Havuzlardan Bulaşan Kadın Hastalıkları

12-03-2021 09:51
Havuzlardan Bulaşan Kadın Hastalıkları

Havuz keyfiniz mantar enfeksiyonuyla yazınızı mahvetmeyin

Bu yazımızda kadınlara Maya enfeksiyonu yani vajinal mantar riskini sınırlandırmak için pratik tavsiyeler yer almaktadır.

Sıcak yaz günlerinde serinlemek isteyen pek çok kişi havuzları tercih ediyor. Ancak kirli ya da fazla klorlu sular, özellikle kadınların havuz keyfi sonrası ciddi sorunlarla karşılaşmasına neden olabiliyor. Havuz sularının neden olduğu vajinal enfeksiyonlardan korunmak için, kadınların bazı önlemler almaları gerekiyor. iyi bakımı yapılmamış yüzme havuzlarında kadınlarda görülen havuz enfeksiyonlar oluşa bilmektedir.

Yazın kadınlarda idrar yolu enfeksiyonu ve mantar sık görülüyor 

Ciddi olmayan ama çok can sıkıcı hastalıklar Mantar enfeksiyonları enfeksiyonları olarak görülüyor cinsel yolla bulaşan değil vajinal: onlar rapora iletmez. Çoğunlukla vajinada yaygın bir konak olan Candida albicans adlı bir mantardan kaynaklanır . Çeşitli faktörlerin etkisi altında, bazen anormal bir şekilde çoğalmaya başlayarak bir maya enfeksiyonuna neden olur.

Vajinal flora, enfeksiyonlardan koruyucu Vajina gerçekten ağız veya bağırsak gibi, mikroplar için bir yerleşim yeridir. Bu, özellikle iyi bakterilerden oluşan "vajinal flora" olarak adlandırılır. Bu, vajinanın pH'ını asidik tutan ve böylece zararlı bakterilerin büyümesini ve dolayısıyla enfeksiyonları önleyen bir madde olan laktik asit üreten laktobasillerde söz konusudur.

Ancak floranın bileşimi farklı faktörler tarafından değiştirilir: stres , sentetik iç çamaşırı giymek, hamilelik gibi hormonal dalgalanmalar , antibiyotik almak , aşırı agresif kişisel hijyen, bazı kadınlarda daha hassas külot astarları vb. Laktobasil sayısı düşer ve vajinanın pH'ı yükselir. O zaman, Gardnerella vaginalis gibi mantarların veya zararlı bakterilerin gelişimine kapı açılır .(vajinozdan sorumludur) ... Daha sonra maya enfeksiyonu tahriş, kaşıntı, yoğurda benzeyen anormal akıntı ve kokusuz, bazen idrar yaparken rahatsızlık ile sonuçlanır. Seks genellikle acı vericidir ve en iyisi, devam etmeden önce iyileşene kadar beklemektir. Mikoz bazen vulvaya yapılan bir saldırı ile birleştirilir ve bu daha sonra kırmızı, tahriş olmuş ve hassas olur. Astar üzerinde beyaz filamentler de görünebilir.

vajinal-mantar

Mantar enfeksiyonu maya tedavisi

Gerçekten bir maya enfeksiyonu olduğundan emin olmak, hangi mikropların dahil olduğunu belirlemek ve en uygun tedaviyi seçmek için vajinal bir numune almak tercih edilir .

Tek bir dozda etkili bir mantar önleyici (mantar önleyici) yumurtaya dayalı olarak genellikle basittir. Bazı tedavi rejimleri 3 güne uzatılır veya semptomlar tamamen çözülmediyse 7 gün sonra başka bir alım gerektirir.

Vulvar tutulumu durumunda vulvaya 7 gün antifungal krem ​​sürmek semptomları tedavi eder. Nüks durumunda, tedavi, bazen uzun vadede (haftada 1 tablet, 3 ila 6 hafta boyunca) bir tablet flukonazol (başka bir antifungal) ve akşamları bir mantar önleyici yumurta gerektirecektir.

Nüks durumunda eşin tedavisi gerekli olabilir: Mikoz kesinlikle bir CYBE olmasa bile, cinsel ilişki vajinal florayı dengesiz hale getirecek ve mantarın çoğalmasını teşvik edecektir. Penisin florası da bozulabilir ve enfekte olabilir. Her raporun tekrar suç işlemeyi teşvik ettiği bir kısır döngü kurulur ...

