Havuz Soruları

06-02-2019 14:55
Havuz Soruları

Genel olarak bakıldığı zaman havuzda bulunan kimyasallar; parlatıcı, yüzey temizleyici, pH düşürücü, iyot tutucu, yosun önleyici ve klor şeklinde ele alınabilir.

Havuzun daha sağlıklı olması ve kişilerin temiz havuza girebilmesi için önemli etkenlerdir. Böylelikle daha temiz ve göze hitap eden görüntüyle karşı karşıya kalındığında havuza girmek olumsuz yönde etkilemeyecektir.

Havuz içinde bulunan kimyasalların normal şartlar altında havuzda bulunması gereken kimyasallardır. Havuzların hepsinde aynı kimyasallar mevcut degildir.

TOZ KLOR:

Muhtemelen en iyi bilinen havuz kimyasalı olan klor, algleri ve bakterileri uzak tutan bir dezenfektandır. Sıvı, toz ve tablet formlarında gelir. Su, klor ile reaksiyona girdiğinde, bakterilerle savaşan bileşik olan hidroklorik asit oluşturur. Eğlenceli gerçek: İnsanlar "havuz kokusu" hakkında konuşurken, bunun klordan kaynaklandığı sanılır, ancak kokuyu yaratan aslında klor eksikliğidir. Bunun nedeni, klorun cilt ve vücut yağları gibi organik maddelerle temas ettiğinde, kokan yan ürünler oluşturmasıdır. Bu koku, mevcut klorun tükendiği ve daha fazlasının gerekli olduğu anlamına gelir.

56lık Toz Klor Diklor, dikloroizosiyanürik asidin kısaltmasıdır. 

En uygun havuz pH seviyesine yakın olan yaklaşık 7'lik bir pH'a sahiptir; bu nedenle suyunuzun dengesini büyük ölçüde değiştirmez. Aynı zamanda hızla çözünür ve işe koyulur. Diklor tabletleri %60-65 klor içerir, bu nedenle dezenfektan seviyenizi yükseltmek için fazla bir şeye ihtiyacınız olmaz. Bu tabletler havuz şoku olarak da kullanılabilir.

TABLET KLOR:Klor tabletlerinin bir avantajı, gereken minimum çabadır. Havuzunuza litrelerce sıvı klor taşımanıza gerek kalmayacak. Tabletlerin kullanımı ve suyunuza eklenmesi daha kolaydır. Havuz tesisatındaki klorlayıcılar veya yüzer dağıtıcılar aracılığıyla uygulayabilirsiniz. Ve bir stabilizatör eklemeniz gerekmeyecek çünkü çoğu klor tableti zaten stabilize edilmiştir

SIVI KLOR:Eviniz için kullandığınız ağartıcı, bir tür sıvı klor veya bilimsel olarak konuşursak, sodyum hipoklorittir. Ancak havuzunuz için kullandığınız klor çok daha kuvvetlidir. 

Tipik ev tipi ağartıcınız %7'den fazla klor içermezken, havuz kloru %10 ila %12 içerir

Sıvı klor, havuzunuzu sterilize etmenin kabul edilebilir bir yolu olsa da, dengesizdir. Bu nedenle, güneşin klorunuzu tüketmesini önlemek için ek bir dengeleyici ürüne ihtiyacınız olacak .

Bu, zaman alıcı olabilen havuz dengeleme rutininize bir adım daha ekler.

Sıvı klorun bir diğer dezavantajı raf ömrüdür. Açıldıktan altı ay sonra etkisinin %50'sine kadarını kaybeder. Sıcak ve nemli bir yerde saklamak da kloru zayıflatır

HAVUZ SUYU PH DÜŞÜRÜCÜ

pH DÜŞÜRÜCÜLER:Muriatik asit  Sıvı Ph (-) Düşürücü Hcl Hidroklorik AsiT,Toz ph düşürücü sodyum bisülfat – Alkaliniteyi azaltır; asitliği artırır

PH YÜKSELTİCİLER:Toz ph düşürücü, sodyum karbonat – Alkaliliği artırır; asitliği azaltır.

KALSİYUM HİPOKLORİT:Cal hypo olarak da bilinen bu, yaygın bir havuz tedavisidir. pH'ı 12'dir ve %65 klor içerir. Yani suyunuzun kimyasını dengelemek için daha fazla aside ihtiyacınız olacak. Dichlor ile karşılaştırıldığında, cal hypo daha ekonomiktir, ancak stabilize değildi

ALGE HAVUZ SUYU YOZUN ÖNLEYİCİ: Genellikle bakır bazlı olan bu polimerler, alglere karşı önleyici bir bariyer görevi görür. Havuz şoklandıktan sonra yosunların geri dönmesini önlemek için yosun öldürücü eklenir.

