Dozaj Pompası Seçimi

15-01-2020 00:17
Dozaj Pompası Seçimi

Dozaj Pompası Nasıl Seçilir ?

Dozaj pompaları, tüm endüstrilerdeki üreticiler ve işlemciler için önemli bir ekipman parçasıdır.
 
Sürekli işleme ve sıralı karıştırma için, her seferinde sabit ve doğru miktarda ürün dağıtmak gerektiğinde, dozlama pompaları gereklidir

Bir dozaj ölçüm pompası, belirli bir süre içinde hassas bir sıvı hacmini hareket ettirmek için tasarlanmıştır.
 
Bu işlem, ölçüm veya dozlama olarak adlandırılır, dolayısıyla adı dozaj-lama ölçüm pompasıdır.
 
Çoğu durumda, bu pompalar kimyasallar ve çözeltiler gibi sıvıları dağıtmak enjekte etmek için kullanılır.
 
Bunlar için bazı yaygın endüstriyel kullanımlar su arıtma tesisleri, kimyasal işleme  sıvı gübreleme tesisleri bunlardan sadece birkaçıdır.
 
Uygulamalarınızda kullanılan sıcaklık, basınç ve sıvılar için derecelendirilmiş bir pompa seçmeniz önemlidir.

Günümüz dünyasında, dozlama pompası olarak da bilinen bir ölçüm pompası, bir çözeltiye kimyasallar eklemek için kullanılan birçok farklı endüstride yaygın olarak kullanılan bir şeydir.
 
Varyasyonlar ve çeşitli kimyasal pompalar nedeniyle, doğru kimyasal ölçüm pompasının seçilmesi zorlu bir görev olabilir.
 
Kimyasal pompalar, değişen viskozite, aşındırıcılık ve aşındırıcılığa sahip maddelere dayanabilen malzemelerden tasarlanmış ve üretilmiştir.
 
Bazı kimyasal pompalar, hassas hacimlerde kimyasal madde gerektiren uygulamalar için akış ölçümü ve kontrolü sağlayan ölçüm pompaları dır.

Kimyasal dozaj pompaları, genel endüstriyel uygulamalardan petrol ve gaz, bira fabrikası ve damıtım, yarı iletken ve diğerlerine kadar birçok farklı sektördeki uygulamaları idare edebilir.
 
Dozaj pompası kullanımında Korozyon birçok kimyasal pompa ünitesi için büyük bir sorundur. S
 
ülfürik asit ve hidroklorik asit gibi asitler özellikle aşındırıcıdır.
 
Asitlere ek olarak, değişen derecelerde korozyon problemi oluşturan kimyasallar klor, alkali çözeltiler ve sudur.
 
Kimyasal ortamla uyumlu bir malzemeden üretilen bir pompanın seçilmesine dikkat edilmelidir.

Kimyasal madde ve pompa yapı malzemelerine ek olarak, bir kimyasal pompa seçerken mühendisler için en önemli diğer özellikler nelerdir?

Bir kimyasal pompa seçerken dikkat edilmesi gereken faktörler nelerdir ?


Kimyasal pompa seçimindeki ilk adım, görevi yerine getirecek özelliklere sahip pompanın seçilmesiyle birlikte uygulama gerekliliklerinin ve kimyasal ortam özelliklerinin doğru bir şekilde anlaşılmasıdır.
 
Bununla birlikte, ayrıntılara dikkat etmek ve uzmanları dahil etmek önemlidir, çünkü uygulamanız için hangi tür ölçüm pompasının en iyi olduğuna karar verirken dikkate alınması gereken birkaç şey vardır.

Ekipmandan pompalanan malzemenin hacimleri ve basınçları farklı durumlar için büyük ölçüde değişebilir, ancak her zaman kesin olmalıdır.
 
Bunun etkili bir şekilde çalışması için çok özel bir teknolojiye ihtiyaç vardır.
 
Ölçüm pompanızın uygun boyutunu ve stilini seçerken bu teknolojiyi anlamak çok önemlidir.

Bir dozaj pompası seçerken göz önünde bulundurulması gereken en önemli unsur, malzeme ve tasarım açısından en iyi çözümü sunmak için ihtiyaçlarınızı tam olarak anlamaktır.
 
Bazen gerekli kafa, akış, pompalanması gereken sıvıyı ve sıcaklığını bilmek yeterli değildir, aynı zamanda doğru çözümü bulmak için uygulama hakkında bilgi genellikle gereklidir.

"Ayrıca, müşterilerimiz her bir uygulamaya göre malzemeler, pompa konfigürasyonu, pompa tasarımı veya aksesuarları ile ilgili olabilecek daha büyük bir standart ürün özelleştirmesine ihtiyaç duyuyor ve bu seçim sırasında dikkate alınması gereken bir başka unsur debi oranı dozlama lt/s kapasitesidir. 

Bir ölçüm pompası oldukça basit bir konsept üzerinde çalışır, ancak ihtiyaç duyulan pompanın stilini ve boyutunu etkileyen birçok faktör vardır. Uygulamanız için en iyi ölçüm pompasını seçmek için çeşitli faktörleri göz önünde bulundurmanız gerekir.

Pompa akış hızı 

Bu dikkate alınması gereken en önemli şeylerden biridir. Beklenen veya istenen akış hızını bilmek, uygun ekipmanı seçmede çok önemli bir adım olacaktır. Bu, günlük konuşmada, pompa çapı ölçümüne dönüşmesine rağmen, dakikada galon (GPM) cinsinden ölçülür. Önemli bir kural, beklenen maksimum akış hızınızı pompa kapasitesinin% 90'ından fazla yapmamaktır. Bu şekilde, gerekirse küçük artışlar için yeriniz olacaktır. Unutmayın: daha yüksek bir akış hızı, daha büyük bir pompa boyutunun gerekli olduğu anlamına gelir.