Bu tedavi, eğer kökeni sadece mantardan kaynaklanıyorsa ve maya enfeksiyonu bir hafta içinde kaybolursa çok etkilidir. Diğer mikroorganizmalar söz konusuysa, genellikle bir kür vajinal probiyotik ekleriz.

Kadınların havuz enfeksiyonlarından korunmaları için dikkat etmeleri gerekenler

Klor seviyesi uygun ve temiz havuzlar tercih edilmelidir.

Havuza girmeden önce duş alınmalıdır.

Havuzda 30-40 dakikadan daha uzun süre kalınmamalıdır.

Havuzdan çıktıktan sonra hemen duş alınarak vücut klorlu sudan arındırılmalıdır.

Mutlaka yedek mayo veya bikini bulundurulmalı, ıslak mayo hemen değiştirilmelidir.

Havuza girmeden önce vajinal tampon uygulaması tercih edilebilir. Ancak havuzdan çıkar çıkmaz tampon çıkarılmalıdır.

Vajinal bölge kesinlikle nemli bırakılmamalıdır.

Mümkün olduğunca havuz yerine deniz tercih edilmelidir.

Enfeksiyon başlangıcı görüldüğünde vakit kaybetmeden doktora başvurulmalıdır

Vajinal florayı restore edin

Floranın dengesi gerçekten sağlanmalı ve bazı probiyotikler buna katkıda bulunacaktır. Tekrar suçu önlemedeki etkililiğini değerlendiren incelemelerin [1] çoğu zaman metodolojik kusurları vardır ve bunları resmi olarak tavsiye etmek için başka çalışmalar gerekli olacaktır. Bununla birlikte, bazı lactobacillus türleri ilgi konusudur (özellikle Lactobacillus , özellikle L. rhamnosus , L. acidophilus , L. cristaptus ve L. fermentum ). Antifungallardan farklı olarak, birkaç istenmeyen etkiye neden olma gibi açık bir avantaja sahiptirler ve bunlar zayıf bir şekilde tolere edildiğinde veya çok etkili olmadığında belirtilirler.

Hangi probiyotikler seçilmeli?

Yukarıda belirtilen sunlar tercih edilecek ve en az 1 milyar (10 olmalıdır 9 gram başına veya kapsül başına) bakteriler. Probiyotikler, tabletlere göre vajinal olarak [2] daha etkilidir (kapsüller vajinaya uzun bir yolculuk yaptıklarından daha yüksek dozlar gerektirirler: mide ve bağırsaktan rektuma geçerler, perineyi, sonra vulva ve vajinayı kolinize ederler).

2012'de Candiflore çalışması [3], Candida mikozunun nüksetmesini önlemede vajina yoluyla (Gynophilus®) probiyotiklerin değerini gösterdi . 2009-2011 yılları arasında 515 hastayı takip etme avantajına sahip ve 5 gün sabah ve akşam vajinal probiyotik, ardından 6 ay boyunca her akşam 1 kapsül reçete ederken olumlu sonuç buldu.

Aynı şekilde 6 probiyotikten oluşan Bactigyn®, laktik asit sayesinde vajinal pH'ı geri kazandırarak zararlı bakterilere karşı savaşır. Günde bir yumurta oranında, gerekirse iki kez yenilenmek üzere 5 günlük kür olarak verilir. Tek başına tedaviye ek olarak (maya enfeksiyonu ve vajinal için) veya röle olarak kullanılabilir. Aynı dozajda, Lactibiane candisis 5® veya Lactibiane Cnd 10 da 5 veya 10 milyar lactibacillus acidophilus sağladığından ilgi çekicidir. Bir başka ilginç probiyotik olan Mycoress®, kapsül başına 2 milyar kristaptus ve rhamnosus tipi laktobasil sağlar. Ancak bu son 3 probiyotik için tedavi süresinin mutlaka yeterince uzun olmadığını düşünebiliriz. Semptomların gelişimine bağlı olarak doktorla görüşülmek üzere ...

