Regl Döneminde Yüze Bilir miyim ?

Regl Döneminde Yüze Bilir miyim ?

Adetliyken havuza denize girilir mi? 

 

Adet Regl Yüzmek Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey


Adet döneminde denize girilir mi konusu her kadının merak ettiği konuların başında gelmektedir. Sizler için yaptığımız araştırmalarda adetliyken deniz ve havuz kullanımı nasıl olmalı? Neler yapılmalı? Nasıl önlem alınmalı gibi sorulara da cevap verdik.
 

Adet Döneminde Denize ve havuza girmek 

Adet kanamanız olduğu dönemlerde aktif bir şekilde ped kullanıyorsanız, ped ile denize girmeniz çok da doğru bir davranış olmayacaktır. Bildiğiniz gibi pedler pamuklu bir yapıya sahip olduğu için, deniz veyahut havuza girdiğinizde şişecektir ve kötü bir görüntü ve fazlasıyla sağlıksız bir durum ortaya çıkar. 
Bunun yanı sıra denize girerken kullandığınız mayoların ve bikinilerin altında kalan pedler çok kötü bir görüntü oluşturabilir. Yüzerken sabit kalmayacağı için hiç de rahat olmayacaktır. Bir yandan da pedin içinde biriken kan, deniz suyu ile de birleştiğinde hem görüntü olarak hem de üreme yollarının sağlığı  açısından da zarar görmenize sebep olabilir. Bu bakımdan adet gördüğünüz zamanlarda ped kullanmayı tercih ediyorsanız da adet evreniz bitene kadar denize ve havuza girmeniz çok sağlıklı bir doğru olmayacaktır. 

Sizlere sunacağımız farklı seçeneklerden bir tanesi de tahmin ettiğiniz üzere tampon olarak bilinir.
Denizde veya havuza gireceğiniz zamanlarda tampon kullanmanız sizler içim hem eğlenceli hem de sağlıklı olacaktır.
İlk olarak tampon kullanımı dışarıdan da belli olmadığı ve asla dışarıya sızıntı yapmadığı için görüntü olarak da herhangi bir problem yaşamazsınız. Tampon kullanımlarında içeride şiştiği için deniz suyunun adet kanı ile birleşip üreme yollarına ulaşması riski de fazlasıyla düşüktür. Kullandığınız tamponu çok sık değiştirmeniz durumunda hem sağlıklı hem de hijyenik bir korunma imkanına sahip olursunuz. Bu bakımdan da denize veya havuza girerken en doğru yol tampon kullanmanız olacaktır. 

Tampon çeşitlerinden bahsedecek olursak; tamponların birçok farklı boyutu mevcut olsa da, bakire olan kullanıcıların bu tamponları kullanması çok fazla önerilmemekte. Genel olarak baktığımızda tampon kullanımının kızlık zarına zarar vermeyeceğine dair bilgiler bulunsa da bu durumu riske atmamanızda fazlasıyla fayda var. Küçük boyutlu olan modellerini kullansanız bile tampon, bakire kişiler için yeterince güvenli olmayacaktır.
Bu kişiler adet kanamalarının geçmesini tamamen beklemek veya adet geciktirici hapları kullanarak regl dönemlerini ertelemeleri daha doğru bir tercih olacaktır. Aktif olarak cinsel bir deneyim yaşamış bir kadınsanız, adet dönemlerinde havuza ve denize girmenizin en güvenli yolu kesinlikle tampon kullanmanızdır. 

