Havuz Suyu Palatıcısı

24-04-2021 13:04
Havuz Suyu Palatıcısı

Havuz Suyu Parlatıcı Topaklayıcı Nededir ?


Kristal berraklığa sahip yüzme havuzlarını kullanmak isteyen bir çok havuz sahibi istediği berrak kristal bir havuza sahip olamıyor bazen havuz suyu nasıl berrak kristal olur? İşin sırrı, yüzme havuzu parlatıcı flokülant havuz suyunda koldial halde bulunan parçacıkları gidermek için filtrasyonunuzu tamamlayacak olan bu su temizleme işlemi.
 
Kaç çeşit flokülant vardır?
Havuz suyu çöktürücü ve beraklaştırıcısı olmak iki çeşit çökeltici ve topaklayıcı olarak iki çeşit havuz kimyasalı bulunmaktadır çöktücü ve parlatıcı tablet ve sıvı olarak iki formdan bir tanesini havuzuz'da kullana bilirsiniz

Çöktürücü ve parlatıcı arasındaki farklar nedir ?

Flock çöktürcü çökeltici her marka kendine göre isimler vermekte çöktürücü genelde demir oranı yüksek olan sularda havuz suyunda bulunan ağır metalleri ve çok bulanık olan sularda koloidal parçacıkların havuz tabanına çökeltilmesinde kullanılmaktadır benim çok sevdiğim bir ürün değildir.

Çöktürücü floc kullanımı çok zahmetli kullanımı ve temizliği zordur özellikle çökelme sonrası süpürge yaparken çok dikkatli olmak gereklidir süpürgeyi havuz tabanında hızlı hareket ettirmeniz durumunda havuz suyu bulunacaktır aynı zamanda süpürge işlemi yapar iken eğer besleme nozullarında sigara dumanı gibi bir su çıkışı görürseniz bilin ki havuz kum filtreniz vakum yapılan pislikleri tutamıyor ve havuza kaçırıyor böyle bir durumda havuz suyu tekrar bulutlanacaktır.

Böyle bir durumda havuz süpürgesini altı yollu vanayı rinse tahliye porsiyonuna getirip havuz süpürgesinde vakumladığı partikülleri direk olarak tahliye drenaj hattına gönderecektir unutmayın ki bu yöntem havuzdan aşırı oranda su kaybı ile sonuçlanacaktır. Çöktürücü kullanılan havuzlarda havuz robotu kullanılamaz çünkü robot havuz tanındaki haraketlinde çöktürücü flukülantları dağıtacak ve havuz bulanacaktır

Havuz parlatıcı

Berraklaştıcı parlatıcı sürekli temizleyici clear birçok ismi var havuz suyu parlatıcısının çöktürücü ile mukayese edildiği zaman kullanımı oldukça basit bir üründür eğer havuz kimyasal değerleriniz iyi olmasına ragmen havuz suyunuz berrak kristal bir görünüme sahip değil ise hızlıca anlatalım havuz filtresi süzme kapasitesi yeterli değildir parlatıcı kullanarak koldial parçacıkların çaplarını büyüterek kum filtresinde tutunması sağlayarak filtrenin süzme kapasitesi arttırır ve berrak ve kristal havuz suyu sağlar .
 

Yüzme havuzu parlatıcı flokülantı ne için kullanılır?

Havuz topaklaştırıcı, su temizliğini kolaylaştırmak için havuz filtrenizin performansını artıran kimyasal bir işlemdir.
 
Bu sistem, küçük boyutlarından dolayı filtre edilemeyen mikro partikülleri toplayarak, çaplarını büyütür kum filtresinde tutulmasını sağlar bu işlem Ayrıca suyu daha kristal berraklığında yapacaktır.

Havuz suyunuzu arıtmanın bu yöntemi özellikle havuzunuzdaki su bulanıksa, özellikle de bir yosun önleme işlemi veya diğer şok işlemlerinden sonra filtreleme sistemi tüm yüzen parçacıkları filtrelemekte zorluk çekiyorsa önerilir.
 
Örneğin, yalnızca 40 mikrona kadar filtre edebilen bir kum filtreniz varsa, büyük olasılıkla ek olarak bir havuz parlatıcısı na ihtiyacınız olacaktır. Çıplak gözle görülemeyenler dahil tüm partiküller ve mikro partiküller böylece pullar halinde gruplandırıldıktan sonra filtrelenebilir.

