Havuz Kimyasallari

17-02-2021 15:35
Havuz Kimyasallari

Havuz Kimyasalları Nelerdir?

İnsanlar genellikle temiz suya dalmayı sevdikleri kadar havuzlardaki klordan şikayet etmeyi severler. Klor bazlı bileşikler cildi kurutabilir, gözleri kırmızıya çevirebilir ve tanıdık ve keskin havuz kokusu üretebilir.
Öte yandan klor sayesinde sindirim sorunlarına neden olabilecek Escherichia coli gibi mikropların bulunmadığı suda yüzebiliyoruz . Havuz operatörleri, klor gibi dezenfektanlara ek olarak suyun pH'ını, alkaliliğini ve sertliğini kontrol etmek için kimyasallar da ekler.
Havuzları dezenfekte etmek için kullanılan klor, nadiren elementel klor (Cl 2 ) olarak bulunur. National Swimming Pool Foundation'ın CEO'su Thomas M. Lachocki, genellikle hidrojen ve oksijen içeren hipokloritler veya karbon, nitrojen ve oksijen içeren izosiyanüratlar gibi daha karmaşık moleküllerin bir parçası olarak eklendiğini açıklıyor. Bu bileşikler suya eklendiğinde, kendiliğinden hipokloröz asit oluştururlar, bu da havuz dilindeki yaygın olarak serbest klor olarak adlandırılan dezenfekte edici ajan.

havuz_kimyasallari

Havuzlarda Kullanılan Kimyasallar Nelerdir?

Havuz dezenfektasyonuı için çok çeşitli ve farlı özelliklerde havuz kimyasalı kullanılmaktadır;

1. Klor
2. Yosun Önleyiciler
3. Çöktürücüler
4. Parlatıcılar
5. Ph Yükseltici
6. İyon Bağlayıcı
7. Ph Düşürücü

Kimyasalları neden endüstriyel bir tedarikçiden değil de bir yüzme havuzu uzmanından satın almalısınız?

Bir yüzme havuzu profesyonelinden satın almanın tercih edilmesinin ana nedeni, bunların tedavisi konusunda sunabilecekleri deneyim ve bilgidir. Yüzme havuzu harika bir yatırımdır ve bu yatırımın mümkün olan en iyi yatırım olduğundan emin olmalısınız.
Uzman distribütörlerin de genellikle stoklarında, tanınmış ve kanıtlanmış etkinlik ve verimlilikle çok çeşitli markaları bulunur. Test edilmemiş veya ideal bileşime sahip olmayan ürünler kullanırsanız, devridaim sistemindeki diğer ekipmanı riske atabilirsiniz ve bu çok üzücü bir hata olur.

Havuz suyum da ki kimyasalların dengesini sağlamak neden önemlidir?

Havuzun kimyasal bileşiminde doğru bir denge, temizlik, sağlık ve güvenlik ile eş anlamlıdır, fazlalık veya eksiklikten kaynaklanan her türlü dengesizlik, sağlığınızı veya ekipmanın bütünlüğünü etkileyebilir.

Sudaki kimyasal dengeyi ne kadar süreyle kontrol etmeliyim?

Her bakımda kimyasal seviyelerin haftada en az 3 kez ve ticari veya genel kullanım için yüzme havuzlarında günlük olarak incelenmesi önerilir.

Havuzlar neden bu kadar çok kimyasal bakıma ihtiyaç duyar?

Bazıları diğerlerinden daha fazla, çok sayıda yüzücüye sahip ve günün farklı vardiyalarında farklı iklimlere maruz kalıyorlar, bu da suda kloraminler üretiyor, bunlar klorun içinde kaybolmasına ve kasılma şansını artırmasına neden oluyor ve dolayısıyla salgın hastalıklara kadar bir çok tehlikeli mikrop havuzlar içerisin de barınabiliyor

Kloraminler nedir?

Azotun sudaki klor ile reaksiyona girerek tahrişe ve kötü kokuya neden olan zehirli bir gazdır.

Klor neden bu kadar güçlü kokuyor?

Yaygın inanışın aksine, bu klor fazlalığından değil, havuzdan gelen koku, sudaki kloraminlerin varlığından kaynaklanmaktadır ve bunları ortadan kaldırmak için suyun daha fazla sirküle edilmesi gerekir. klor veya bir kısmını değiştirin.

Algılanan güçlü klor kokusu nedir?

Çoğu "teknisyen" bunun aşırı klordan kaynaklandığını iddia ediyor. Bu tamamen yanlış, aslında tam tersi oluyor Suda, sudaki amonyak ve kloraminleri nötralize etmeye yetecek kadar klor bulunmaması.
Havuza daha fazla klor bazlı ürün katılması tavsiye edilir.

Çoğu "teknisyen" bunun aşırı klordan kaynaklandığını iddia ediyor. Bu tamamen yanlış, aslında tam tersi oluyor Suda, sudaki amonyak ve kloraminleri nötralize etmeye yetecek kadar klor bulunmaması.
Havuza daha fazla klor bazlı ürün katılması tavsiye edilir.

Havuzumu ne zaman şok etmem gerekir?

Şok tedavisi, normal dozlardaki klorun emayeler, saç, tükürük, gres, legañas, mukus ve diğer rahatsız edici maddelerle karıştırıldığı uzun süre kullanımdan sonra oluşan fazla kirletici maddeyi yok etmek için bakım rutininin bir parçası olarak önerilir. sudaki sıvılar.