Adet döneminde yüzülür mü?

 adet dönemlerinde yüze bilirmiyim

Adet dönemindeyken, çoğunlukla yaşadığınız kramplar sebebiyle çok fazla acı ve rahatsızlık hissedebilirsiniz. Birçok kadın bu zamanlarda herhangi bir aktiviteden kaçınır ve yalnız kalmak isterler. Bunların yanı sıra, zihninizi de acıdan çıkartmanın bir diğer yolu çeşitli aktivitelere katılmaktır. Fitness konusunda birçok efsane üretilmiş olsa da adetliyken yüzmemek fazlasıyla saçma bir düşüncedir. Kadın sağlığı uzmanları bu konuda yüzmenin yanı sıra birçok aktiviteyi de önermektedir. 
Adet dönemlerinde denize girmenin sakıncalı olduğuna dair yaygın inancın tıbbi bir temeli bulunmamaktadır. Adetliyken denize girmek mümkündür. Yüzerek adetten "kesilmezsiniz”, "kanınız pıhtılaşmaz” ya da karnınız ağrımaz. Ayrıca, bu dönemde tampon kullanarak mayonuzun lekelenmesini engelleyebilirsiniz
Yılın tatil zamanlarında, adet döneminizde olduğunuz vakitler fazlasıyla zor geçebilmektedir. Temel olarak tatile gittiğiniz için ve gittiğiniz her yerde kan izi bırakma korkusu yaşadığınız için bu durumlarda tampon kullanımı sizleri de çoğu sıkıntıdan rahatlıkla kurtarabilir.

Adet döneminde yüzmek hijyenik mi? 

Adet dönemi boyunca hijyen konusunda özel şekilde hissetmeniz gayet normaldir. Bu sebepten dolayı, adet dönemindeyken yüzmeye gitmeyi tabi ki düşünmelisiniz. Fikrinizi değiştirmeyin, Dışarı çıkın ve yüzün. Hem kapalı hem de açık olan yüzme havuzları içerisine bir çeşit dezenfektan eklenmektedir. Bu dezenfektanlar klor veya bromin olabilmektedir. Bu kimyasalların ne işe yaradığından bahsetmemiz gerekirse; Yüzen kişilerin kimyasal koldial parcaçıklar bırakmaktadır yeteri kadar iyi bakılmayan havuzlarda  bakteriler ve mikroplar oluşabilmektedir. Bu sebepten dolayı suyun içine havuz kimyasalları eklenir. Bu kimyasalların eklendiği yerlerde mikroplar hızlı bir şekilde ölür ve sizlerin de havuzda yüzerken enfeksiyon kapmaması sağlanır. Tıbbı destekli ürünler kullanıyorsanız, kullanılmış olan ürünleri su içerisinde bırakmayınız, çünkü bu ürünler diğer yüzen insanlar için sağlık problemleri oluşturabilmektedir. 

Adetliyken yüzmek kramplarımı arttırır mı? 

Adetliyken yüzme durumunda sürekli olarak bunu düşündüğünüz taktirde, fiziksel yüzme eylemleri belinizde ve karnınızdaki ağrıyı şiddetlendirebilir konusu tamamen yalandır. Bu düşüncelerin aksine, çalışmalar fiziksel egzersizleri ( yüzme de dahil) zihin açısından da çok iyi bir yol olduğu bilinmektedir. 
Bu durumları fazlasıyla merak ediyorsanız, "yüzmek kramplarımı kötüleştirecek mi?” konusunu tekrar düşünmeniz gerekmektedir. Suyun vücudunuzdaki yatıştırıcı alıştırmaları ve suyun da kaldırma kuvveti ile, ağrılı dönemlerinizde sizlere de fazlasıyla sakinleştirici bir etkide bulunur. Suyun da bu kaldırma kuvveti, aynı zamanda adet dönemlerinde de yaşayabileceğiniz şişkinlikleri de fazlasıyla azaltır.
 

 Tamponla yüzebilir miyim? 

Tabi ki yüzebilirsiniz. Aslında tamponlar, adet döneminiz boyunca suya girdiğinizde sağlığınız için kullanabileceğiniz en uygun ve sağlıklı sıhhi ürünler arasında başta gelmektedir. 

Suyun içine girmeden önce bir tampon yerleştirin. Suya girmeden önce bu tampon bütün adet kanını emecektir. Ayrıca ipi mayonuza soktuğunuzdan da emin olmalısınız. Bu işlem, havuzda veyahut plajda da diğer insanlardan gelecek olan garip bakışları da engelleyebilir.  Sudan çıktığınızda, kullanılmış olan tamponu çıkartmalı ve tekrar gireceğiniz'de yeni bir tane tampon takmalısınız.

