Havuz Test Kiti Poollap 1.0

16-01-2020 00:52
Havuz Test Kiti Poollap 1.0

PoolLab 1.0 - Dijital havuz suyu test kiti 

Sık sorulan sorular poollap  1.0

PoolLab'ım güncelleme işleminde ~% 7 oranında takılı kaldı, ne yapabilirim?
 
Lütfen aşağıdaki prosedürü deneyin

(Android'de lütfen PoolLab için "akıllı kilit" Bluetooth özelliğini devre dışı bırakın)

1. uygulamayı kapatın (arka planda çalışmıyor)

2. aslında PoolLab "Bootloader" ekranını gösterir. "PH" düğmesine 2 saniye basın, normal modda PoolLab'ı yeniden başlatın.

3. mobil cihazınızın cihaz ayarlarındaki PoolLab eşlemesini kaldırın

4. mobil cihazınızda Bluetooth'u kapatın ve 10 saniye sonra tekrar açın

5. PoolLab uygulamasını yeniden başlatın

6. PoolLab'ı Bluetooth üzerinden yeniden bağlayın (uygulamada, cihazınızın Bluetooth ayarlarında değil)


Bu sorunu çözmez ise aşağıdakileri deneyin (önyükleyici modunu )

1. "pH", "fCl", "TA" ve "CYA" düğmelerini basılı tutun ve 1 saniye sonra aynı anda bırakın

2. mobil cihazınızda Bluetooth'u kapatın ve 10 saniye sonra tekrar açın

3. PoolLab uygulamasını yeniden başlatın ve PoolLab'a yeniden bağlanın (not: şimdi "PoolLab OTA" olarak görüntülenir)

Not: Android'de bazı durumlarda PoolLab'a yeniden bağlanmadan önce akıllı telefonunuzu veya tabletinizi yeniden başlatmanıza yardımcı olabilir


Yukarıdaki hiçbir şey yardımcı olmazsa lütfen PoolLabs pillerini 1 dakika boyunca çıkarmayı deneyin.


Yeni PoolLab ® 1.0, özel havuzların ve kaplıcaların profesyonel su analizi için üçlü dalga boyu fotometresidir.

Dahili ancak değiştirilebilir bir küvet, sadece IP68 su geçirmez PoolLab®'a daldırarak hızlı su örneklemesi sağlar.

6 düğmeli PoolLab® kurulu parametrelere anında erişim için tasarlanmıştır, bunlar: pH, Klor (serbest / kombine / toplam), Alkalinite (Asit Kapasitesi), Siyanürik Asit (Stabilizatör). Aktif Oksijen (MPS), Brom, Klor Dioksit, Ozon, Hidrojen Peroksit, Toplam Sertlik ve Kalsiyum Sertliği.

PoolLab® kablosuz Bluetooth 4.0 teknolojisi kullandığından, test sonucu yönetimi için ücretsiz yazılıma ve uygulamaya kolayca bağlanabilir. T
 
est sonuçları senkronize edildikten sonra, yazılım ve uygulama ayrı ayrı girilen su arıtma kimyasallarına dayalı olarak dozaj önerilerine izin verir. Kullanıcı test sonucu raporlarını yazdırabilir, LSI gibi dizin hesaplaması yapabilir ve çok daha fazlasını yapabilir.

Ücretsiz bir bulut sunucusu, kullanıcı bu özelliği kullanmaya karar verirse uygulama ve yazılımdaki verilerin sürekli olarak senkronize edilmesini sağlar.



Poollap Ölçüm Parametre Aralıkları 

PH değeri6.50 - 8.40 pHFenol Kırmızı Fotometre
Klor (serbest / kombine / toplam)0.00 - 6.00 mg / l (ppm)DPD N ° 1 Fotometre
DPD N ° 3 Fotometre
Alkalinite (Asit Kapasitesi)0-300 mg / l (ppm) CaCO 3Alkalinite-M Fotometre
Siyanürik Asit (Stabilizatör)0-160 mg / l (ppm)CYA-Test Fotometresi
Aktif Oksijen (MPS)0,0 - 30,0 mg / l (ppm) *DPD N ° 4 Fotometre *
Brom0,0 - 13,5 mg / l (ppm) **DPD N ° 1 Fotometre
Glisin *
Klor Dioksit0.00 - 11.40 mg / l (ppm) **DPD N ° 1 Fotometre
Glisin *
Ozon0.00 - 4.00 mg / l (ppm) **DPD N ° 1 Fotometre
DPD N ° 3 Fotometre
Glisin *
Hidrojen Peroksit LR0.00 - 2.90 mg / l (ppm) *Hyd. Peroksit LR Fotometre *
Hidrojen Peroksit HR0-200 mg / l (ppm) *Asitleyici PT Fotometresi *
Hid. Peroksit HR Fotometre *
Toplam Zorluk0-500 mg / l (ppm) *POL20TH1 *
POL10TH2 *
Kalsiyum Sertliği0-500 mg / l (ppm) *POL20CaH1 *
POL20CaH2 *
 

