Köpek Havuzu

26-12-2019 15:55
Köpek Havuzu

Köpeğimi havuza girmesi güvenli mi?


 20 Kasım 2019  Havuzlar Outlet Yüzme havuzları , Güvenlik

Sıcak yaz günlerinin bizi bunaltması çok yaygındır, aynı şey evcil hayvanlarımız için de geçerlidir. Yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında da acı çekenler. Yani evde bir havuzumuz varsa, köpeğimizle serinletici bir banyo yapmak iyi bir fikir gibi görünebilir. Ama havuza bir köpek koymadan önce ne bilmeliyiz? Güvenli mi Onlar ve biz tehlikede miyiz? Bu ve diğer sorular burada çözülecektir.
 

Köpeğimi havuza daldırma tehlikeleri:


Havuzlardaki suyu arıtmak için kullanılan su tipi ve arıtma tipi sıklıkla çeşitli kimyasallara maruz kalır. Yavrularımız için sağlıklı değiller. Çünkü ciltte tahrişe, konjonktivit, bulantı veya içme suyundan kusmaya neden olabilirler.
Aşağıda gösterdiğimiz diğer sonuçların yanı sıra:

Kimyasal zehirlenme.

Yüzme havuzları için kimyasal madde kullanımı çok yaygın bir uygulamadır. Bu ürünlerin üreticileri suya dalmadan önce belirli bir saat beklemenizi önerir. Klor, yosun önleyici, güçlü su ile doğrudan temas, köpeğimizde zehirlenmeye neden olabilir; cilt, solunum ve hatta gözdeki lezyonlar. Bu, evcil hayvanımızın yaşamını veya bu kimyasallardan etkilenebilecek vizyonunu tehlikeye atabilir.

Yanma ve güneş çarpması riski.

Güneşe sürekli maruz kalma, hafif kürklü, albino köpeklerde veya bazı yaralanmalardan dolayı küçük saçların bazı bölgelerinde, pigmentsiz bölgelerin güneş yanığı geçirme olasılığının yüksek olmasına neden olabilir. Kanser öncesi lezyonlar veya cilt kanseri gibi, bu nedenle bu özel durumlarda insanlarda olduğu gibi güneş koruyucu kullanılması ve büyük sonuçlardan kaçınılması önerilir. Özellikle kısa tenli albinolarda cilt rengi nedeniyle güneşe karşı daha savunmasızdırlar.

Köpeğinizi havuzda yıkamak için öneriler:

köpeklerin yüzme havuz kullanımı yüzmesi
 
Köpeğinizin havuzda yıkanması sorunu yoktur, ancak bu koşullar için bir dizi önlemi dikkate almanız gerekir.
 
İşte bunlardan bazıları:

Köpeğin havuzda her zaman sahibinin veya gerektiğinde tutabilecek bir yetişkinin yanında yıkanmasına izin verin. Suya daldırılmış bir süreden sonra hayvanın tükenmesi ve bu nedenle batmaya başlaması mümkündür. O zaman bir yetişkinin kurtarmaya başvurması ve / veya bu durumun gerçekleşmediğinin farkında olması gerekir. Benzer şekilde, köpeğin havuzda su içmemesi için sürekli uyanıklık sağlanmalıdır. Havuzdan su içmemek için su kabınızı erişilebilir bir yere yerleştirebilirsiniz.

Havuzun çıkışını kolaylaştırmak için iç merdivenler.

Havuzun yardım almadan köpeğin çıkışını kolaylaştıran bir iç merdiveni veya rampası olması önerilir. Bu şekilde, kendinizi yorgun hissettiğinizde, kıyıya yüzebilir ve havuzdan istediğiniz zaman ayrılabilirsiniz.

Köpeği yüzmeye zorlamayın.
Köpeği havuzda banyo yapma fikri sadece sahibinin bir heves olmamalıdır. Bu nedenle, köpek sudan korkuyorsa veya bu duruma hiç maruz kalmamışsa asla atılmamalıdır. Bu durumda, evcil hayvanımız için çok travmatik bir eğlence ortamı geçirdik.
 
yüzmeyi seven köpekler
Eşekarısı ile özel bakım.
Havuzların çevresinde eşekarısı gibi böceklerin ziyaretini almak çok sık görülür. Eşek arılarının köpeğimize saldırmamasına özel dikkat gösterilmelidir. Hafif iltihaptan alerjik reaksiyonlara neden olabileceğinden.
 