Ayrıca tamponu değiştirmek için kesinlikle sekiz saatten uzun sürmemesi için dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu değişim ile toksik şok sendromu alma riskiniz de azalacaktır. Suyun içine geri dönmek istediğinizde kullanacağınız ekstra tamponları rahatlıkla ulaşabileceğiniz yerleri koymanızı da tavsiye ediyoruz.

Tampon olmadan adet zamanı nasıl yüzülür? 

Adet dönemi zamanı havuza nasıl gireceğiniz konusunda merak içindeyseniz sizlere vereceğimiz tavsiyeler ile farklı çözümler üretebilirsiniz.   Tamponlar kullanılabilecek tek araç şeklinde değildir. Doğru tıbbi ürünler, doğru şekilde kullanıldığında bir çok problemin de önüne geçmenize fayda sağlar. 

Yüzerken kullanabileceğiniz bazı ürünler 

 Adet Kupası 

Tamponlardan rahatsız oluyorsanız ve istemiyorsanız, benzer şekilde etkili şekilde kullanılabilen adet kupasını da tercih edebilirsiniz. Pamuktan yapılmış tamponların aksine, adet bardakları kauçuk veya silikondan yapılmaktadır. Bunun anlamı ise, adet kanını tamponun yaptığı gibi emmeden tek bir yerde toplamasıdır. 

Kupa ise regl döneminiz boyunca yüzmeyi daha çok hijyenik hale getirmektedir, çünkü etrafta yüzen suyun hiçbirini emmez. Akıntınızın olduğu günlerde, bir fincan kullanılabilir ve her on iki saatte bir değiştirebilirsiniz. 
Kupa ayrıca döneminiz boyunca yüzmeyi çok daha hijyenik hale getirir, çünkü etrafta yüzen suyun hiçbirini emmez. Işık akışınız olan bir günde, bir kupa kullanabilir ve her on iki saatte bir değiştirebilirsiniz. Aşırı fazla olan akış durumlarında, sudan dolayı mola verebilir ve kabınızı tamamen boşaltabilirsiniz. Yeniden kullanılabilecek bir kabınız varsa, tekrar takmadan önce yıkamanız gerekmektedir. 

 Yüzme için dönem pedleri 

adetli iken havuz ve denize girmek

Tampon olmadan regl döneminizde nasıl yüzeceğinizi merak ediyorsanız dönem pedlerini de aktif olarak kullanabilirsiniz. Tampon veya adet kupası kullanmaya kıyasla suya bir ped ile girmek biraz daha zordur. Pedler süper emicidir ve su ile temas ettiğinde havuzda kesinlikle işe yaramaz hale gelecektir. Islandıklarında, mayonuzun altında kaymaya da daha müsait durumdadırlar. Bu sebepten dolayı tamponlar veyahut adet kupaları kullanmak daha mantıklı bir seçim olacaktır. Bunula beraber, halen daha devam edebilir ve ped kullanabilirsiniz. Tabi ki daha fazla dikkatli olmanız gerekmektedir. 

Kanatsız bir ped kullanmanız dışarıdan doğabilecek kötü görüntüleri de fazlasıyla etkiler. Ayrıca, ayaklarınız suya sarkacak şekilde havuzun kenarında da oturmanıza müsaade sağlar. Eğer plajdaysanız, suya atlayabilir ve sığ bölgelerde pedinizin ıslanmasını önleyebilirsiniz. Suya girmek için çok ısrarcı olduğunuz durumlarda, bikini diplerinize kadar uzanan koyu renkli yüzme şortları da giyebilirsiniz. Bu işlem, daha az rahatsız hale gelecektir. Ayrıca şişmiş olan ped.den sızacak sızıntıları da fazlasıyla gizleyecektir. 