Lütfen flokülasyonun tüm yüzme havuzu filtreleri ile uyumlu olmadığını bilmek önemlidir. Bu sistemi benimsemeden önce, kurulumunuzun uyumlu olduğunu doğrulamak gerekecektir.

Yüzme havuzu topaklaştırıcı neyi filtreleyebilir?

Tipik bir yüzme havuzu filtreleme sistemi, bakterileri (0.1 ila 10 mikron arasında) veya virüsleri (çoğunlukla 0.1 mikrondan çok daha az) filtreleyemez. Bunun için brom veya aktif oksijen gibi dezenfeksiyon araçlarının kullanılması gerekecektir. Benzer şekilde, bakteri kategorisinin bir parçası olan algler (daha doğrusu siyan bakteriler), geleneksel bir filtre ile de filtrelenemez. Ayrıca şok klorlama veya yosun önleyici gibi belirli bir işlemle imha edilmelidirler.

Yüzme havuzu flokülant parlatıcıları, bu ürünlere bir alternatiftir çünkü toksin salmaz ve doğal olarak hareket eder.

Ek olarak, bulanık suya genellikle suda asılı kalan ve sürekli hareket eden (özellikle negatif yüklü oldukları için birbirlerini itme özelliğine sahip olduklarından) kolloid adı verilen küçük parçacıklar neden olur. Kolloidler, organik maddenin ayrışması, erozyon, mineral maddelerin çözünmesi vb. Gibi çeşitli fenomenler tarafından oluşturulabilir.

Topaklaştırıcı, kolloidleri filtrelemenin tek yoludur çünkü bu sistem, pozitif olarak yükleyerek birlikte gruplanmalarına izin verir.

Yüzme havuzu parlatıcısı berraklaştırıcı ne zaman kullanmalı?

Yukarıda bahsettiğim gibi havuz suyunuzda partiküller oluştuğunda ve problem ne olursa olsun onu rahatsız ettiğinde havuz flokülant önerilmektedir.
 
Ancak dikkatli olun, yüzme havuzu flokülantını her zaman kullanmamalısınız! Bu yüzden, zamanın doğru olup olmadığına karar vermek size kalmış.

Örneğin, havuzunuzu çok kullanırsanız ve tekrar tekrar yüzmek, filtrenin çıkaramadığı suda kirliliğe neden olursa yazın flokülant kullanabilirsiniz.
 
Aynı şekilde, yosun önleme işlemi yapıyorsanız ve havuz suyunuzda partiküller süspansiyon halinde kalırsa, flokülant ideal olacaktır. Son olarak, mineral madde yüzme havuzunuzdaki suyu kirletir ve sonuç olarak bulutlu hale gelirse, topaklaştırıcı kullanmak için doğru zamandır.

Yüzme havuzu topaklaştırıcısı nasıl çalışır?
Yüzme havuzu parlatıcı çalışması basittir: Yüzme havuzu suyunuzdaki asılı madde topaklanarak pullar oluşturacaktır.
Böylece, geleneksel filtreleme sisteminiz tarafından filtrelenebilirler.
 
Havuz suyu çöktürme  iki aşamada yapılır:

Pıhtılaşma: Metal katyonlar, yüzme havuzu çöktürücüsünde bulunan metal tuzları (örneğin demir veya alüminyum) tarafından nötralize edilir, bu da partiküllerin bir araya gelmesine izin verir;
Flokülasyon çöktürme: partiküller, daha büyük bir kütleye sahip bir "topak" oluşturmak için topaklanır ve bu nedenle filtreleme sisteminiz tarafından çökelme veya filtrelenme kabiliyetine sahiptir.
 
Gerçekte, flokülant genellikle partiküllerin birbirine bağlanmasına yardımcı olacak bir polimerdir.

Topaklaştırıcı, havuzunuzun düzgün çalışması için uygun olmalıdır. Aslında, bazı filtreler yüzme havuzu topaklaştırıcısı ile uyumlu değildir. Yanılmadığınızdan emin olmak için önce havuz topaklaştırıcınızın talimatlarını okumalısınız.