[1] Kadınlarda Ürogenital Enfeksiyonların Tedavisi ve Önlenmesi için Probiyotikler: Sistematik Bir İnceleme. J Ebelik Kadın Sağlığı. 2016 Mayıs; 61 (3): 339-55. doi: 10.1111 / jmwh.12472.
[2] Bakteriyel vajinoz: probiyotiklerle yapılan klinik deneyler üzerine bir inceleme. Mastromarino. Yeni Mikrobiyoloji. 2013 Temmuz; 36 (3): 229-38. Epub 2013 30 Haziran.
[3] Tekrarlayan vulvovajinal kandidiyazın vajinal probiyotik ile tedavisi: Candiflore gözlemsel çalışmasının sonuçları. Kern. Bohbot. Jinekoloğun 370 nolu mektubu, Mart 2012.

enfeksiyonu riskini sınırlandırmak için pratik tavsiyeler

Mantarlar nemi ve sıcağı sever… bu nedenle yaz için iştahları vardır! Bu verilerden bazı öneriler almak mümkündür:

  • Islak mayo ile kalmayın! İşin püf noktası, iki mayo giymek ve güneşlenmek için kuru mayoyu giymektir.
  • Vulvayı çok rahatsız eden kum ve tuzu temizlemek için yüzdükten sonra duş almayı unutmayın.
  • İç çamaşırınızı veya mayonuzu hızlı bir şekilde değiştirmek mümkün değilse ıslak zemine (havuz bankları, çim vb.) Oturmayın.
  • Sıcak havalarda dar pantolon giymeyin.
  • Sentetik veya ipek külotlardan kaçının. Pamuklu olanları seçin.

Tüm yıl boyunca geçerli olan tavsiyelere uyun: vulvayı çok agresif sabun veya duş jeli kullanmadan günde bir kez yıkayın, ancak tekrarlayan mikoz durumunda nötr bir ürün (süper yağlı kalıp, sabun içermeyen duş jeli) veya alkali seçin , yapmayın. vajinal duş veya agresif veya tekrarlanan özel tuvalet (vulva günde bir kez, suyla ve sabunsuz bir duş jeli veya yüzey çubuğu ile yıkanır). Adet sırasında korumayı her 4 saatte bir değiştirin.

Suda (yüzme havuzu veya deniz) cinsel ilişkiyi çoğaltmayın . Ne kadar heyecan verici olsalar da, klor, tuz ve kum vajinal florayı dengesiz hale getirebilir ...

mayo-kadin-hastaliklari

Hassas bir vajinanız varken yüzme havuzundan kaçınmalı mısınız?

Elbette alçak gönüllülükten, korkudan, hatta utançtan sormaya cesaret edemeyeceğin sorular var ... Gazetecimiz, Mélanie Morin, onları senin için sordu. Bugün, yüzme havuzundaki yakın tahrişler ve vajinal mantar enfeksiyonu ile ilgili.

İnternette birçok kadın, yüzme havuzu suyunun özel bölgeleri üzerindeki etkilerinden endişe duymaktadır. Eğer öbeği aradığınızda " Bir mantar enfeksiyonu yakalamak , sen rastlamak" "mantar enfeksiyonu olsun sonra seks ", " mantar enfeksiyonu olsun bir prezervatif ile ", " yüzme havuzunda mantar enfeksiyonu olsun ", " mantar enfeksiyonu olsun. Genital " ve son olarak " tuvalette mantar enfeksiyonu kapmak ".

Yüzme havuzu, mikoz psikozunun hüküm sürdüğü yerdir . Bu endişe internette 76.600 sonuç ve forumlarda hararetli tartışmalara yol açıyor.

Vulvar rahatsızlığı ve vajinal mantar enfeksiyonu

Vulva kadın cinsel organlarının, dudaklar ve küçük dudağın, bütün dış parça anlamına gelir klitoris ve küçük davlumbaz, idrar ve vajina ağzı. Vulva, tüm bu unsurların gruplanmasıdır. Vajina boru, penetrasyon gerçekleşir kavite, bir vajinal delikten erişilen, "iç" dir. Sırada, bebeklerin vajinal yoldan çıktığı rahim var .

Bir kadın vulvaya duyarlıysa, bu, cildin ve dış bölgenin çok hassas astarının onu çekebileceği anlamına gelir. Ek olarak, bazen vajinal mantar enfeksiyonu geçirirse, bir mantarın neden olduğu enfeksiyonlara yatkın olduğu anlamına gelir.

Yüzme havuzları dahil mi?

İletişim kurduğumuz uzmanlara göre yüzme havuzu belli korkuları taşıyor. Sıklıkla suyun kirli olduğu, bir kültür ortamı olduğu söylenir ... Yine de halka açık yüzme havuzlarındaki su sürekli olarak filtrelenir, dezenfektan görevi gören klor ile arıtılır ve bu su birçok kontrole tabi tutulur. . Öyleyse korkmayın, mikropları ve mantarları doğrudan ileten havuz suyu değildir.

