Havuz Suyu pH Nasıl Düşürülür

05-03-2020 23:32
Havuz Suyu pH Nasıl Düşürülür

Yüzme Havuzu pH Değeri Nasıl Düşürülür

 
Kimyasal katkı maddeleri ve sodyum bikarbonatlar havuz suyunun kolaylıkla çok bazik olmasına neden olabilir, yani pH çok yüksektir. CDC, göz ve cilt tahrişini önlemek, havuzun sıhhi olmasını ve havuz ve armatürlerin ve Bununla birlikte, çok daha önemli olan, bu kadar yüksek bir pH seviyesinin etkileridir.
 
İlk sonuç cüzdanınızda da hissedilebilen sonuçtur.
 
Çok yüksek bir pH seviyesinin sonucu olarak, havuzunuzdaki klor artık etkili bir şekilde çalışmaz. Bu da artan klor tüketimine neden olur. 

Ayrıca yüzücüler için fiziksel sonuçlar ağrılıdır, ancak kolayca tanımlanabilir.
 
Kırmızı gözler, kuru bir cilt ve gözlük ve yüzme yıpranması gibi çok yüksek bir pH seviyesi ile ilişkilidir havuzun ve ekipmanların zarar görmesini önlemek için havuz pH değerini 7.2 ve 7.8 arasında bir pH düzeyinde tutmanızı önerir.
 
Havuzunuzun pH'ının çok yüksek olup olmadığını öğrenmek için havuz suyunuzu düzenli olarak test edin.
 
Havuzu pH'ını hidroklorik asit veya sodyum bisülfat gibi bir havuz kimyasalları ile havuz suyu ph değerini düşüre bilirsiniz.  
 
Havuz suyu ph değerini aynı zamanda otomatik havuz suyu kontrol analiz sistemleri ile otomasyona da bağlayarak düşüre bilirsiniz.

Havuz pH Değeri Nasıl Ölçülür ?

havuz suyu ph testi nasıl yapılır 
İhtiyacımız olan havuz suyu test kiti, Piyasada havuz pH'ı (dijital test cihazları ve Çubuk test şeritleri dahil) test etmek için birçok kit türü bulunsa da ,haplı havuz suyu test kitleri en doğru olanları arasındadır.
 
Dijital test kitlerine kıyasla çok uygun haplı havuz test kitleri ekonomik fiyatlı dırlar.
 
Haplı kitler, havuz suyuyla karıştırıldığında renk değiştiren çeşitli kimyasallar içerir. Bu kimyasallar pH, toplam alkalinite, klor ve brom seviyeleri ve su sertliği gibi farklı havuz suyu kalitesini test eder.

Sıvı ve tablet test kitleri doğruluk seviyelerinde benzerdir, ancak sıvı reaktif sülüsyon kullanılan havuz test kitleri hassas ölçümlerini gerektirme dikleri için tabletlerin kullanımı daha kolay olabilir.

Test kitinizdeki talimatları izleyin. Bir haplı test kiti kullanmak için, farklı kimyasal reaktifleri havuz suyu örnekleri ile karıştıracaksınız.
 
Bu kimyasallar havuz suyuna eklendiğinde renk değiştirir ve sonuçları yorumlamak için renk şemasına başvurmalısınız.
 
Test kitini doğru kullandığınızdan ve sonuçları nasıl yorumlayacağımızı bildiğinizden emin olmak için talimatları dikkatlice okuyun.

PH seviyelerini test etmek için doğru reaktifi kullandığınızdan emin olun sıvı ıse kırmızı damla tablet ise ph tableti.
 
Çoğu kit bu amaçla Fenol Kırmızısı kullanır. 
 
Havuz suyu ph değerini test edileceği zaman haplı ve sıvılı test kiti kullanıyor iseniz havuz suyu ph değerini ölçmeden önce havuz suyu ile test kitini çalkalayınız.
 
Temiz olan kit ile havuzdan numune alma ise su yüzeyinden 30 cm derinden numune alınmalıdır.
 
