Havuzda Klor Kullanımını Nasıl Azaltırım

01-06-2020 22:55
Havuzda Klor Kullanımını Nasıl Azaltırım

Havuz suyunda klor tüketimini nasıl azalta bilirim


Bir yüzme havuzunu korurken, genellikle klor seviyesini yükseltmek için klor seviyesini düşürmeye çalışmaktan daha fazla zaman harcayacaksınız.
 
Her insanın klora duyarlılığı farklıdır ve serbest klor 5 ppm'nin üzerinde olduğunda, yüzücüler kaşıntılı cilt veya tahriş olmuş gözler ve kuru saçlar yaşayabilir.

Havuzlar doğal olarak kloru yüzeyden buharlaşarak gaz klor olarak çıkacak özellikle kapalı havuzlar olmak üzere uzun süre solunduğunda hava yollarını ve akciğerleri tahriş edebilir.
 
havuz kloru

10 ppm üzerindeki klor seviyelerinde, mayolar solmaya başlayabilir ve havuz örtüleri hasar görebilir ve yüzücüler için sağlıksız olabilir.
 
Genel olarak konuşursak, genel yüzücü konforu ve güvenliği için, havuzu 5 ppm'nin altına düşene kadar havuzu kapatın ve güneş kapaklarını çıkarın.
 
Bununla birlikte, klor seviyenizi test ettikten sonra çok yüksek olduğunu ve düşürmeniz gerektiğini keşfedebileceğiniz zamanlar vardır.
 
Konut havuzları için önerilen aralık , suda 1-2 ppm'dir ( milyonda parça ).

Havuz klor seviyesi çok yüksekse:

Havuz yüzeyleri ve ekipman hasarı . Yüksek klor, havuz suyunuzun pH değerini düşürebilir ve suyu daha asidik hale getirebilir . Asidik su metal ve beton yüzeyleri aşınmaya meyillidir .

Yüzücü tahrişi . Yüksek klor gözlerde yanma cilt kurulugu.
 
Yüzücü tahrişinin sadece yüksek klordan daha fazla kaynaklanabileceğini unutmayın, ancak bu insanların yüzdükten sonra göz yanması ilk düşündüğü şeydir. 
 
Dengesiz havuz kimyasallı oranı havuz suyu yüzücüleri de tahriş eder, bu nedenle suyun pH'ını, toplam alkalinitesini ve kalsiyum sertliğini de kontrol etmeniz gerekir .

Gereksiz havuz kimyasalları kullanımı . Klor pahalıdır ve gereksiz yere çok fazla eklemek sadece masraf ve zaman ekler.
 
Ayrıca dengesiz havuz suyuyla sonuçlanma riskiyle karşı karşıya kalarak suyun tekrar dengeye kavuşması için ek kimyasal ve zaman alacaktır.

Giysilerin ağartılması . Sıvı ev tipi çamaşır suyu beyazları beyazlattığı gibi, çok fazla klor mayoların, havluların ve havuz suyuna maruz kalan boyalı malzemelerin rengini bozabilir.
havuz suyunda fazla kimyasal kullanımı sonucunda gözlerde yanma
Yüzme Havuzu Klorunun Bakımı

Yüksek klor seviyelerinden kaçınmak için daha az miktarda klor ekleyin ve ardından tekrar test edin.
 
Bir klorlayıcı veya klor besleyici almak , cihazdaki su akışını ayarlayabileceğiniz ve klorlayıcıdaki klor miktarını değiştirebileceğiniz için başka bir harika seçenektir.
 
Birkaç kimyasal ekleme ve testten sonra, klor seviyenizi oldukça tutarlı bir şekilde koruyabileceğinizi göreceksiniz.

Havuz klor seviyem neden çok yüksek?

Havuz suyunu şok etmiş olabilirsiniz , bu doğru yapılırsa muhtemelen 10 ppm'den daha yüksek bir klor seviyesine yol açmalıdır.
 
Havuz şoklaması yapıldıktan sonra , kloru düşürmeye çalışmadan önce en az 8 saat önce havuz suyunu oksitlenmesine ve dezenfekte etmesine izin vermelisiniz .

Klorinatörünüzü, klor besleyicinizi veya klor şamandıra cihazınızı çok yükseğe ayarlamış veya cihaza çok fazla klor eklemiş olabilirsiniz, bu da klor seviyesinin zamanla daha fazla kaymasına neden olabilir.