Su Geçirmez Pantolon

Regl döneminizde plaja giderken kullanabileceğiniz, su geçirmez veya sızdırmaz pantolonlar da mevcuttur. Bunlar, diğer tıbbi ürünlerin zorluğu ile baş etmek istemeyenler için basit bir çözüm olarak sunulmaktadır.  Bu pantolonların dış yüzeyi ise su geçirmezdir, yani herhangi bir sızıntıyı teşvik etmek için su girmez. Elastik olan kenarlar sızıntı olmamaları için vücuda tamamen uyum sağlar. Bu pantolonun ayrıca vajinanızın oturduğu yerlerde emici olan bir köşebent mevcuttur. Bu sadece kanı emmekle kalma, aynı zamanda da hızlı bir şekilde kurur. Özellikler ağır akışınız varsa, bazı üreticiler bir pedin yerleştirilmesi için yer açmaktadır. Rahatlık ve su geçirmezlik yastığı da kuru tutmaktadır. Bu sebepten dolayı sadece kanı emer ve suyu asla emmez. 

Suya Girince Adet Durur mu? 

Suya girdiğinizde kanama kesinlikle durmaz fakat kan da tamamen akmamaktadır. Neden? Bunun nedeni, suyun vajinanıza, yerçekiminin kan akışı üzerindeki etkisine karşı koyan bir baskı oluşturmasıdır. Yine de dikkatli olmalısınız. Suyun basıncını aşan bir şey yaptığınızda suya bir kan girmesine de sebep olabilirsiniz. ( Hapşırma, öksürme gibi ) 

Yüzme niyetim olmadan dönemime kadar plaja gidebilir miyim? 

Evet gidebilirsiniz. Sadece deniz kenarında oturup dalgaları veya diğer insanları rahatlıkla seyredebilirsiniz. Bu atmosfer de ruh haliniz için harikalar yaratabilmektedir. Dışarıda yüzmeyi planlıyorsanız, yağsız güneş kremi kullanmayı da unutmayın. Güneş ışığı ile vücudunuza gelen ışınlar, bazı deri risklerini artırabileceği gibi mevcut olan sivilcelerinizi de arttırabilmektedir.
 

Olimpik yüzücüler dönemleriyle nasıl başa çıkıyor? 

Olimpik sporcu kadınlarını izlerken, mutlaka aklınız gelen sorulardan bir tanesi adet dönemlerindeyken nasıl mücadele ettikleri veya yarışmalara nasıl girdikleri konusu olabilir. Aslında, birçoğunun atletik çabaları sebebiyle düzenli dönemleri bile mevcut değildir. Bununlar birlikte, dönemlerinde olan yüzücülerin birçoğu, havuzun etrafında turlarken, kan akışlarını kontrol altında tutmak için tampon veya adet kupaları kullanmaktadırlar.
 

Köpekbalıkları bana saldırır mı?   

Bildiğiniz gibi Türkiye deniz sınırlarında pek fazla köpekbalığı bulunmamaktadır. Köpekbalıkları da suyun içerisinde çok az miktarda kan kokusu alabilmektedir. Bunun yanı sıra, kadınların köpekbalığı saldırılarına maruz kalacağı konusunda da hiçbir kanıt mevcut değildir. Bu tarz düşünceleri bırakıp neşeli bir zaman geçirmenin tadını çıkartın.

Hangi zamanlarda yüzmekten kaçınmalıyız? 

Adet dönemin olduğunda veya bu konularda başka herhangi bir zamanlarda yüzmeniz şart değildir. Eğer bunu hissetmiyorsanız, sadece bir gün geçirmeniz sizler için yeterli olacaktır. Ayrıca, eğer hastaysanız, yüzmek için dışarıya çıkmamak en mantıklı çözüm olabilir. 
 

Adet dönemi ağrıları psikolojik midir? 

Adet dönemindeki ağrılar, psikolojik değil, tamamen fizyolojik bir durumdur. Rahmin kasılmasına sebep olan biyokimyasal maddeler fazlasıyla ağrıya sebep olmaktadır. Bunların da salınımını önleyen ağrı kesiciler, adet ağrısı için de fazlasıyla etkilidir. Bunların yanı sıra, doktor kontrolünde kullanıldığı taktirde, doğum kontrol hapları da, adet ağrısının önlenmesinde çok yararlı ilaçlar olabilmektedir. Adet sancılarının bir kısmı çok sık görülen jinekolojik bir rahatsızlık olan çikolata kistine bağlıdır. Bu tarz durumlarda jinekolog ile görüşüp tedavi olmak gerekmektedir. 
 

