Havuz ışıkları ne renk olmalıdır

23-11-2023 20:38
Havuz ışıkları ne renk olmalıdır

Havuz aydınlatma ışıkları neye göre nasıl secilir

 
SU ALTI AYDINLATMA NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ?
Yüzeme havuzları iyi planlanmış bir şekilde aydınlatılması gerekli ve gereklidir.
Işık pek çok açıdan ruh halimizi etkiler ve özellikle bilinçaltımızda hissetme şeklimizi etkiler.
Sonuç olarak ışık, güvenlik veya korku hissi sağlayabilir veya rahatlık veya çekingenlik hissi yaratabilir.
Özellikle su altında yani havuzda aydınlatma, bir spa cennetinin tüm aydınlatma tasarımı içinde belki de en büyük öneme sahiptir. ,
Karanlık bir havuza sahip, güzelce aydınlatılmış bir spa hayal edin: Bu neredeyse korkutucu bir etkiye sahip olacaktır.
Bu nedenle su altında ışık, rahatlama söz konusu olduğunda en önemli faktörlerden biridir.

HER BEYAZ AYNI DEĞİLDİR.
HAVUZ AYDINLATMASI İÇİN HANGİ RENK SICAKLIKLARI MEVCUTTUR?
beyaz-ışık-renginde-havuz-aydınlatma-ışıgı
Su altı aydınlatmasının renk sıcaklığı söz konusu olduğunda Kelvin cinsinden ölçülen soğuk, nötr ve sıcak beyaz arasında ayrım yapıyoruz. 6.000 Kelvin, mavi tonu olmayan güçlü bir soğuk beyazdır ve 4.500 Kelvin, çok doğal bir nötr beyaz ışık tonu oluşturur. Sıcak beyazımız 3.000 Kelvin değeriyle ifade edilir ve eski halojen aydınlatma kaynaklarına benzer, hoş, sıcak bir ton üretir. Kelvin değeri ne kadar yüksek olursa aydınlatma da o kadar yoğun ve parlak olur.
havuz-ışıgı-renkleri
 
IŞIK SICAKLIĞI SU ALTINDA NASIL TEPKİ VERİR?
Renk sıcaklığının sudaki reaksiyonu önemli bir husustur. Sudaki ışık iletimi havadakinden tamamen farklıdır. Su kelimenin tam anlamıyla ışığı taşır. Ancak şunu göz önünde bulundurun: Her renk aynı etkiye sahip değildir, ışığın dalga boyu belirleyici faktördür. Mavi kısım ne kadar yüksek olursa ışık su tarafından o kadar iyi iletilebilir. Sonuç olarak soğuk beyaz, gün ışıgı havuz lambasına  göre çok daha geniş bir erişim alanına sahiptir.
Bu nedenle bazı spot lambalarımız için suya özel mavi ışık sunuyoruz. argia pool  teknolojimizle, ışığı pratik olarak hiçbir kayıp olmadan paketliyoruz ve bunu yaparak, kırmızı gibi sıcak tonlarda eksik olan erişimi mükemmel bir şekilde telafi edebilen yüksek bir ışık yoğunluğu elde ediyoruz.

RENK SICAKLIĞI RAHATLAMA FAKTÖRÜNÜ NASIL ETKİLER?
Çok belirleyici bir rol oynadığını söyleyebilirim. Sıcak ışıkla karşılaştırıldığında soğuk ışığın vücudumuz ve duyularımız üzerinde tamamen farklı bir etkisi vardır.
Parlak ışığın uyandırıcı etkisi vardır ve artar, örneğin spor havuzlarının veya aktif havuzların su altı aydınlatmasında soğuk beyaz ışık kullanılır.
Sıcak beyazın tamamen farklı, hatta tam tersi bir etkisi vardır. Beden ve ruh harekete geçirilmez ancak organizma sakinleştirilir, bu nedenle spa alanlarında ağırlıklı olarak sıcak ışık kullanılır.
Ancak renk sıcaklığının seçimi yalnızca tesisin amacına bağlı değildir.
 
