Havuz Kazaları

Havuz Kazaları

Havuz Güvenliği 

 
Yazın en önemli eğlenceleri arasında bulunan havuzların bazen kötü kazalara neden olduğunu ifade etmek gerekir. Havuz güvenliği ile ilgili standartlara uyulması halinde istenmeyen kazalar engellenebilir. Özellikle ailenin küçük üyelerinin güvenliğini sağlamak üzere uyulması gereken bir dizi standartlar vardır. Ancak ülkemizde havuz güvenlik standartları ile ilgili prosedürler zorunlu değildir. Havuz güvenliği ile ilgili alınacak önlemler kendi havuzuna sahip yerleşimlerde tercih edilebilir. 
 
Neden havuz güvenliği?
 
Özellikle villa tipi yerleşkelerde açık havuz sistemi oldukça trend bir kullanımı ifade eder. Ancak bu tip havuz kurulumları çocuklar için bazı riskler taşır. Derinliği iki metreye varan havuzların çevresinde herhangi bir engelin olmaması beraberinde kazaları getirir. herhangi bir kazanın yaşanmaması ve havuz güvenliğini sağlamak açısından bir dizi güvenlik malzemelerinin ve prosedürlerinin uygulanması gerekir. İşte onlardan bazıları…
 
1.Öncelikle havuzun etrafının açık olmaması gerekir. Bununla ilgili çevreleme ürünleri tercih edilebilir. Bu ürünlerin kilit sistemleri kendiliğinden kapanan ve yetişkinler tarafından açılabilecek tarzda olmalıdır. 

2.Havuza giriş tek bir noktadan yapılmalıdır. Bu nedenle çevreleme sisteminin sadece bir girişi bulunmalıdır. Birden fazla giriş ihmal yaratır ve bu da kaza riskini yükseltir. 

3.Havuzun derinliği ile ilgili bilgilerin yazılı olduğu işaretlerin kullanılması gerekir. Ya da, derin yelere geçişi ifade eden asma halatlar tercih edilebilir. İşaretlerin herkes tarafından görülebilecek şekilde konumlandırılmasına dikkat edilmelidir. 

4.Havuz çevresinde kullanılacak bariyer sistemlerinin yüksekliği de önem arz eder. Bu malzemenin yüksekliği en az 1,20 metre kadar olması gerekir. 

5.Bazı mevsimler havuz kullanımı tercih edilmeyebilir. Bu tür zamanlarda havuzun üzerinin tamamen kapatılması tercih edilmelidir. Böylece çevresel şartlardan dolayı havuz suyunun kirlenmesi de önlenebilir. 

Havuz güvenliği ile ilgili standartlar bunları içerir. Ancak ihtiyaca göre daha farklı prosedürlerin de uygulanması söz konusu olabilir. Havuz temizliği ve aydınlatma sistemlerinin doğru seçilmesi ve konumlandırılması da güvenlikle ilgili hayati meseleler arasındadır.
Havuz su değerlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından önerilen seviyede tutulması zorunludur. Çevresel güvenlik önlemleri ise, zorunlu değildir. 
 havuzda alınması gereken güvenlik tedbirleri

Havuz Kazalarına Aman Dikkat


Ailecek veya arkadaşlarınızla beraber mükemmel bir tatil planı yapabilirsiniz.
 
Ancak yaptığınız planların beklenmeyen ve tahmin edilmeyen kazalarla hayal kırıklığına dönüşme riski her zaman için mevcuttur.
 
Dolayısıyla tedbir alınması ve dikkatli olunması gereken hususlara riayet elzemdir.
 
Havuzlar masum bir görünüme sahip olabilir ancak dikkatli olunmaması halinde havuzda yaşanan kazalardan dolayı felç kalma ve ölme riski bulunuyor. 
 
Havuzla ilgili kazaların nedeni, havuz kaynaklı veya tamamen insan hatalarıdır.
 
Havuzdan kaynaklanan sebeplerde tahliye sistemindeki arıza ve kapakların açılması gibi farklı durumlar söz konusu olabilir.
 
Ayrıca havuz hijyeni de bu hususun önemli bir değeridir. Ülkemizde havuz güvenliğine oldukça dikkat ediliyor ve havuz suları her zaman kontrol edilerek hastalıklara neden olmasının önüne geçiliyor. 

Kurallara dikkat edilmelidir
 
İnsanların dikkatsizlikleri ise, havuz kazalarının birincil nedenidir. Sığ olan yerlere atlanılması, başkalarının üzerine atlanılması veya ani hareketler sonucu kayıp düşülmesi gibi değişik durumlar kötü sonuçlar doğurabiliyor.
 
Dolayısıyla tatil zamanını daha eğlenceli geçirmek için tamamen dikkatsiz ve tedbirsiz davranmak asla doğru değildir.
 
Su kayaklarından havuza atlanılması esnasında uyulması gereken kurallara riayetten, havuz içerisindeki uyulması lazım gelen kurallara dikkat etmeye kadar önem verilmesi gereken değerler vardır. 

Gidilen otel veya tatil köyünde dikkat edilmesi gereken hususlara yönelik bilgi verilebilir.
 
Ayrıca gerekli cankurtaran mekanizması da her zaman hazırdır. Ancak bunlar kendinizi güvende hissetmeniz için yeterli değildir.
 
Uyarı levha ve ikaz lambalarına da dikkat edilmesi lazımdır.
 
Havuzla ilgili problemlerin görülmesi halinde yetkili kişilere bilgi verilmesi gerekiyor.
 
Eksiklikler fark edildiğinde giderilmesi için gerekli yerlerin uyarılması önemlidir. 
 
Havuz kazalarına karışan yaş aralığı gençler ve çocuklardır.
 
Bunların aşırı dikkatsiz davranmaları ve heyecanlı olmaları nedeniyle çoğu zaman çarpışma ve boğulma gibi eylemler söz konusu olabiliyor. gençler arasındaki yarış ve üstün gelme egosu da yapılmayacak hareket ve davranışlar için motivasyon sağlıyor.
 
Ancak sonuçları oldukça kötü ve zararlı bir hale gelebiliyor.
 
Dolayısıyla ebeveynlerin bu hususlarda çocuklarını kollamaları önemlidir. 
 
Havuz Güvenli Ekipmanlarına Buradan Ulaşa Bilirsiniz.
 
 



Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.