Yüzme Sonrası Saç Bakımı Nasıl Yapılır

Yüzme Sonrası Saç Bakımı Nasıl Yapılır

Havuz ve Denizde Yüzdükten Sonra Saç Sağlığımı Nasıl Koruya Bilirim?

Yaz aylarının gelmesiyle ilk akla genel deniz, havuz, güneş ve kumdur. Tatil amaçlı, stres atmak, bütün senenin yorgunluğunu gidermeye çalıştığımız yerlere en bakımlı halimizle gidip yine bakımlı olarak dönmek isteriz. Hem cildimiz hem saçımız bizim için önemli olurken onların bakımları tatil sürecinde ekstra dikkat ister. Saçların hem klor, hem deniz suyu birde güneş ışınları kurutabilirken saçlarınız oldukça bakımsız görünebilir. Bununla ilgili piyasada oldukça fazla ürün mevcut, uygulayabileceğiniz bakım rutinleriyle havuz ve deniz sonrası saçlarınız doğal dengesi bozulmayacaktır. Tatil öncesi saç bakım rutininizi güçlendirerek daha güçlü saçlarla tatile çıkmanız saçlarınızın daha az yıpranmasını sağlayabilir.

Saç ve Cilt Sağlığı için Öneriler

 

Havuza girmeden duş alınması gereken bir kural olurken saçlarınızı ıslatmanız klorun saçlarınıza teması en aza indirdiği bilinir. Bu kesin olarak bir kanıt olmasa da önlem olarak tavsiye edilir. Havuza veya denize girmeden bone takmak saçlarınızı koruyabilirken bunu takmak istemeyebilirsiniz, bu durumda saçlarınızı yüksek topuz ya da örgü yaparak suyla temasını engelleyebilirsiniz.

Cildimiz için güneş koruyucuları her an çantamızda ve olmazsa olmazken saçlar içinde UV ışınlarına karşı koruyucu spreyler piyasada satışa sunulmuştur. Güneş koruyucularınızı güneşe çıkmadan yarım saat önce sürerken saçlarınızı da güneş koruyucu bu spreyle koruyabilirsiniz. Saçların doğal dengesinin bozulmaması adına çok fazla yıkanması önerilmez fakat deniz ve havuz suyuna girilince saçları yıkamak günde birden fazlaya çıkabilmektedir. UV ışınlarına karşı koruma spreyi sıkmak haricinde saçlarınıza kalkan oluşturabilecek doğal yağları kullanarak klor ve güneş ışınlarının hasarını en aza indirebilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı mucizesini hepimiz duymuşuzdur. Saçlar yıkandıktan sonra diplere gelmeden saçlarınızı Hindistan cevizi yağının hoş kokusu ile yumuşacık yapabilirsiniz.

Havuza girmeden yıkanan saçlar ve çıktıktan sonra 2 kere şampuanlamak saçlarınızı klordan iyice arındırmanıza yardımcı olabilecektir. Akşamları da besleyici saç kremleri sürmeniz saçların gece boyu onarılmasını sağlayabilecektir.

Saç ve cilt sağlığını olumlu etkileyen kuşkusuz iyi beslenmektir. Bu bakım rutinlerini tamamlayabilmek adına saç ve cilt sağlığınız için beslenmenizde dikkat ederek tamamlayabilirsiniz. Güneş ışınları ve klor hem cildi hem saçı kurutması muhtemel bol sıvı tüketilmesi nem dengesini koruyabilecektir. Klorun kimyasal olduğu göz önünde bulundurursak en az temasta kalınarak çok iyi bir şekilde arınılması ve uzun süre havuz veya denizden çıktıktan sonra duş almak için beklenmemelidir.

Saçlarınızı Koruyun

 

Tuzlu su, klor birde güneş ışınları saçlarınızın salgıladığı doğal nemi kurutabilir. Büyük şapkalar takarak saçlarınızı koruma altına alabilirsiniz.

Saçlarınızı Kalkanlayın

Denize veya havuza girmeden saçlarınızı durulayarak nemlendirin kremizinizi sürerek klor ve deniz tuzunu emmesi neredeyse sıfıra inecektir.

Kıvırcık Saçlar Ekstra Nem İster

Kıvırcık saçlarınız varsa saçlarınız daha çok neme ihtiyaç duyduğunu biliyorsunuzdur. Bu bakımdan kıvırcık saçlar havuz ve denizden sonra ekstra bakım isteyecektir.

Yazın Saç Derimiz de Terler

Saç derimiz sıcaktan terlediği için yağlı görünmesi olağan bu da istenmeyen bir durum olabilirken kuru şampuan kullanmanız kurtarıcı olabilecektir.

Saç Renginizi Korumak

Saç renginizin solması bu durumlarda kaçınılmaz olabilecektir. Yine doğal yöntemlerden olan elma sirkesi ile saçlarınızı durulayıp masaj yapmanız saçlarınızın rengini ve parlaklığını geri kazandırabilecektir. Tatile gitmeden saçlarınızı boyatmak istiyorsanız rengini birkaç ton koyusunu seçebilirsiniz. Güneşe maruz kalan saçlarınız doğal yollarla rengini açabilecektir.

Saçlarınız Kırılabilir

Saç telleriniz uğradığı klor veya tuza karşı kırılabilir. Buda sağlıksız ve bakımsız görünen saçlarla canınızı sıkabilir. Saçlarınızı dışarı çıkmadan önce nemlendirmeniz durumunda, sıcakla karşılaşan saçlar nemin saçlara daha iyi nüfus etmesini sağlar.

Saçlar yazın çabuk uzayabilmektedir. Saç kesimlerinizi bu aylarda yapmanız saçınızın yıpranmasını önleyen faktörlerdendir. Sonbahara kadar da istediğiniz uzunluğa gelebilecektir.

Her saçın ihtiyacı farklı olabilmektedir. Bu bakımdan hem cildinizi hem saçınızı koruma altına alabilmek için saç ve cilt yapınıza uygun ürünler tercih etmelisiniz. Doğru ürün kullanımı sayesinde yaşayabileceğiniz olumsuzlukların önüne geçebilirsiniz. Cildimizi güneş yanıklarına karşı korumak için güneş koruyucuları kullanırız, sonrasında acıyla kalmamak için aynı işlemi saçlarımız için de yapmalıyız. Saçlarımızda hissetmeyeceğimiz acı görsel anlamda bir acıya dönüşmemesi için bakımlarını düzenli olarak yapmalıyız.

 

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.