HAVUZ SUYU  PARLATICI:Havuz Parlatıcı ve Arıtıcı, kiri, yağları ve diğer mikroskobik partikülleri filtre yoluyla havuz suyundan uzaklaştırabilmeleri için pıhtılaştıran süper konsantre bir formüldür. Diğer yüzme havuzu arıtıcılarının yarı dozaj oranlarında bu hızlı etki eden ürün, size rekabetçi fiyatlarla profesyonel sonuçlar sağlayacaktır. Robelle Su Parlatıcı ve Arıtıcı, kum ve kartuş filtrelerin işlevini iyileştirirken, silisli toprak (DE) havuz filtreleri için önerilmez. Bu arıtıcıyı haftalık olarak kullanın ve daha temiz görünen, pırıl pırıl berrak havuz suyunun keyfini çıkarın.

HAVUZ SUYU ÇÖKTÜRÜCÜ:Parçacıkları çekmesi ve birbirine bağlaması açısından bir arıtıcıya benzer şekilde, topaklayıcılar parçacıkları bir filtreden geçirmek yerine havuz tabanına batırır. Bu nedenle, topaklayıcı çalışırken filtrenin sekiz ila 12 saat arasında kapalı olması gerekir. Parçacıklar havuzun dibini kapladıktan sonra vakumlanmaları gerekir

BROM:Bu, klora bir alternatiftir ancak tipik olarak jakuzilerde kullanılanlar gibi daha sıcak sularda kullanılır. Jakuziler daha yüksek bir pH seviyesine (alkalinite) sahip olma eğiliminde olduğundan ve brom daha yüksek bir pH seviyesinde daha iyi çalıştığından, brom bu tür ortamlarda daha etkilidir.

SİYANÜRİK ASİT:Güneşin ultraviyole ışınları, sudaki klorun ayrışmasını hızlandırabilir. Klor için güneş kremi olarak da bilinen siyanürik asit, kloru dengeleyerek veya koruyarak bu süreci yavaşlatmaya yardımcı olur. Ancak havuzda bulunabilecek siyanürik asit miktarının bir sınırı vardır: çok fazlası bakterilerin yok edilmesini de yavaşlatabilir. Bazı klor ürünleri siyanürik asit eklenmiş olarak gelir; siyanür asidi ayrıca eklemeden önce kontrol ettiğinizden emin olun. Su dengesi tipik olarak nötr 7.0 seviyesinde test edildiğinde elde edilir. Bunun altında, su asidik tarafta demektir; yukarısı alkali olduğu anlamına gelir. Bir havuzda ideal pH değerleri 7,4-7,6 arasında olmalıdır. Havuz kimyasalları suyun pH seviyesini etkileyecektir, bu da onu mümkün olduğunca nötre yakın hale getirmek için bir pH dengeleyici kullanılmasını gerektirir.


Halkın ortak kullanımına açık olan havuzlardan kaynaklı olarak bulaşıcı hastalıklar ortaya çıkar. Hastalıkların önüne geçilebilmesi ve bu durumun daha da kötüye gitmesini engellemek için havuz temizliği yapılmalıdır. Havuz suyu bakımı için gerekli olan havuz kimyasalları diye araştırılabilir.

Havuz temizliğinden sonra suyun içinde pH düşürücü, yosun önleyici, klor, parlatıcı, yüzey temizleyici, iyot tutucu gibi kimyasalların olması gerekir.

Böylelikle hem hastalığın önüne geçilir hem de havuz temizliği yapıldığından dolayı daha berrak olmasını sağlayacaktır.

Havuz Kimyasalları Sağlığa Zararlı mı?

 

Yaygın olarak kullanılmakta olan havuz temizleme kimyasalları sayesinde daha berrak ve sağlıklı bir suya erişim sağlanır. Yüzme havuzlarının ortak kullanıma açık olmasından kaynaklı olarak sürekli olarak suyun temi olması gerekir.

Bazı kişilerden meydana gelecek olan bulaşıcı hastalıkların önüne geçilir. Kirin ve bulaşıcı hastalıkların özellikle ortak kullanım alanlarında meydana gelir. Havuz suyunun sağlıklı olması açısından pH değerinin 7,2-7,6 aralığında olmasına dikkat edilir. Havuz kimyasalları sağlığa zararlı mı sorusu pek çok kişi tarafımdan da merak konusu olabilir. 

Havuz suyu bakımında kullanılan bu  kimyasallar zararlı değildir.

