Havuzda Siyah Yosun Oluşması

30-08-2019 10:51
Havuzda Siyah Yosun Oluşması

Havuz Taban ve Duvarlarında Siyah Yosun Oluşumu ?

Siyah yosunlar, gözenekli yüzme havuzu yüzeylerinde (beton, gunit ve sıva gibi) büyüyen, yaşayan bir organizmadır ve siyah lekeler şeklinde ortaya çıkar. Köşelere, basamaklara ve ulaşılması zor diğer alanlara yerleşme konusunda kötü bir alışkanlığa sahiptir ve hem güneş hem de gölgede gelişir.

Siyah algler  fotosentetik pigmentli bakteri, grup veya Phylum Cyanobacteria olarak adlandırılırlar ve normal olarak patojenik olmasalar da aşırı toksik olabilirler ve hassas cilt reaksiyonları gibi nörolojik hastalıklara bağlanabilirler.

Bu nedenle bir yüzme havuzunda bulunan siyah yosunlar sadece çirkin değildir, onunla teması tehlikeli olabilir. Yüzme havuzlarında yaygın olarak kullanılan siyanobakteriler, birçok farklı türün bulunduğu bir Phormidiaceae'dir. Bakterinin büyüklüğü 0.5 mikron ila 60 mikron arasında değişmektedir ve en büyük Prokaryot hücresidir (çekirdeği veya iç zarı olmayan hücreler). 

Siyah yosunun çevreden ne istediğini anlamak, yüzme havuzlarında problemle nasıl başa çıkılacağını anlamak için bir anahtardır.

Hipoklorit sıvı klor kullanılabilir ve yüksek konsantrasyonda kullanıldığında etkili olabilir. Bununla birlikte, bir doğal seleksiyon işlemi ile bakteri dirençli hale gelecek ve tekrar geri dönecektir. Anahtar, kullanılan dezenfektan seçimi ve suyun kalitesidir.

Suyun kalitesi ne kadar iyi olursa, besin maddelerinin konsantrasyonu o kadar düşük ve bakterinin büyümesi o kadar zor olur. 
Aynı zamanda yüzme havuzu alglerinin en agresif şekli ve kurtulmak için en zor alg türü. Yüzme havuzunuza basitçe şok edici veya yosun önleyici eklemek siyah yosunu öldürmez. Siyah alglerin bu kadar zorlayıcı olmasının iki nedeni var: Birincisi, havuz yüzeylerinize sıkıca gömülü kalmasını sağlayan derin köklere sahip. İkincisi, kimyasalların geçmesini zorlaştıran doğal, koruyucu bir katmana sahiptir .
Ancak, havuz duvarlarınızda ilk siyah alg işaretlerini görürseniz, umutsuzluğa kapılmayın: Siyah alglerin tedavisi zor olabilir, ancak imkansız değildir. Doğru havuz bakım rutini ile bu siyah noktaları kaldırıma fırlatabilir ve geri gelmelerini önleyebilirsiniz.

 

Yeşil yosunlar ve siyah yosunlar arasındaki fark nedir?


Siyah yosunlar ve yeşil yosunlar arasındaki temel fark, siyah yosunların daha sert ve çıkarılması daha zor olmasıdır. Yeşil yosunların (ve sarı / hardal, pembe ve kırmızı yosunların farklı olarak), derin köklere ve onu kimyasal işlemlere karşı özellikle dirençli yapan koruyucu bir katmana sahiptir.

 

Siyah Yosun Nasıl Tedavi Edilir


Siyah algler zordur - ve çıkarmak istiyorsanız hızlı bir ovma işleminden daha fazlasını gerektirir. İşte ondan kurtulmak için yapmanız gerekenler:
Havuzunu temizle. Yüksek kaliteli bir naylon fırça kullanın ve siyah alglere iyi bir fırçalama yapın. Unutmayın, yerleşik koruyucu tabakayı geçmek istiyorsanız sağlam ve sağlam bir şeye ihtiyacınız olacak. Ve görünüşe göre kanmayın. Siyah noktalar kaybolsa bile, yüzeyin altında "kökler” olabilir, bu nedenle tek başına fırçalamanın sorunla ilgilenmeyeceği açıktır.
Sıvı klor ile ile klor seviyesini 10 ppm çıkartmak gereklidir havuz suyu ph degerini ise 7,2 ppm seviyesinde tutmak aktif klorun dezenfeksiyon gücünü arttıracaktır. Liner betonarme olmayan CTP  polyester olmayan havuzlarda siyanurik stabılazör oranı 100 ppm altında ise yosunlu olan bölgeleri triklor grubu olan %90 toz klor atılması  Bu yosunları ve onların kökleri öldürmeye yardımcı olacak ve yeniden büyümesini önleyecektir.
 
Önce güvenlik!

Klor veya diğer yüzme havuzu kimyasallarını kullanmadan önce eldiven ve koruyucu gözlük takmayı unutmayın. Siyah algleri gidermede harika olsalar da, bazı havuz temizleyicileri ve kimyasalları cildinize ve gözlerinize biraz sert gelebilir.
Filtrenizi temizleyin. Siyah algler, yüzme havuzu suları bozulmamış durumdan daha az olduğunda ortaya çıkar. Havuz filtrenizin temiz tutulması ve uç şeklinde olması, düzenli havuz bakım rutininizin bir parçası olmalıdır .
Havuzun ötesinde: Aksesuarları, oyuncakları ve daha fazlasını temizleyin.
Siyah alg sporları diğer öğlelere otostop yaparak yüzme havuzunuza girebilir. Siyah yosunların havuzunuza tekrar girmesini önlemek için, havuz oyuncaklarını ve aksesuarlarını çamaşır suyu ile yıkayın ve ailenizin mayolarını çamaşır makinesinden geçirin.
 

Havuz'da yosun oluşmaması için yapılması gerekenler nelerdir ?


Havuzuna şok ver. Havuz suyunuzu şok etmek ve bakterileri yok etmek için granül klor ve sıvı klor kullana bilirsiniz. Normalde kullanacağınız miktarın üç katını kullanın Havuz suyunu ayda 1 defa sıvı klor ile şoklama yapılması bağlı klor seviyesini de düşürmeyi yardımcı olacaktır Akşamları havuzunuza şok verin ve şok tedavisini ekledikten sonra havuz filtrenizin en az 24 saat çalışmasına izin verin .
 
Havuz suyu kimyasal seviyesini ideal oranlarda tutmak  için suyunuzu düzenli olarak test etmeyi içerir. Alkalinite , pH ve klor stabilizatör seviyelerini kontrol etmek için test şeritlerini kullanın ve gereken ayarları yapın.havuz süpürme işemi ve havuz filtresi temizligi muntazam her gün yapılması önerilmektedir  ve pompanızı düzenli olarak çalıştırmalısınız .

Havuz suyunda yosun oluşmasının en önemli sebeplerinden bir tanesi yetersiz bakım gelmektedir idelal klor oaranı 1,5 ppm ph ise 7,2-7,6 arasında tutulması yosunları önlemenin en iyi yoludur aynı zamanda genel havuz düzenli bir havuz bakım rutini sürdürmektir.
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.