Öte yandan, zaten kırılgan bir zeminde vajinal floranın dengesizliğini artırabilir. Bir kadın yüzdüğünde, sanki duş alıyormuş gibi vajinasına belli bir miktar su girer ve bundan kaçınılması gerekir. Ek olarak, klor güçlü dozda verilirse en hassas mukozaları tahriş edebilir ve yüzme havuzunun suyunun kendi pH'ı vardır, bu da vajinal pH ile aynı değildir.

Dikkat edilecek önlemler

Havuzdan kaçmaman için dikkat edilmesi gereken birkaç şey var. Maya enfeksiyonları için ortam ısısı ve nem oranı, kadınların vajinada doğal olarak taşıdıkları küçük mayaların çoğalmasını teşvik eder. Yüzdükten sonra bu bölgeyi temiz bir havluyla iyice kurutmanız önerilir.

Açık yüzme havuzuysa ve havuz kenarında tembellik yapmak istiyorsanız dikkatli olun! Islak mayonuzda kalmaktan kaçının, maserasyon maya enfeksiyonuna ve vajinal ve idrar yolu enfeksiyonlarına yol açar. Suda hava atmak istiyorsanız mayonuzu değiştirmelisiniz!

Yüzdükten sonra özel bölgelerinizi duşta durulayın ve cildi kurutan koruyucu bir krem ​​sürün. Eczanelerde kolayca bulabilirsiniz. Yüzmeden önce uygulanacak, bariyer görevi görecek ve bu nedenle cilt ile havuz suyu arasında koruyucu bir tabaka oluşturacak kremler de vardır.

Kalıcı tahriş, kaşıntı, yanma durumunda jinekoloğunuza danışın ve çimenlerde kestirmeyi tercih edin ... Bu durumda sivrisineklere ve diğer böceklere dikkat edin ...

yaz-aylarinda-vajinal-kadin-hastaliklari

Vajinal mantar enfeksiyonu: hangi çözümler?

Yanıklar, kaşıntı, tahriş ve kızarıklık ... Bazen kadınsı yakınlık gergin olabilir. Her üç kadından ikisi yaşamları boyunca en az bir kez vajinal mantar enfeksiyonu geçirmiştir. Ve vakaların% 5'inde bu maya enfeksiyonları tekrarlıyor. Buna çare bulmak için eczanelerde kişisel hijyen için pek çok ürün bulunmaktadır. Ve bunların arasında vajinal mantar enfeksiyonunu tedavi etmek için özel ilaçlar. Nasıl bulunur? Açıklamalar.

Eczanelerin raflarında gittikçe daha fazla var, ancak yanıp kaşındığında, tüm özel hijyen ürünleri arasında yolunuzu bulmak kolay değil . Eczacı Catherine Debelmas bize bazı tavsiyeler veriyor.

Kriz zamanlarında yerel tedavi şarttır. " Yumurta akşama yerleştirilir ve üç gün boyunca yayınlayacak söylemek olduğunu, salma yumurta uzatılmıştır. Yumurta antimikotikler, " Catherine Debelmas açıklıyor. Üç gün sonra herhangi bir düzelme görmezseniz, doktorunuza danışmaktan çekinmeyiniz. İyileştirme sürüyorsa ancak tamamen başarılı değilse, üç günlük bir tedavi için ikinci bir yumurta yerleştirebilirsiniz.

Bu tedaviyi tamamlamak için kremler var : " Bu kremler ayrıca mantar önleyici içerirler . Yerel düzeyde yanma, yani kaşıntı gibi semptomları yatıştırırlar ."

Ve bu kriz dönemlerinde samimi hijyen için , eczacı Catherine Debelmas'ın onayladığı gibi herhangi bir yıkama jeli almamaya dikkat edin : "Mikozdan (candida albicans) sorumlu mikrop olduğundan, kadınlarda vajinal maya enfeksiyonu olduğunda özel samimi hijyen için ürünler var. ) vajinal hiperasidite olduğunda gelişir . Ve bu ürünler vajinanın pH'ını eski haline getirmek, candida albicans gelişimine karşı savaşmak için vajina florasının gelişimini eski haline getirmek için temel bir pH'a sahiptir . "

Sonuç

Son olarak, son çalışmaların gösterdiği gibi nüksü önlemek için oral veya lokal tedavide prebiyotik veya probiyotik almak mümkündür . Tüm bu ürünler geçici olarak kullanılabilir ancak semptomlar devam ederse bir doktora danışılması şarttır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.