Havuz Kloru

26-04-2020 23:06
Havuz Kloru

Havuz Kloru Nedir ?

Klor,  havuzların temizliğinde kullanılan en önemli havuz kimyasalıdır.
Havuzlarda klorun kullanılmasının sebebi suda oluşan zararlı bakterileri yok etmek ve suyun yoğunlaşmasını önlemektir. 
granül havuz kloru

Havuzlarda Neden Klor Kullanılır?


Halka açık veya sürekli kullanılan havuzların temizliğine oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir. 
Düzenli temizlenmeyen ve bakımsız kalan havuz suları insan sağlığına zarar vermekte ve ciddi hastalıklara yol açmaktadır.
Deri enfeksiyonları, cilt mantarları, mide enfeksiyonları, ishal, göz ve kulak enfeksiyonları ve tifo gibi ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet verilmemesi için düzenli bir şekilde günlük, haftalık ve aylık periyotlar halinde havuz bakımı ve dezenfektasyonu yapılmalıdır. 

Havuzdan bulaşan bu hastalıkların çoğu klorlama yolu ile önlenebilmektedir. 
Suyu dezenfekte edebilmenin yollarından bir tanesi ve en önemlisi de klorlama işleminin yapılmasıdır.
Havuz suyu içerisinde bulunan organizmaların üremelerini önlemek ve organizmaları yok etmek için mutlaka düzenli bir şekilde klorlama yapılmalıdır. 
 

Havuz kloru haricinde ne kullana bilirim.

Havuz suyu dezenfeksiyonun'da klor hariç ozon jeneratörü iyonizasyon sistemleri bakır gümüş tuz klor jeneratörleri uv dezenfeksiyon sistemleri kullana bilirsiniz her bir dezenfeksiyon sitelizasyon yöntemlerinin kendine göre avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır.

Havuzlarda Klorlama İşleminin Önemi

havuz kloru tablet
Havuz klorunun önemini ve faydalarını maddeler halinde sıralayacak olursak;

Ekonomik açıdan oldukça faydalıdır.
Suyun tadını, rengini ve kokusunu kontrol altında tutar.
Havuz kloru bakteriler ve oluşabilecek yosunlar üzerinde oldukça etkilidir.
Suyu temizlediğinden dolayı, düzenli kullanımda suya parlak ve berrak bir görüntü verir. 
 

 Klorlama Oranları 


Büyük havuzlarda klorlama sistemi bulunmaktadır. Fakat küçük havuzlarda klorlama genellikle el ile yapılmaktadır. Her şeyde bir oran olduğu gibi havuzdaki suyunda klorlama oranı vardır. 

En uygun klorlama oranı, havuz çeşitlerine göre Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmiştir. Bunun yanı sıra havuzun büyüklüğüne göre gerekli uzman değerlendirmeleri yapılmalı veya ölçüm kitleri ile doğru oran belirlenmelidir. 

Havuz klorunun kullanımı sağlık ve hijyen açısından oldukça önemlidir. Fakat klorlamanın etkili olabilmesi ve insan sağlığına tehdit oluşturmaması için doğru oranda kullanılması çok daha önemlidir. 

Havuz Klor Çeşitleri 

Havuz sektöründe geleneksel olarak kullanılan klor çeşitleri bulunmaktadır.
 
Kullanılan bu kimyasallar;



Sıvı klor 

Bunların arasında en fazla tercih edilen ve kullanılan klor çeşidi ise granül klordur. Toz klor daha ekonomik ve saklama koşulları daha uygun ve kolay olduğundan dolayı havuz temizleme işleminde kullanımı en yaygın olan klor çeşididir. 

Havuz suyunda oluşan organizmaları ve yosunları yok etmenin yanı sıra düzenli kullanımla beraber suya berrak ve parlak bir görüntüde vermektedir. Klor kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli husus kullanılan klorun Sağlık Bakanlığı onaylı olmasıdır. 

Havuz Klor Fiyatları

E-havuzmarket.com pazarlama sitemiz üzerinden havuz klor çeşitleri ve toz klor fiyatları hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.  E-havuzmarket.com olarak her havuz için gerekli olan oranlardaki klor çeşitlerini inceleyebilir ve kolaylıkla sipariş verebilirsiniz. 
 
E-havuzmarket.com’da Hangi Klor Çeşitleri Bulunmaktadır?

Sistemimiz üzerinden güvenli ve kaliteli %56 havuz kloru, %90 havuz kloru, %90 tablet havuz kloru, sıvı klor dezenfektanı siparişi verebilirsiniz.  İstediğiniz ve aradığınız her çeşit ve kategorideki havuz klor ürünleri sayfamızda yer almaktadır. Satışını sağlamış olduğumuz klor çeşitleri Sağlık Bakanlığı onaylı güvenilir ve kaliteli ürünlerdir. 

E-havuzmarket.com Kolaylığı 

Firmamız farkıyla siz değerli müşterilerimize kolay alışveriş imkanı sağlıyoruz. Sitemizin grafiklerindeki sadelik ve kullanım kolaylığıyla rahatça istediğiniz ürüne ulaşabilir ve sipariş bilgisi oluşturabilirsiniz.
 
Aynı zamanda sistemimizden sipariş vermiş olduğunuz havuz kimyasallarında kargo ücreti alınmamaktadır. Müşterilerimize iyi bir hizmet sunabilmek adına kapıda ödeme kolaylığı sağlıyoruz. 

Öğrenmek istediğiniz veya takıldığınız herhangi bir konuda profesyonel ve güler yüzlü ekibimizle sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. 
Site üzerinde yer alan iletişim seçeneklerinden dileğinizi seçerek bizlerle kolay bir şekilde iletişime geçebilirsiniz. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.