Infinity Pool (Sonsuzluk Havuzu)

11-03-2022 23:47
Infinity Pool (Sonsuzluk Havuzu)

Infinity Pool (Sonsuzluk Havuzu)

Havuz tutkunlarının en sevdiği havuz türlerinden biri infinity pool olmaktadır. Özellikle son dönemlerde yaygın olarak tercih edilen bir havuz türüdür. Sonsuzluk havuzu deniz kenarı ve de manzarayı öne çıkaran lüks ve şık görünümlü bir havuzdur. Genellikle tatil beldelerindeki otellerde ve villalarda kullanılır.

Özel tasarımı ile deniz veya okyanusun birleşme noktası ile bir bütün oluşturur ve köşesiz yapısı sayesinde sonsuz bir havuz hissiyatı verir. Yaz ve kış aylarında kullanıma uygun olacak şekilde dizayn edilir.

Infinity Pool Nedir?

Infinity pool pek çok isimle bilinir. En yaygın kullanılan isimleri sonsuzluk havuzları ve sıfır kenarlı havuz olmaktadır. İsmini özel mimari tasarımı sayesinde suyun sonsuza kadar uzadığı hissiyatını vermesinden almıştır. Yapısı ve özellikleri klasik havuzlardan farklıdır. Tasarımı hassasiyet gerektirir. Havuz yüksek bir alana inşa edilir. Kenarları deniz ya da okyanusun gökyüzü ile birleşme noktasına gelmeli ve bir bütünlük sağlamalıdır. Farklı ve estetik görüntüsü ile özellikle yüksek konumdaki otel, ev ve mülklerde sıklıkla tercih edilir. Günümüzde kullanımı yaygınlaşmıştır.

 

Sonsuzluk Havuzu (infinity pool) Özellikleri

Sonsuzluk havuzlarının kenar kısımları klasik havuzlar gibidir. Farklı olan bölüm suyun belirli bir seviyeden sonra alt havzaya akması için uygun kısımlarında daldırma bulundurur. Havuzun uç kısmında göz yanılsamasını sağlamak için döşeme, başa çıkma ya da başka bir şey yer almaz. Bu şekilde havuz sonsuzluk çizgisine benzer.

·Alışılmış geleneksel yüzme havuzlarından farklıdır. Özel tasarımları ile kenarları yokmuş gibi bir görüntü oluşturur ve deniz ile birleşerek uçsuz bucaksız bir su görüntüsü ortaya çıkar.

·Deniz ve okyanus görüntülerinin yanı sıra dağ ve orman manzaraları ile birlikte de kullanılabilir.

·Sonsuzluk havuzlarında istenilen görüntüyü elde edebilmek için denizi yukarıdan gören bir noktaya inşa edilmesi gerekir.

·Soğuk havalarda ısıtma teknolojisi ile üretilen sonsuzluk havuzları kullanılabilir. Kar manzarası eşliğinde sıcak bir havuz keyfi yaşanabilir.

Sonsuzluk Havuzunun Diğer Havuzlardan Farkları Nelerdir?

Sonsuzluk havuzunun normal havuzlardan görüntü, özellik tasarım ve işlev olarak pek çok farkı bulunur.

·Normal havuzların yanı sıra sonsuzluk havuzunda hedeflenen görünümü yakalayabilmek için açık alan gereklidir. Havuz yapılacak alan yüksek bir yerde ve güzel bir manzaraya sahip olmalıdır.

·Açık bir havuz sistemidir ve her yerde inşa edilemez.

·Yapım aşamasında mimari ve mühendislik üzerine ciddi çalışmalar gerekir. Havuz yapılacak alanın alt yapısına uygun tasarım ve materyal kullanımı sağlanmalıdır.

·Sonsuzluk havuzlarının alt kısmında köşeden taşan suyun sisteme geri dönmesi için ikinci bir havuz yer alır. Bu tasarımın temizliği zahmetli ve hassasiyet gerektirecektir.

·Kullanım alanı kısıtlı olsa da görüntüsü ve yaşattığı deneyimi ile sık tercih edilir.

Sonsuzluk Havuzu Temizliği Nasıl Yapılır?

Standart havuzlardan farklı olarak tasarlanan sonsuzluk havuzu temizliği de normal havuzlardan farklı olarak yapılmaktadır. Sistemi ve özellikleri bakımından normal havuzlardan ayrılan sonsuzluk havuzunun temizliği hassasiyet gerektirir. Sonsuzluk havuzlarında üst havuzdan taşan suyun biriktiği ikinci bir havuz alanı bulunur. Bu ikinci alanda biriken su filtreleme sistemleri ile temizlendikten sonra üst havuza tekrar aktarılır. Havuz temizliği yapılırken 2. Havuz sistemi de aksatılmamalıdır. Otomatik filtreleme sistemlerinin yanı sıra havuz geleneksel yöntemlerle temizlenmelidir. Havuz kepçesi, fırça ve diğer fiziksel havuz temizlik malzemeleri ile havuzun temizliği sağlanabilir. Ardından klor, su berraklaştırıcı ve çökeltici gibi kimyasal temizlik ürünleri ile temizlik tamamlanmalıdır. Kimyasal temizlik normal havuzlarda olduğu gibi sonsuzluk havuzunda da havuz kullanıma kapalı iken yapılmalıdır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.