 Yüzme Havuzları neden aside ihtiyaç duyar?

Yüzme havuzlarına asit eklememizin nedeni suyun pH'ını (Potansiyel Hidrojen) düşürmektir. Klor elle eklendiğinden veya tuz klorlama yoluyla üretildiğinden pH her zaman yavaşça yükselir.

Bu Klor genellikle 14 civarında yüksek bir pH'a sahiptir ve suya eklendiğinde havuzun toplam pH'ını yükseltir.

Suyun pH'ı zaten havaya maruz kaldığında doğal olarak yükselir, bu nedenle klor kullanmıyor olsanız bile, bu nedenle sadece küçük dozlarda asit hala gereklidir.

Havuz asidi ne işe yarar? Havuzun pH değerinin ayarlanması ve istenilen seviyeye getirilmesi için bazı sıvı asitler kullanılır.

Ph düşürücü olarak kullanılan havuz asidinin ph 7,0-7,4 aralığına gelene kadar sıvı asit miktarı attırılabilir. 

.Havuza Tuz Dökülür mü?

Havuzunuza yeni bir Tuz Klor Jeneratörü kurdunuz ve tuz eklemeniz gereken noktaya geldiniz.

Bu kılavuz size hangi tuzu kullanacağınızı, ne kadar ekleyeceğinizi ve nasıl ekleyeceğinizi anlatır.

1-) Tuz Klor Jeneratörünüzün hangi tuz seviyesinde çalıştığını belirlemek için önce Tuz Klor Jeneratörü Kullanım Kılavuzunu kontrol edin. Genellikle 3000 ila 4000 ppm arasındaki hedef seviyelerde çalışırlar. Bu örnek için, Tuz Klor Jeneratörünüzün 3500 ppm'de çalıştığını varsayacağız. Bu nedenle, havuzunuza tuz konsantrasyon seviyesini 3500 ppm'ye getirecek kadar tuz eklemek isteyeceksiniz.

2-) Bir sonraki adımınız, havuzunuzdaki mevcut tuz seviyesini belirlemektir. Yeni bir havuz kurduysanız, tuz seviyeniz 0 ppm olacaktır. Daha eski bir havuzunuz varsa ve standart bir klorlayıcıdan geçiş yapıyorsanız, havuzunuz düşük bir tuz konsantrasyonuna sahip olacaktır, tipik olarak 500 ppm civarındadır.


3-) Tuzlu Su Test Şeridi kullanarak havuzunuzun mevcut seviyesini ölçün. Daha eski bir havuzunuz olduğunu varsayarsak, okumanız 2.0 civarında olacaktır. Test stribi kabının arkasındaki tablo, 2.0 değerini 500 ppm tuz düzeyine çevirir. Yakınlarda bir havuz dükkanınız varsa, ölçülen tuz seviyenizi doğrulamak için onlara da su örneği almanızı öneririz. Bu hizmet genellikle ücretsiz ve daha doğrudur.


4-) Tuz seviyenizi 3500 ppm'ye getirmek için kaç kilo tuza ihtiyacınız olacağını belirlemek için, havuzunuzdaki galon sayısını hesaplayın ve Tuz Tablosuna göre tuz ekleyin . Örneğimizde, havuzunuzda 10.000 galon su varsa ve mevcut tuz seviyeniz 500 ise, 250 lbs tuz eklemeniz gerekir.

Havuza birisi havuza işerse ne yapmalı?


Havuzlara işemek sandığınızdan daha yaygındır. Bu haberin taşıyıcısı olduğum için üzgünüm ama çoğu yüzme havuzunda idrar seviyelerinin bulunması alışılmadık bir durum değil.

Sorunun önlenmesi mantıklı çözümdür, ancak bu sanıldığından daha zordur. 

Havuza işemek büyük bir sorun mu?

Bu sadece çekici görünmese de, 2014 yılında yapılan bir çalışma, idrarın yüzme havuzu suyundaki klor dezenfektanı ile potansiyel olarak zararlı kimyasallar yapmak için gerçekten birleşebileceğini öne sürdü. Araştırmacılar, bu kimyasalların oluşmasını önlemek için tüm yüzücülerin yüzme havuzlarına idrar yapmaktan kaçınmasını önermektedir

Ortak Efsane

Biri havuza çiş yaparsa klorun "ondan kurtulacağına” dair yaygın bir efsane vardır. Yanlış. İdrar sterildir, bu nedenle klor onu sterilize edemez. Sorun şu ki, klorun idrarı öldürdüğü efsanesi oldukça yaygın ve çoğumuza havuza biraz çiş yapmanın önemli olmadığı fikrini veriyor

Biri Havuza İşerse Ne Zararı Var?

