Havuz Kimyasalları Depolama

26-12-2019 13:46
Havuz Kimyasalları Depolama

Havuz Kimyasal Malzemeleri Güvenli Depolama 

 
Havuz kimyasallarını güvenli bir şekilde saklamak, havuz ortamınızı tehlikesiz tutmanın ve aileniz ve arkadaşlarınız için eğlence sağlamanın önemli bir parçasıdır.
Havuz kimyasalları havuz suyunuzu temiz ve berrak ve kirleticilerden arındırmak için gereklidir. Bununla birlikte, düzgün bir şekilde saklanmazlar veya kullanılmazlarsa tehlikeli olabilirler.

Birçok havuz kimyasalları, belirli bir tarihte kullanılınması gerekmetedir son ullanma arihi geçmiş olan havuz kimyasal ilaçları lütfen kullanmayınız .

Havuz kimyasallarının nasıl saklanacağı hakkında beş ipucu hazırladık.

Havuz Kimyasallarının Düzgün Depolanması: Neden ve Nasıl?

Çoğu havuz kimyasalları yüzme havuzunda etkin bir şekilde çalışması güçlü maddelerdir, ancak asit içerikli kimyasallar deride tahrişe neden olabilmektedir ve diğer yaralanmalara neden olabilir. Havuz kullanımı için tasarlanan kimyasallar tanım gereği çok miktarda su ile seyreltilmelidir, bu nedenle konsantre halde sert bir yüzeye dökülür, temas ettirilir, yutulur ve / veya buharları solunursa tehlikeli olabilirler. .

Havuz kimyasallarının nerede depolanacağını bilmek de aynı derecede önemlidir. Tehlikeli maddeler olduklarından, bu kimyasallar en iyi kilit veya tuş takımı ile kontrollü erişime sahip güvenli bir alanda saklanır. Evcil hayvanların ve çocukların erişemeyeceği güvenli bir yer bulmak idealdir.

Yüzme havuzu kimyasallarını dikkatli ve saygılı bir şekilde tutarak, maddelerin havuz suyunuzu temiz tutacak kadar güçlü kalmasını sağlarken riskleri en aza indirebilirsiniz.

Havuz Kimyasallarını Saklamak için Beş İpucu


Açık havuz kimyasallarının depolanmasının havuzunuzdan mümkün olduğunca uzakta ve kuru, kapalı bir alanda olduğundan emin olun. Nem ve hatta az miktarda havuz suyu tehlikeli granul olan kimyasallarda reaksiyon sonucunda dumanlara yol açabilecek kimyasal reaksiyonlara neden olabilir.

Bol Havalandırma Sağlayın

Havuz kimyasallarını depolamak için geniş havalandırmalı bir yer seçin. Hava akışının az olduğu bölgelerde, kimyasallar reaksiyona girmeye başlarsa tehlikeli dumanlar hızla birikebilir. Birden fazla havuz kimyasalının birbirine yakın bir yerde depolanması durumunda havalandırma daha da önemlidir, çünkü bazı kimyasallar birleştirildiğinde tehlikeli bir reaksiyon oluşturabilir .

Farklı Kimyasalları Nasıl Sakladığınıza Dikkat Edin

Farklı kimyasalların üst üste istiflenmesi mantıklı görünebilir, ancak havuz kimyasallarınızı gelişigüzel bir şekilde düzenlemek tavsiye edilmez. Havuz kimyasallarının depolanması, her havuz kimyasalının ürün etiketi talimatlarına dikkat etmeyi gerektirir. Malzeme Veri Güvenlik Sayfaları (MSDS) satın alındıktan sonra her havuz kimyasalıyla birlikte verilir ve dikkatli bir şekilde referans gösterilmelidir. Oksitleyicileri ve asitleri asla birbirine yakın tutmayacağınızı unutmayın .

Güvenli bir depolama yeri belirledikten sonra, yerde veya başınızın üzerinde hiçbir kimyasal bulundurmayın. Bu, öğelerin düşme veya dökülme riskini azaltır. Ayrıca, tehlikeli reaksiyon riski nedeniyle sıvı kimyasalları toz halindeki kimyasalların üzerine koymaktan kaçının .

Kimyasalları Yanıcı Maddelerden Uzak Tutun

Havuz kimyasalları için dış mekan depolama alanları, yanıcı olan her şeyden uzakta olmalıdır . Çim biçme makineniz gibi benzin ile çalışan ekipmanı tamamen farklı bir yerde saklayın. Depolama sahası, açık hava ateş çukuru veya ızgara gibi ısı kaynaklarından da uzak olmalıdır.

Kapları Yeniden Kullanmayın veya Değiştirmeyin

Tehlikeli bir durum oluşturabileceğinden havuz kimyasal kaplarının yeniden kullanılması veya kimyasalların başka bir kaba aktarılması asla önerilmez. Havuz kimyasallarını saklarken , orijinal kaplarını etiketleri açıkça okunaklı olarak kullanın. Her kap, içerdiği kimyasalın özel depolama gereksinimleri için tasarlanmıştır, bu nedenle kapların değiştirilmesi asla tavsiye edilmez.

Aynı kimyasal türü kullansanız bile, yeni bir kimyasal grubunu aynı kimyasaldan arta kalan bir grupla karıştırmak, eski kalıntıdan reaksiyona neden olabilir veya duman oluşturabilir. Bunu göz önünde bulundurarak, her kimyasal için ayrı araçlar ve ölçüm maddeleri kullandığınızdan ve bu aletleri temiz tuttuğunuzdan emin olun. Havuz kimyasallarınızı karıştırmaya hazır olduğunuzda, ayaklarınızı dökülmelere karşı tamamen koruyan uzun kollu, pantolon ve kapalı parmaklı ayakkabılar giyin.

Uygun Havuz Kimyasal Depolama ile Herkesi Güvende Tutun

Havuz sezonunda ve ötesinde farklı havuz kimyasalları depolarken ve kullanırken ipuçları listemizi unutmayın. Havuz kimyasallarının uygun şekilde kullanılması ve depolanması havuzunuzu temiz tutmanın önemli bir parçasıdır .

Herkesin iyi bilgilendirilmesine yardımcı olmak için havuz kimyasallarını diğer havuz sahipleriyle nasıl saklayacağınıza ilişkin bu kılavuzu paylaştığınızdan emin olun. Temiz, tehlikesiz bir havuzun bakımı hakkında daha fazla bilgi için web sitemizdeki kaynaklara göz atın veya bizimle iletişime geçin .
Güneş ışığına ve neme maruz kalmaktan kaçının
Havuz kimyasallarının nerede saklanacağı göz önüne alındığında, en iyi depolama yerleri doğrudan güneş ışığı almayan alanlardır. Havuz kimyasalları güneş ışığına ve sıcağa kötü tepki verir ve olası reaksiyonları kontrol etmek için karanlık ve serin bir ortama ihtiyaç duyar.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.