Havuz Pompası

21-06-2021 08:13
Havuz Pompası

Havuz Pompası Nedir ve Ne İşe Yarar?

Havuz temizliğinde kullanılan çeşitli ekipmanlar vardır. Bu ekipmanların her birinin işlevi farklıdır. Havuzlarda geleneksel temizlik adı verilen elle temizleme kepçe, havuz fırçası gibi ekipmanlar ile yapılır.
 
Bu temizlik kısa vadede yüzeysel bir temizleme için yeterli olsa da sürekliliğini sağlamak zor olduğu için havuzun tekrar kirlenmesi olası bir durumdur.

Ayrıca küçük toz ve kirleri temizleme konusunda yetersiz olabilir.
 
Temiz bir havuz elde etmek filtrasyon  sistemi olmazsa olmazdır. Vakumlama işlemleri havuz motoru ile gerçekleştirilir.
 
Havuz temizliğinde ve filtrelemesinde büyük önem taşıyan ekipmanlardan biri de havuz pompasıdır.
 
Havuz pompası havuzda sirkülasyonu sağlar. Havuz suyunu emerek havuz içerisindeki kir ve yabancı maddeleri havuz filtresininden süzerek tekrar havuza veriri. Farklı yapıdan ve ölçülerden oluşan filtreleri suyu temizler.
 
Filtreden geçen sular temizlenmiş bir şekilde havuza aktarılır. Böylelikle devir daim işlemi gerçekleşmiş olur.
 
Daha temiz ve hijyenik bir havuz avantajı sunar.
 
Havuz pompaları sadece kir ve pisliklere emmekle kalmaz aynı zamanda havuz temizliğinde kullanılan kimyasalların havuza eşit şekilde yayılmasını sağlar.
 
Bunun sebebi de havuz pompasının sürekli devir daim yaparak hareketi sağlamasıdır.
 
Havuz için en önemli kimyasallardan biri olan klorun da su içerisinde eşit dağılıp karışmasında büyük fayda sağlar.  
 
Havuz pompası fiyatları buradan ulaşa bilirsiniz  

Havuz Pompası Nasıl Çalışır?

Temiz ve berrak görünen havuzlar elde etmenin farklı aşamaları vardır. Fiziksel ve kimyasal temizlik işlemleri ile havuz temizliği sağlanır.
 
Bu temizlik yapılırken, havuz inşa işleminden itibaren bazı gerekli ekipmanlar bulunur. Havuz içi dezenfeksiyon işlemi için Havuz temizliği ve filtrelenmesinde büyük role sahip havuz pompası nasıl çalışır basit bir şekilde anlatalım;

Havuz pompalarının ana görevi dezenfeksiyon işlemini gerçekleştirecek kimyasalların havuzda homojen dağılmalarını sağlamak ve suyun durgunlaşmaması için suyun devir daimini sağlamaktır.

Havuz pompası çeşitli iç ekipmanlardan oluşur. İşlem emiş ağzında başlar. Emiş ağzı suyu çeker ve motora iletir.

Havuz pompa sisteminde bir elektrik motoru bulunur. Bu motor, pompa gövdesinin içerisinde pervane gibi dönerek suyu çeşitli kanallardan geçirir.
 

Emiş ağzından giren su çeşitli filtrelerden de geçerek suyun sirkülasyonu sağlanır. 

Havuz pompasının filtreleri su içerisindeki yabancı maddeleri tutar ve temiz suyu havuza geri pompalar. Hazne büyük küçük tüm atıkları haznesinde tutar.
 
Havuz pompası çalışma prensibini tam olarak anlamak istiyorsanız havuz pompasındaki bölümleri bilmelisiniz. Bir havuz pompasında 6 temel bölüm vardır ve her bölümün farklı görevleri vardır. Bu alanlar;

1.Su girişi (Emiş ağzı): Havuzda bulunan suyun pompaya giriş yaptığı alandır. Su girişinin büyüklüğü (çapı) pompanın maksimum akış oranını belirler. Su giriş ağzı ne kadar büyükse pompalama işlemi o kadar büyüktür.

2.Su çıkışı (Basma Ağzı): Bu alan havuz suyunu pompadan çıkaran alandır. Temizlenen ve filtrelenen su havuza salınıma hazırdır. Su çıkışının çapı da pompanın akış oranını doğrudan etkileyen faktörlerden biridir.

3.Ön filtre sepeti: Adından da anlaşılacağı üzere atıkların tutulduğu bölmedir. Emiş sırasında ve emişten sonra havuza tekrar su salınımından önce katı atıkların toplandığı ve havuz pompasının en önemli bileşenlerinden biridir.
Yüksek kaliteli ve aşınmaya dayanıklı plastik materyalden üretilmiştir. Ön filtre sepetlerinin bir diğer adı süzgeç sepetleridir.

