Havuz Kloru Nedir

31-03-2021 15:34
Havuz Kloru Nedir

Dezenfektan Klor Nedir ?

Klor (Cl) 17 atom numarasına sahip, 35.5 gr ağrılığına sahip, normal ısıda gaz halde olan, halojen sınıfında bir elementtir.

Su arıtımında veya mikropları öldürme arındırma be temizlik işlemlerinde kullanılan zehirli bir gazdır. Boğazı yakan çok keskin sert ve boğucu kokusu vardır ve suda çözünebilme özelliği bulunmaktadır.

Klor ve klor bileşikleri özellikle leke çıkarıcı, renk açıcı ve mikrop öldürücü gibi işlemlerde kullanılır.

Her mevsim suyun keyfini çıkarmanın en güzel ve en etkili yolu kuşkusuz güzel bir havuzdur.

Havuzlar hem eğlenceli hem de rahatlık sunan yapıya sahiptir.

Eğlenceli zamanların sorunsuzca gerçekleşebilmesi için de kullanılan havuzun mutlaka belirli standartlara uygun olması gerekir.

Standartların kurulum aşamasında çok doğru ve düzgün şekilde uygulanması gerekmektedir. Elbette kuruluma dair teknik bilgilere ek olarak havuzun sağlıklı bir ortamda kullanılabilmesi için de temizliğine ayrıca dikkat edilmelidir. Temizlik konusunda kullanılan malzemelerinde seçimi sağlıklı havuz ortamı için çok önemlidir.

Havuzların temizliğinde kullanılan klor bu hususta dikkat gerektiren ve bir o kadar da doğru uygulama gerektiren yapıdadır.

Havuz klorunun kullanımına dair talimatları incelerken tüm detaylara bakılmalıdır. Gözden kaçan bir husus çok büyük sorunları da beraberinde getirebilir. Havuzların hızlı ve etkili şekilde temizlenmesi görevini üstlenen havuz kloru dezenfektan özelliğe sahip olup, havuz kimyasallarından bir tanesidir.

Havuzlardaki zararlı mikroplardan kurtulmada toz granül sıvı klorla diğer klor türleri kullanılmaktadır. Havuzun hem temiz görünmesini hem de insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek mikroorganizmalardan kurtulmayı sağlamaktadır. Güvenli yüzme alanı oluşturma noktasında son derece önemli bir yapıya sahiptir.

klor-madde

Havuz Kloru Kullanımda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Hem içme suyunda hem de yüzme havuzlarında suyun daha güvenli kalabilmesi için dezenfektan görevini üstlenen klor kullanılmaktadır. İçme suyunda periyodik olarak klorun kullanılmaması ve gerekli temizliğin gerçekleştirilememesi ciddi rahatsızlıklara sebebiyet verebilir. Tifo, kolera, Hepatit, dizanteri gibi ölümcül hastalıkların artmasında suların temizlenmemesi yatmaktadır. Sadece içme suyu için değil aynı zamanda havuzlarda ve spa merkezlerinde de kullanılmaktadır.

Güçlü temizleme özelliğine sahip olan klorun kullanımı konusunda da dikkat edilmesi gereken hususlara ayrıca özen gösterilmelidir. Uygulamaya dair hatalı kullanımlarda klor kimyasalının olumsuz yönde etkileri ortaya çıkarmaktadır.

Sağlıklı havuz ortamı oluşturmak adına kullanılan klorun bir anda tehlikeli bir hale dönüşmemesi adına kullanımlarda mutlaka kurallara uygun hareket edilmelidir. Klorun fazla kullanımı akut ağrılarına ve farklı zehirlenmelere neden olabilmektedir.

Son derece tehlikeli hale dönüşme riski olacağı için klora bağlı rahatsızlıklarda acilen hastaneye gidilmelidir.

Neden Havuzlarda Klor Kullanılır?

İster halka açık olsun isterseniz de kişisel havuz kullanımı olsun her iki durumda da temizlik çok özenli şekilde yapılmalıdır. Temizliğin düzenli yapılmaması ya da bakımsız bırakılması insan sağlığını olumsuz yönde etkileyeceği gibi ciddi seviyede hastalıklara sebep verecektir.

Başta deri hastalıkları, ciltte oluşan mantarlar, kulak ve göz enfeksiyonları ile tifoya sebep olabilir. Ayrıca ishal ve mide enfeksiyonlarına da sebep olmaktadır. Böylesine ciddi ve ileride sorun teşkil edebilecek rahatsızlıkların oluşmaması için havuz bakımlarına ayrıca dikkat edilmelidir.

Yaşanabilecek olumsuzlukları önleme adına havuz kloru kullanımı periyodik olarak gerçekleştirilmelidir. Suyun dezenfekte edilmesinde büyük role sahip olmasından dolayı klorun kullanımı zorunluluktur. Havuz suyunda yer alan organizmaların da çoğalması bu sayede önlenmektedir.

Elbette uygulamaya dair ayrıntıları çok iyi bilmek ve esaslara uygun şekilde hareket etmek gerekir.

Klor suyu temizler mi ?