Banyo sonunda bir duş.
İse çok önemli uç o bir banyosu havuz suyu, yeterli temiz su ve şampuan tamamen kaldırılır. Bu yüzden köpeğimizi havuzda kullanılan klor veya diğer kimyasallarla bile kürkünü yalayabileceği tehlikesinden uzak tutun. Aynı şekilde, kulaklar gibi hassas bölgeler çok iyi kurutulmalı, burada mantar üretilmesi çok savunmasızdır.

Kulak bakımı
Bazı köpek ırkları, Cocker Spaniel, Basset Hound, Ladrador ve Golden Retriever gibi büyük kulaklara sahip olma ile karakterizedir. Bu da onları kulak kanallarına zarar verme olasılığını artırır. Ancak, tüm köpekler kulaklarına dikkat etmeyi hak eder. Havuzda yüzmek durumunda , köpeğin banyosundan sonra kulaklarının kurutulması zorunludur .

En iyi yol, sterilize edilmiş bir pamuklu bez veya bir tür gazlı bez kullanmaktır. Kulakları kuru bıraktığınızdan emin olun ve böylece hayvanın kulaklarında veya bazı mantarların başlangıcında herhangi bir enfeksiyondan kaçının.

Günlük aşı kartı.
Havuzda bakteriler daha fazla çoğalabilirler. Yavrularımızın aşılarını güncel tutmamız önerilir. Hem onlar hem de bizim için tehlikesiz bir öğleden sonra banyonun tadını çıkarmak gerekli olacaktır.


Banyo sırasında beslemeyin.
Hem insanları hem de evcil hayvanımızı etkileyebilecek bir sindirim kesilmesine neden olabilir. Havuzda veya girmeden dakikalar içinde beslenmemesi önerilir.

Havuz çevresini güvenli bir şekilde saklayın:
Köpeğimiz nasıl yüzüleceğini bilmiyorsa, havuzun çevresini çitle çevrili tutmak çok önemlidir. Böylece bu bölgeye yaklaşıp kazara düşemezsiniz. Bazı insanlar genellikle buharlaşmayı önleyen ve optimum su sıcaklığını koruyan havuz örtüleri kullanırlar. Ancak, havuz örtüsünü yerleştirmeye güvenmemelisiniz. Evcil hayvanımız güvertede yürümek merakına sahip olabileceğinden, pençeleriyle yırtıp havuza düşerek bir kazaya neden olabilir.
köpeklerin havuz kullanmasi
Köpeğime yüzmeyi öğret:
Evcil hayvanımızın güvenliğini sağlamak ve aynı zamanda huzurumuzu korumak için, onlara yüzmeyi öğretmek tavsiye edilir. Evde bir havuzumuz olması durumunda. Bu çok kolay bir iştir, doğa köpekleri tarafından yüzmeyi zaten biliyorlar. Her ne kadar sudan korkuyorlarsa da, yüzleşmek için yardımımıza ihtiyaç duyacakları yer burası. Doğasına rağmen, yetişkin bir köpek asla havuza girmediyse panikleyebileceğini akılda tutmak çok önemlidir. evcil dostlarımızı zorlamadan suya alıştırmak oldukca önemlidir.

Köpeğime yüzmeyi nasıl öğretirim?

Köpeğimizi havuzda yüzmeye başlayın, aşamalı olarak yapılmalıdır. İlk toplantılar kısa olmalı ve çıkışa her zaman kolay erişilebilmelidir. Bu evcil hayvanımıza daha fazla güven verecektir.
 
Yavru köpeğinize nasıl yüzüleceğini öğretmek için bazı öneriler:

Su ile temasın olduğu oyunlar oynamak köpeğin kademeli olarak daha fazla güvenlik kazanmasına yardımcı olacaktır.
Mümkünse göllerde, nehirlerde veya denizlerde su ile teması başlatın. Bu, süreci daha doğal hale getirecektir. Kıyıdan aşamalı olarak köpeği tanıta bildiğiniz için.


Köpeğimin yüzmesi için cankurtaran almak gerekli mi?
Geçerli bir seçenek olmasına rağmen, bir köpeğin yüzmek için cankurtaranları kullanması tamamen gerekli değildir. Spor yapmak için saatlerce havuzda kalmayacaksanız. Örneğin.