Muhtemelen havuzunuzda oluşan siyanojen klorüre yenik düşmeyeceksiniz. Ancak sorun şu ki, az miktarda siyanojen klorür bile göz tahrişine, nefes alma güçlüklerine neden olabilir ve muhtemelen astım krizlerini tetikleyebilir. Yüzdükten sonra kırmızı gözlerin? Sudaki fazla kloru suçlamayın. Büyük olasılıkla, göz tahrişiniz idrarın kimyasal reaksiyonundan ve terin klor ile bağlanmasından kaynaklanır.

Neden havuza işememelisin?

Sadece iğrenç olmakla kalmaz, aynı zamanda havuz suyundaki idrar da zararlı kimyasalların oluşumunu teşvik eder. Vücut yağları ter, klor ve idrarla buluştuğu anda DBP'ler (dezenfeksiyon yan ürünleri) ortaya çıkmaya başlar. Vücudumuzdan klor ile karışan organik maddeler bu DBP'lerin oluşmasını ve sağlığımıza zarar vermesini sağlar.

İlginç gerçek: Rekabetçi yüzücüler, genel nüfusa göre daha yüksek oranda astım ve solunum problemlerine sahiptir . 

Bunun nedeni pekala çiş ve klor birleştiğinde oluşan kimyasallara maruz kalmaları olabilir. Dikkat et, Michael Phelps.

Havuz suyunun yeşil olması ne yazık ki bu, çoğu zaman meydana gelen bir senaryodur.

Havuz suyunun yeşil renge dönmesinin olasaı nedenleri ve çözüm yolları 

Daha önce , suyunuzu temizlemek için aşağıdaki adımları ele aldığımız Yeşil Havuz Nasıl Onarılır hakkında konuştuk .

PH'ı dengeleyin ve Klor suyu şoklayın.

Filtreleme sisteminde herhangi bir sorun veya arıza olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse düzeltin.

Algleri havuz suyuna atmak için duvarları ve zemini fırçalayın. Havuz tabanının altından herhangi bir pisliği tırmıklayın. Tüm sepetlerin temiz olduğundan emin olun.

Filtreyi geri yıkayın ters yıkama durulama.

Ancak bazı nedenlerden dolayı havuz şoktan sonra bile hala yeşil veya bulutlu olabilir. Neden?!

Öncelikle merak etmeyin havuzlar bazen şoktan sonra yeşeriyor. Ancak havuzunuza yeterince şok eklediyseniz, havuzun hala yeşil kalmasının en yaygın nedenleri ve bunu nasıl düzeltebileceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

1. Suda metaller olabilir

Havuzlar, suda bakır gibi metaller bulunduğunda şoklamadan hemen sonra yeşile dönebilir. Bu metaller, havuz suyunun yeşile dönmesine neden olan yüksek klor seviyelerine maruz kaldıklarında oksitlenir. Zodiac Metal Remover gibi bir metal kontrol ürünü eklemek, havuz suyunun geri kazanılmasına yardımcı olacaktır. (Not: Havuza klor şoku verirken varsa havuz ısıtıcısını bypass etmeyi unutmayınız. )

2. Bakır bazlı alg öldürücüler kullandınız

Çok fazla bakır bazlı alg öldürücü kullanmak, havuzunuzdaki bakır seviyelerini yükseltebilir ve havuz suyunuzu yeşile çevirebilir. Metal içermeyen bir alg öldürücü kullanmak, bunun olmasını önleyebilir.

3. CYA ( Siyanürik Asit ) veya pH seviyeniz kontrolden çıktı

Klor dengeleyici (Siyanürik Asit) havuzdaki kloru güneşin UV ışınlarından korur. UV ışığı stabilize olmayan kloru yok eder veya bozar, böylece kloru çok daha az etkili hale getirir. Bunu düzeltmek için, havuz şokunuzu eklemeden önce CYA seviyenizin 30-50 ppm olduğundan emin olmak istersiniz. Siyanürik asit seviyeleri çok yüksek olduğunda, klorun sudaki pislikleri etkili bir şekilde öldürmesini de önleyebilirler. 

Klorun etkinliği ile havuzunuzun pH seviyesi arasında benzer bir ilişki vardır. Örneğin pH 8'de klor sadece yaklaşık %25 etkilidir! Havuzunuzu şoklamadan önce pH seviyenizi test etmeyi ve 7.2-7.6'ya ayarlamayı unutmayın.

