Havuz Pompası Seçimi

15-12-2020 21:11
Havuz Pompası Seçimi

Havuz Pompası Secimi Nasıl Yapılır

 
Bahçenize yeni bir havuz yapıyorsanız, evinizdeki büyük bir yatırım yapıyorsunuz. Bu yatırımın mümkün olduğu kadar uzun sürmesi için sisteminize uygun havuz pompası ve filtreyi seçmeniz önemlidir.
 
Doğru yüzme havuzu pompası ve filtre, sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlayacak, havuzunuzun daha temiz kalmasına yardımcı olacak ve  ve havuzunuza eklemeniz gereken kimyasalların miktarını ve havuz çalışma süresini kısaltacaktır.
 

Hızlı Havuz Pompası Filtresi Nasıl Seçilir

 
Havuz pompa Gücü

Pompanızın tüm havuz suyunu hareket ettirmek için yeterli güce sahip olmasını isterken, çok güçlü olmasını da istemezsiniz.
 
Su çok kuvvetli hızlı hareket ettirilirse, havuz filtresi akış hızının filtre akış hızından fazla ise doğru şekilde filtrelenmeyebilir.
 
Aşırı güçlü bir pompa muhtemelen borulara, bağlantı elemanlarına, filtreye ve ısıtıcıya zarar verebilir.
 
Pompa çok büyükse kavitasyon denen bir duruma neden olabilir. Bu, suda kabarcıklar oluştuğunda ve pompanın parçalarına zarar verebilecek dalgalar oluşturarak patlamaya başladığında meydana gelir. Bu, pompa uğraştığı su miktarı için çok güçlüyse meydana gelebilir.
 
 Havuzunuzun maksimum verimlilikte çalışmasını sağlayacak ve aşırı su basıncından borularınızın zarar görmesini engelleyecektir.
 
Doğru pompayı ve havuz filtresini ilk seferde seçmek, yıllar boyunca zorlukları ve sorunları azaltacağı unutulmamalıdır.

Tüm bu faktörler, havuzunuz için doğru havuz pompasını belirlemede çok önemlidir. Umarım tüm bu ipuçları sizin için doğru pompayı seçmenize yardımcı olur! 

Havuz pompaları secimi nasıl yapılır ?
 
Havuz pompası seçiminde dikkat edilmesi gereken hususların başında havuz filtre kapasitesine göre pompa seçimi yapılmalıdır. 
 
Havuz kum filtresine uyumlu bir havuz pompası takılması önerilmektedir.  

Örnek: Havuzda 900 mm filtre var ise 32m3/h  saat filtrasyon olan bir filtre 32 m3 saat üstü pompa tıkılması durumunda filtreden geçen su geçişi filtrasyon kapasitesinden hızlı olduğundan dolayı filtreden istenilen verim alması düşecektir 32m3 saat alan filtreye 32 m2 saat pompa takılması önerilmektedir. 
 

Detaylı havuz pompası secimi


1) Havuzunuzu Ölçün

Öncelikle havuzunuzu ölçmeniz gerekir. Bir mezura alın ve havuzunuzun uzunluğunu, genişliğini ve derinliğini ölçün.
 
Uzunluğu genişlikle çarparak yüzme havuzunun yüzey alanını hesaplayın.

Havuz havuz en x boy çıkan sonuç derinlik ile çarpıldığında havuz suyu haçmi m3 olarak çıkmaktadır eger mevcud yüzme havuzunda denge deposu var ise onun haçmide hesaplanması gerekmektedir en boy ve derinlik olarak .

2) Minimum Akış Hızını Hesaplayın
Havuzunuzdaki suyun her sekiz saatte bir tam bir sirkülasyon yapması gerekir. Not bu süre ne kadar kısa olur ise havuz motoru çalışma süresi kısalacak ve havuz suyu çevrim süresi kısalacaktır.
 
Bunun gerçekleşmesi için yüzme havuzunuz için minimum akış oranını belirlemeniz gerekir.
 
Minimum akış oranını hesaplamak için, havuzunuzun tuttuğu m3 su miktarını alın ve 8'e bölün. Ardından, bu bölümü 60'a bölün. Ortaya çıkan sayı minimum akış oranıdır.

3) Maksimum Akış Hızını Hesaplayın
Sonra, yüzme havuzunuz için maksimum akış oranını bulmanız gerekir.
Maksimum debi, boruların boyutuna göre belirlenir. 3 inçlik borular dakikada 0,66 m3 işleyebilir; 2 inçlik borular dakikada 0,32 m3  alabilir ve 1,5 inçlik borular dakikada 0,20 m3 alabilir.

Havuz bakımı kolaylaştırma

4) Doğru Havuz Sirkülasyon Pompasını Seçin
Yüzme havuzunuz için minimum ve maksimum arasında bir akış hızına sahip bir havuz pompası seçin .

5) Doğru Havuz Filtresini Seçin
Bir havuz filtresi seçmek için havuz yüzey alanını kullanın ve bir çevrimiçi filtre boyutlandırma tablosuna bakın.

6) Kum veya Kartuş Filtresine Karar Verin

İki atomlu toprak (DE) filtresi, kum filtresi veya kartuş filtresi isteyip istemediğinize karar verin. DE filtreleri en pahalıdır, ancak havuz suyunu en temiz şekilde alın. Kartuş filtrelerin bakımı en kolay olanıdır ve her 4 ila 6 ayda bir temizlenirse 2 ila 4 yıl dayanmalıdır. Kum filtreleri en ucuzdur ancak suyu ve diğer filtre türlerini temizlemez .

7) Üreticinin Özelliklerini Kontrol Edin 
Düşündüğünüz filtrenin maksimum akış hızının havuz pompanızın boyutuna uygun olduğundan emin olmak için üreticinin spesifikasyonlarını kontrol edin.

8) En Büyük Filtreyi Seçin
En az bakım için, havuzunuzun ve pompanızın alabileceği en büyük filtreyi seçin.
 
Daha büyük bir filtre, havuz suyunu daha iyi temizler, daha az tıkanır ve sizin tarafınızdan daha az çalışma gerektirir.

Havuz Pompası ve Filtresi Seçmek İçin Yardıma mı İhtiyacınız Var?

Yüzme havuzunuz için en iyi havuz pompası ve filtre sistemini seçme konusunda yardıma ihtiyacınız varsa e-havuz marketi arayın. Uzmanlarımız , yüzme havuzunuz için ihtiyacınız olan tüm ekipmanları seçmenize yardımcı olacaktır .
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.