa'da genellikle az çok kireçli sudan söz ederiz. Musluk suyunun sertliği Fransa genelinde bilinmektedir.

Yüzme havuzu için en uygun seviye 10 ile 25 ° f arasındadır.

Düşük TH'nin etkileri
Tatlı sudan bahsediyoruz. Yeterince sert olmayan yumuşak su olumsuz etkilere sahip olabilir:

Sıvaların, derzlerin bozulması
Astar liner bozulması
Metallerin korozyonu
Yüksek TH'nin etkileri
Çok sert su da bir sorundur:

Havuz suyunu dengelemek için havuzunuzun pH seviyesini ayarlayın.

Bu, yüzme havuzundaki suyu dengelemek için son parametredir. PH, 0 ila 14 arasında bir ölçüm ölçeğidir. Nötr pH, 7'de bulunur. 0 ile 7 arasında, suyun asidik olduğunu söyleriz. 7 ile 14 arasında suyun temel olduğunu söylüyoruz.

Orada birkaç havuz pH test türleri şeritler, tabletler ve elektronik test:.

Yüzme havuzundaki suyun pH seviyesi her zaman 7,2 ile 7,6 arasında olmalıdır. Neden? Basitçe göz için rahat bir seviye olduğu için (gözlerinizi su altında açabilirsiniz). PH'ı 7.2 ile 7.2 arasında olan su cildi tahriş etmemelidir. Klorun dezenfektan olarak kullanımı için de optimal bir seviyedir. Klorun en yaygın kullanılan dezenfektan olmasının nedeni de budur: pH insanlar için ideal seviyede olduğunda özellikle etkilidir.

Düşük pH'ın etkileri (7'nin altında)

Yüzmekten kaçınmak daha iyidir çünkü su:
asidik hale gelir
gözleri ve cildi tahriş eder aşındırıcıdır ve kurulumunuzu bozabilir (pompa ve diğer metal parçalar)
Ayrıca metallerin aşınması havuzda iz bırakabilir, astar buruşabilir. Son olarak, pH ne kadar düşükse, o kadar az kararlı olacaktır. Düşme eğilimi gösterirse, daha hızlı ve daha hızlı düşecektir.

Havuz suyunda 8 ve üzeri Yüksek pH'ın etkileri nedir


Klor etkisiz hale gelir, mikroorganizmalar gelişebilir;
Liner havuz kaplama malzemesi rengi değişebilir;
su bulanıklaşır;
filtreleme daha zordur ve hatta tıkanabilir havuz filtresi kumunda taşlaşma

Bir yüzme havuzunun pH'ı nasıl düşürülür?
PH'ı düşürmek için suya asitlik katmak gerekir. Sözde pH Minus ürünleri  genellikle sodyum bisülfat içerir 
havuz-ph-degeri

Bir yüzme havuzunun pH'ı nasıl yükseltilir?

PH düşük olduğunda yükseltilmelidir : suya bazlık getirin. Genellikle sodyum karbonat kullanılır. Bu, ph Plus ürünlerindeki kimyasal bileşiktir  . Sodyum bikarbonat, pH'ı ve aynı zamanda alkaliliği artırmak için de kullanılabilir 
 

Havuz suyu klor kullanımı nasıl olmalıdır?

Yüzenlerin sağlığını sağlamak için, havuz klor miktarını kontrol etmek için havuz veya kaplıca suyunuzu her gün test etmelisiniz. Yüzme havuzlarının satışı, montajı ve bakımı konusunda uzmanlaşmış mağazalarda veya hırdavatçılarda su analiz kiti alabilirsiniz.
 
Daha öncede belirtiğimiz gibi  hiç bir şekilde havuz suyu testi yapılmadan havuza klor ph ilavesi yapılamaz havuz klor değeri test sonucunda 3ppm çıkması durumunda havuza lütfen klor ilavesi yapmayanız taki 05 ppm değerine düşene kadar.
 
Havuz suyundaki klor değerinin 0 pmm olması durumunda üreticin kullanım talimatında belirtilen günlük kullanım oranın iki katı klor ilavesi yapa bilirsiniz.

