Klor Alerjisi Nedir

23-03-2021 14:36
Klor Alerjisi Nedir

Klor alerjisi nedir?

Klora karşı alerjik reaksiyonlar çeşitli ve çeşitli olabilir (solunum yolu, göz, cilt, vb. Tahrişler) Belirtiler suya girdikten sonra veya bazen yüzme havuzunda klora maruz kaldıktan birkaç gün sonra ortaya çıkabilir.

Klora karşı alerji ve klora dayanıksızlık arasındaki fark

Genellikle yoğun ve sistematik reaksiyonlarla sonuçlanan gerçek alerjiyi (ciltte kırmızı lekeler ve lezyonlar, astım nöbetleri, bulantı, şiddetli baş ağrıları, vb.), Klora aşırı maruziyetten kaynaklanan intolerans reaksiyonlarından ayırt etmeliyiz.

Bu tepkiler karşısında hepimiz eşit değiliz, bazılarının hiçbir zaman rahatsızlığı olmayacak ve diğerleri havuzdaki ilk kullanımları rahatsızlık verici olacaktır.

Mireia Belmonte, klora ve astıma karşı alerjiktir; 2016'da Rio'da 200m kelebekte Olimpiyat şampiyonu olmasını engellemedi.

Bu rahatsızlıklar nasıl giderilir? Hangi çözümler? Hangi tedaviler? Size Klorla savaşmana yardım edeceğiz!

Klor Alerjisinin Semptomları neler?

Klor döküntüsü, yüzdükten sonra cildin kaşınmasına neden olabilir. Diğer semptomlar şunları içerebilir:

1. kaşıntılı, kırmızı döküntü
2. ölçekleme veya kabuklanma
3. küçük yumrular veya kurdeşen
4. şişmiş veya hassas cilt

Klor maruziyetinden gözleriniz de tahriş olabilir. Bazen klor solunum sistemini tahriş edebilir. Klora maruz kaldığınızda sık sık öksürdüğünüzü ve hapşırdığınızı fark edebilirsiniz.

Klor Alerjisine ne sebep olur?

Yüzen herkes klor döküntüsü yaşamaz. İnsanlar genellikle klora tekrar tekrar maruz kalmaya bağlı olarak klor döküntüsü yaşarlar. Bağışıklık sistemi, kloru bir bakteri veya virüs gibi "yabancı istilacı" olarak tanımlayabilir ve iltihaplanıp tahriş olabilir. Klor ayrıca ciltteki doğal yağları gidererek cildin kurumasına neden olabilir.

klor-havuz-yuzme

 

Maruz kaldıktan sonra yıkansanız veya durulasanız bile, klorun bir kısmı cildinizde kalır. Sürekli maruz kalma, uzun süreli tahrişe neden olabilir. Bu, reaksiyon riski taşıyanların şunları içerdiği anlamına gelir:

1. cankurtaranlar
2. profesyonel temizleyiciler
3. yüzücüler

Bazen bir havuzun bakıcıları havuza çok fazla klor ekleyebilir. Klora aşırı maruz kalma rahatsız edici olabilir.

Kloru Daha iyi anlamak için düşmanınızı iyi tanımalısınız

Bu konuyla ilgili olarak  Alerji Uzmanı Leonard Bielory,

"Astımı olanlar klorlu havuza gittiklerinde derin bir nefes alırlarsa akciğerlerinin biraz yanacağını göreceklerdir. Aslında, klor tam konsantrasyonda olduğunda normal bir cildi yakacaktır. Ancak klor havuzlarında bulduğunuzda, bakterileri öldüren bir konsantrasyondadır, ancak yine de genel popülasyon için tahriş edici olması beklenmez."

Bir havuzun dezenfete olması ve girililebilir olması iin klor kullanımı gerekmektedir örnek olarak Fransa'daki tüm yüzme havuzlarında klor zorunludur, oksitleyici etkileri (bakteri, mantar, virüslere karşı), dezenfektan ve yosun önleyici (yosunlara karşı) sayesinde havuz suyunu temiz tutar.

Klor, günlük hayatımızın pek çok unsurunda da bulunur: musluk suyu, ev ürünleri, antiseptikler, böcek öldürücüler, boyalar, ilaçlar vb. Klora gerçekten alerjisi olan kişiler, kendilerine yasak olan bu ürün listesini bilirler.

Kloramin: klordan daha fazla suçlu

Kloraminler, klor tükürük, ölü deri, ter, kozmetik ürün kalıntıları, idrar vb. Gibi organik maddelerle temas ettiğinde üretilir.

