Havuz Bakımı

18-01-2019 23:21
Havuz Bakımı

Havuz Bakımı Temelleri

Havuzunuzun suyunu sağlıklı ve pırıl pırıl temiz tutmak için birkaç temel bakım adımı gerekir. Ürünlerin kullanımı, bakımı ve bu bölümde havuzun kolay bakımı için suyunuzu nasıl test edeceğiniz konusunda bilgi edinin.

Havuz Pompalarının Rolü


Sirkülasyon sisteminin merkezi pompadır. Suyu havuzdan hareket ettirir ve havuza geri göndermeden önce toz, kir ve kalıntıların giderilmesi için havuz kum filtresinden geçirir.

Pompanızı ne kadar süreyle çalıştırmalısınız? Boru ebadı, havuz ebadı, yüzücü sayısı ve gerçek pompa ebatının tümü, pompanızı ne kadar çalıştırmanız gerektiğini belirlemede rol oynar. Doğru zaman için havuz uzmanınıza danışın. Özel havuzunuza bağlı olarak, havuzunuzu temiz ve temiz tutmak için gereken uygun süreyi belirleyebilirler. İyi bir kural, pompanı'zı her 10º sıcaklıkta yaklaşık 1 saat çalıştırmaktır.

Pompanız çalışmıyorsa, havuzunuzdaki su düzgün şekilde sirküle edilmez veya filtrelenmez. Pompanın çalıştırılması ve su sirkülasyonu, sorunları önlemeye yardımcı olmak için en iyi yoldur.Havuz pompası model ve fiyatları buradan ulaşa bilirsiniz.

Filtrasyon Sistemi havuz kum filtreleri



Filtrasyon sisteminin görevi, çözünmeyen kir ve kalıntıları havuz suyundan uzaklaştırmaktır. Skimmer sepeti ve pompanın içindeki saç ve tüysüz sepet, havuz suyunun filtrelenmesinde rol oynar, sistemin temel elemanı ise filtrenin kendisidir. Kumu veya DE filtrelerini çok sık geri yıkarsanız, filtre temizleme potansiyeline ulaşamaz ve su israfı yaparsınız. Filtrelerin çoğu, basınç göstergesi temizledikten sonra 1-1,5 ATÜ ye yükseldiğinde geri yıkama gerektirir. Skimmer ve pompa sepetinin havuzunuzu temiz tutmada oynadığı rolü anlamak için havuz uzmanınıza danışın. Sahip olduğunuz filtre türüyle ilgili ayrıntılar için her zaman kullanıcı kılavuzunuza bakın.

Filtre Türleri
Yüzme havuzlarında yüzücülere ve çevreye giren su ve pisliği gidermek için üç çeşit filtre kullanılmaktadır.
 
Kum Filtreleri - Kir, "ters yıkama” veya su akışını tersine çevirerek bir kum filtresinden temizlenir. Basınç göstergesi 7-10 lbs gösterdiğinde filtre geri yıkanmalıdır. normal işletme basıncında artış. Bu, filtre tamamen temiz olduğunda manometrede belirtilen basınçtır. Kum filtreleri biraz kirli olduklarında daha verimlidirler; Sonuç olarak, yalnızca basınçtaki artışın gerektirdiği durumlarda geri yıkanmalıdır. Kum filtreleri en az her mevsim bir filtre temizleyicisi ile temizlenmelidir.

Kartuş Filtreleri - Basınç göstergesi 7-10 lbs artış gösterdiğinde kir kartuş kartuşundan çıkarılmalıdır. normal çalışma basıncı fazla. Kartuşları filtreden çıkarın ve tüm kir ve kalıntıları hortumdan çıkarın. Ardından elemanları en az 12 saat filtre temizleyiciye batırın. Bu, filtre elemanına gömülmüş tüm yağları ve gresleri temizleyecektir. Suya batırdıktan sonra, kartuşları çıkarın ve temiz suyla iyice durulayın. Filtre elemanlarının filtreyi tekrar takmadan önce kurumasına izin verirseniz, en yüksek filtre verimliliği elde edilir. Sirkülasyon veya filtreleme sistemleri için herhangi bir "düşme süresi” yaşanmaması için, ikinci sette bir kartuş elemanı takımı satın almanız önerilir, böylece ilk sette düzenli olarak değiştirilebilmeleri önerilir.