Sudaki klor konsantrasyonu, litre başına miligram veya mg / L cinsinden ölçülür. Yüzme havuzlarınızdaki veya kaplıca suyunuzdaki klor konsantrasyonunu , Çevre ve sağlık bakanlığı'na ait yüzme havuzlarının ve diğer yapay havuzların su kalitesine ilişkin Yönetmelikte belirlenen limitler dahilinde tuttuğunuzdan emin olun.
Yüzme havuzları 0.8 ve 3 mg / L arası şişme havuz gibi, 

Şişirilebilir bir havuzunuz varsa, üretici tarafından sağlanan talimatları dikkatlice okuyun. 0,8 ila 3 mg / L'lik bir konsantrasyon elde etmek için yüzme havuzu suyunuza eklenecek klor miktarlarını bulacaksınız.
içinde  kaplıcalar  : 2 ile 3 mg / L

Kaplıcalardaki su, yüzme havuzlarına göre daha sıcaktır, bu da mikroorganizmaların büyümesini teşvik eder. Bu nedenle kaplıca suyunu dezenfekte etmek için daha fazla miktarda klor gereklidir
 
Havuzunuzun kimyasal değerleri şu aralıklarda tutun:

Yüzme havuzları ideal PH: 7,2 ila 7,6 arasında olmalıdır
Alkalinite: 80 ila 120 ppm
Kalsiyum Sertliği: 250-450 ppm (Vadide yüksek kalsiyum vardır; sonuç olarak, bu her zaman mümkün değildir, bu yüzden kendinizi bunun için delirtmeyin.
Siyanürik Asit veya Saç Kremi: 30-50 ppm (Tri-Chlor tabletlerin içinde halihazırda saç kremi bulunduğunu unutmayın) 
Serbest klor miktarı 1.0 ila 1.5 ppm; 
 

Havuz suyunun mekanik bakımı nasıl yapılır ?

  
Skimmer sepetlerini haftalık olarak veya koşullar mevcutsa gerektiği gibi temizleyin. eğer havuz taşmalı bir havuz ise denge deposunda çok yaprak vs kir birikmektedir bu durum  havuz suyu kimyasal tüketiminizi arttıracaktır rezerv denge deposunun en az yılda 2 defa boşaltılıp temizlenmesi önerilmektedir.
 
Havuz kepçesi ile günlük havuz yüzey temizliği yapılmalıdır. 
 
Havuz süpürgesi veya otomatik elektrikli havuz robotları ile en az haftada 3 gün havuz taban ve duvarlarını vakumlayarak temizlenmesi önerilmektedir.

Havuz pompasının ön tarafında bulunan ön filtre sepetini saçları ve tüy bırakmayan tencereyi birkaç haftada bir veya gerektiği gibi temizleyin. Temizlik öncesi havuz pompası ve emiş basma vanaları kapılmalıdır.
Bunu yapmak için pompayı kapatın ve sistem üzerindeki basıncı boşaltın. Bu, yüzme havuzu pompanızın şeffaf camının hemen içine yerleştirilmiş sepettir.

.
Su seviyenizi kontrol edin skimmerli havuz ise skimmer su seviyesi veya denge deposu seviyesi. Çok mu yüksek yoksa çok mu alçak? 
Havuz skimmer ve denge deposu seviyeleri Düşükse, pompayı kuru çalıştırabilir ve yakabilir yüksek ısı durumunda havuz tesisatında bulunan borularda özellikle pompa emiş ve basma borularında genleşme meydana gelmektedir

Yüzer dispanser klorunuz veya hat içi klorlayıcınız varsa, bunların uygun klor tablet seviyeleri, yükleme veya olası tıkanma açısından düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir. (selenoid havuz kimyasalları Tabletler kullanın).

Ozon jeneratörünüz varsa ışığın açık olduğundan ve gerçekten çalıştığından emin olun.ozon jeneratörleri venturi ve çek valfleri düzenli kontrol edilmelidir.
Ozon, UV veya bunların bir kombinasyonu havuzunuzun kullandığı klor miktarını azaltabilir. Farklı türler vardır ve birçoğunun farklı kurulum ve kullanım talimatları vardır. 
 