PoolLap 1.0 ile havuz suyu ölçüm parametreleri


Klor (serbest / kombine / toplam) | 0.00 - 6.00 mg / l (ppm) | DPD N ° 1 Fotometre, DPD N ° 3 Fotometre
Klor (sodyum hipoklorit, kalsiyum hipoklorit, klor gazı, klorlu izosiyanüratlar, ... şeklinde), dünya çapında yüzme ve yüzme havuzları için önde gelen dezenfektan olarak hakim olmuştur. DIN EN 7393 uyarınca sudaki klor konsantrasyonunu ölçmek için 3 kısmi değer ayırt edilmelidir. 1.) serbest klor: hipoklorik asit, hipoklorit iyonları veya çözünmüş, elementer, klor olarak bulunan klor. 2.) kombine klor: Kloraminler ve organik azot bileşiklerinin tüm klorlu türevleri şeklinde mevcut olan toplam klorun kısmı. 3.) toplam klor: Bahsedilen diğer iki formun toplamı. Serbest klor derhal bir dezenfeksiyon etkisi yaratırken, birleşik klorun dezenfeksiyon potansiyeli oldukça sınırlıdır. Kloraminler, yüzme havuzlarının kokusundan ve kırmızı göze neden olan insan mukoza zarlarının tahrişinden sorumludur. Bu madde sınıfının bir üyesi, insanların zaten 0.02 mg / l'lik bir konsantrasyonda algıladığı azot klorürdür. Serbest klor DPD N ° 1 yöntemine göre ölçülür. Burada bir gösterge kimyasal olan N, N-dialil p-fenil diamin (DPD) klor ile oksitlenir ve kırmızıya renk verir. Renk değişikliği ne kadar yoğun olursa, suda o kadar fazla klor bulunur. Fotometrik ölçümler veya bir renk skalası ile optik karşılaştırma, klor konsantrasyonunun ölçülmesini sağlar. Bu örneğe şimdi bir DPD N ° 3 tableti eklenirse, birleştirilmiş klor da işaretlenir. Ölçülen değer artık toplam klor konsantrasyonuna da karşılık gelmektedir. Birleşik klor konsantrasyonu toplam klor ve serbest klor arasındaki farka karşılık gelir. DPD N ° 3 tabletlerdeki aktif kimyasalların en ufak izleri, ölçüm sırasında kombine klorun aktif hale gelmesine neden olduğundan, ölçüm cihazını yeterince temizlemek için bir sonraki DPD N ° 1 ölçümünden önce mutlak dikkat gösterilmelidir, böylece yanlış okumalardan kaçınılmalıdır. İki farklı kalibre edilmiş kabın (biri genel olarak serbest klor ve diğeri toplam klor değerlerini ölçmek için) kullanılması şiddetle tavsiye edilir. ölçüm cihazını yeterince temizlemek ve böylece yanlış okumaları önlemek için bir sonraki DPD N ° 1 ölçümünden önce mutlak dikkat gösterilmelidir. İki farklı kalibre edilmiş kabın (biri genel olarak serbest klor ve diğeri toplam klor değerlerini ölçmek için) kullanılması şiddetle tavsiye edilir. ölçüm cihazını yeterince temizlemek ve böylece yanlış okumaları önlemek için bir sonraki DPD N ° 1 ölçümünden önce mutlak dikkat gösterilmelidir. İki farklı kalibre edilmiş kabın (biri genel olarak serbest klor ve diğeri toplam klor değerlerini ölçmek için) kullanılması şiddetle tavsiye edilir.


