Havuz Test Kiti

04-03-2020 09:59
Havuz Test Kiti

Havuz Suyu Test Kitleri


Havuz suyunuzun sağlıklı bir şekilde kullanılabilir olması, içerisinde bulunan kimyasal oranlarına yani ph ve klor değerlerine bağlıdır. havuz suyu ph klor değeri haricinde stabilizatör bağlı klor alkali değerleri ayrı bir öneme sahiptir.
 
Bu konu göz ardı edilemeyecek kadar önemli olup maalesef çoğu kişi genelde bu konuyu öteleye biliyor erteleyebiliyor veya hiç önemsemiyor ve havuz suyu analizi yapmadan havuza kimyasal ilavesi yapılmakta bu son derece yanlış bir uygulamadır.

Ta ki havuz suyunun ph derecesi klor değerlerinin ideal seviyelerde olmaması sebebiyle sağlık problemleri yaşamaya başlayana dek. Ancak iş oralara kadar vardığında zaman geri alınamadığından ideal kimyasal oranlarının sağlanmasının veya sağlanmamasının çok bir önemi kalmıyor.

İşte sizde geç kalınmışlığın vereceği pişmanlığı yaşamak istemiyor daha da önemlisi her konuda olduğu gibi ailenizin ve kendinizin sağlığına hayatına gerekli özeni göstermek istiyorsanız havuzunuzun suyunu havuz suyu test kitleri ile düzenli olarak test etmeli ve çıkan sonuca göre klor ve ihtiyaç duyulan kimyasalları ekleme işlemi yapmalısınız.

Düzenli olarak test edilmesi hususuna geldiğimizde ise en tutarlı hareket tarzı havuz suyunuzu her gün düzenli olarak ve az bir şekilde dahi yağmur yağmışsa yağmur bitiminde havuzu kullanmaya başlamadan önce havuz suyu test kitleri veya Pool Lap 1.0 ile test etmenizi öneriyoruz.

Havuz Test Kitleri


Havuz suyu test kitleri haplı ve sıvı kitler genel yapı olarak test tüplerinden/haznelerinden ve test için gerekli olan klor vb. kimyasallardan oluşmaktadır.

Ekonomik olarak havuz sahiplerine test imkânı sağlarlarken test sonucunun değerlendirilmesi testi uygulayan kişi tarafından yapılır.

Şöyle ki havuz suyu test kitleri kullanımında test tüplerinin içerisine kullanma kılavuzlarında belirtildiği miktarda havuz suyu konulur test kiti haplı ise dpd 1 klor haznesine 1 tablet atılır ph tarafına ise 1 tablet test hapı atılır sıvı havuz test kitleri ise markaya bağlı olarak 3 damla damlatılmak tadır p haznesi 3 damla klor haznesi 3 damla.
 
Kısa bir süre beklendikten sonra oluşan renk havuz suyu test kitinde mevcut olan renk skalası ile karşılaştırılır. İstenen kimyasal oranının mevcudiyeti bu renklerden havuz suyu test kiti kullanıcısı tarafından değerlendirilir.

Burada küçük bir hatalı değerlendirme test sonucuna yanlış veya yetersiz tepki gösterilmesine neden olabilir. Ancak konusunda uzman kişiler havuz suyu testini havuz suyu test kitlerini kullanarak yapabilirler.

Testin sonucunda olması beklenen ph derecesi 7,2 ile 7,6 arasındadır. 0 ile 6.9 arasında bir ph derecesi havuz suyunun asidik olduğunu, 7,8 ile 14 arasında bir ph derecesi ise havuz suyunun bazik olduğunu yani müdahale edilmesi gerektiğini bize ifade eder.

Havuz suyunuz test sonucunda asidik çıkmış ise havuz suyunuza test sonucunda çıkan renge göre bir miktar Ph yükseltici eklemeniz gerekiyor.
 
Tam tersi olduğunda havuz suyunuzun bazik olduğunu değerlendirdiğinizde ise havuz suyu ph düşürücü kimyasallar ile ph değerini 7.2-7.6 ideal oranlara getirmelisiniz.

İşte her ne kadar uzman kişilerce doğru sonuçlar elde edilebilir olsa da görüldüğü üzere ph ve klor orantılı küçük bir sapma havuz suyu testinin hiçbir işe yaramamasını ve havuz suyunun sağlıklı olmasına neden olacaktır.
 
Klor testi sonucunda ideal klor oranı 1.0 ve 1.5 ppm arasında olmalıdır ph kadar klor tüketimi'de bir çok değişkene bağlı olarak değişmektedir 
 
Havuz suyu test sonucunda selbest klor oranın 3.0ppm ve üzeri çıkması durumunda havuz suyuna klor ilavesi yapılmamalıdır klor seviyesi 1.0-1.5 ppm düşene kadar
 
Test sonucunda klor oranı 0 çıkması durumunda havuz suyunda klor yoktur ve günlük kullanılan klor miktarının 2 katı gibi bir klor ilavesi yapılması gerekmektedir havuz suyuna.
 
Otomatik havuz kontrol sistemleri kullanılan havuzlardada havuz suyu testi yapılmasını önermekteyiz zaman içerisinde test analizi cihazlarının elektrotların arızalanması veya kalibrasyon değerlerinin bozulması sebebi ile havuz suyuna aşırı miktarda klor ve asit enjette edilmektedirler

Dilital Havuz Suyu Analiz Sistemi Pool Lap 1.0


Havuz suyu test kitlerinin aksine Pool Lap 1.0 ile havuz suyunuzu kolaylıkla bir çok parametreyi test edebilirsiniz

Havuz suyu test kitlerinin aksine çok basit ve kesin şaşmaz bir sonuca sahip olan Pool Lap 1.0 ile içiniz daha rahat oluyor.

Havuz suyu test kitlerine göre bir miktar daha fazla ücret gerektirse de bu husus havuz suyu test kitlerine göre sağladığı artıları göz önüne alındığında Pool Lap 1.0 için kolaylıkla göz ardı edilebilir.

Kullanımı oldukça basit ve hızlı olmakla beraber herkes tarafından kullanılabiliyor. Tüm bu özellikleri artıları ve verdiği güven sayesinde münferit havuz sahiplerinden ticari amaçlı havuz sahiplerine kadar herkes tarafından tercih ediliyor ve de öneriliyor.

Sizde havuz suyunuzun sürekli şekilde sağlık koşullarını sağlaması için havuz suyunuzu gerek havuz suyu test kitleri ile gerek e-havuzmarket olarak tercih etmenizi önerdiğimiz Pool Lap 1.0 ile her gün test etmelisiniz.
 
Tüm havuz suyu test analiz sistem kitleri ve yedek ajanları burada https://www.e-havuzmarket.com/kategori/havuz-suyu-test-malzemeleri

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.