Havuzda Klor Kullanmak İstemiyorum

23-01-2021 17:00
Havuzda Klor Kullanmak İstemiyorum

Klorsuz Bir Havuz Olabilir mi ?

e Havuz market olarak, havuzlarını klorsuz işletmek isteyen ilgili havuz sahiplerinden bu sorunun her çeşidini duydum. "Klorsuz bir havuza" sahip olmak, havuzlarda geleneksel klor dezenfektanlarına sağlıklı, kimyasal içermeyen bir alternatif gibi geliyor. İnsanların sağlıkları için endişelenmeleri çok anlaşılır bir durumdur ve klor maruziyetini potansiyel bir endişe olarak vurgulayan raporlar bulmak için çok uzağa bakmak zorunda değildir.

Klor kulağa kötü geliyor klorlu havuz suyunda yüzmek istemeyeceğiniz kimyasal türü gibi geliyor, ama gerçek şu ki, bu bir yanlış anlama. Klor çok tehlikeli ve zararlıysa ve potansiyel olarak maruz kalma tehlikesiyse, o zaman içme suyunda neden klor var?
 e_havuz_market_tuzlu_havuz_sistemi
İçme suyu, 100 yılı aşkın süredir klor ile sterilize edilmiştir. PVC gibi birçok plastik üretim şekli gibi tuzda da klor vardır.
Klor bu kadar tehlikeliyse, o zaman neden günlük olarak kullandığımız bu kadar çok üründe - en önemlisi su gibi yediğimiz şeylerde! Bir havuz sahibi bana havuzunu klorsuz çalıştırmamı istediğinde benim tepkim her zaman aynıdır . Yapmaya çalıştığınız şeyi başarmanıza yardımcı olabilirim, ancak önce size nasıl yapılacağını öğretebilmem için geriye doğru bir adım atmamız gerekir. doğru soruları sorun.

Klor, havuzlarda çok özel, çok önemli bir nedenle kullanılır. Aslında dört neden.
1) Klor bir dezenfektandır
2) Klor bir oksitleyicidir
3) Klor bir algisittir
4) Klor suda bir kalıntı değer tutabilir

Bu dört inanılmaz derecede önemli özellik, güvenli ve bakterisiz bir havuz sağlamak için gerekli olan şeydir. Klorun alternatiflerine bakmaya başladığınızda, bilmeniz gereken bu liste.
Klor fiyatlarının ucuz olması ve tüm bu kriterleri karşılayan çok az sayıda kimyasaldan biridir ve yine de maruz kaldığınız seviyelerde "güvenli" dir. Bu dört nitelik olmadan, kötü mikro organizmaların suda büyümesi ve potansiyel olarak sizi hasta etme riski vardır.

Havuz kimyası bazen sinir bozucu olabilir, ancak yüksek klor seviyelerinin genellikle kolay bir çözümü vardır.
Kapalı havuzların yönetimi daha zor olabilir, ancak yine de birçok seçenek mevcuttur. Kirlenme riski olmadan günlük klor seviyelerini düşürmek istiyorsanız, bir ultraviyole sistemine bakın
 
Havuz kloruna alerjim var ve klor kullanmak istemiyorum

klorsuz havuz sistemleri nedir
Piyasada havuzlarda kloru azaltmaya yönelik çeşitli ürünler varken, çoğu sağlam bilime dayanmamaktadır. Tuzlu su havuzları gibi bazı kavramlar yanlış anlaşılmaktadır. Tuzlu su havuzları , elektroliz yoluyla basitçe klor oluşturur. Sonuç, klorlu bir havuzdur.
Burada incelediğimiz teknoloji iyi kurulmuş, kanıtlanmış ve ticari havuzlarda ve kaplıcalarda yaygın olarak kullanılmaktadır. İlk seçenek, tüm klorun ortadan kaldırılmasını içerir ve ikinci yöntem kloru içme suyunda bulunan seviyelere düşürür.
İkinci seçenek gerçekten klorsuz olmasa da, bunu duymak isteyeceksiniz çünkü güvenli, sağlıklı ve yönetimi kolay bir havuz isteyen çoğu havuz sahibi için daha iyi bir seçenektir.
Aynı zamanda modern su sporları merkezlerinin% 60'ından fazlası tarafından seçilen en son teknolojidir.

1-) UV Ultraviyole Dezenfeksiyon Sistemi
UV Gerçekten Temiz Bir Teknolojidir
Klorsuz Havuzun Hedefi Nedir?
 
havuz_bakiminda_kullanmak_istemiyorum
İlk olarak, klorsuz bir havuzun istenen sonucunu tanımlayalım. Birçok havuz sahibi, toksik kimyasalları veya klor yan ürünlerini ortadan kaldırmak ister . Belki de klorlu havuzlarda yüzmenin tehlikelerini ortaya çıkaran son bilimsel çalışmaları okudunuz .
Ya da belki klor kokusundan, cilt tahrişlerinden, kızarıklıklardan, yanan gözlerden ve ağartılmış mayolardan bıktınız. Ya da belki havuz kimyasalları faturanızı düşürmeye veya bakımı azaltmaya çalışıyorsunuzdur.
Tüm bunların iki yoldan biriyle gerçekleştirilebileceğini öğrenmek sizi şaşırtabilir: gerçekten klorsuz bir havuz veya çok düşük bir korlu havuz.