Daha az ısı, güneş ışığı ve bataklık yükü ile havuz suyu, klor talebi azaldığı için suda daha az serbest klor gerektirir. 
 
Yüzme havuzlarındaki klora karşı duyarlıysanız, korkmayın, ihtiyaç duyulan klor miktarını en aza indirmeye ve havuzdaki zamanınızın keyfini çıkarmanıza yardımcı olabilecek seçenekler vardır.
 
Klor tüketimini düşürmek için havuz suyu ph derecesi 7,2 ve 7,6 aralığında omalıdır.
 
Havuz filtrasyon sistemini gece boyunca düşürmeniz havuz suyu sıcaklığını düşüreceği için klor tüketimi tüketimininde düşecektir.
 
Havuz kimyasalı kullanımında havuza klor ilavesi yapmadan önce klor değerleri ölçüp havuza ihtiyacı kadar klor ilave edilmesi klor tüketimini düşürecektir.

Klor, yüzme havuzunuzu temizlemenin en popüler ekonomik yollarından biridir, ancak havuz suyu dezenfeksiyonu için tek yol  değildir.
 
Havuz taban ve duvar dip temizliğinin düzenli yapılması.
 
Havuz filtre kumlarının düzenli bakımlarının yapılmamış filtreler havuz filtresi temizleyici havuz kimyasalları ile yıkanması olası havuz filtresi kumlarının topaklaşma sının önüne geçecek ve sağlıklı bir filtrasyon sisteminize kavuşmanıza olanak sağlayacaktır
 
Klor bileşikleri, bağlı klor kloraminler oluşturmak için ölü deri hücreleri, ter ve idrar gibi organik maddelerle bağlanarak çalışır.
 
Aslında, meşhur "havuzdan gelen yogun miktarda klor kokusunu” yaratan ve cildi ve gözleri tahriş eden klor değil baglı klor seviyesinin yükselmesine bağlı kloraminler dir.
 
Koku ne kadar güçlü olursa, aslında havuzda daha fazla havuz kloru kullanmanız gerekmektedir .
 
Bağlı klor seviyesini düşürmek için havuz suyunu şoklamak gereklidir.

Bununla birlikte, klor tabletleri veya klorlu ağartıcı şişelerini saklamak zorunda kalmadan havuzu temiz tutmanın yolları vardır.
 

Genel havuz suyu dezenfeksiyon sistemleri ve alternatifleri nelerdir.

tuz klor jeneratörleri

Tuzlu su klor jeneratörü.
 
Bu yöntem doğrudan havuza klor eklemek yerine, elektroliz olarak bilinen kimyasal bir reaktif işlemle klor üreten bir jeneratör kullanır.
 
Suda çözünmüş tuz alır ve yüzme havuzlarında kullanılan yaygın sanitize edici ürünler olan hipoklorik asit ve sodyum hipoklorit üretir.
 
Bununla birlikte, bir tuzlu su üreticisinden elde edilen sonuç daha yumuşak, daha ipeksi sudur.
 
Sadece bu da değil, her zaman klor üretilir, havuzun ekstra klor ile şok edilmesi ihtiyacını azaltır veya ortadan kaldırır.
 
Çünkü tuzu jeneratörleri gibi algeasitlerin ve pH dengeleyici bir şekilde bir klorin, tablet kudreti gibi diğer kimyasallarla gelmez, bu ürün su dengesini korumak için ilave edilmesi gerekecektir.

Bir tuzlu su klor (SWC) jeneratörü başlangıçta daha yüksek bir ön maliyete sahip olsa da, genel genel bakımı muhtemelen geleneksel kimyasallardan daha düşük olabilir.
 
Bununla birlikte, aşındırıcı olan tuzdan kaynaklanan hasarı önlemek için havuz kimyasının ve ekipmanının düzenli bakımı ve bakımı gereklidir.
 
Metal merdivenler, ışıklar ve donanımın yanı sıra havuz karosu gibi diğer öğeler de korozyonu önlemek için tuz dostu bir malzemeye geçirilmelidir.
 

Ozon jeneratörü. 

Klor sanitizasyona için harika ekidir ozon .
 
Suyu klordan daha hızlı temizleyebilen ve cildi veya gözleri tahriş etmeyen, neredeyse kokusuz, renksiz, tatsız bir gazdır.
 