TEKNOLOJİ
Teknolojideki ilerlemeler sayesinde yüzme havuzu aydınlatma sistemleri artık birçok kullanışlı ve eğlenceli özelliğe sahip. Buna dimmer anahtarları, akıllı telefon entegrasyonu ve daha fazlası dahildir. Renkli LED ışıkları eğlenirken kullanabileceğiniz şekilde programlayabilirsiniz. Bu renkli ışık gösterileri partilerinize biraz unsur katacak.
 havuz-aydınlatma-ısıkları

ENERJİ TÜKETİMİ
Çevre dostu bir seçenek isteyenler için güneş enerjisiyle çalışan veya LED havuz lambaları en iyi seçenektir. Çevre için de iyilik yapmanızı sağlarken enerji maliyetlerinizi de düşük tutacaklar

DİĞER HANGİ KONULARIN DİKKATE ALINMASI GEREKİYOR?
Bir yandan yüzme havuzunun karakteri veya yüzeyi. Beyaz tonları farklı yüzeylerde farklı etkiler yaratır.
Mavi fayanslı klasik bir havuzda soğuk beyaz veya nötr beyaz ışık kendine gelirken, burada sıcak ışık görsel olarak kaybolacaktır.
Aynı şey paslanmaz çelik havuzlar için de geçerlidir. Örneğin doğal taş, sıcak ışık için ideal bir ortamdır.
Öte yandan ışık tesisatının tamamının da dikkate alınması gerekir. Su üstü alan nasıl aydınlatılıyor ve renk sıcaklığı açısından ideal kombinasyon ne olabilir?

HAVUZ LAMBASI BEYAZ IŞIK DIŞINDA SEÇENEKLER VAR MI?
yeşişl-renk-havuz-ışıkları
 
En büyük önceliği görünürlük ve güvenlik olan kişiler için beyaz ışık mükemmel bir seçimdir. Yüzme havuzunun tasarımını sade bir şekilde sergilemek isteyen biri için basit, klasik bir seçim. 
 
Aslında sonsuz olasılık var. RGB-W spot ışıklarımız, saf beyaz aydınlatmanın ötesinde her hangi bir sayıda renk oluşturabilir.
Renk değiştiren havuz ışıkları dışında aralarından seçim yapabileceğiniz birçok yüksek teknoloji yeniliği var.
Akıllı havuz aydınlatma sistemini tercih ettiğinizde, bunları bir uzaktan kumanda, ev otomasyon sisteminiz veya bir telefon uygulaması kullanarak kontrol edebilirsiniz.Esas olarak evdeki havuz veya spa alanı farklı amaçlarla kullanılıyorsa bu tür dinamik ışıklar faydalıdır.
 
Bugün değişen renklerle havuz partisi için ve yarın loş, sıcak ışıklı, atmosfer dolu dinlendirici bir akşam için. "Ayarlanabilir beyaz" da ilginç bir seçenektir. Kelvin değerleri 3.000'den 6.000'e kadar istenildiği gibi ayarlanabilir ve ruh halinize uygun geniş bir çeşitlilik sunar.Ancak etkileyici bir etki istiyorsanız renk değiştiren RGB havuz ışıkları alabilirsiniz.
Ruh halinize göre RGB havuz aydınlatma ışıkları renklerini  değiştirebilir ve hatta önceden programlanmış ışık gösterileri bile yapabilirsiniz.

HAVUZUN AYDINLATILMASI İÇİN BAŞKA NELER ÖNEMLİDİR?
Yüzme havuzu ışığınızın görünümü havuz kaplamanızın renginden etkilenecektir. Açık veya orta renkli iç yüzeyler ışığı yansıtacak, koyu yüzeyler ise ışığı emecektir. Yani ilki için beyaz veya renkli ışıkları tercih edebilirsiniz. Daha koyu bir yüzeye sahip bir havuzunuz varsa daha iyi seçenek beyaz ışık olacaktır. Bunu yapmazsanız, kaplama renkli ışığı emerek karanlık ve kasvetli bir etki yaratacaktır.

Havuzunuzun aydınlatılma şekli. Spesifik argia pool teknolojileri çok çeşitli tasarımlar sunar. Havuzun klasik tam aydınlatmasının yanı sıra, havuzun bazı kısımlarının vurgulanmasıyla birlikte dolaylı efektli bir aydınlatma da sıklıkla uygulanır.
Bunu yapmak için dar veya geniş ışınlar yayan farklı açılar kullanılabilir.
Suyun duvara veya tavana yansıttığı ışığın oluşturduğu etkiler de oldukça rahatlatıcı olabilir aynı zamanda yeni havuz yapımlarında havuz aydınlatma ışıklarının evden tarafa konulması gerekmektedir evin karşısına konulan havuz ışıkları göz almasına sebebiyet verecegi unutulmamalıdır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.