4. Sudaki fosfatlar

Fosfat aşırı yüklenmesi alglere ek yiyecek veriyor olabilir. Havuzlardaki fosfat seviyeleri 500 ppb'nin (milyarda parça) altında tutulmalıdır. Havuz suyunuzdaki fosfat seviyelerini, test için yerel havuz mağazasından bir numune alarak öğrenebilirsiniz veya bir fosfat test kiti alabilirsiniz. Yosunların tekrar oluşmasını önlemek için uygun dozda Fosfat Sökücü kullanmanızı öneririz .

5. Topaklayıcı ve çöktürücü kullanmadınız

Havuzunuzu şokladıktan sonra dibini hala göremiyorsanız, ölü algleri uzaklaştırmak için ertesi gün bir berraklaştırıcı veya topaklayıcı eklemeniz gerekebilir.

Topaklayıcı, sudaki küçük parçacık safsızlıklarına bağlanır ve bunların bir araya toplanmasına ve havuzun dibine düşmesine neden olur. Clarifier ise hafif bulutlu suların parlaklığını geri kazandırmak için kullanılan bir bakım ürünüdür . Her ikisi de mikro partikülleri daha büyük partiküllere bağlar, ancak durultucular tarafından oluşturulan partiküller filtrasyon sistemi tarafından çıkarılırken topaklaştırıcılar, havuz zeminine düşen partikülleri vakumlamak için ekstra zaman ve çaba gerektirir. 

Havuzunuzun tekrar yeşile dönmesini veya bulutlanmasını nasıl önlersiniz?

Cevap…………………………….

Evet, tahmin ettiniz – havuzunuzu temiz ve kimyasal olarak dengeli tutmak. Suyunuzu haftada en az bir kez test etmenizi öneririz .

Klor seviyelerinin biraz düşük olduğunu fark ederseniz, hemen dezenfektan ekleyin . Algleri önlemenin, yok etmekten çok daha kolay olduğunu unutmayın. Düzenli bakım sırasında Havuz Yosunları veya Yüce Yosunları aylık olarak ekleyebilirsiniz . Ama dürüst olmak gerekirse, yapabileceğiniz en iyi şey, dezenfektan durumunun üstünde kalmaktır. 

Yüzücüler kendilerini ve başkalarını yüzmeyle ilgili hastalıklardan nasıl koruyabilir?

Yüzme ile ilgili hastalıkların yayılmasını önlemenin en iyi yolu, mikropları sudan uzak tutmaktır. Bu, siz veya çocuğunuz son iki hafta içinde ishal olduysa, sudan uzak durmanız gerektiği anlamına gelir.

Kendinizi yüzmeyle ilgili en yaygın hastalıklardan korumak için:

Yüzerken suyu ağzınızdan uzak tutun

Yüzdükten sonra kulaklarınızı kurulayın

En çok kim risk altındadır?

Çocuklar, hamile kadınlar ve sağlık sorunları olan ya da vücudunun mikroplar ve hastalıklarla savaşma yeteneğini azaltan ilaçlar kullanan kişiler (kanser, organ nakli veya HIV nedeniyle bağışıklık sistemleri zayıflamış kişiler gibi) yüzme için en fazla risk altındadır. 

Yüzmeyle ilgili hastalıkların yayılmasını durdurmak için dezenfeksiyon neden önemlidir?

Klor veya brom ve pH ile dezenfeksiyon, havuzlarda, jakuzilerde/spalarda ve su oyun alanlarında yüzme ile ilgili hastalıklara neden olan mikroplara karşı ilk savunmadır. Önerilen seviyelerde, klor veya brom sudaki mikropların çoğunu dakikalar içinde öldürebilir (Kripto gibi bazı mikroplar uygun şekilde arıtılmış suda günlerce yaşayabilir )

Bununla birlikte, bir CDC araştırması, halka açık havuzlar, jakuziler/spalar ve sulu oyun alanlarının (örneğin, oteller/moteller ve su parkları) rutin denetimlerinin %10'undan fazlasının, uygunsuz klor gibi ciddi ihlaller nedeniyle derhal kapatılmasına yol açtığını tespit etti . 

Yüzücüler yeterli miktarda serbest klor (havuzlarda/su oyun alanlarında milyonda 1–3 parça veya ppm ve jakuzilerde/spalarda 3–10 ppm) veya brom (havuzlarda/su oyun alanlarında 3–8 ppm ve suda 4–8 ppm) olup olmadığını kontrol edebilir. jakuziler/spalar) ve pH (tüm su türlerinde 7,2–7,8) seviyelerini test şeritleri kullanarak belirleyin. 