pH değeri | 6.5 - 8.4 | Fenol Kırmızı Fotometre

PH (potentia Hydrogenii) değeri, sulu bir çözeltinin asidik ve / veya baz etkisinin kuvvetinin bir ölçüsüdür. Yüzme suyu hazırlarken özellikle önemlidir, çünkü diğer şeylerin yanı sıra, dezenfektanların etkinliğini ve suyun cilt, gözler ve malzemelerle uyumluluğunu etkiler. PH değeri 5.5 cilt için idealdir. Bununla birlikte, su o kadar çok aside sahip olacaktı ki, metalik malzemeler sadece korozyona uğramayacak, aynı zamanda gözler yanmaya başlayacaktı çünkü gözyaşları pH değeri 7.0 ila 7.5 arasında. bu nedenle bir uzlaşma bulunmalıdır. Malzeme uyumluluğu ile ilgili olarak, pH değeri hiçbir durumda 7.0'ın altına düşmemelidir. Aynı zamanda 7.6'nın üzerindeki pH değerleri dermatolojik etkilere sahip olacak ve dezenfektanın etkinliğini de etkileyecektir, böylece bakterilerin öldürülme hızını olumsuz yönde etkiler. Prensip olarak: 7.5'in üzerindeki pH değerlerinde, cildin asitlere karşı koruyan doğal tabakası tahrip edilmeye başlar (> 8.0); (orta) sert suda, kalsiyum çöktürme varlıkları (> 8.0); klorun dezenfekte edici etkisi, mukoza zarlarını tahriş eden ve koku duyusunda tahrişlere neden olan 7.0 = kloraminler formunun (> 7.5) pH değerleri ile düşer (<7.0); metal içerikli (takılı) parçalarda korozyon görünümleri (<6.5); flokülasyon problemleri (<6.2). 5) 7.0'ın altındaki pH değerleri = mukoza zarlarını tahriş eden ve koku duyusunda tahrişe neden olan kloraminler oluşur (<7.0); metal içerikli (takılı) parçalarda korozyon görünümleri (<6.5); flokülasyon problemleri (<6.2). 5) 7.0'ın altındaki pH değerleri = mukoza zarlarını tahriş eden ve koku duyusunda tahrişe neden olan kloraminler oluşur (<7.0); metal içerikli (takılı) parçalarda korozyon görünümleri (<6.5); flokülasyon problemleri (<6.2).

SiSiyanürik asit | 0-160 mg / l (ppm) | CYA-Test Fotometresi

Organik klor ürünleri (triklorisosiyanürik asit ve sodyum diklorisosiyanürat) kullanıldığında, "izosiyanürik asit” klor için taşıyıcı oluşturur. Organik klor ürünlerinin avantajı, aktif klorun (% 90'a kadar) daha yüksek kısmında açıkça görülmesine rağmen, izosiyanürik asit taşıyıcı madde, sudaki konsantrasyon yüksek olduğunda klorin bakterileri öldürebilme hızını sınırlayabilir (> 50 mg / l). Bu nedenle, daha fazla klor ekleyerek (böylece daha yüksek izosiyanürik asidin eklenmesine yol açarak) bu gerçeğe karşı koymak için, siyanürik asidin havuzun klor içeriği kadar düzenli olarak ölçülmesi önerilir.

Sertlik (Toplam, Kalsiyum) | 0-500 mg / l (ppm) | (POL20TH1 *, POL20TH2 *) / (Kalsiyum Sertliği N ° 1 * / N ° 2 *)

Temel olarak alkalin toprak elementlerine ait çözünmüş tuzlar kalsiyum ve magnezyum damıtılmamış suda bulunur. Nadir durumlarda, stronsiyum ve baryum da bulunabilir. Bunlar karbonat iyonları ile birleşerek suda çözünmeyen bileşikler (kalsiyum) oluşturur. Toplam sertlik ölçümü yoluyla, potansiyel olarak kalsiyum çökelmesi tehlikesi, su ısındığında veya 8.2'den yüksek pH değerleri olduğunda (karbonat Alkalinite) hidrojen karbonat iyonlarından gerekli karbonat iyonları oluştuğu için ölçülür. Kalsiyum sertliğini ölçerken (SVZ1300 tablet işlemi), suda çözünmüş kalsiyumun sadece bir kısmı ölçülür. Suda çözünen magnezyum miktarı, ölçüm ile toplam sertlik arasındaki farktan belirlenir.


