Karşı Akıntı Sistemi Nedir?

11-05-2021 11:56
Karşı Akıntı Sistemi Nedir?

Neden Karşı Akıntı Jet Sistemi ?


Havuz karşı akıntı sistemi çalışma Prensibi basittir, bir pompa suyu emer ve daha sonra bir veya daha fazla nozül tarafından havuza bırakılır , bu, yüzleştiğinizde yerinde yüzmenizi sağlayan güçlü bir akım yaratır .


Güç, gerçek bir yüzme havuzunda olduğu gibi aynı hisleri bulmak için uyarlanabilir. Karşı akım yüzme pompası, filtrasyon sisteminden bağımsızdır.


Ayrıca, bu pompa ne kadar güçlü olursa, cihaz tarafından üretilen akım o kadar fazla olacaktır. 


Bu ekipman, havuzunuz ne olursa olsun eğlenceli ama her şeyden önce sportif bir şekilde yüzmenize olanak tanır.


Acemi yüzücüler için, rahatlatıcı olabilecek sığ bir havuzda akıntıyı ritmine uyarlayarak yüzmenin iyi bir yoludur. Aynı zamanda size rahatlama anı sunmak için bir masaj aksesuarına da dönüştürülebilir .


Bir spora katılmak , sağlığınız için mükemmel bir aktivitedir ve faydaları fiziksel durumunuzu iyileştirmekle sınırlı değildir, yüzme aynı zamanda zihinsel sağlığınızı da uyarır.


Ayarlanabilir akım yoğunluğu sayesinde yüzme becerilerinizi eğitin ve geliştirin


Seçtiğiniz vücut kısmında hedefe yönelik masajlarla rahatlayın . Bu masajlar iyi bir yüzme seansının ardından iyileşme sürecine katılabilir.


Dezenfektan ürünlerin karıştırılmasını hızlandıran ve optimum su kalitesi sağlayan ve ayrıca su sıcaklığını standartlaştıran su karışımını teşvik edin


Hem yetişkinler hem de çocuklar için girdaplar ve küçük dalgalarla iyi vakit geçirin


Karşı akımlı yüzme cihazları ne için kullanılır?

 havuz karşı akıntı masaj sistemleri

Bir yüzme havuzuna (aile veya toplu) monte edilen karşı akımlı yüzme cihazları güçlü bir su akımı üretir .


Bu hareketin başlangıcında, suyu havuzdan emen ve mümkün olan en güçlü su akımını üretmek için özel olarak tasarlanmış bir çıkış nozülü aracılığıyla güçlü bir şekilde reddeden çok özel bir pompa .


Bu tür ekipman bu nedenle havuzdaki filtrasyon sistemi, ısıtma sistemi ve hatta su arıtma gibi diğer ekipmanlardan tamamen bağımsızdır.


Karşı sistemlerinde yüzmenin faydaları nedir ?

 havuz dalgası jet sistemleri

Karşı akıntı sistemleri sabit kulaç ve hızda yüzmenize izin veren suya hareketlerini koordine etmek öğrenmek için, ideali. Böylece yüzmeyi öğrenmeyi teşvik eder.


Akıntıya karşı yüzmek, bir spor aktivitesi yapmanızı sağlar ve böylece vücudunuzu zinde tutma, yüzmek kalori yakmak, kas geliştirmek ve dayanıklılığı artırmak için çok etkili bir çok yönlü spordur.


Yüzmek kas ağrısını ve gerginliğini gidererek günlük stresi azaltır . Ayrıca akıntıya karşı yüzmenin sunduğu canlandırıcı masaj rahatlamayı teşvik eder.


Ortama bağlı olarak, gelgite karşı yüzmek ailenizle birlikte çok eğlenmenizi sağlayacaktır . Bu sistemin izin verdiği girdap dalgalarından herkes yararlanıyor.


Hijyenik bir bakış açısıyla, su arıtma ürünlerini karıştırmayı daha kolay ve daha hızlı hale getirir . Havuzun sıcaklığını daha iyi eşitlemeye yardımcı olan bir hareket.


