Havuzda Yüzen Böcekler

25-07-2020 14:05
Havuzda Yüzen Böcekler

Havuzda yüzen böceklerin zararı var mıdır ?

Havuzunuzun klor ve diğer kimyasallarla dolu olduğunu ve herhangi bir vahşi yaşamı destekleme amaçlı olmadığını biliyorsunuz.
 
Yine de birçok yaratık için havuzunuz takılmak, yemek yemek ve bebek sahibi olmak için sulu bir sığınak gibi görünüyor.

Kuşlar, kurbağalar ve böcekler, onlar için elverişsiz hale gelmedikçe havuzunuzda kendilerini evde yapacaklardır.
 
Ancak, kuşlar ve kurbağalar havuz bakımınıza birkaç sorun getirirken, havuzunuzdaki su böceklerini bulmak gibi birkaç şey sizi dışarı çıkaracaktır.
 
Bu olduğunda, onları boşaltmanız ve sonra geri gelmelerini önlemek için adımlar atmanız gerekir.

Havuzunuzdaki Su Böceği Türleri

havuzda yüzen böcekler
Tam olarak adından da anlaşılacağı gibi, bunlar suda veya suda yaşayan böceklerdir.
 
Genellikle, havuzlarda ve diğer doğal su kütlelerinde su böcekleri bulacaksınız.
 
Ama özellikle iki tip - su kayıkçıları ve tersi Yüzme - (Gladysh) corixid yüzme havuzlarını seviyor gibi görünüyor.

Su Kayıkçıları

Biraz korkutucu görünebilirler, ancak aynı zamanda corixid olarak da bilinen su kayıkçıları , havuzunuzdaki en kötü su böcekleri değildir.
 
havuz suyunda yüzen böcekler


Bilimsel Tanımlama

Bu su böcekleri Hemiptera (gerçek böcekler) düzeninde Corixidae ailesine (su kayıkçıları) aittir .
 
Boyları 1.5 cm geçmeyen su böcekleri (Gladysh) tersine çevrilmiş bir tekneye benzeyen tuhaf bir vücut şekline sahiptirler (Üstte dışbükey ve altta düz)

Arka pençelerin çifti, güçlü küreklere dönüşerek, suda hızlı hareket etmelerine olanak sağlar.

Elinize alındığında kişinin cildini acı verici şekilde delebilir.

Dekoratif bir havuzda, aniden ortaya çıkar çünkü iyi uçar ve geceleri yeni su rezervuarlar aramak için uzun mesafeler kat eder.

Avcı olan bu böcekler su rezervuarlarındaki plankton, yavru balıklar (çok küçük) ve balık yumurtalarını yerler.

Bir bahçe havuzunda veya bir akvaryumda balıklara canlı yiyeceklerle birlikte verilebilir (süs balıklarının yavrularına zarar verir).

Özellikle yüzme havuzlarında haziran ayı itibarı ile görülmeye başlanan bu böcekler su’da bulunan organik kirlilikler (saç teli, vücut yağı, ölü deri parçaları…vb.) ile beslenme ve üreme imkanı bulurlar.

Havuza gelmelerini önlemenin yegâne yolu besin kaynakları olan organik kirliğin sudan bertaraf edilmesi ile mümkündür. (Fiziki olarak yakalayıp öldürmek de bir yol olarak kabul edilebilir ama sürekliliği sağlamaz.)

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli unsur ise bağlı klor miktarının 0.2 ppm in üstüne çıkmamasıdır.

Havuzda bulunan serbest klor miktarının ne kadar olduğundan bağımsız olarak bağlı klor varlığı Gladysh’in havuz suyuna gelmesine neden olacaktır.


Neye benziyorlar?

Su kayıkçıları oval şekillidir ve genellikle kahverengi veya yeşilimsi kahverengi renktedir. Büyük gözleri var. Genellikle bir inç uzunluğundan daha fazla büyümezler.

En arkadaki bacakları diğerlerinden daha uzundur ve ayakta kalmasına ve kürek çekmesine yardımcı olan kıllarla saçaklıdır, bu nedenle isimleri. Bu bacaklar genellikle ikinci bacak kümesini geçecek şekilde öne doğru uzanır.

Ayrıca kanatları var ve evet uçabiliyorlar ve yapıyorlar.

Ne yiyorlar?

Yosun, bitki detritusu, diğer su mikroorganizmaları ve sivrisinek larvaları yedikleri için su kayıkçıları yararlı böcekler olarak kabul edilir. Bunları havuzunuzda bulundurmanız biraz brüt.

Tehlikeli mi?

Hiçbir şekilde. Zehirli değiller ve ısırmıyorlar. Aslında oldukça uysallar. Birini evcil hayvan ya da başka bir şey olarak tutmak istemezsiniz. Ama böcekler gittikçe, onlar iyi adamlardan biri.

Onlardan Nasıl Kurtulursunuz?

Havuzunuzda algler de var çünkü havuzunuzda algler de var. Unutma, su kayıkçıları yosun yer. Ayrıca yumurtalarını alglere bırakırlar. Sonra bir grup küçük bebek su kayıkçıları yumurtadan çıkar ve yosun yer.