Alkalinite | 0-300 mg / l (ppm) CaCO 3    | Alkalinite-M Fotometre

KS4,3 Asitlik ayrıca m-Alkalinite, Toplam Alkalinite, Hidrojen Karbonat Sertliği, Asit Tamponlama Gücü, Geçici Sertlik, ... Alkalinite, suyun ph değerini etkileyen kimyasalların (flokülantlar, dezenfeksiyon ortamı - örn. Klorin) tamponlama yeteneğini açıklar ürünler - pH'ı düşürmek veya yükseltmek). Yeterli bir tamponlama etkisi sağlamak için, alkalinite en az 0.7 mol / m3 ve / veya mmol / l olmalıdır. Bu değer, suda çözünmüş hidrojen karbonatlı malzemeleri temsil eder. 4.2 - 8.2 pH aralığındaki tampon etkisi hidrojen karbonat iyonları ve suda çözünmüş karbon dioksit arasındaki dengeye dayanır.
 
Suyun pH değerini düşüren kimyasallar ilave edilirse (asitler), hidrojen karbonat iyonu bunlarla birleşerek karbonik asit (daha sonra karbondioksit ve suya dönüşür) ve su oluşturur. 4'te. 3 pH değeri tüm hidrojen karbonat iyonları tükenmiştir; böylece KS4,3 Asitlik tanımı. Aksine, pH değerini (bazlar) yükselten kimyasallar ilave edilirse, hidrojen karbonat iyonları tekrar çözünmüş karbon dioksit ve sudan oluşur.
 
Çözünmüş karbon dioksit ve hidrojen karbonat iyonları arasındaki değiştirilmiş ilişki böylece yeni bir pH değeri belirler. Suyun tamponlama kapasitesi 0,7 mmol / l'nin altındaki alkalinitelerde çok düşük olur, böylece pH değerini belirlemeyi zorlaştırır. Bu gibi durumlarda az miktarda asit ve baz pH değerini derhal ve yoğun bir şekilde değiştirecektir. Ayrıca, suyun boru şebekeleri üzerinde aşındırıcı bir etkisi olacaktır.
 
Sodyum hidrojen karbonat ve / veya sodyum karbonat ilavesiyle çok düşük bir alkalinite değeri arttırılabilir. Ancak alkalinite değerleri yüksek olduğunda, tamponlama etkisi çok büyüktür ve pH'da bir değişiklik elde etmek için büyük miktarlarda pH regülatörlerine ihtiyaç vardır. Ek olarak, koşullar elverişsiz olduğunda (ısınma, pH> 8.2), kalsiyum çökelme eğilimi gösterir çünkü karbonat iyonları hidrojen karbonat iyonlarından oluşur, bu da kalsiyum veya magnezyum varlığında suda çözünmeyen bileşikler oluşturur (bkz. Toplam Sertlik).
 
Çok yüksek olan alkalilik, suyun en azından kısmen değiştirilmesi ile düzeltilebilir. 8.2'nin üzerindeki pH değerleri hidrojen karbonat iyonları ve karbonat iyonları arasındaki dengeyi durduracağından suyun alkaliliği (8.2'nin üzerinde pH değeri) Alkalinity-P yöntemi ile ölçülmelidir. kalsiyum çökelme eğilimi gösterir, çünkü karbonat iyonları hidrojen karbonat iyonlarından oluşur, bu da kalsiyum veya magnezyum varlığında suda çözünmeyen bileşikler oluşturur (bkz. Toplam Sertlik). Çok yüksek olan alkalilik, suyun en azından kısmen değiştirilmesi ile düzeltilebilir. 8.2'nin üzerindeki pH değerleri hidrojen karbonat iyonları ve karbonat iyonları arasındaki dengeyi durduracağından suyun alkaliliği (8.2'nin üzerinde pH değeri) Alkalinity-P yöntemi ile ölçülmelidir. kalsiyum çökelme eğilimi gösterir, çünkü karbonat iyonları hidrojen karbonat iyonlarından oluşur, bu da kalsiyum veya magnezyum varlığında suda çözünmeyen bileşikler oluşturur (bkz. Toplam Sertlik). Çok yüksek olan alkalilik, suyun en azından kısmen değiştirilmesi ile düzeltilebilir. 8.2'nin üzerindeki pH değerleri hidrojen karbonat iyonları ve karbonat iyonları arasındaki dengeyi durduracağından suyun alkaliliği (8.2'nin üzerinde pH değeri) Alkalinity-P yöntemi ile ölçülmelidir.
 
Diger havuz suyu test malzemeleri ve ekipmanları için linke tıklaya bilirsiniz.
 



IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.