Suda kanlı bir iz bırakır mıyım?  

Bir havuza girdiğinizde veyahut denize dalış yaptığınızda, su basıncı kan akışınızı geçici olarak durdurabilmektedir. Bu su basıncının hafifçe düşebileceği gibi tek bazı zamanlarda, güler, öksürür, hapşırır veya hareket ederseniz. Küçük bir miktar kan serbest bırakılacak ve muhtemelen de su onu seyrelteceği için gözükmeyecektir. Sudan çıkmak tekrar basıncı değiştirir ve adetiniz normal şekilde akmaya devam eder. Yüzmek için tekrar karaya çıktığınızda yeni bir tampon veya adet kupası kullanmanız fazlasıyla iyi bir fikir olacaktır.
 
 Regl Döneminizde Hangi Yiyecekleri Tüketmeli ve Kaçınmalısınız?

Adet döneminiz boyunca tam olarak nasıl hissedeceğinizi tahmin etmek zor. Bazı kişilerde neredeyse hiç semptom görülmezken, diğerleri kramp, baş ağrısı, ağrı ve mide bulantısı nedeniyle yataktan çıkmakta zorlanır.
Bugün Flo, şişliği, şişkinliği, ruh hali değişimlerini ve çok daha fazlasını hafifletmek için regl döneminiz boyunca yemeniz gereken en iyi yiyecekleri açıklıyor .

 
Regl döneminde tüketilmesi gereken yiyecekler nelerdir?
Adet hesaplayıcınız bir sonraki kanamanızın hemen köşede olduğunu tahmin ediyorsa ve yaşadığınız olağan adet öncesi sendromu (PMS) semptomlarını ortadan kaldırmak için hazırlıklı olmak istiyorsanız, diyetinizi değiştirmek bununla başa çıkmanın bir yolu olabilir. PMS vurduğunda, belirtilerinizi hafifletmek için şu sağlıklı seçeneklerden birini deneyin: 

Adet hesaplayıcınız bir sonraki kanamanızın hemen köşede olduğunu tahmin ediyorsa ve yaşadığınız olağan adet öncesi sendromu (PMS) semptomlarını ortadan kaldırmak için hazırlıklı olmak istiyorsanız, diyetinizi değiştirmek bununla başa çıkmanın bir yolu olabilir. PMS vurduğunda, belirtilerinizi hafifletmek için şu sağlıklı seçeneklerden birini deneyin: 

Somon
Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan bu balık, rahmi rahatlatan ve kramplarla savaşan antioksidan ve antiinflamatuar özellikleriyle bilinir. Bir doz yüksek kaliteli protein ve bol miktarda B vitamini için ızgara somon veya somon suşi yemeği yapmayı düşünün.

Bitter çikolata
Muhtemelen biraz çikolata yemek için başka bir bahaneye ihtiyacın yoktur. Hiç şüphesiz, sayısız nedenden dolayı adet döneminiz boyunca yemek için en popüler yiyeceklerden biridir. Antioksidanlar ve magnezyum yüklü bitter çikolata, harika bir rahatlatıcı besindir. 

Katkı maddeleri ve diğer bileşenlerle dolu karmaşık şekerleme yerine sade bitter çikolataya yapışmaya çalışın. Bunlar yalnızca çok az sağlık yararı olan veya hiç olmayan boş kaloriler sağlayacaktır. 

Bununla birlikte, bitter çikolata bile şeker ve kafein içerdiğinden çikolatayı ölçülü tüketmek yine de önemlidir.

Yulaf ezmesi

Yulaf, kalsiyum ve A ve B vitaminleri açısından zengin bir tam tahıldır ve aynı zamanda harika bir demir kaynağıdır. Bir fincan günlük önerilen 18 miligram demirin yaklaşık 14'ünü içerir. Bir çalışma, yulaf ezmesinde bulunan demir türünün daha yüksek alımının, daha düşük PMS semptomları riski ile ilişkili olduğunu bulmuştur.
Mide rahatsızlığınız varsa yulaf ezmesi de harika bir seçenektir.