Pompa çalışma ortamı

İşte akılda tutulması gereken ilk değişkenlerden biri. Ekipman nerede çalışacak? Dozaj pompası doğrudan güneş ışığında dışarıda mı kalacak? Donma sıcaklığının altına düşecek mi? Bu kulağa bariz gelebilir, ancak çok kolay göz ardı edilebilir. Çalışma ortamı kesinlikle pompanın performansını etkileyecektir. Pompa, örneğin soğuk sıcaklıklarda çalışacaksa, pompalanan sıvının söz konusu sıcaklıkta donmayacağından emin olmalısınız.

Sıvı Bileşimi

Bu, pompanızda korozyon ve gereksiz aşınma ve yıpranmayı önlemek için bir pompa seçerken en önemli faktördür. Pompalama sıvınızın bileşimi, ölçüm pompası tipine ve boyutuna karar verirken de önemlidir. Pompalanacak sıvının kimyasal yapısı nedir? Tutarlılık nedir? Bulamaç mı (sıvıların içindeki katı katı süspansiyonu) veya temiz bir sıvı mı? Daha kalın olanlar özel sıvı uçlarının kullanılmasını gerektirir. Katı madde içeren aşırı kalın sıvılar, verimli çalışmak için özel diyaframlar bile gerektirebilir.

Pompa Havuz Malzemeleri

Birçok endüstri, daha ağır hizmet pompa bileşenleri gerektiren aşındırıcı kimyasalları veya aşındırıcı malzemeleri sıklıkla kullanır. Bu kimyasal maruz kalmaya dayanabilecek bir malzeme seçebilmeniz için pompanın maruz kalacağı kimyasalları bilmeniz çok önemlidir. Kimyasal ölçüm pompaları, farklı uygulamaların gereksinimlerini karşılamak için çeşitli malzemelerden yapılır. Örneğin, kullandığınız kimyasallar solvent bazlıysa, plastik başlı bir pompa satın almak riskli olacaktır. Bu kimyasallar plastiği hızla çözebilir. Böyle bir durumda paslanmaz çelik daha iyi bir seçenek olabilir.

İstenilen Kapasite

Bir kimyasal dozaj pompası seçmeden önce uygulamanızda gereken tahliye basıncını ve akış hızını düşünün. Pompanın aşırı boyutlandırılmasından kaçınmalısınız çünkü normal çalışması sırasında çok fazla enerji kullanır.

"Tüm santrifüj pompalarda olduğu gibi, pompa boyutlandırmasını seçerken görev noktası kilit noktadır. Sıvı özellikleri, inşaat malzemelerini ve gerekli pompa tipini belirler. ”

İstediğiniz akış hızını veya tahliye basıncını kapasitesinin yaklaşık% 85'ini sağlayabilecek bir kimyasal ölçüm pompası seçin. Böyle bir pompa, gereksinimler uygulamanızın normal gereksinimlerini aştığında gerçekleştirmek için gereken rezerv kapasitesine sahip olacaktır. Seçtiğiniz pompa, kapasitesinin yaklaşık% 10-15'inde istediğiniz minimum performansı sağlayabilmelidir. Böyle bir pompa, ihtiyaç duyulan küçük hacimlerde kimyasalların ölçülmesinde doğru olabilecektir.

Pompa Sürücüleri

İşletim sistemi sitenizdeki enerjiyle uyumlu olan bir kimyasal ölçüm pompası seçin. Örneğin, sitenizde yalnızca doğal gaz varsa elektrikle çalışan bir pompa seçmek yanlış olur.

Kaçak Koruma Mekanizmaları

Ayrıca, bir sızıntı durumunda sizi uyaracak bir sisteme sahip bir kimyasal ölçüm pompası almayı da düşünmelisiniz. Böyle bir pompa, pompanın çalışması sırasında aşırı miktarda kimyasalın yanlışlıkla boşalmasını önlemenize yardımcı olacaktır. Bazı pompalar, ölçüm pompasının diyafram kafalarında bir sızıntı tespit edilmesi durumunda alarm çalar. Böyle bir sistem hızlı bir şekilde yanıt vermenizi sağlar, böylece sızıntı operasyonlarınızı etkilemeden önce giderilir.

viskozite

Doğru pompayı seçmek için, pompalanacak sıvının viskozitesini bilmeniz gerekir. Yüksek viskoziteli sıvılar daha sağlam pompalama ekipmanı gerektirir.

Sıcaklık

Pompaladığınız sıvı ne kadar sıcak olacak? Bu, hangi pompa malzemelerinin uygulamanız için en uygun olduğunu etkiler.

Basınç

Pompanızı seçerken göz önünde bulundurmanız gereken diğer bir faktör, pompanızın giriş ve çıkışındaki basınç koşullarının ne olacağıdır. Bu bilgiler doğru ekipmanı belirlemenize yardımcı olacaktır.

Seçiminiz yukarıdaki faktörlere dayanıyorsa, ihtiyaçlarınıza en uygun kimyasal dozaj pompasını seçmeniz muhtemeldir. Yukarıdaki kriterleri karşılayan birkaç pompa arasında nasıl seçim yapacağınızdan emin değilseniz bir uzmana danışın.
 
Dozaj pompası fiyat modelleri için buradan ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.