Havuza girmeden önce duş almak eredeyse mantık dışı :-)) . Büyük, güzel ortak havuzda yüzmeyi dört gözle bekliyorsunuz ve ardından soyunma odasında havuza girmeden önce duş almanızı tavsiye eden bir tabela görüyorsunuz.

Gerçekten gerekli mi? Sonuçta, sadece havuza girmek istiyorsun .

Yüzmeden önce duş almak, kendinizi ve diğer yüzücüleri eğlence amaçlı su hastalıklarından korumanın en iyi yollarından biridir. Sadece %30'umuz her zaman yüzmeden önce duş alır. Bu, çok daha fazla insanın bu duşlarda çok daha fazla zaman geçirmesi gerektiği anlamına gelir.

İşte bu nedenle, eğlence amaçlı su aktivitelerinden önce ve sonra her zaman sabunla duş almalısınız.

Duş almayan havuzu kullanan yüzücüler sonrasında ne olur ?

Duş almayan yüzücüler, havuza kir, ter, kozmetikler, vücut yağları ve eser miktarda idrar ve dışkı ekleyerek havuz suyunun kimyasına katkıda bulunur.

Sudaki patojenleri yok etmek için havuzlara eklenen "serbest" klor olarak bilinen klor, yüzücülerden gelen safsızlıklarla kimyasal olarak reaksiyona girerek "kombine klor" bileşikleri oluşturur. Bu safsızlıklar kirli yüzücüler tarafından suya ne kadar çok eklenirse, serbest klor o kadar çok "kombine klor" bileşikleri olarak bilinen bileşiklere bağlanır.

Bu, patojenleri yok etmek için daha az serbest klor bırakarak yüzücüleri su kaynaklı hastalık riskine maruz bırakır.

Bileşik klor bileşikleri, ter ve idrar gibi maddelerde serbest klor ile nitrojen içeren bileşikler arasındaki kimyasal reaksiyonla oluşan "kloraminleri" içerir. Bileşik klor bileşikleri, özellikle dikloramin ve trikloramin, yüzücülerin suda "çok fazla klor" olduğundan şikayet etmelerine neden olan göz, boğaz ve cilt tahrişinden sorumlu asıl suçlulardır. Aslında, havuzda duş almayan çok sayıda yüzücü varsa, suda çok az serbest klor olabilir ve bu da yüzücüleri suyla bulaşan hastalık riskine sokar. Paket servis mesajı şudur: Sudaki koruyucu serbest klor seviyesinin düşmesini önlemek için yüzmeden önce duş alın. Havuzun etrafındaki güçlü kimyasal koku sizi yanıltmasın.

Bu serbest klor değildir; havuz kimyasının bozuk olduğunun bir işaretidir. Pek çok yüzücü, serbest klor seviyesinin ve pH'ın kabul edilebilir aralıklarda olduğundan emin olmak için test kitlerini havuza götürür

1 . Değillerse ve özellikle suda serbest klor yoksa veya pH çok yüksekse (8'in üzerinde), havuz yöneticisi ile görüşmek gerekir. Bu koşullar altında havuz, uygun kimyasal seviyeler sağlanana kadar kapatılmalıdır.

YANLIŞLIKLA HAVUZ SUYUNU YUTARSANIZ NE YAPMALISINIZ? 

Kloru su yutmak tehlikeli olabilir, bu nedenle ilk etapta kloru sisteminize sokmaktan nasıl kaçınacağınızı bilmek önemlidir.

Süt içmek klorun çözülmesine yardımcı olur ve vücudunuzun klordan kurtulmasını kolaylaştırır.

Sisteminize hızlı bir şekilde klor alırsanız, su içmek için yeterince iyidir; ancak su içtikten veya diğer sıvıları tükettikten sonra semptomlar devam ederse bir tıp uzmanına başvurun. Yükseklere çıkmak, klorun havadan uzaklaştırılmasına yardımcı olur - dışarı çıkmanın da her zaman bir seçenek olduğunu unutmayın.

Bu ipuçlarından herhangi birini uyguladıktan sonra semptomlar devam ederse, lütfen en kısa sürede bir doktora görünün - hafif vakalar bile daha ciddi sağlık komplikasyonlarına yol açabilir.

Kloru yutarsanız tehlikeli olabilir ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Klor zehirlenmesinin belirtileri bulantı, kusma, ishal, göğüs ağrısı ve nefes darlığı olabilir.

Siz veya çocuğunuz yanlışlıkla klor yutarsa, hemen bir doktor çağırın. Havuz suyu içerek kendinizi kurtarmaya çalışmayın; durumu daha da kötüleştirebilir ve hatta sizi veya çocuğunuzu öldürebilir.