Karpuz, incir ve erik

Bu yiyeceklerde bulunan doğal şekerler, tatlı bir şey için istekleri tatmin edebilir. Ek olarak, bu meyveler şişkinliğe yardımcı olabilecek vitaminler açısından da zengindir. Karpuz ayrıca yüksek su içeriğine sahiptir ve vücudunuzun nemli kalmasına yardımcı olabilir, bu da şişmeyi ve şişkinliği azaltır.

Narenciye

Şekerli yiyeceklere akıllı bir alternatif olan portakal, limon ve misket limonu, lif ve C vitamini ile doludur ve ruh hali değişimlerinden ve şişkinlikten kurtulma sağlayabilir .
Bu arada, yüksek su içerikleri de sizi nemli tutar. 

PMS ile ilişkili mide bulantısı ve yorgunlukla bir bardak limonlu su veya (hafifçe tatlandırılmış veya şekersiz) narenciye smoothie ile mücadele edin . Ölçülü olmak, midenizi tahriş etmeden bir doz iyi hissettiren enerji almak için anahtardır. 

Sağlıklı yemek seçimleri yapın

Semptomlarınız ve yediğiniz yiyecekler arasındaki bağlantıyı görmek, diyetinizi ayarlamanıza yardımcı olabilir.
Yumurtalar
Yumurta sarısındaki demir, yağda çözünen besinler, B vitaminleri, esansiyel yağ asitleri ve protein, adet öncesi sendromu için harikalar yaratır. Ancak hassas bir mideniz varsa, gaza, şişkinliğe ve mide yanmasına neden olabilecek katı yumurtalardan kaçının.

Papatya
Regl döneminde tüketilmesi gereken yiyeceklerin sonuncusu: Papatya çayı. Bu yatıştırıcı içecek, sinirlerinizi ve rahminizi rahatlatmaya yardımcı olabilir.
Krampların şiddetini azaltır, stresi ve kaygıyı bastırır ve hatta daha iyi uykuyu destekler.
 
Regl döneminde uzak durulması gereken yiyecekler nelerdir?

Adet sırasında kaçınmak için bir tabak yiyecek tutan bir kadın
Menstrüasyon sırasında, aynı anda kan kaybediyor ve hızlı hormonal değişimler geçiriyorsunuz. Vitaminler, mineraller, su, protein, demir ve lif gibi bol miktarda besin içeren yiyecekleri tercih edin.
 
Aynı zamanda, aşağıdakilerden kaçınmak için elinizden gelenin en iyisini yapın:

İşlenmiş gıdalar

Konserve yiyecekler, ağır işlenmiş etler ve kimyasallar ve koruyucu maddelerle yapılan diğer ürünler şişkinliği ve su tutmayı daha da kötüleştirebilir. Yüksek düzeyde sodyum, ayın herhangi bir zamanında sağlıksızdır, ancak regl döneminde daha da fazla zarar verir.

Şeker ve atıştırmalıklar

Sulu meyveleri seçerek tatlı ihtiyacınızı giderin ve tatlı atıştırmalıklardan uzak durmaya çalışın. Kan şekerinde kısa süreli bir artış sağlarken şişkinlik ve gaza katkıda bulunurlar. Kısa süreli bir şeker yüksekliği, kaçınılmaz olarak büyük bir çöküşe yol açar ve kendinizi eskisinden daha kötü hissetmenize neden olur.

Alkol

Regl dönemindeyken alkollü içecek tüketimini azaltın veya tamamen bırakın. Bu neden önemli? Bu sırada kan kaybı kan basıncınızı düşürür ve sizi alkolün yan etkilerine karşı daha savunmasız hale getirir . Ayrıca yorgunluğu şiddetlendirir ve adet akışını hızlandırır.