Karşı akımlı yüzme cihazlarının işlevleri

havuz karşı akıntı teknik resim 

Akıntı sistemlerin yüzme havuzu cihazının tüm işlevleri, gücünün ihtiyaçlara ve isteklere göre ayarlanmasını sağlayan sistemin ayarlanabilir dağıtım nozulundan geçer.


Cihazın ön tarafına monte edilmiş bir pomattık buton ile kontrol ile yönetildiği için kullanımı çok basittir . Jet gücü dahil her şey havuzdan başlayıp durana kadar yönetiliyor.


Her zevke uygun yüzme havuzları için kullanıla bilmektedir.


Deneyimli sporcular için : Yoğun yüzme alıştırması yapmanıza izin verecek bir jet ve güçlü bir akım elde etmek için cihazın akışını artırın.


Yeni başlayanlar ve genç sporcular için : Akış, daha rahat bir yüzme pratiği yapmanızı sağlayacak daha düşük bir su akışına neden olacak şekilde ayarlanabilir. Yavaş yavaş dayanıklılık kazanacaksınız.


Aile ile su oyunları hayranları için  : akışı minimuma ayarlayın ve havuzunuzda dalgalar oluşturmak için nozulu yukarı doğru yönlendirin.


Refah için gelgite karşı yüzmek


Yüzme havuzları için ters akımlı yüzme, rahatlatıcı masajlar sağlamak için de kullanılabilir. Rahatlatıcı veya canlandırıcı masajlardan yararlanmak için sistemin akışını ayarlamak size kalmış .

Bu hidroterapi işlevlerinden tam olarak yararlanmak için tutamaçlarla donatılmış bir sistem seçe bilirsiniz.


Gerekli güç ve bağlantı

Yüzme tesisinin performansı kendi koşullarınıza ve ihtiyaçlarınıza bağlıdır ve çoğu durumda düzenlenebilir. Teslimat oranı ne kadar yüksekse, yüzmeniz gereken baskı o kadar büyük olur.

Ara sıra yüzücüler ve masaj üniteleri için 25 ila 30 m³ / h tamamen yeterlidir. Hırslı yüzücüler yaklaşık 45 ila 50 m³ / s hızlanmalıdır. Spor yüzücüler için en az 65 m³ / s'lik bir akış hızı önerilir.


Karşı akım sisteminin bağlantısı yerel bir elektrik şirketi tarafından yapılmalıdır. Modele bağlı olarak 230 V veya 380 V voltaj gereklidir.

Buna bağlı olarak, ikinci durumda, daha fazla elektrik tüketilir, bu nedenle daha yüksek işletme maliyetleri beklenmelidir. Bununla birlikte, yüksek debili sistemler için yüksek voltaj bağlantısı kaçınılmazdır. Bu nedenle karşı akım sistemi satın almadan önce 400 V modelin bağlanabileceğinden emin olunmalıdır.


Karşı akım sistemi malzemesi

Çoğu giriş nozulu ve yüzey sıyırıcısı gibi en yaygın modeller, darbeye ve basınca dayanıklı ABS plastikten yapılmıştır. Bu malzemenin avantajı, imalatının ucuz olmasıdır. Paslanmaz çelikten yapılan ters akım sistemleri, klor ve tuzlu suya karşı özellikle iyi bir direnç sağlar.


Ek ekipman

Özellikle asılı karşı akım sistemleri, zayıf aydınlatma koşullarında bile yüzmeyi mümkün kılan entegre aydınlatmaya sahiptir. Renkli LED ışıklar uyumlu bir ortam yaratır.

Bu nedenle bu ekipman, su altı ışıklarının olmadığı küçük havuzlar için kesinlikle önerilir. Sistem aynı anda birkaç kişi tarafından kullanılacaksa, iki nozullu bir model mantıklıdır. Her iki yüzücü için de yeterli alan sunması gereken mevcut havuz genişliğine dikkat edin. Bir masaj uygulaması sırasında tutulması gereken karşı akım sistemindeki ek tutamaklar optimum konfor sağlar.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.