Genel olarak, cep filtreli topaklaştırıcı kullanmaktan kaçının (filtre zarar görebilir ve temizlenmesi zordur); Topaklaştırıcı filtreyi tıkayabileceğinden, bu işlemin diyatomlu toprak filtresiyle (en iyilerden biri) kaçınılması gerektiği gibi. Son olarak, kartuş filtre ile birlikte belirli bir topaklaştırıcı kullanılmalıdır.

Farklı yüzme havuzu flokülanı türleri
Tablet flokülant çöktürücü parlatıcı
Bu tür topaklaştırıcı, kum filtreleri, kartuş filtreler ve cep filtreleri ile uyumludur.
 
Kullanmak için, tabletleri kepçe içine yerleştirmeniz gerekecektir: topaklaştırıcı daha sonra su süzgecin içine her girdiğinde çalışacaktır.

Kum filtresiyle kullanılır ve kartuş veya diatom filtrelerle uyumsuzdur. Bu topaklaştırıcı, kalıcı bir tedavi (dezenfektan tedavisine ek olarak) için idealdir çünkü uzun süreli bir etkiye izin verir. Böylelikle tedavide olduğu gibi korunmada da kullanılabilir. Kullanmak için, topaklaştırıcı süzgeç sepetine yerleştirilmelidir: su filtrasyon sistemine girdiğinde topaklanma gerçekleşecektir. Filtre düzenli olarak temizlenmelidir. Bu tür bir flokülasyon sırasında kişi yıkanabilir.

Sıvı flokülant çöktürücü parlatıcı
Ayrıca, özellikle yosun önleme işleminden sonra, özellikle bir kum filtresi ile birlikte kullanılır. Tek seferlik bir uygulama için idealdir çünkü neredeyse anında etki eder ve tüm havuzu, zemini ve dahil duvarları temizler. En ünlü marka Reva-Flock'tur. Kullanmak için, filtreleme sistemini durdurmanız ve ardından ürünü doğrudan havuza dökmeniz gerekecek. Filtreleme sistemini yeniden başlatmadan önce tüm birikintiler, örneğin bir süpürge-elektrik süpürgesi ile iyice temizlenmelidir.

Havuz topaklaştırıcısı parlatıcı nasıl kullanılır
Havuz parlatıcı kullanmadan önce birkaç temel kurala uymak önemlidir:

Havuzunuzun pH  7 ve 7.4 arasında olmalıdır.
Topaklaştırıcının filtreleme sisteminizle uyumlu olup olmadığını kontrol edin.

İlk aşama
Havuz flokülant parlatıcı  kullanmak için önce filtreleme sisteminizi kapatın. Daha sonra havuzunuzu (duvarları ve zemini) örneğin bir klor tedavisi ile elle temizlemenizi ve daha kaba kirleri bir iniş ağı kullanarak temizlemenizi tavsiye ederim. Ayrıca kepçe sepetini de temizleyin.

İkinci adım
Bu adım tamamlandıktan sonra, flokülantınızın çalışması seçilen flokülantın türüne bağlı olacaktır.

Kartuş havuz suyu parlatıcısını pompa ön filtre sepetine veya skemmer sepetine koyarak kullanıla bilmektedir..
Ardından, havzanın tıkanmasını önlemek için filtreyi 6 yollu vana üzerinde "sirkülasyon" konumuna getirin. Filtre basıncı biraz yükselmelidir: yükselmezse, filtreleme sisteminiz arızalı olabilir.

Sıvı flokülant için filtrasyon kapalı kalmalıdır. Suyun filtrelenmeden bile her halükarda dolaşması için "sirkülasyon" modunu açmanızı tavsiye ederim. Ardından havuzunuza doğru miktarda ürün dökün: hepsi havuzunuzun büyüklüğüne bağlıdır, ancak metreküpüne bağlı miktarlar genellikle paket üzerinde belirtilir. Genel olarak 10 m 3 için 0,2 L ürün öneririz . Daha sonra, siz onu durdurmadan önce pompa 2 ila 4 saat arasında çalışmalıdır. Topaklaştırıcının etki etmesine izin vermek 24 saat daha alacak. Son olarak, örneğin bir robot temizleyici kullanarak havzanın altındaki ve duvarlardaki birikintileri temizlemek gerekecektir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.