Bunlar cilt belirtileri (kaşıntı, konjunktivit, kulak enfeksiyonları vb.) Veya solunum semptomları (öksürük, solunum yollarında tahriş, hapşırma, burun tıkanıklığı vb.) Olabilir.

Solunum Alerjileri

Kronik maruziyet durumunda klorun solunum problemleri üzerindeki etkisi çalışmalarla doğrulanmış ve kabul edilmiştir Özellikle kloraminin neden olduğu solunum yolu hastalıkları da 2003 yılından kalma bir kararname ile meslek hastalığı olarak kabul edilmektedir.

klor-solunum-yollari

Bu nedenle, klor ve türevlerine kronik ve tekrar tekrar maruz kalmanın solunum sonuçlarına yol açabileceği açıktır: eforla astım, öksürük, rinit, solunum yolunda tahriş, hapşırma atakları, burun tıkanıklığı vb.

Yüzme havuzlarına giden yüzücülerin çoğu, klora karşı alerji ya da kloramidlere veya diğer klor türevlerine karşı alerjik belirtiler geliştirmez.

Bazı astım hastaları yüzmenin nefes alma güçlüklerini, hırıltıyı ve öksürüğü azaltmanın veya durdurmanın bir yolu olduğunu iddia ediyor. Suya üfleme gerçeği aynı zamanda kışın sık sık tıkanan bronşiyal tüplerin serbest kalmasına da yardımcı olur.

Ek olarak, küçük ipuçları, havuzdaki egzersiz seansları sırasında oluşan rahatsızlığı azaltmaya yardımcı olabilir.

Bu nedenle, havuzda yüzmekten hoşlanıyorsanız, durmayın ve olası olaylara odaklanmayın (… ya da etmeyin!).

Klor ve kloramidlerin solunum seviyesi üzerindeki etkileriyle savaşmak için ipuçları

Öte yandan, yüzme antrenmanından sonra bazen hapşırma atakları yaşıyorsanız veya nefes almakta güçlük çekiyorsanız, öncelikle burun deliklerinden mümkün olduğunca fazla su almamak için egzersiz seansınız sırasında burnunuzdan iyice nefes almayı unutmayın. Burun klipsi, vakaların büyük çoğunluğunda, solunum düzeyinde herhangi bir semptomatik belirtiyi azaltan veya hatta durduran çözümdür. Ayrıca burnu ve gözleri kapatan bir yüzme maskesi de tercih edebilirsiniz.

Yüzmeye gittikten sonra burnunuzu fizyolojik tuzlu su veya deniz suyu burun spreyi ile yıkamak solunum yollarınızı temizler; Tıpkı tüm bu kimyasalları teneffüs ettikten sonra kendinizi havalandırmak için yarım saatlik kısa bir yürüyüş gibi.

Cilt alerjileri

Düzenli yüzmenin neden olduğu gevşeme, stres veya sırt ağrısını hafifletmek için en iyi çare olsa da ve bazı egzamaları hafifletmeye yardımcı olsa da, klor ve kloramidler yüzücünün cildine zarar verebilir.

Özellikle klor, cildin iyi nemlendirilmesiyle telafi edilmezse, egzamaya, kaşıntıya ve yüzde ve / veya vücutta diğer tahrişlere neden olan cilt kuruluğuna neden olur.

klor-cilt-alerji

Kulak enfeksiyonları ve konjunktivit gibi göz ve kulak rahatsızlıkları da yaşanabilir. Kulak tıkaçları ve gözlükler (veya yüzme maskesi), alerjik reaksiyonları azaltmaya yardımcı olacak korumadır.

Klor alerjisi: tedaviler

Yüzmede klorun etkilerine karşı medikal çözümler

Klor alerjiniz olduğunu düşünüyorsanız, bir antihistamin tedavisi önerebilecek (alerjik belirtilere karşı savaşmaya yardımcı olan) pratisyen hekiminize gitmelisiniz. Bunlar genellikle günlük damlalar ve / veya burun spreyleridir. Bu işe yaramazsa, hemen cesaretinizi kırmayın, çünkü bazen sizin için doğru olanı bulmak için birkaç tedaviyi "denemeniz" gerekir. Özellikle setirizin (tezgahta bulunur) bu durumda özellikle etkilidir.