Hidrojen Peroksit ve Ultraviyole Havuz Dezenfeksiyonu
Klorsuz bir havuz elde etmenin en etkili yöntemi ultraviyole dezenfeksiyon ve hidrojen peroksitin güçlü kombinasyonudur . Kesilmiş veya ağartılmış bir saçı dezenfekte etmek için topikal bir antiseptik olarak hidrojen peroksidi muhtemelen biliyorsunuzdur. Bilmeyebileceğiniz şey, hidrojen peroksitin klorsuz bir yüzme havuzu oluşturmak için ultraviyole ışıkla birleştirilebilen güçlü bir oksitleyici olduğudur. Hidrojen peroksit ve ultraviyole ışığın kombinasyonu, hem oksitleyen hem de dezenfekte eden reaktif oksijen radikalleri üretir. Bu radikaller, gelişmiş patojenleri yok etme kabiliyetine sahip son derece güçlü oksitleyicilerdir.

Klorsuz Havuzun Dezavantajları
havuz kloruna alternatif dezenfeksiyon yöntemleri
Klor, yüzme havuzları için en güçlü dezenfektandır. Hidrojen peroksit, klora kıyasla nispeten yüksek bir dozaj gerektirir. Tipik bir klorsuz havuz, 30-40 ppm hidrojen peroksit kalıntısı gerektirir.
Hidrojen peroksit, klorun temizleme gücünün yalnızca% 30'una sahiptir. Buna karşılık, ultraviyole dezenfeksiyon ve klor kullanan bir havuz yalnızca 0,5 ppm klor kalıntısına ihtiyaç duyar. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, etkili olması için gereken tek şey bu. UV dezenfeksiyonu kullanıyorsanız , her 26 m3 havuz suyuna yalnızca bir damla klor ihtiyacınız olacaktır.
Hidrojen peroksitin DE filtreleriyle uyumlu olmadığını unutmamak da önemlidir .

Uv sistemleri ile havuz suyu dezenfeksiyonu
Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca, bir teknoloji kendisini yüzme havuzu dezenfeksiyonunda altın standart olarak ayırt etti - ultraviyole ışık . Çoğu havuzda, tüm işi kimyasalların yapması beklenir. Ancak havuzlarda ve kaplıcalarda bulunan organik maddenin% 99'dan fazlası güçlü ultraviyole sistemleri tarafından yok edilir. Ultraviyole ağır işi yapar, böylece klor ve kimyasallar% 80-90 oranında azaltılabilir. Klor seviyeleri, içme suyunda bulunan seviyeye yakın olarak sadece 0,5 ppm'ye düşürülebilir. Çoğu havuz sahibi için, ultra düşük klorlu bir havuzun tüm avantajlarını sağlayabilir.
Bilimsel çalışmalar ultra düşük klor havuzunun (içme suyu klor seviyelerine sahip) normal klorlu havuzların yan etkilerine sahip olmadığını ve bakımlarının kolay olduğunu kanıtladılar.
 
Evet klorsuz havuz sonuç özeti ben yazayım siz karar verin
 
1 Alternatif klor ozon ve ultraviyole sistemleri kullanmanız durumunda havuz suyunda ki klor oranını 02-05 ppm seviyesine kadar düşüre bilirsiniz bu oranlar çok düşük oldugu için havuz kullanıcısını rahatsız etmeyecektir 02 ppm klor seviyesini sabit tutmak için otomatik dozaj pompaları kullana bilirsiniz.
uv ultra viyole ile havuz suyu dezenfeksiyonu
 
2 Altenatif ise hidrojen peroksit ve uv cihazı ikisi bir arada kullanmanızda havuz suyunda dezenfektan olarak klor kullanımına gerek kalmaz fakat bunun dezavantajları vardır havuz suyunda bulunan  hidrojen peroksit seviyesini 30-40 ppm hidrojen peroksit olması gereklidir havuz suyunu testi her gün yapılmalı ve seviyeler takip edilmeli dir havuz suyuna gerekli oran ve miktarda hidrojen peroksit ilavesi yapılması gerekmektedir.
 
3 Ozon jeneratörü faydaları tartışılmaz bir gerçektir ozon jeneratörleri e koli basili mikro organizmaları klor ile mukayese edildiğinde 100 kat daha güçlüdür ozonun havuzda kalıcılığı çok düşük olduğu için ozonlu olan havuz sistemleri azda olsa 02ppm gibi klora ihtiyaç duyarlar siz kendinize şu soruyu soruyor ola bilirsiniz ozonlu havuz sistemi yaptırmayı düşünüyor idim havuzumda klor kullanmamak için şimdi benim havuzum ozonlu yaptırır isem bir de klor kullanımına devamımı edeceğim ? bu sorunun cevabı evet ozonlu bir havuzunuz olsa dahi çok çok az miktar dada olsa havuzda klor kullanılması gereklidir benim havuzumda ozon ve tuz jeneratörü var eger havuz makine daireniz havalandırması çok iyi rutubet nem yok ise ozon jeneratörü kesinlikle önere bilirim.
 ozonlu havuz sistemi nedir
4 Tuzlu havuz sistemi tuz klor jeneratörü (orp ve Ph kontrollü) ozon ile birlikte kullanıldığında eğer kalibrasyon değerleri uzman kişilerce yapılmış bir sistem daha sağlıklı güvenli az bakım gerektiren ve havuz çalıştığı mütdetce siz ve sevdikleriniz için güvenli bir havuz olacaktır e havuz market olarak bizim önerimiz bu dur.
 
Not:Ozon jeneratörü ve tuz klor jeneratörlerinin bakımlarının muntazam bir şekilde yapılmasına lütfen özen gösteriniz. 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.