Diyatomlu Filtreleri - Kum gibi DE filtresi, basınç 7-10 lbs arttığında filtreyi geri yıkayarak temizlenir. Bununla birlikte, filtre geri yıkandıktan sonra, filtredeki ızgaraları kaplamak için yeni DE eklenmelidir. Bu, DE'yi kepçe içerisine dökerek gerçekleştirilir. Yağları ve diğer doğal yağ birikintilerini kesmek için DE filtre ızgaraları her mevsim en az bir kere filtre temizleyici kullanılarak temizlenmelidir. Ayrıca, yılda en az bir kez DE filtresinin tamamı sökülmeli ve iyice temizlenmeli, ayrıca ızgaralardaki yırtıklar veya yırtılmalar incelenmelidir.
 
Havuz suyu test

Havuzunuzu yaz aylarında günde bir kez ve kış aylarında haftada bir kez test etmek, yüzücünün rahatını sağlamak için yeterli su dengesini ve dezenfektan seviyelerini korumak için önemlidir. Test şeritleri, havuzu, pH ve toplam alkalinliğin yanı sıra yeterli dezenfektan seviyeleri için test etmenin hızlı bir yoludur. Uygun testler ayrıca kalsiyum seviyelerinin korunmasını ve havuz suyunda metal bulunmamasını sağlar. Bu testler siz veya havuz uzmanınız tarafından yapılabilir. Kireçlenmeyi veya aşındırıcı etkiyi önlemek ve maksimum yüzücü rahatlığını sağlamak için havuz suyu aşağıdaki seviyelere dengelenmelidir:
Havuz Kimyasalları 

Havuz Kimyasal Seviyeleri Tablosu
Havuz suyu testi pH
pH, havuz suyunda asit ve baz ölçümüdür. Havuzun pH'ı gerekirse haftalık olarak test edilmeli ve ayarlanmalıdır. Havuz suyunun pH'ı ölçeğin asit tarafına doğru sürüklenirse, havuz yüzeylerinde ve ekipmanlarda korozyon meydana gelebilir. Havuz suyunun pH'ı taban tarafına doğru sürüklenirse - ölçeklendirme, tortular ve bulutlu su oluşabilir. Havuzun pH değerini artırmak için bir pH yükselticisi kullanın. 8,5'de, klor sadece yaklaşık% 10 oranında aktiftir. 7.0'da, klor yaklaşık% 73 aktifdir. PH'ı 7.5 civarında sürdürürseniz, klor% 50-60 aktif olacaktır. PH'ı kontrol altında tutmak, halihazırda havuzda bulunan klorun tam potansiyelini kullanmanıza izin verecektir. Havuzun pH değerini düşürmek için, bir pH düşürücü kullanın. Test sonuçlarına ve havuz büyüklüğüne göre eklenecek uygun miktarda ürün için etiket talimatlarını izleyin.

NOT: Havuza herhangi bir havuz kimyasalı eklerken daima etiket talimatlarını izleyin. Ürünleri asla birlikte karıştırmayın. Ürünlerin nasıl kullanılacağından emin değilseniz, yerel havuz uzmanınızla iletişime geçin.