Baharatlı yiyecekler
Zaten yorgunluk, yoğun kanama ve kramplarla mücadele ediyor musunuz? Daha sonra baharatlı yemekler yemek, rahatsızlıklar listenize gaz ve şişkinlik ekleyebilir. 

Kendinizi baharatlı yiyeceklerden vazgeçemiyorsanız, taze kırmızı biber gibi sağlıklı seçenekleri tercih etmeniz daha iyi olabilir. Ayrıca, bazı araştırmalar tarçın, zerdeçal ve rezenenin yaygın PMS semptomlarıyla savaşmaya yardımcı olabileceğini öne sürüyor, ancak bunun doğru olup olmadığını belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç var. Bu baharatlar ve otlar, anti-inflamatuar, anti-kanser ve anti-hipertansif özellikler içerebilir. Mide rahatsızlığını önlemek için porsiyon kontrolü yapın. Belirtileriniz için herhangi bir bitki veya takviye almadan önce daima sağlık uzmanınızla konuşun.

Sık Sorulan Sorular: Regl döneminde hangi yiyecekleri yemeli?

Regl döneminde canı çikolata isteyen bir kadın Canım neden çikolata istiyor?
Çikolata yemek, ruh halinizi düzenleyen ve nöromediatörleri dengeleyerek gevşemeyi teşvik eden endorfin ve serotonin salgılar. Çikolataya verilen bu olumlu tepkiye alıştıktan sonra vücudunuz çikolatayı aşermeye başlar. Hormonal değişimler ve kan ve besin kaybı nedeniyle adetiniz sırasında yoğunlaşır. 

O çikolatayı bir porsiyon dilimlenmiş meyve ile değiştirmeyi düşünün. Bu gerçekçi görünmüyorsa, kendinizi gerçekten şımartmak istediğinizde daha az şekerli bitter çikolatayı tercih edin.

Narenciye yemek adet döneminizi nasıl etkiler?
Bahsedildiği gibi, biraz limonlu su, C vitamini alımınızı artırır ve susuz kalmanıza yardımcı olur. Taze sıkılmış meyve suları ve harmanlanmış smoothie'ler, şeker içeriğini en aza indirdiğiniz sürece regl döneminde yemek için harika yiyeceklerdir. Meyve bol miktarda doğal şeker içerir, bu nedenle daha fazlasını eklemeye gerek yoktur.

Baharatlı yiyecekler yerseniz ne olur?

Her insan benzersizdir ve bazıları baharatlı yiyeceklerin aslında regl ağrısıyla savaştığını iddia eder. Öte yandan, hassas sindirim sistemine sahip olanlar, baharatlı yiyecekler tükettikten sonra mide bulantısı ve şişkinlik hissederler. Bilim adamları henüz bu iddialardan herhangi birini doğrulamadı veya reddetmedi.

Sağlıklı yemek seçimleri yapın

Semptomlarınız ve yediğiniz yiyecekler arasındaki bağlantıyı görmek, diyetinizi ayarlamanıza yardımcı olabilir
Aylık ağrı ve rahatsızlıktan kurtulmanız için regl dönemindeyken yiyebileceğiniz çok sayıda lezzetli yiyecek var. Sindirime yardımcı olmak ve adet sırasında kaybedileni geri kazanmak için şekerli, tuzlu ve yağlı yiyeceklerden kaçının ve bunun yerine tonlarca meyve ve sebze içeren kalp dostu, yüksek lifli yemekleri seçin.

Sebzeleri hazırlarken, onları düşük ila orta sıcaklıkta pişirmek, mümkün olduğu kadar çok besin maddesini koruyacaktır. Kızartmaktan veya çok fazla tereyağı veya sıvı yağ kullanmaktan kaçının; bunun yerine faydaları en üst düzeye çıkarmak için ızgara yapın, kızartın veya buharlayın.

Son olarak, mide bulantısını ve yorgunluğu şiddetlendirme eğiliminde olduğundan, regl dönemindeyken öğün atlamayın . Mümkün olduğunda doğal, işlenmemiş ürünleri seçin ve sulu kalmak ve PMS semptomlarınızı etkili bir şekilde yönetmek için bol su için .
 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.