Homeopati ayrıca alerjilerle ve semptomlarıyla savaşmak için çözümler sunar. Homeopatik doktorunuzdan veya doğrudan bir eczaneden daha fazlasını öğrenin. Rinit, hapşırma, konjunktivit, egzama ve diğerleri büyük ölçüde azaltılabilir.

Yüzme havuzlarında klor ve kloramid maruziyetini azaltır.

Alerji söz konusu olduğunda, en iyi tedavi açıkça alerjinin nedenini tamamen ortadan kaldırmaktır. Açık suda yüzme fırsatınız varsa, sorunlarınızın çözümü budur. Ne yazık ki, herkes bunu yapmaz ve klorla dolu suda yüzmekten kaçınamazsanız, o zaman klor, kloramidler ve diğer türevlere maruz kalmayı en aza indirmeyi deneyebilirsiniz.

Klora alternatif uygulamalar seçen yüzme havuzları vardır (orada klor kalır, ancak çok daha az miktardadır). Paris ve Paris bölgesindeki yüzme havuzları rehberimizi bulabilirsiniz.

Yakınınızda bir ozon havuzunuz yoksa, kloramid gelişme riski en az olan havuzları seçmelisiniz:

  • açık havuzlar
  • önceden duş ve bone takmanın zorunlu olduğu yüzme havuzu
  • suyun ısıtılmadığı yüzme havuzu (su sıcakken kloramidler daha çok gelişir)
  • iyi havalandırılmış havuz (yüksek tavan, kokulu klor kokuları vb.)
  • Suyun hareket ettiği yerlerden (spa, kaydıraklar vb.) kaçının. Nitekim, jakuziler ve girdaplar bir antrenmandan sonra kaslar üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahip olsa da, su ve gazlar (kloraminler gibi) daha uçucudur.

Neden yüzme havuzunda güçlü klor kokuyor?

Şiddetli klor kokan bir havuz, kloramid bakımından zengin olduğu için kirli bir havuzdur. Kloramid, klor organik maddeyle temas ettiğinde üretilen bozulmuş bir klor elementidir: tükürük, ölü deri, saç, ter ...

Klora alerjiniz varsa ne yapmalısınız?

Klora Alerjiniz Olup Olmadığını Nasıl Anlarsınız?

Aşağıdaki solunum semptomlarını tanımlayın: eforlu astım, öksürük, rinit, solunum yolu tahrişi, hapşırma atakları, burun tıkanıklığı vb. Aynı zamanda egzama, kaşıntı ve yüzde ve / veya vücutta diğer tahrişlere neden olan cilt kuruluğu. Veya kulak enfeksiyonları ve konjunktivit gibi gözlerde ve kulaklarda rahatsızlık.

Yüzme havuzunda kendinizi klordan nasıl korursunuz?

Yüzmeye gitmeden önce alınacak önlemler (duş, havuz seçimi, klor bariyer kremi vb.), Egzersiz sırasında (burun klipsi veya maske, gözlük, kulak tıkacı, burnunuza iyice üfleyin, ...) Ve son olarak yüzme seansınızdan sonra (duş, hidrasyon, fizyolojik serumla yıkama vb.).

Deriden klor kokusu nasıl giderilir?

Yüzme havuzlarındaki duşlar genellikle klorlanır, bu nedenle ev duşu daha uygundur. Nötr, yağlı bir sabun kullanmak, klor tarafından kurutulan cildi besler. Son olarak yüzme başlığı, yüzdükten sonra uzun süre klor kokabilen saçları korur.

Yüzme havuzu suyu neden göze batıyor?

Popüler inanışın aksine, gözleri yakan klor değil, kloramidler veya zayıf ayarlanmış pH'tır. Bu nedenle, birkaç kişinin veya sıkı hijyenin olduğu bakımlı bir yüzme havuzu, gözleri daha az tahriş edecektir.

Ne zaman bir doktora görünmeli

Geçmeyen kurdeşen veya nefes almada zorluk gibi şiddetli bir alerjik reaksiyonunuz varsa , acil tıbbi yardım almalısınız.

Bir tıp uzmanı - bir alerji uzmanı - klor döküntüsü ile ilgili diğer sorunları teşhis etmeye ve tedavi etmeye yardımcı olabilir. Bu, klor döküntüsü yaşayan ancak yüzücüler gibi maruz kalmaya devam etmeyi planlayanlar için geçerlidir.

Klor döküntüsünüz OTC tedavilerine cevap vermiyorsa, bir alerji uzmanına görünmelisiniz. Alerji uzmanı, reçeteli kortikosteroid kremler gibi daha güçlü tedaviler önerebilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.