Kalsiyum Sertliği
Kalsiyum Sertliği havuz suyunda çözünmüş kalsiyum miktarıdır. Düşük kalsiyum sertliği seviyeleri sıvaların aşınmasına neden olabilir ve vinil astarların ömrünü kısaltabilir. Yüksek kalsiyum seviyeleri, havuz yüzeylerinde ve ayrıca ekipmanlarda kalsiyum birikimine neden olabilir. Havuz suyunda kalsiyum sertliği için uygun aralık beton havuzlar için 200-250 ppm (milyonda parça) ve vinil havuzlar için 175-225 ppm'dir. Havuz uzmanınız, yüksek kalsiyum sertliği ile karşılaştığınızda havuzunuzu tedavi etmenin en iyi yolunu önerebilir. Testler havuzunuzda çok yüksek kalsiyum seviyelerinin bulunduğunu gösteriyorsa, analiz için de dolum suyunuzun (havuzu doldurmak için kullanılan su) bir örneğini havuz uzmanınıza götürün.

Toplam alkalilik
PH'ın aşağı ve yukarı değişmesini önlemek için uygun miktarda asit tamponu veya toplam alkalite havuzda tutulmalıdır. Havuz, haftalık olarak her 20-150 ppm (milyonda parça) tutulan toplam alkalilikle test edilmelidir. Düşük toplam alkalilik sadece pH sıçramalarına ve dalgalanmalarına neden olmaz, aynı zamanda aşındırıcılık ve lekelenme olasılığını da arttırır. Yüksek toplam alkalilik, pH değerinin dalgalanmasına neden olabilir ve ayrıca olası ölçeklendirmeyle birlikte bulutlu havuzlara neden olabilir. Alkaliniteyi azaltmak için, havuz uzmanınızdan talimatları takip edin. Toplam alkalinliği arttırmak için bir alkalinite yükseltici önerilir.

Yüzme havuzunuzda hiç bir metal bulunmamalıdır. Metaller havuzda lekelenmeye neden olabilir ve havuzun renk değiştirmesine neden olabilir. Havuz suyunda en yaygın görülen metal türleri bakır, demir ve manganezdir. Havuzda metaller varsa, lekelenmeyi önlemek için düzenli olarak leke ve kireç sökücü kullanılmalıdır. Metallerin kaynağını belirlemeli ve mümkünse çıkarmalısınız.
 

Havuz bakım kimyasal ilaçları 

 
Dezenfektanlar

Stabilize klor ürünleri havuz suyunuzu sterilize eder ve bakterileri öldürür. Stabilize klor ürünleri güneş ışığının bozulmasından korunur ve havuzunuzu temiz ve temiz tutmak için ideal bir araçtır. Çoğu stabilize klor ürünü çeşitli şekillerde bulunur:

Klorlu Tabletler 
Klorlu Tabletler 
Skimmer çubukları
Çok İşlevli Klorlama Granülleri
Havuz uzmanınız, ihtiyaçlarınız için en uygun form ve temizlik programı türünü belirleyebilir. Havuzda her zaman 1-3 ppm serbest klor seviyesi korunmalıdır.

NOT: Eksik olan havuz kimyasallarını Güneş battıktan sonra eklerseniz kimyasallardan daha fazlasını sonuç edersiniz.

Bromin ile temizleyin
Havuzunuzu sterilize etmek için klor yerine brom kullanmak isteyebilirsiniz. Brom tabletleri bakterileri öldürmek ve havuzunuzu temiz tutmak için güvenilir bir yöntem sunar. Bromu etkin bir şekilde kullanmak için, havuzunuza otomatik bir brominator takılmalıdır.

Havuz suyu Şoklama
Havuzun düzenli olarak şok klor ile bağlı klorun düşürülmesi, havuzu temiz ve temiz tutmak için önemli bir unsurdur. Yüzücüler ve çevre, yosun ve bulutlu su gibi sorunları önlemek için düzenli olarak bertaraf edilmesi gereken havuza atık ekler.

Yosunların önlenmesi keyifli bir havuzun anahtarıdır. Algaecides, normal temizlik programınıza bir yedekleme görevi görür ve alglerin havuza girmesini ve büyümesini önler. Her şok işleminden sonra yosun ilave edilmelidir.
 
Tüm havuz kimyasal ilaçları fiyatlaı ve çeşitlerine buradan ulaşa bilirsiniz . https://www.e-havuzmarket.com/kategori/havuz-kimyasallari
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.