İnsanların yağmur suyuyla su kaynağına karışmış olabilecek kloru tüketmemesi için yağmur yağdığında tüm havuzları kapalı tutun.

Süt İçmek Klorun Çözülmesine Yardımcı Olur

Yanlışlıkla havuz suyunu yutarsanız, klorun çözülmesine yardımcı olması için süt için. Süt içmek ayrıca klordan kaynaklanan hidrasyon ve mide ağrılarına da yardımcı olacaktır.

Süt içtikten sonra semptomlar devam ederse veya kötüleşirse tıbbi yardım almak en iyisidir. Klor bazı insanlarda cilt tahrişine, baş ağrısına ve mide bulantısına neden olabilir - bunlar havuzlarda veya jakuzilerde yüzerken ortaya çıkarsa daima bir doktora danışın.

Klorun ciğerlerinize girmesini önleyeceğinden yüzerken burun mandalı takmayı da düşünebilirsiniz.

Klor Sisteminize Hızla Girerse Su İçmek İçin Yeterince İyidir

Klor hızlı bir şekilde vücudunuza girerse, içme suyu içmek için yeterince iyidir. Klor seviyesi 6 ppm veya üzerine çıkarsa, doktor çağırma zamanı gelmiştir.

Zehirlenmenin ciddiyetine bağlı olarak aktif kömür ve intravenöz sıvılara ihtiyacınız olabilir.

Yüzme Birisi havuza kaka yaparsa ne yapmalıyım? 

Ah. "Havuzda kaka var!” sözlerini duydunuz. Şimdi ne olacak? Seni koruduk. İşte havuzda kaka sorununu nasıl çözeceğiniz.

Öncelikle biri havuza kakasını yaptığında havuzdaki tüm suyu boşaltmak zorunda değilsiniz.

Bununla birlikte, havuzdaki zararlı bakteriler ve parazitler gibi sağlık sorunlarını önlemek için atmanız gereken birkaç acil adım vardır.

Öncelikle Herkes Havuzdan Çıksın!

Birisi kakasını yaptıktan sonra herkesi havuzdan çıkarmak mantıklı bir hareket gibi görünebilir, ancak havuz endüstrisinde yüzücülerin olaydan sonra havuzun karşı tarafına taşınmasını söyleyecek pek çok kişi vardır.

Bu gerçeklerden daha fazla olamazdı. Havuzun kapalı olduğundan ve herkesin havuz dışında olduğundan emin olmak, bir dışkı olayına müdahale etmenin 1 numaralı en önemli kısmıdır. 

Herkes havuzdan çıktıktan sonra, ancak o zaman duruma uygun şekilde yanıt verebilirsiniz. 

Havuzumdaki Kakayı Süpürmeli miyim?

e-havuz mnarket olarak havuzunuzdaki dışkıyı süpürmenizi önermiyoruz.

Dışkıyı mümkün olduğunca kontrol altında tutmak daha iyi bir uygulamadır.

Havuzunuzdaki durumu değerlendirin ve dışkıyı mümkün olduğunca kontrollü bir şekilde çıkarmak için sizin için en iyi yolu belirleyin. 

Ayrıca, havuzdan malzemeyi çıkardıktan sonra, lütfen söz konusu malzemeyi havuzdan çıkarmak için kullandığınız ekipmanları havuza atın, havuz suyunuzla birlikte dezenfekte olmasını sağlayın. 

Havuzu sıvı klor ile şoklayın 

Serbest klor konsantrasyonunu milyonda 3 (ppm) yükseltin 

Havuz suyu Ph degerini 7,2 degere getirilmelidir.

Filtreleme sisteminin düzgün çalıştığını doğrulayın.

72 saat boyunca klor oranı 3 ppm üzerinde tutulmaladır.

72 saat süre sonunda havuz suyu kimyasal degerleri ölçülmeli ve havuz suyu idegel oranları sahip ise havuz kullanıma açılmalıdır

Havuz suyunuzda çok fazla klor olması tehlikeli olabilir.

Yüksek seviyede klora maruz kalmak akciğer tahrişine, cilt ve göz hasarına neden olabilir ve astıma neden olabilir.

Sadece sağlığınız için kötü olmakla kalmaz, aynı zamanda klor artışı nedeniyle havuzunuz için de kötü olabilir.

Yüksek klor seviyeleri havuz suyunun pH'ını düşürerek daha asidik hale getirir. Su ne kadar asidikse, korozyon olasılığı o kadar yüksektir.