4.Pervane (Soğutucu fan): Havuz pompaları çalışma esnasında ısınabilir. Isınma ekipmanları olumsuz etkileyen bir faktördür. Isınan havuz pompasını soğutması için pervaneler tasarlanmıştır. Çalışma prensibi ise ısınan gövde soğutma işlemi sırasında pervane yani soğutucu fan aracılığı ile hava transferi yapılır ve motor kısmı soğutulur. Pervaneler, pompaların uzun ömürlü kullanımı ve dayanıklılığı için büyük önem taşırlar.

5.Motor: Havuz pompasının çalışması için bir güce ihtiyaç vardır. Bu gücü motor sağlar. Pompanın çalışması için pervanenin dönmesini sağlar. Su emişi ve suyun pompadan çıkışını sağlaması için gereken gücü motor verir.

6.Fan (Su çarkı): fiziksel temizliği bitmiş olan ve filtreden geçmiş olan suyun havuza geri iletilmesi gerekir. Su çarkı, suyu pompadan dışarı çıkaran araçtır. Suyu çarka çeker. Ardından diğer yarıklı kısmından suyu havuza geri atar ve sirkülasyonu sağlar.

Havuz Devir Daim Pompası Ne İşe Yarar?

Havuz pompalarının bir diğer adı havuz motorlarıdır. Bu pompalar kendinden emiş gücüne sahip olan pompalardır.
 
Havuz motorlarının genel amacı havuz suyunun giriş enerjisinden fazla bir çıkış enerjisi oluşturmak ve havuz sirkülasyonu sağlamaktır. Aynı zamanda pompa sisteminin içinde bulunan kum filtresi temizliği sağlar.
 
Havuz devir daim pompası ne işe yarar kısaca havuz suyunu arıtır ve çevrim boşaltım işlemleri yaparak havuz suyunu hareketlendirir. Farklı boyuttaki havuzların farklı kapasitelerde pompalara ihtiyaçları vardır.
 
Sayfamızda farklı kapasitelere uygun devir daim pompaları bulmanız mümkündür. Doğru pompa seçimi oldukça önemlidir. Filtre sisteminin eksiksiz çalışması ve temiz suyun devamlı olarak sağlanması için doğru performansa sahip havuz devir daim pompası tercih etmeniz gereklidir.
havuz motoru çalışma seması

Havuz devir daim pompaları denge deposundan ve diğer dip emişlerden emilen suyu basınçlandırır ve filtrelere iletir.

Filtrelere gelen su, monte edilen çok yollu vanalara, besleyicilere ve ısıtıcılara iletilir.

Havuz boyutlarına göre farklılıklar gösteren pompalardan küçük havuzlar için tercih edilen seçenekler genellikle plastik gövdeli mono blok pompalar kullanılır.

Pompaların filtre sepetleri düzenli aralıklarla kontrol edilmeli ve devir daim işleminin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için temizlenmelidir.

Havuz Pompası Fiyatları

Filtrasyon ve devir daim işlemleri için gerekli olan havuz pompası fiyatları pompaların boyutlarına, model ve markalarına göre değişiklik göstermektedir.
 
Havuzunuzun ihtiyacı olan beygir gücü, filtre sistemi ve hidrolik temizleyiciler gibi etkenler fiyat farklılıklarını oluşturur. Günümüzde üretilen pek çok farklı tarzda havuz pompası bulunur.
 
Havuz boyutları ve filtrenin çapına göre havuz pompaları seçilir.
 
Bu konuda uzman ekibimiz ile iletişime geçerek sizler için uygun olan havuz pompası kaç tl sorusunu profesyoneller ile cevaplayabiliriz.
 
Havuz pompası kullanımı hakkında bilmeniz gereken tüm bilgileri de doğru bir şekilde öğrenmenize yardımcı olabiliriz.
 
Her bütçeye uygun havuz pompası seçeneklerini sizlere sunan markalar arasından tercih yapabilirsiniz. Detaylı bilgi için sayfamızla iletişim kurabilirsiniz.
 
Temel olarak havuz pompası kullanırken dikkat etmeniz gerekenler;
havuz pompasi seçimi nasıl yapılır

Havuz pompası kullanılırken emme ve basma gücünün filtre kapasitesi ile uyumlu olduğuna emin olunması gerekir. 

Pompaları konumlandırırken dikkatli olunmalıdır. Pompanın bulunduğu yer nemden uzak olmalıdır. 

Havuz pompaları su ile çalıştırılmalıdır. Havuz boş iken mutlaka kapatılmalıdır.

Havuz pompaları çalışır konumda iken ön kısımda yer alan filtrenin şeffaf kapak bölmesinde hava boşlukları ya da kabarcıklar olmamalıdır. Bu durum pompada bir problem olduğunun belirtisidir.

Havuz devir daim pompalarının çalıştırma süreleri de oldukça önemlidir. Yaz aylarında en az 12 saat çalıştırmanız gereklidir. Çalıştırmalar arası en fazla 2 saat molalar önerilir.
 
Bu 4 saatlik pompa çalıştırması ve filtreleme sonrası 2 saatlik mola ve tekrar olarak düzenlenebilir.

Doğru ve yeterli havuz pompası seçimi sayesinde havuz kimyasal kullanımını da azaltabilirsiniz ve her zaman temiz ve berrak görünen bir havuza sahip olabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.