Havuz Lambası

Havuz Lambası

Havuz Lambası Nedir ?

Yüzme havuzu lambası, yüzme havuzunun içini aydınlatan bir cihazdır. Ya da alacakaranlıkta su altında Ya da ışığın çok az olduğu alanlar Ayrıca, bir parti veya havuz etkinliği gibi eğlenceli olması için yüzme havuzunu dekore etmek ve renklendirmek için harika bir aksesuardır. Havuz lambası görsel açısından önemli bir aksesuar olduğu gibi güvenlik açısından da son derece önemli bir havuz ekipmanıdır karanlık gecelerde havuza düşme tehlikesini ve diğer isteyenmeyen durumları engelleyebilir.
 
Genellikle dışarıda bahçe aydınlatması olan bir spot ışığı vardır, su altı lambasına ihtiyaç var mıdır , su altı havuz lambası alacakaranlıkta su altını görmemizi sağladığından gereklidir başta güvenlik için. Ve zamanında boğulma ve ya herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için yardımcı olabilir ve üzerine basmayı ve yaralanmalara neden olmasını önlemek için kırık karoları görebilir ve önlem alına bilir ayrıca havuz ışıklandırma sistemleri ayrıca görsel bir şölen veriri

Havuz lambası LED tipi duvara monte, yaklaşık 7-3 cm kalınlığında, yaklaşık 30-10 cm çapında. Paslanmaz çelik veya plastik, tercihe göre seçim yapabileceğiniz 35W, 18W, 12W, beyaz, mavi, sıcak renkler arasından seçim yapabileceğiniz boyutlara ve güçlere sahiptir.  
 

Neden havuz ışıklarına ihtiyacınız var?

Havuz lambaları takmanın en önemli nedeni, özellikle geceleri havuzunuzun etrafındaki güvenliği artırmaktır. Uygun aydınlatma olmadan, insanlar ve evcil hayvanlar havuza düşebilir veya kaygan havuz kenarındaki yüzeylerde kendilerini yaralayabilir. Yerinde iyi bir aydınlatma olsa bile, çocukların gözetim olmaksızın havuza girmesine veya havuzun etrafında olmasına asla izin verilmemelidir. 

Daha açık renkli bir havuz, daha koyu bir havuza göre daha fazla ışığı yansıtır ve daha az aydınlatmaya ihtiyaç duyar. Havuzunuzun eğrileri veya köşeleri görünmeyen düzensiz bir şekli varsa, bunlar ayrı aydınlatma gerektirebilir.

Havuz ışıkları ,havuz duvarı ile aynı hizada veya çıkıntılı olarak monte edilebilir . Gömme ışıklar daha şık bir görünüme sahipken, çok fazla aydınlatma üretmezler, bu nedenle istediğiniz ışık düzeyini elde etmek için daha fazlasını takmanız gerekebilir.

En çok kullanılan havuz lambası ışık renkleri nelerdir?

rgb havuz lambası
En yaygın ve popüler aydınlatma, sabit beyaz LED farlarla elde edilen ışıktır . Bu tür aydınlatma çoğu yüzme havuzuna uyum sağlayabilir. Buna ek olarak sabit beyaz LED farların kullanım süresi ve performansı ortalamanın üzerinde.
Aydınlatmayı seçerken yapılacak mükemmel bir seçim. Fakat bazı müşterilerimiz gün ışı amber renk tonlarını seçe bilmektedir amber gün ışı lümen değerleri beyaz ışık oranına göre daha düşük olmasına rağmen kullanımına devam edilmektedir
Çok renkli havuz aydınlatma sistemleri için RGB aydınlatmayı seçiyor . Bu lambaların özelliği, kısa süreler için farklı renkler almalarıdır. Bu şekilde, havuzda yüzmenin tadını çıkarırken büyülü ve romantik atmosferler yaratmayı sevenler için ideal olan, görmek için gerçekten güzel ışık efektleri yaratırlar.

Kaç çeşit havuz lambası vardır?

 Ampulün türüne göre, yani halojen ve şimdi LED ampul olarak kategorize edilir, Türkiye'de en çok kullanılan havuz lambaları par56 ampullü sıva altına gömme tip havuz lambasıdır son yıllarda kullanım ve montajının basit ve hızlı olması sebebi ile sıva üstü havuz lambaları kullanım oranlarında ciddi bir artış söz konusudur süs havuzları mini spotları ve havuz aydınlatma lambaları kullanılmaktadır.

Halojen havuz lambası

Halojen farlar ise sıcak ve sarmalayıcı bir ışık yayma özellikleri sayesinde en çok kullanılan tür olan geleneği temsil ediyor. Güçleri bir güçtür, ancak aynı zamanda, açığa çıkan yüksek miktarda ısı nedeniyle ve yüksek güç tüketimine sahiptirler. Görevini tam olarak yerine getirmesine rağmen, bu aydınlatma sistemi, enerji tüketimi açısından bile yüksek ışık lümenlerine sahip olsa bile yeni teknoloji Led havuz lambaları ile giderek daha sık değiştirilmektedir.