Bu korozyon metal boruları, ekipmanı ve havuzunuzun yüzeyini (fayans, astar, beton vb.) etkileyebilir. Ayrıca havuz aksesuarlarına ve havuz suyunuza karışan her şeye zarar verebilir.

Havuzlar Yüzücüleri Potansiyel Olarak Zararlı Kimyasallara Maruz Bırakıyor mu?
 29 Temmuz 2011 - Bir araştırmaya göre, yüzücülerin yüzdükten sonraki 30 dakika içinde idrarlarında haloasetik asitler (HAA) adı verilen potansiyel olarak tehlikeli bir klor yan ürünü tespit edilebilir düzeyde bulunuyor.
Çevre Koruma Ajansı içme suyundaki kimyasal seviyelerini sınırlar çünkü yüksek miktarlar doğum kusurları ve kanserle bağlantılı olabilir
Klor, içme sularında ve yüzme havuzlarında zararlı bakterileri öldürmek için kullanılır .
Havuz kimyaslı yan ürünler, klor gibi dezenfektanlar sudaki safsızlıklarla reaksiyona girdiğinde ortaya çıkar.
Yeni çalışma Çevre Bilimi ve Teknolojisinde yayınlandı .
Araştırmacılar, kapalı ve açık havuzda yüzen veya çevresinde çalışan 49 gönüllünün idrarını test etti. Çalışma gönüllüleri yetişkinleri ve çocukları içeriyordu. 
Araştırmacılar, HAA'ların maruziyetten 20 ila 30 dakika sonra idrarda ortaya çıktığını ve üç saat içinde vücuttan atıldığını buldular.
 
Havuz Suyu Yutma
HAA maruziyetlerinin %90'ından fazlası muhtemelen havuz suyunun yutulmasının bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır; Çalışma, geri kalanının inhalasyondan kaynaklandığını veya deri yoluyla emildiğini gösterdi.
Çocukların yüzdükten sonra yüksek konsantrasyonda HAA'lara sahip olma olasılığı yetişkinlerden daha fazlaydı. Ve yüzücüler, havuz çalışanlarından neredeyse dört kat daha hızlı HAA biriktirdi. 
Çalışma, kapalı havuzlara kıyasla açık havuzlarda HAA konsantrasyonlarının daha yüksek olduğunu gösterdi.
Araştırmacılar, bu yan ürünlerin yüzme havuzlarındaki konsantrasyonunun içme suyundakinden daha yüksek olabileceğini, çünkü havuzların suyun klorlanmasını artırmak için uzun süre su devridaim sistemi kullandığını yazıyor.
Bu araştırma emekleme aşamasında olduğundan, yeni bulguların yüzücülerin sağlığı üzerindeki etkileri belirsizdir.
 
Araştırmacılar
"Yüzme havuzlarındaki HAA'lar hakkında çok az veri var, çünkü bunlar hala dünyanın birçok yerinde düzenlenmemiştir.
 
Uygun Havuz Bakımı
Washington, DC'deki Amerikan Kimya Konseyi'nin klor sorunları müdürü Mary Ostrowski, "Klor, yüzme havuzu suyunu dezenfekte eder" diyor.
 
İyi yönetilen havuzların, içme suyunda bulunandan daha klor oranının düşük konsantrasyonlara sahip olması gerektiğini söylüyor.
 
"Düzgün bir şekilde bakımı yapılan bir havuzda, herhangi bir riskin çok küçük olması muhtemeldir."
 
"Kimyasalların kullanımına ilişkin içme suyu ve hava düzenlemelerimiz var, ancak genel olarak kimyasalların kullanılması gerektiği şekilde kullanıldıklarında, kimyasallarla ilgili büyük bir boşluk var."
 
Not: Lütfen havuz suyu kimyasal seviyelerini teskit ile ölçmeden havuza lütfen kimyasal ilavesi yapmayınız.

Havuz suyunuzda çok fazla klor olması tehlikeli olabilir.

Yüksek seviyede klora maruz kalmak akciğer tahrişine, cilt ve göz hasarına neden olabilir ve astıma neden olabilir.

Sadece sağlığınız için kötü olmakla kalmaz, aynı zamanda klor artışı nedeniyle havuzunuz için de kötü olabilir.

Yüksek klor seviyeleri havuz suyunun pH'ını düşürerek daha asidik hale getirir. Su ne kadar asidikse, korozyon olasılığı o kadar yüksektir.

Bu korozyon metal boruları, ekipmanı ve havuzunuzun yüzeyini (fayans, astar, beton vb.) etkileyebilir. Ayrıca havuz aksesuarlarına ve havuz suyunuza karışan her şeye zarar verebilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.