Haplı bir ph test kiti kullanıyor isek ph test tabletinden kitin içerisine 1 tablet atılır su haznesindeki renk değişecek ve kırmızı tonlarda olacaktır oluşan renk tonları havuz test kiti sıkalasın'daki renklere en yapın renk ve o renge karşılık gelen rakam havuz suyu ph değerini göstermektedir.
 
İdeal ph değeri ise 7,2 ile 7,6 arasında olmalıdır yapılan test sonucunda 7,6 ppm üzerinde bir ph değeri çıkar ise havuz havuz m3 hacmine göre havuz suyuna kademeli olarak ph düşürücü eklemeniz gerekmektedir.
 

Havuz suyu ph değerini düşürmek için ne kadar ph düşürücü kullanmam gerekir ?

Havuz suyu ph değerini düşürmek için kullanılacak olan havuz kimyasal ürünü üzerinde üretici ithalatcı ve imalatçı firmaların belirlediği kullanım oranları yazmaktadır.
 
Her ph düşürücü ürün içeriği farklı olmak ile birlikte tüketimleri değişkenlik göstermektedir.
 
Örnek: Toz ph düşürücü sodyun bisulfalt kullanıyor iseniz 100 m3 havuz suyunda 01 ppm ph değerini düşürmek için 1 kg toz ph düşürücü kullanmanız yeterli ola bilmektedir al kalitenin yüksek olması durumlarda ph düşmeye direnç gösterecektir ve ph tüketimi daha fazla olacağı unutulmamalıdır .
 
Sıvı pH Düşürücünün kullanımı 
 
Havuz Suyu pH düşürücüsü olarak sıvı %32 Hidroklorik Asit ile havuz suyu pH degerini düşüre bilirsiniz kullanımı ise her 0.1 birimi düşürmek için 100m3 suya 300ml – 1.2Lt sıvı ürünü havuza dağıtılır.
 
Net dozajlama miktarı Toplam Alkalinite’ye bağlı olarak ph düşürücü kullanımı değişmemektedir.
 
ALK 80-120 aralığında pH Değerini 0,1 derece düşürmek için 1.500 g kullanılması önerilir.
 

pH Değerini hangi aralıklarla test etmeliyim ?


Havuz suyunuzu haftada en az iki kez test edin.
 
Çoğu havuz uzmanı, havuzunuzu haftada 2-3 kez, özellikle de havuzun daha sık kullanıldığı yaz aylarında denemenizi önerir.
 
Umuma açık olan yüzme havuzlarında her gün kullanıldığı zamanlarda veya gün içinde birçok kişi tarafından günde iki kez veya daha sık test yapılmasını önerir. 

Havuzun çok fazla kullanımı olduğunda havuz pH'ının daha sık kontrol edilmesi gerekir, çünkü havuz suyuna giren her şey (yüzücülerin saçlarından ve vücutlarından gelen doğal yağlar, güneş kremi ve diğer vücut bakım ürünlerinin izleri veya kir suyun kimyasal yapısını etkileyecektir.

Havuza pH düşürücü ekledikten ne kadar sure sonra havuzu kullanırım ? 

Ph düşürücü kimyasal ilacın havuz suyuna karışması için en az 6 saat verin, sonra tekrar test edin.
 
Toz ph düşürücü Sodyum bisülfat ayrıca havuzunuzun toplam alkalinitesini de azaltabildiğinden, bunu test etmek ve hala kabul edilebilir bir aralıkta olduğundan emin olmak önemlidir.
 
Testin sonuçlarına göre gerekli ayarlamaları yapın. 

Yüzmeden önce en az 6 saat bekleyin.
 
Sodyum bisülfat nispeten yumuşak olmasına rağmen, cildinizi ve gözlerinizi hala tahriş edebilir.
 
Havuzu kullanmaya başlamadan önce havuza ph düşürücü kimyasalın tamamen havuz suyuna karıştığına emin olun. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.