Havuz Dezenfeksiyonu

17-01-2020 13:01
Havuz Dezenfeksiyonu

 Havuz Suyu Dezenfeksiyonu Neden Önemlidir ?

 

Dezenfeksiyon ekibiniz olan klor ve pH, yüzücüleri hasta edebilecek mikroplara karşı ilk savunmadır.
Bir konut havuzu veya spa küveti / spa sahibi olarak, kendinizi ve ailenizi ve arkadaşlarınızı eğlence amaçlı su hastalıklarından korumaya yardımcı olmak için havuzun veya spa küveti / spa suyunun klor konsantrasyonunu ve pH'ını düzenli olarak kontrol etmek sizin sorumluluğunuzdadır .
 

Yüzme havuzu suyu için dezenfeksiyon yöntemleri


Bir çok havuz işletmesi havuz sahipleri dezenfektan aktif madde olarak, sodyum hipoklorit sıvı klor tablet granül klor'lar yüzme havuzlarının hem oksidasyonu hem de dezenfeksiyonu için kullanılır.
 
Suya eklendiğinde, sodyum hipoklorit pH değerini arttırır. Toz Klorun 6,5 pH değerinde bir dezenfektan ve bir oksitleyici olarak kullanılması daha iyidir .
 
Genellikle pH değerini düşürmek için asit eklenir.


 Havuz Kloru ne yapar?


Mikropları öldürmek için suya klor eklenir. Ama hemen işe yaramıyor.
Doğru kullanılırsa, serbest klor * mikropların çoğunu birkaç dakika içinde öldürebilir. CDC, pH 7.2-7.8 ve havuzlarda en az 1 ppm ve sıcak küvet / spalarda en az 3 ppm serbest klor konsantrasyonu önerir.
Siyanürik asit, bir klor stabilizatörü veya siyanürik asit içeren klor ürünleri (örneğin, yaygın olarak diklor veya triklor olarak bilinen ürünler [ürün etiketine bakın) kullanılıyorsa, CDC pH 7.2-7.8 ve en az 2 ppm'lik serbest bir klor konsantrasyonu önerir. havuzlarda. CDC tavsiye olmayan sıcak küvetler / kaplıcalar siyanürik asit, siyanürik asit veya klor ürünleri kullanarak.
* Serbest kullanılabilir klor mikropları öldüren daha aktif klor türüdür.

PH neden önemlidir?

havuz suyunda ph değerinin önemi
Üç sebep. İlk olarak, pH arttıkça, özellikle pH > 8.0 ise serbest klorun mikropları öldürme yeteneği azalır .
İkincisi, pH düştükçe, özellikle pH <7.0 ise, serbest klorun mikropları öldürme kabiliyeti artar, ancak havuz veya spa küveti / spa borularının korozyon veya parçalanma olasılığı daha yüksektir.
Üçüncüsü, pH'ı 7.2-7.8 aralığında tutmak, göz ve cilt tahrişini önlemeye yardımcı olarak yüzücüleri suda rahat tutmaya yardımcı olur. Bu, pH'ı 7.2-7.8 aralığında tutmak, eğlence amaçlı su hastalıklarını, boruların ömrünü ve yüzücülerin konforunu önlemek için öldürme mikroplarını en iyi dengeler.

Klorun neden düzenli olarak test edilmesi gerekiyor?


Her türlü şey havuzdaki veya spa küveti / spa suyunda klor konsantrasyonunu azaltabilir. Serbest klor, mikropları öldürmek yerine yüzücülerin vücutlarından işemek, kaka, ter ve kiri parçalar ve klor kullanır, bu da mikropları öldürmek için daha az demektir. Sudan damlacıklar veya buğular oluşturan güneş ışığı ve spa küveti / spa jetleri de serbest klor kullanır. Bu nedenle serbest klor konsantrasyonu rutin olarak test edilmelidir. Ve unutmayın ki, serbest klorun mikropları öldürmesi için geçen süre dezenfeksiyon ekibinin diğer üyesi pH'dan etkilenir.

Havuzumdaki klor ve pH seviyelerini nasıl test edebilirim?


En doğru test sonuçları için havuz ve spa küveti / spa sahipleri serbest klor ve pH'ı ölçmek için bir DPD † test kiti kullanmalıdır.
Dikkat edilmesi gereken, havuzdan veya sıcak küvet / kaplıcadan örneklenen suyun serbest klor konsantrasyonunun 10 ppm'den fazla olması durumunda, test kısmen veya tamamen ağartılarak yanlış düşük veya 0 ppm serbest klor sonucu ile sonuçlanabilir. Havuz ve spa küveti / spa sahipleri alternatif olarak DPD test kitinden daha az doğru oldukları anlayışıyla test şeritlerini kullanabilirler . Hangi testin kullanıldığına bakılmaksızın, sahipler her zaman üreticinin talimatlarına uymalıdır.
† DPD, N, N Dietil-1,4-Fenilendiamin Sülfat için kısadır.

Havuzumdaki klor ve pH seviyelerini ne sıklıkla test etmeliyim?


Havuz veya spa küveti / spa sıklıkla kullanıldığında, serbest klor konsantrasyonunu ve pH'ı günde en az iki kez ve daha sık test edin.

Klor, hastalığa neden olan yaygın mikropları ne kadar çabuk öldürür?

dezenfektan klor ile havuz suyunda bulunan mikroplari öldürme
 
Serbest klor , konsantrasyonu ve pH değeri CDC'nin önerdiği şekilde tutulursa E.coli 0157: H7 gibi çoğu bakteriyi bir dakikadan daha kısa bir sürede öldürür .
Bununla birlikte, birkaç mikrop orta derecede ( Giardia , Hepatit A ) ila çok ( Cryptosporidium ) klor toleranslıdır. Aşağıdaki tablo, bu mikropların öldürülmesi için serbest klorun yaklaşık sürelerini göstermektedir.

Sağlıklı yüzmeyi teşvik etmek için başka neler yapılabilir?

Mikropları öldürmenin en iyi yolu, serbest klor konsantrasyonunu ve pH'ı uygun şekilde korumaktır.
Bunu yapmak için havuz ve spa küveti / spa sahipleri hem serbest klor konsantrasyonunu hem de pH'ı rutin olarak test etmeli ve ayarlamalıdır.
Birkaç mikrop en iyi korunan havuzlarda bile uzun süre yaşayabildiğinden, yüzücüler için sağlıklı yüzme adımlarını takip etmek de önemlidir . 
İyi klor ve pH kontrolünü birleştirmek ve yüzücüleri sağlıklı yüzme adımlarını izlemeye teşvik etmek, eğlence su hastalıklarına neden olan mikropların yayılmasını önlemeye yardımcı olacaktır.
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.