Öncelikle havuzlarda klor kullanmanın ekonomik açıdan oldukça faydalı yönleri bulunmaktadır. Suyun hem rengini hem kokusunu hem de tadını kontrol altında tutmaktadır.

Su içerisinde yer alan bakteri oluşumunun önüne geçerken yosun oluşumunu da en aza indirmektedir.

Klor düzenli şekilde kullanılması suyun hem parlak hem de berrak görünümünü muhafaza etmesini sağlamaktadır. Havuzların her zaman daha güvenli kalmasını sağlamasından dolayı klorun uygulanması esastır. Elbette havuzun kullanım saatleri ile klorun uygulaması konusunda detaylara dikkat etmek gerekir.

Klor Çeşitleri nedir ?

klor-cesitleri-tablet-klor

Havuzun temizliğinde kullanılan klor türleri ve farklı özellikleri bulunmaktadır. Havuz klor çeşitleri 3 kategoride oluşmakta olup, Granül klor (Toz klor), Sıvı klor ve Tablet klordur.

Bu 3 çeşitte kullanılmakta olup, kullanıcı tercihine göre değişkenlik göstermektedir. Granül klor en fazla kullanılan klor çeşitleri arasında yer alırken tercih edilmesinde ki en önemli etken ekonomik olması ve kolay muhafaza edilebilir olmasıdır.

Aynı zamanda havuzun temizlenmesinde de kolay kullanıma sahiptir. Saklama koşullarına uygun şekilde muhafaza edildiği sürece uzun süre rahatlıkla kullanılabilir.

Suyun daha berrak ve parlak görünüme sahip olmasında da etkili olduğu için genel itibari ile havuzlarda toz klor kullanımı fazladır. Eğer sizinde havuzunuz için klor ihtiyacınız varsa havuz klor fiyatları hakkında buradan bilgi alabilirsiniz.
 
Elbette alacağınız klorun Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olmasına dikkat etmelisiniz. Merdiven altı diye tabir edilen üretimlerden uzak durmak sağlıklı havuz ortamı oluşturma adına son derece önemlidir.

Havuz Kloru Kullanımı

Klorun hem zehirli hem aşındırıcı hem de yanıcı özelliği bulunmaktadır. Bu yüzden de kullanımının mutlaka belirlenen şartlara uygun yapılması gerekir. Bu alanda bilgi sahibi olmanız ve mutlaka kullanıma dair araştırmacı olmanız gerekir.

Havuz kloru kullanımı esnasında dikkat edilmesi gereken en önemli detay diğer kimyasal maddelerle karıştırılmamasıdır. Daha temiz olacağı düşüncesi ile diğer havuz suyu kimyasallarıyla karıştırılması çok ciddi sorunlara yol açabilir.

Havuz kloru kullanımı ile alakalı bir diğer detay klorun yutulmamasıdır. Son derece tehlikeli madde içermesinden dolayı klorun yutulması midenin yanmasına ve ölümcül hale gelmesine yol açabilir. Ayrıca klora çıplak elle temas etmemek gerekir.

Klorun farklı çeşitleri bulunduğu için bunları birbirine karıştırmadan tek çeşit olarak kullanılmalıdır.

İnsan yaşamını olumsuz yönde etkileyecek hallerden uzak durma adına mutlaka uzman birinden destek alınmalıdır. İlk etapta kullanıma dair bilgi edindikten sonra uygulanması güvenli ortam oluşturmayı sağlayacaktır. Aksi halde geri dönüşü olmayan durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Havuzda klor kullanmazsak ne olur?

klorsuz-havuz

Havuzunuzu daha sağlıklı olduğu için klorsuz çalıştırmak istiyorsunuz ... değil mi? Havuzunuzdaki suyu sterilize etmek için klor kullanmadığınızda neler olabileceğini düşündüğünüzde, klorsuz bir havuzun gerçekte ne kadar sağlıklı olduğunu ikinci kez tahmin etmeye başlayabilirsiniz.

Öncelikle, suyunuzda 4 koruma seviyesi olmadan, ciddi bir problem potansiyeline kapıyı açarsınız. Gerçek şu ki, sterilize edilmemiş durgun su her türlü korkunç, görünmeyen tehlikeye ev sahipliği yapabilir.

Bu, işlenmemiş her su kütlesinin sizi öldüreceği anlamına gelmez. Muhtemelen dışarı çıkıp bir su birikintisi bulabilir ve içinden çıkan suyu içebilirsiniz. İnanılmaz derecede iğrenç olmanın dışında, büyük olasılıkla bunu yapmaktan ölmeyeceksiniz.

Bununla birlikte, her yerdeki tüm insanların kirli su birikintilerinden içmesi ortak bir yer olsaydı, o zaman kirli su birikintisi suyu dünyadaki ölümlerin önde gelen nedenlerinden biri olurdu. Aslında ne yazık ki temiz içme suyu eksikliği dünyanın önde gelen ölüm nedenlerinden biridir.

Dünyadaki her beş hastane yatağından birinde suyla ilgili bir hastalıktan hasta olan biri var.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.