Tuzlu havuz sistemi bakımı

Bir tuz sisteminiz, tuz klor jeneratörü varsa veya bazılarının klorsuz havuz (yanlış kanı) dediği şey varsa, bunlara uygun şekilde klor jeneratörü denir, o zaman bu ipuçlarına dikkat edin.
Bu ünitenin yaptığı tek şey, sizin için klor üretmektir, böylece toz klor sıvı klor satın almanız, saklamanız veya kullanmanız gerekmez.
Bu kolaylığın bir bedeli vardır ve bazı doğal riskleri vardır. Tuz klor jeneratörü Hücre temiz tutulmalıdır düzenli olarak titanyum plakalı klor üretim hücresinin temizliği son derece önemlidir gelişen teknoloji sayesinde bir çok tuz klor jeneratörleri ters polarizasyon ile hücre temizliğini kendisi yapmaktadır fakat sert havuz suyu kullanan havuzlarda bu ters polarizasyon hücre temizliğine yeterli gelmemektedir ve havuz kimyanız düzgün çalışması için daha da kritik hale gelir belirli aralıklarda hücreyi kontrol edin.
 
Havuz suyu klor tüketimi suyun sıcaklığına bağlı olarak değişmektedir Tuz klor jeneratörleri genelde tam %100 kapasite çalıştırılmazlar havuz suyunu serbest klor seviyesini ölçerek klor oranı yeterli değil ise klor jeneratörü üretim kapasitesini arttırarak azaltarak havuz suyu klor oranını ayarlamanız gerekmektedir

Havuza gereğinden fazla tuz eklemeyin, eğer tadabiliyorsanız, havuzunuz muhtemelen aşırı tuzludur. Tuz sistemleri yapay olarak pH'ı yükseltir. Sonuç olarak daha fazla asit kullanacaksınız. Bu birim, doğru kullanıldığında ve anlaşıldığında harikadır. Satın almak ve korumak maliyetli olabilir, ancak suda harika bir deneyim sağlar.

Filtrenizi düzenli olarak veya gerektiği gibi temizleyin.

Havuz filtre basıncı 1.5 atü üzerinde ise havuz, filtreleri temizleme zamanı gelmiştir.
 
Havuz filtreleri her ters yıkama işleminde tahliye logarına azda olsa kum atmaktadır sezon başı eksik olan filtre kumları tamamlanmalıdır kuvars kum kullanım ömrü ortalama 5 ila 7 yıl arasındadır  bu süre sonunda kum değiştirilmelidir   Yılda 1 sefer filtre temizleyici kimyasal ilaçlar ile havuz filtresini temizliği de son derece önemlidir.
 

Havuz Kimyasalları daima doğrudan güneş ışığından uzak tutun. Bunları serin ve kuru bir yerde saklayın. Asit ve kloru yan yana depolamayın.

Ozon sisteminiz varsa havuzunuzun düzenli olarak şoklanmasına gerek yoktur. Yapmanız gerekiyorsa, gece yapın. Yakın zamanda yüzmeyi planlıyorsanız, korine dayalı olmayan şok kullanın. Havuzunuzu şoklamanın bir başka yolu da ozon sisteminizi kullanarak pompanızı 24 saat çalıştırmaktır. 24 saatlik sirkülasyondaysanız (2 vitesli veya değişken hızlı pompalar), daha iyi olmalısınız.

Bitki örtüsünü, hayvanları , kimyasalları (gübre ve demirit gibi) havuzdan uzak tutun . Kuş pisliklerinden gelen nitratlar ve hayvanlardan ve insanlardan gelen atıklar algler için besindir.

Çocukları güvende tutmak için kapılarınızı ve koruyucu bariyerleri kontrol edin! 
Havuz makine dairesi kapı veya kapakları kilitli olmalıdır
Havuz güvenliği her zaman bir öncelik olmalıdır.
 
Özet olarak sağlıklı bir havuz suyu nasıl olmalıdır ?
 
Havuz suyu ph klor değerinin önemi ve havuz filtrasyon sisteminizin öneminden ve düzenli havuz suyu test edilmesinden gerekli olan havuz kimyasalı ürünlerin havuza ilavesinin yapılmasından bahsettik bu içerikte özellikle çöktürücü parlatıcı yosun önleyici biosit kullanımından bahsetmedik Havuzda hangi kimyasallar kullanılır bu içeriğimizden baka bilirsiniz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.