Klorun aksine, ozon aynı zamanda oksijen dışında hiçbir yan ürün de bırakmaz.
 
Ayrıca herhangi bir materyali aşındırmaz ve pH seviyelerini etkilemez.
 
Bununla birlikte, ozon havuzda herhangi bir kalıntı bırakmaz, bu nedenle havuzun sürekli dezenfeksiyonu garanti etmek için hala klor veya tuzlu su sistemine ihtiyacı vardır.
 
Ozon jeneratörleri de filtrasyona ihtiyaç duyar, çünkü yüzme havuzları hala döküntü ve yosun toplar.
 
Ozon, özellikle de bir arıtıcı, algezid veya enzimlerle birlikte kullanıldığında, havayı şok etme ihtiyacını azaltmaya yardımcı olur.

Ozonun maliyeti daha yüksektir ve zaman içinde sanitasyondan tasarruf edilmemesine rağmen, havuzunuzdaki en temiz, en saf yüzme suyunun sağlanmasına ve tahriş ve hastalık riskinin azaltılmasına yardımcı olabilir.
 
Ayrıca havuzda daha fazla klor ihtiyacını azaltacaktır.
 
Ultraviyole ışık dezenfeksiyon yöntemleri 

Havuzlar için UV sistemleriDaha yeni bir alternatif havuz dezenfektanı, aynı zamanda binlerce yıldır bilinen bir dezenfektan - güneş ışığı bakterileri öldürür. Aslında, güneşli bir günde havuz suyunun ilk 6 'si UV ışınlarından derin sulardan daha sıhhi.
 
Son 10 yılda havuz suyu sanitasyonu için 254 nm antiseptik spektrumda UV-C ışınları üreten Ultraviyole lambalar geliştirilmiştir.
 
Havuzlar için UV sistemleri , havuz suyunuzu, bakterileri ve diğer mikropları yok eden UV ışınlarının ürkütücü mavi ışığında yıkandığı bir odadan geçirerek çalışır. Tuz, ozon ve mineral sistemleri gibi, bir UV havuz sistemi de dönüş borusuna bağlanır ve bir GFCI çıkışına takılarak çalıştırılır.
 
Biguanitler

Yüzme havuzlar için biguanidler Yeni bir dezenfektan değil, Biguanides dezenfektan ve antiseptik olarak davranan polimerlerdir.
 
Hastanelerde yaygın olarak kullanılmaktadırlar ve 70'lerin sonunda, havuzlar ve kaplıcalar için alternatif bir dezenfektan olarak patentlenmiştir.
 
Biguanides, PHMB'yi bir hidrojen peroksit şokuyla birleştirir ve tam bir dezenfektan sistemi olarak mevcut diğer aksesuar kimyasallarına sahiptir.
 
Açıkça klor içermezler ve her türlü klor ve brom ürünleri ile çok uyumlu değildirler.
 
Kullanıcılar, optimum filtrasyon ve su dengesi ile birleştirildiğinde klor kokusu, azaltılmış test ve arıtma ve tamamen klorsuz havuzun keyfini çıkarırlar.
 


Brom. Bromin, klora bir alternatiftir ve özellikle kapalı havuzlarda etkilidir.
 
Brom klordan daha güçlü ve stabil olabilir ve havuza siyanürik asit veya kalsiyum eklemez. Yan ürünü olan bromamin, aslında klor karşılığı olan kloraminden farklı olarak hala etkili bir dezenfektantır.
 
İç mekan koşullarında, kloraminler sadece düşük iç mekan hava kalitesi oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda bina yapılarına da zarar verebilir.
 
Klor tedavisi ayrıca kloraminleri öldürmek için düzenli şok gerektirir, oysa brom tedavisi aynı seviyeyi gerektirmez.
 
Sadece bu da değil, bir havuzu şok etmek bromu yeniden etkinleştirebilir. Bromine ayrıca yüksek sıcaklıklarda çok iyi performans gösterir, bu da onu sıcak küvetler için popüler bir seçim haline getirir.

Ancak açık yüzme havuzundaki brom, bir yarışmacı kadar güçlü değildir, çünkü güneşin ultraviyole ışınları tarafından kolayca bozunur.
 
Yine de uygun bakım ve operatörün dikkatini çekerek bromayı dışarıda tutmak mümkündür.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.