Havuz Dip Temizlik Süpürgesi

24-05-2019 09:01
Havuz Dip Temizlik Süpürgesi

Havuz Süpürgeleri Ne İşe Yarar?

Yaz dönemiyle beraber en çok gündeme gelen konu havuz ve havuz temizlikleridir.
 
Profesyonel ekiplerden yardım alınarak kapsamlı bir temizlik yapılabileceği gibi, havuz temizliğine yardımcı malzemeleri kullanarak, kendiniz de havuz temizliğini pratik ve profesyonel şekilde yapabilirsiniz. Havuz temizliğinin düzenli aralıklarla yapılmasının önemi oldukça fazladır.
 
İhtiyaç duyulan bakımdan mahrum kalan havuzlarda bakteri ve mikrop ürer.
 
Havuzda üreyen bakterilerin ciltle teması halinde de hastalık oluşturması çok uzak bir ihtimal değildir.

Bu nedenle düzenli havuz temizliğine önem verilerek müşteri veya sevdikleriniz için havuz keyfini daha güvenli ve sağlıklı bir hale getirmeniz mümkündür.
 
Bunun için tercih edilebilecek havuz temizlik malzemeleri içerisinde fırça ve havuz süpürgeleri yer alır.
 
Farklı şekilde ve ebatlara sahip havuz süpürge tasarımları işlevsel bir havuz temizliğinin sağlanması için kullanılır.
 
Hem pratik hem de havuzda arzu edilen temizliğin elde edilmesinde başarılı ürünler arasında bulunan havuz süpürgesi, kısa süre içerisinde havuz dip ve köşe temizliklerinin yapılmasında yardımcı bir malzemedir havuz süpürgesi fiyatları buradan ulaşa bilirsiniz

Havuz dip temizliği neden yapılır?

Havuz temizliği denilince akla ilk gelen husus havuz dip temizliği ile ilgilidir.
 
Havuzun daha temiz ve yüzülebilir olmasını sağlayacak çalışmanın tümünden havuz dip temizliği olarak bahsedilebilir. özellikle havuz dip ve köşelerinde oluşabilecek yosunlaşmanın ortadan kaldırılması, dipte biriken tortu ve partiküllerin temizlenmesine yönelik faaliyetleri içerir.
 
Bunun yapılmasındaki amaç, havuz suyunun berraklığını korumak, bakterilerin üremesini engellemek, daha yüzülebilir bir havuzun ortaya çıkmasını sağlamaktır.
 
Bu hedefleri gerçekleştirmek amacı ile yapılan çalışmalardan kullanılan malzeme, havuz süpürgesidir bir diger yöntem ise havuz dip temizliğin de günümüzde yaygın bir şekilde kullanılmakta olan havuz temizleme robotu tercih edilmektedir 

Havuz dip temizlik süpürgeleri 

havuz süpürgesi

Havuz süpürgeleri ile yapılan temizlik işlemi büyük bir havuz için uzun sürebilir.
 
Ancak yeterli personel ile çalışma yapıldığında kısa sürede havuz temizliğinin yapılması mümkün olur.
 
Temizliğin verimliliği için havuz süpürgesi ve hortumunun havuz devir daim sistemine entegre edilmesi gerekir.
 
Bu tamamlandıktan sonra havuz süpürgesi havuz diplerinde gezdirilir. Süpürge tarafından çekilen su, kum filtresinden geçer ve temizlenen su yeniden havuza aktarılır.
 
Ancak bu işlem sırasında kum filtresinin tıkanması ve ters yıkama işlemlerinin gerçekleşmesi nedeniyle havuz suyu ve kimyasında değişiklikler meydana gelir.
 
Havuza yeni su takviyesi ve kimyasal değerlerinin yeniden ölçümü temizlik sonrasında yapılacak ikinci bir çalışmadır. 

Havuz süpürge sistemi altında bulunan fırçaları sayesinde dip temizliği verimli bir şekilde gerçekleşir.
 
Yosunlaşma başlangıcını ortadan kaldıran temizlik sürecinde sert fırçaların işlevi dip temizliğini daha verimli hale getirir.
 
Havuz süpürgesi hortumu ise havuz pompa sistemine bağlanır.
 
Böylece havuzdan çekilen kirli sular pompa ile filtreye gider ve temizlenir.
 
Bu süreç havuz modeline göre değişir. Büyük ve derin havuzlardaki temizlik süreci uzun sürebilir.
 
Manüel kullanılan havuz süpürgelerine ek olarak temizlik robotları tercih edilebilir.
 
Bu robotlar, dip temizliğini otomatik bir şekilde yapar ve daha kısa sürede havuz hijyeninin temin edilmesini sağlar. 

 
Havuz süpürge fiyatları hakkında bilgi 

Havuz süpürge malzemesinin fiyatı etkileyen hususlar arasında malzeme kalitesi yer alır.
 
Birinci sınıf işçilik ürünü havuz süpürgeleri, aynı işlevi yerine getiren ikinci sınıf ürünlere göre daha yüksek fiyata sahip olabilir.
 
Nitelik açısından farklı özellikleri bulunan havuz süpürgelerinin uzun süre dayanması, havuz temizliğinde işe yaraması ve işlevselliğe sahip olması açısından kaliteli malzemeden üretilenlerin tercih edilmesi gerekir.
 
Özellikle havuzu sık kullanılan yerlerde, havuz temizlik ekipmanlarına verilen önem daha da ön plana çıkar. Kaliteli malzeme ile verimli bir temizlik yapılabilir. Bu bakımdan havuz süpürge ürünlerini doğru şekilde tercih etmek gerekir. 

Neden havuz süpürgesine ihtiyaç var?

Havuzun dibinde görülen büyük cisim veya değişik ebatlardaki maddelerin hızlı bir şekilde alınmasını sağlamak amacıyla da havuz süpürgeleri pratik bir kullanım imkanı sunar.
 
Havuz giriş saatlerinden önce son kontrolleri yapmak isteyen personelin elinde bulunan havuz süpürgeleri, havuz içerisine düşen herhangi bir cismin çok kolay bir şekilde alınmasını sağlar. Ayrıca, detaylı havuz dip temizliği için de kullanılır.
 
Ancak temizlik robotlarının çıkmasından sonra havuz dip temizliği için tercih edilebilirliğini yitiren havuz süpürgeleri, sadece hızlıca yapılmak istenilen havuz temizlik kontrollerinde bulundurulur. 

Her ne kadar kullanım alanı açısından eskisi gibi bir etkinliğe sahip olmasa da kısa ve hızlı kontroller için sağladığı pratiklik nedeniyle tercih edilmeye devam eden havuz süpürgeleri, uzun ömürlü ve işlevselliği ile uzun süre yardımcı malzeme olarak havuz temizlik ekipmanlarındaki yerini koruyacak.
 
Birinci sınıf malzemeden üretilen modelleri tedarik ederek, ürünün sunduğu profesyonel kullanım avantajı yakalanabilir.
 
Ucuz işçilik ve malzeme ile imal edilen havuz süpürgeleri ise, kısa sürede işlevini yitirir ve ikinci kez süpürge malzemesi tedarik etmek durumunda kalabilirsiniz. Hijyenik, berrak ve yüzülebilir standartları sağlayan havuzlar ile sevdiklerinizi ve müşterilerinizi mutlu edin!
 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.