Kendinden Emişli Havuz Pompa

02-03-2018 22:12
Kendinden Emişli Havuz Pompa

Havuz Pompası nedir?

Havuz pompaları genel itibari ile kendinden emişli pompalar'dır. kendinden emişli pompalar ise monoblok ön filtreli, termo plastik gövdeli havuz pompası su olmasa dahi emiş kabiliyeti olan pompalar'dır yüzme havuzlarının tamamına yakın kısmı kendinden emişli havuz pompaları kullanılmaktadır.
 
Bu pompaların temel amacı havuzda bulunan suyun giriş enerjisinden çok daha fazla çıkış enerjisini yaratarak havuz suyunun havuz kum filtresin’den geçirerek havuz sirkülasyonunun sağlanması, bu sayede de başta filtreleme olmak üzere çevrim ve boşaltım tarzındaki işlemlerin yapılabilmesi adına havuz suyunu kum filtresinden sirkülasyonunun sağlanması. 
 
Seçilecek olan havuz pompası havuz filtre sirkülasyon debisi ne göre seçimi yapılmaktadır.
 
Küçük boyutlu olan havuzlarda genel olarak plastik gövdeli monoblok olan pompalar kullanılmaktadır. Bu havuz pompalarının emiş tarafında ise ön filtre sepeti  yer alır.
 

Türkiyede kullanılmakta olan havuz pompası marka modelleri hangisi ?

 

Türkiyede en iyi yerli imalat olan havuz pompası markaları gemaş havuz pompaları ve atlas havuz pompası yerli imalatta en kaliteli havuz sirkülasyon pompalarıdır

En iyi ithal havuz pompaları Başında ilk sırada  Astral Fluıdra Havuz Pompaları yer almaktadır e-havuzmarket.com/kategori/astral-pompa kategorisinden havuz pompası model ve fiyatlarını inceleye bilirsiniz.

Havuz pompası fiyatları ve bol yedek parça olması olması sebebi ile Gemaş havuz havuz pompası önere biliriz havuz pompası fiyatlarına buradaki linkten ulaşa bilirsiniz e-havuzmarket.com/kategori/gemas-havuz-pompa

 

Havuz Pompası Kullanım

 
Havuz pompasında var olan ön filtre sepeti pompaya zarar verebilecek olan büyüklüğe sahip olan parçaları tutar ve pompanın içerisine girmesine de engel olur. Bundan dolayı da pompanın sepeti sıklıkla kontrol edilerek temizlenmelidir. 
 
Havuzun türüne bağlı olarak seçilecek olan havuz pompaları hiçbir şekilde susuz olarak çalıştırılmamalıdır.
 
Havuz pompası susuz çalıştırılması durumda pompa içerisindeki mekanik salmastra ısıdan dolayı deforme olacak pompa su kaçırmaya başlayacaktır suzuz kalma süresi uzadıkça ortaya çıkan ısıdan dolayı pompa tesisatı ve pompa zarar görecektir .
 
Havuz filtresi çok yollu olan vana konumları değiştirilmek istendiği zaman pompa mutlaka kapalı konumda olmalıdır.
 
Pompa çalıştırılmak istendiği zaman ise basma ve emiş vanaları açık pozisyonda olmalıdır.
 havuz pompası kullanım
Emme vanası ise hiçbir şekilde pompa sökümünün gerektiği durumların dışında kapatılmamalıdır.
 
Havuz pompasının taze hava girişin olan ve kuru hava sirkülasyonunun olduğu bir yere yerleştirilmesi, pompa motorunun soğumasının kolaylaşmasına yardımcı olacaktır.
 
Bunun aksine yani kapalı bir rutubetli bir alana yerleştirilecek olan pompalar kendi üzerinden geçecek olan sıcak havayı yeniden motoruna vereceği için motor soğumayacak ve bundan dolayı hasar görebilecektir. 
 
Bunlarla beraber havuz pompaları çalışırken ön taraflarında yer alan filtrenin şeffaf kapağından bakıldığı zaman hava boşluğu ya da kabarcıklar görülmemelidir.
 
havuz pompası ön filtre sepet camında  kabarcıkların bulunması havuz pompasının emişi'ni tam yapamadığı ve emiş hattında bir sorun olduğunu göstermektedir genelde bu sorunun ön filtre sepetinin pis olması emiş çek valf lerin'de pislik olmasından kaynaklana bilmektedir pompa emişi'nin  zayıflamasından dolayı havuz kum filtre sindeki toplanan partiküller havuza kaçmasına sebep olmak ile birlikte pompa mekanik salmastra sına zarar verecektir.
 
Şimdilerde üretilmekte olan birbirinden farklı tarzdaki havuz pompaları sayesinde artık havuzların boyutlarına bağlı olarak birbirinden etkili debi ayarlı elektro mekanik tarzdaki pompalar seçilebilir.
 
Havuzun boyutlarına ve havuz filtresi çapına bağlı olarak seçilecek olan havuz pompaları sayesinde havuz içerisinde yer alan su sirkülasyonu istenilen şekillerde sürdürülebilecektir. Üstelik bu havuz pompaları fiyatları birbirinden farklıdır. Dolayısıyla havuz sahipleri istedikleri modelleri seçebilir ve bunları kolaylıkla satın alarak hiç zaman yitirmeden kullanmaya başlayabilir.  
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.