Kimyasalları dikkatli kullanın. Bazıları aşındırıcıdır ve gözleri, cildi ve mukozayı tahriş edicidir. Böyle bir şeye alışkın değilseniz, lastik eldiven ve gözlük kullanmaktan çekinmeyin!
Havuzdaki suyun kimyasal arıtımı , su parametrelerinin ölçülmesini, suyun pH'ının dengelenmesini, içindeki biyolojik ajanların yok edilmesini (oksidasyon yoluyla), metal ve kireçtaşı birikintilerinin önlenmesini, yosun oluşumunun önlenmesini, suyun arıtılmasını içerir.
Havuz suyunu her arıttığınızda bu adımları uygulamanızı tavsiye ederim. Aşamalar arasında en az 30-45 dakikalık molalar verin. Maddeleri için daha uzun aralıklar uygulayan üreticiler var, bu yüzden ambalajı dikkatlice paketlemenizi tavsiye ederim.
Güneşin artık çok kuvvetli olmadığı akşamları su arıtımı yapılması tavsiye edilir. Akşam yapmanı söylememin bir diğer nedeni de tedaviyi takip eden saatlerde havuza girişin yasak olması. Havuzun bir sonraki kullanımına kadar tek gecelik ilişki mantıklıdır.

Bir profesyonelin sattığı kimyasallar ile toptan kimya mağazasında bulunan kimyasallar arasındaki fark nedir?

Bir perakende mağazasında, havuzunuzun ihtiyaçları için daha çeşitli özel kimyasallar, uygulanmasını kolaylaştırmak için farklı boyutlar ve sunumlar olacaktır ve ayrıca uygulama yöntemine sahip olmaları gerekir
En tanınmış kimyasal markalarının genellikle bazı yetkili distribütörleri vardır ve mallarını büyük endüstriyel hacimlerde satmazlar.

Havuzumdaki doğru kimyasal seviyesi nedir?

Fiziksel bütünlüğünüze veya havuzun bütünlüğüne herhangi bir zarar gelmesini önlemek için aşağıdaki önerilen aralıklar içinde kalın. Olması gereken kimyasal değerleri aşağıda ki gibidir.
pH 7.2 - 7.6
Toplam alkalilik 120 - 150 ppm
Kalsiyum sertliği 200 - 250 ppm
Serbest klor 1-3 ppm
brom 3-5 ppm
Bakır 0 ppm
Demir 0 ppm

havuz_suyu_test_araclari

Çok klor kokarken gözlerim neden acıyor?

"Teknisyenler" arasında yaygın bir yanlış anlama, havuzdaki klor kokusunun sudaki yüksek klor varlığından kaynaklandığıdır. Gerçekte, tam tersi olur, mevcut klor diğer maddelerle birleştirilir ve kirlenir, Daha fazla klor bazlı ürün eklemek ve suyu yeniden sirküle etmek için kalır.

Klor kokusuna, ciltte kaşıntıya ve göz tahrişine ne sebep olur?

Bunlar havuz tedavisinin zayıf olduğunun göstergeleridir, çünkü bu durumlar sadece havuz suyunun yüksek seviyede kloramin (klor + idrar, yağ, tükürük, ter vb.) İçerdiği durumlarda ortaya çıkar ve suda çok fazla enfeksiyon riski vardır. .
Su hemen klor ile arıtılmalıdır.

Yüzme havuzları için klor ne kadar güvenlidir?

Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı, kloru etkili ve risksiz bir temizlik maddesi olarak onayladı. Belirlenen aralıklar içindeki klor seviyeleri, banyo yapanlar için herhangi bir risk oluşturmayacaktır.
Yüzyılı aşkın süredir güvenle kullanılmaktadır ve 10 havuzdan 9'undan fazlası klor bazlı ürünlerle dezenfekte edilmektedir.

Hala geçen yaz havuz kimyasallarım var. Onları kullanabilir miyim?

Son kullanma tarihinin doğrulanması ve son kullanma tarihi geçmiş olanların ortadan kaldırılması veya değiştirilmesi tavsiye edilir, kimyasalları başka kimseye zarar vermeyecek şekilde attığınız yere dikkat edin, bakım programı için tavsiye edilir, ayrıca gerekli miktarları planlayın, sezon boyunca doğru ve gerekli olanlar.

Kimyasal işlemden sonra havuza girmek için ne kadar beklemeliyim?

Normalde bir saat sonra kimyasallar havuza yayılacak ve yüzenleri alabilecektir. Bir klor şoku gerçekleştirdiyseniz, önce sudaki klor seviyelerinin yeterli olduğunu doğrulamanız gerekecektir.

Klor yüzme havuzlarında yayılabilecek tüm hastalıkları önler mi?

Klor, hastalığa neden olan tüm mikropları öldürür, bu işlem birkaç dakika sürer; ancak, havuzda günlerce oyalanabilen yosunlar gibi mikropları ve mikroorganizmaları öldürmek daha zor.
Güneş ışığı, toz, yağ ve diğer yüzücülerin vücut sıvıları vb. İle birleştiğinde sudaki klor seviyelerini azaltabilecek birçok faktör vardır. Temiz ve sağlıklı yüzücülerin girişinin teşvik edilmesi havuzun hijyenine büyük katkı sağlayacaktır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.