LED Havuz Lambaları

LED havuz ışıkları
LED  aydınlatma dünyasında gerçek bir devrim oldu ve giderek daha fazla evde ve yüzme havuzunda da kullanılıyor. LED teknolojisi, süre ve renk çeşitliliği bakımından geleneksel akkor olandan farklıdır, ancak her şeyden önce enerji tasarrufu içindir; aslında, halojen olanlardan çok daha az tüketirler ve 5 veya 6 kat daha uzun süre dayanırlar ve bir dizi avantajla karşı karşıya kalırlar. Yüzme havuzunda, bu tür bir spot ışığı neredeyse her yere yerleştirilebilir ve uzaktan kumanda sayesinde uzaktan yönetilebilir. 7 ana renkten (artı beyaz) başlayarak 50'ye yakın kromatik oyun yayınlayabilen LED'ler, senaryo etkisi sağlar ve renk terapisinin avantajlarını deneme imkanı sunar. Son olarak bu farlar kızılötesi ışın yaymayarak aşırı ısınmazlar, yosunları ve böcekleri sudan uzak tutmak. Sonuç olarak LED ışıklar, modern bir küvet için çevre dostu ve tüketim odaklı ideal çözümlerden biridir.

LED havuz lambaları , halojen ampullerden 3 ila 5 kat daha fazla enerji verimli ve ortalama 10 kat daha uzun ömürlü (50.000 saat) olan daha ekonomik bir seçenektir. Havuzunuzun içinde ve çevresinde doğru tonu ayarlamayı kolaylaştırmak için renk değiştirme dizileri dahil daha geniş bir renk yelpazesinde de mevcutturlar. 

RGB Havuz Aydınlatma

RGB led havuz aydınlatma ürünleri seçebilir ve renkli atmosferler yaratabilirsiniz. Bir kontrol ünitesine bağlı bir uzaktan kumanda sayesinde ışığın rengini değiştirebilirsiniz: kırmızı, sarı, yeşil, mavi veya klasik beyaz. Modern ev otomasyon sistemleri sayesinde günümüzde odalarınızın aydınlatmasını akıllı telefonunuzdaki bir uygulama üzerinden de yönetebilirsiniz.

Fiber optik havuz aydınlatma

Fiber optik ışıklar, her tür alanda her zaman yeni çözümlere izin verme yetenekleri sayesinde küvetteki yeni ışık trendi. İlk avantajı elektriksiz çalışarak suda yüksek güvenlik oranı sağlamaktır. Başlangıçta karmaşık, ancak kullanımı basit ve çok az bakım gerektiren bu plastik (veya cam) tel sistemi, çok karmaşık estetik projeler oluşturmanıza olanak tanıyan bir kombinasyon olan genişletilmiş ışık ve terminal arasındaki seçim ile karakterize edilir. Her türlü yüzme havuzuna uyarlanabilen, esnek ve kırılmaz fiber ışıklar, özellikle su altı aydınlatması için uygun olan hem iç hem de dış yer altı tanklarına monte edilebilir. Sonunda uzaktan kontrol edilebilir,

LED ampullerin özellikleri nelerdir?
     1. Açıldığında anında parlar. Sık kapatma için uygundur
     2. Enerji tasarrufu
     3. LED'in beyazı kırmızı, yeşil, mavi, uygun beyazın kombinasyonundan kaynaklanmaktadır, bu nedenle diğer renkleri karıştırabilir. Gerektiği gibi
     5. Cam parça yoktur. Kolayca kırılabilecek filaman yoktur
     6. Gerilim alındığında Işık dalgaları yayacak Farklı ışık dalgaları frekanslarıyla
Halojen ampullerin özellikleri nelerdir?
     1. Ampullerin parlaklık elde etmek için ısınması için zamana ihtiyacı vardır
     2. Yüzme havuzuna ışık ve sıcaklık vermek
     3. Tungsten filament. Ve halojen veya inert gaz içeren Cam tüp kuvars, silika cam veya alüminosilikattan yapılmıştır
     4. Cam tüp, standart cam tüpten daha güçlüdür. Çünkü basınç doldurulmalı Ve yüksek sıcaklık 
     5. LED'den daha fazla watt kullanın çünkü ortaya çıkan enerji ısı ve ışıktır.
Havuz lambası takmadan önce bilmeniz gerekenler 
     1.Piyasada çeşitli yüzme havuzu aydınlatma modelleri mevcuttur . Her modeli sisteminizin özelliklerine göre değil, aynı zamanda kişisel zevklerinize göre seçmeniz gereklidir
     2.Havuzun boyutu. Lamba sayısını seçmek için Ve lambanın ışık lümeni ve watt güç degerleri
     3. Havuz lambası için seçilen transformatör, kullanılan kombine lambadan daha büyük olmalıdır. Bir transformatöre ihtiyaç duyulmasının nedeni, havuz lambasının normal bir evde kullanılan elektrikten daha az voltaj gerektirmesidir.
     4. Havuz lambasını takmadan önce kablo tesisatı tamamlanmalıdır. RGB LED lambaların satın alınması öncesi havuz içi kablolama tesisatınızı kontrol etmeniz önerilmektedir havuz içi lamba tesisatında bulunan kablonun 4 veya 2 damarlı olması durumuna alınacak olan rgb havuz lambası 2 kablolu rgb veya 4 kablolu rgb tercih ede bilirsiniz 
     5. Halihazırda orijinal bir lamba varsa Ve değiştirmek istiyorum Öncekiyle aynı lamba boyutunu kullanabilir Kolaylık ve hız için, ancak kurulum yöntemine bakmalı, öncekiyle aynı olmalıdır.  
 
 
 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.