Havuzunuzda yosun görmüyor musunuz? Henüz görünür olduğu noktaya kadar çiçek açmamış olabilir. Ancak yosun sporları mikroskobiktir, bu nedenle havuzunuzda su kayıkçıları görürseniz, bunun nedeni havuz alglerinin sizden önce orada olduğunu bilmesidir.

1. Havuzunuzdaki Su Böceklerini Çıkarın Bunu yapmanın en kolay yolu bir sıyırıcı kullanmaktır . Unutmayın, uçarlar, bu yüzden onları sudan çıkarır çıkarmaz çıkarlarlar.

Soru şu ki, onları öldürmeli misin? Su ve yemeklik yağ dolu bir kovaya dökerek onları öldürmek hakkında etrafta yüzen bazı öneriler görmüş olabilirsiniz. Bu onları yavaşlatır, bu yavaş, haksız bir ölümdür. Ayrıca, dağınık.

Tabii, onlar sadece böcek. Ama unutmayın, yosun ve sivrisinek larvaları yiyerek size bir iyilik yapıyorlar. Yani onlar kaba ve hepsi, belki sadece onları yeniden konumlandırmak? Sana kalmı


2. Havuzu Vakumlayın Bu adım için, otomatik temizleyici kullanmak yerine havuzu manuel olarak vakumlamak istersiniz . Havuzdan olabildiğince fazla tortu ve kalıntıyı temizleyin.

Kirli suyun havuza dönmesini önlemek için atıklara vakum uyguladığınızdan emin olun. Bu sadece amacı yenecekti, değil mi?


3. Havuzu Fırçalayın Bir yosun fırçası kullanarak , oraya yapışan algleri gevşetmek için havuzunuzun merdivenlerini ve basamaklarını da ovalayın. Bu onu suya taşıyacaktır, böylece eklemek üzere olduğunuz şok hepsini öldürür.


4. Testi Su kullanımı ya test şeritleri ya da bir sıvı test kiti emin, pH ve alkalinite de (sırasıyla, ppm 7.4 ile 7.6 ve 100 parça arasında başına milyon (ppm) ve 150) olması gerekiyordu nerede yapmak . Eğer değillerse, ayarlanana kadar ayarlayın. Bu, klor şokunun olması gerektiği gibi çalışmasını sağlayacaktır.


5. Havuz Şok Bu normal bir haftalık şok değildir. Algleri öldürmeye çalışıyorsunuz, bu yüzden en az iki doz havuz şoku öneriyoruz . Normal olarak, 10.000 galon su için 1 pound kalsiyum hipoklorit şok kullanırsınız . Bunu 10.000 galon başına 2 liraya ikiye katlayın.

Su daha koyu yeşilse, dozu üç katına, hatta dört katına çıkarmanız gerekebilir.

Önemli: Gece veya gündüz havuzunuzu şok etmeyi unutmayın. Aksi takdirde, güneş ışınları büyüsünü çalıştırma şansı olmadan önce kloru yakar.


Onları Geri Dönüşünden Nasıl Korursunuz?

İki yönlü bir yaklaşım: Havuzunuzu düzenli olarak temizleyin ve klorunuzu (veya başka bir dezenfektanı) olması gerektiği yerde tutun. Bu, yosunları havuzunuzdan uzak tutacak ve bu da su kayıkçılarını da dışarıda tutacaktır.

Bu amaçla bir algecide kullanıldığını söyleyen başka tavsiyeler de görebilirsiniz. Görüşümüze göre , eğer uygun havuz kimyasını koruyorsanız , dezenfektan seviyelerini olması gerektiği yerde tutuyorsanız ve havuzunuzu düzenli olarak şok ediyorsanız , algaecide gerekli değildir .

Eğer yosunlar havuzunuzda büyüyemezse, su kayıkçılarının yiyeceği hiçbir şey yoktur ve havuz basamaklarınızı bir daha asla karartmak için başka bir yere gideceklerdir.

NOT: Hataların geri dönmesini önlemek için gerçekten hızlı bir düzeltme için, kullanmadığınız zamanlarda havuzunuzda bir güneş havuzu kapağı kullanın . Kapak havuzların üzerinde yüzer, böylece böcekler yapamaz.

Onları Geri Dönüşünden Nasıl Korursunuz?

Su kayıkçılarının geri dönmesini engellemek için kullandığınız aynı prosedür, arkadan gelenlerin geri dönmesini de engelleyecektir. Havuzunuzda su kayıkçıları olduğu sürece, yemek arayan backswimmers da olacaktır.

Hata, Böcekler!

Havuzunuzda su böcekleri varsa, orada daha fazla olmayacaklar. Artık onlardan kurtulmak ve geri gelmelerini önlemek için hangi araçları kullanacağınızı ve hangi adımları takip edeceğinizi biliyorsunuz.

Herhangi bir şey havuzunuzu istila ettiğinde, ister böcek ister yosun olsun, havuzunuzu temiz tutmaya, suyu dengede tutmaya ve havuz bakımınıza uymaya her zaman geri dönecektir.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.