Eğlence ve eğlence banyoları durumunda, köpekler için can yeleği gerekli değildir. Hayvanın havuzdan kolayca çıkmak için bir dizi seçeneği olduğu sürece.
yavru köpeklerde yüzme

Köpek yavrusu havuzda yıkanabilir miyim?
Tavsiye edilmez, yavrular tam büyüme ve gelişme içindedir. Buna ek olarak aşı döngüsü sürecinde olabilirler. Bunun için daha hızlı hasta olabilirler. İdeal olarak, yeterince büyüyene kadar bekleyin ve veteriner, köpeği havuzda yüzmek için adım adım eğitmek için doğru zamanda olduğundan emin olabilir.

Köpeğin fiziksel ve zihinsel sağlığını korumak
Hayvanın fiziksel sağlığı, sahiplerinin şirketindeki bir havuzda yıkanıp yıkanmayacağını belirlemek için önemlidir. Köpek, suda ayakta kalmak ve havuzda sessizce yüzmek için fiziksel olarak hareket edebilmeli ve temel hareketleri yapabilmelidir. Biraz fiziksel bozukluğu olan bir köpek, havuz içindeki harekete uyum sağlamak için daha fazla dikkat, dikkat ve eğitim gerektirecektir.

Bazı köpek ırkları, yıllar içinde gelişti ve su ortamını daha kolay anlayabildi. Diğerleri ise havuzda yürürken uyum sağlamak için eğitim ve öğretim gerektirir.

Köpekler, tıpkı insanlar gibi, yaşamları boyunca bazı korkulara neden olan bazı bozukluklara veya travmalara maruz kalabilirler. Havuz başlangıçta birçoğu için zor olabilir. Bu nedenle zaman içinde bir adaptasyon yapılmalıdır. Havuz içinde kendinizi güvende hissetmek için egzersiz yapmak ve gerekli güvenlik ve sabrı göstermek. Mutlu bir köpek güvenli bir köpek olacak ve her zaman zaman havuza girip çıkabilecektir.

köpeklerin yüzme ögrenmesi
Yazdan önce köpeğimin bakımı
Köpekler, saatlerce oynamak ve koşmak için daha fazla enerjiye sahip olan evcil hayvanlardır. Ancak havuza gelince, köpekler suda kalmak ve suda hareket etmek için daha fazla enerji kullanır. Sudaki bu dengesizliğe ek olarak, bazı durumlarda kasları için çok yaygın olmayan hareketler yapmaya zorlar. Bu nedenle, güvenli bir şekilde hareket etmelerini imkansız kılan bir kramp veya burkulma çekmekten muaf değiller. Bunun için, sahibi gerçekleştirdiği hareketlere her zaman dikkat etmeli ve havuzdan sakin bir şekilde ayrılmak için bir kramp veya rahatsızlık durumunda ona yardım etmelidir.

Köpeklerimizde hastalıkların önlenmesi ailenin geri kalanının sağlığını sağlayacaktır. Bu nedenle, tamamen, yani içten ve dıştan çiğnemek için evcil hayvanın veterinerle tam bir kontrolünün yapılması tavsiye edilir.

Yaz başında doktora ziyaret ve zamanında etkili bir tedavi. Tatile başlamak ve havuzdaki bu eğlenceli günlerin tadını köpekle çıkarmak mümkün değil.

Köpeğinizin havuzda güvenle tadını çıkarın!
Yaz mevsimindeki yüzme havuzları, her yaştan insan için eğlenceli ve tam eğlence kaynağıdır. Ayrıca evde beslenen hayvan ile paylaşmak daha da eğlenceli hale getirir. Böylece her şey güvenle çözülür. Havuz sahipleri evcil hayvanlar için bir dizi konfor ve güvenlik mekanizması sunmalıdır. Bunlar normalde bu tür durumlara alışık olmadığından.

Havuzun evcil hayvanla paylaşılması, fiziksel gelişiminiz için mükemmel faydalar sağlar. Ek olarak, mutlu olmanızı sağlayacak bir refah yaratacaktır ve her şeyden önce yukarıda belirtilen endikasyonları takip etmelisiniz. Köpek havuzunda yüzmek veya hareket etmek için doğru yolu eğitmek. Ve herhangi bir sorun olmadan nasıl çıkılacağı çok önemlidir.

Kendine iyi bak, istedi, katıl ve havuzun içinde ve dışında evcil hayvanla paylaş. Fakat her şeyden önce, talihsiz bir kaza olmaması için hiçbir zaman ihmal etmiyorsunuz.
Havuza girmeden önce ve ayrıldıktan sonra köpeklere katılmayı unutmayın. Evcil hayvanlar ailenin bir parçasıdır ve aile olarak mutlu olmak için gereken ilgiyi hak ederler.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.