Hangi Havuz Kloru Almalıyım

25-03-2019 13:31
Hangi Havuz Kloru Almalıyım

Toz ve Sıvı Klor Arasındaki Fark Var mı?


Toz ve sıvı klor arasında seçim yapmak her zaman havuz sahipleri için bir endişe kaynağıdır ve çoğu, havuzlarının yıldan yıla uygun şekilde bakımı için hangisini kullanmaları gerektiğinden emin değildir. Kime sorduğunuza bağlı olarak, bu ürünler hakkında sıklıkla çelişkili bilgiler alabilirsiniz.56 lık Toz klor fiyatları buradan ulaşa bilirsiniz

Gerçek şu ki, hem toz hem de sıvı klor kullanmanın yararları ve sakıncaları vardır.
 
Hatırlanması gereken en önemli şey, bütçenize ve ekipmanınıza göre en iyi ürünü seçmeniz gerektiğidir.
 

Dezenfektan Havuz Kloru Temelleri


Havuz Kloru, havuz sahiplerinin dezenfektan veya dezenfektan olarak kullandığı temel kimyasal maddedir.
 
Klor, havuz sahipleri tarafından, havuzlarının temiz, temiz ve yüzme için güvenli kaldığından emin olmak için bakterileri ve algleri yok etmek için yaygın havuz dezenfektandır.

Klor, tuzlu suyun elektrolizi ile üretilir ve bakteri ve yosun gibi mikroorganizmaların hücre duvarlarını kırmada ve daha sonra onları oksitlemede çok iyidir.
 
Bununla birlikte, klor kararsızdır ve artık etkili olmayana kadar parçalanmaya devam edecektir. Bu nedenle düzenli olarak havuzunuza klor eklemeye devam etmeniz gerekir.

Klor ayrıca tehlikeli bir malzeme olarak kabul edilir, bu nedenle her zaman dikkatli kullanılmalı ve havuz sahipleri kullanmadan önce eldiven ve gözlük takmak gibi kullanımdan önce uygun güvenlik önlemlerini almalıdır.
 
Sıvı Klor
havuz dezenfektanı sıvı kloru
Sıvı klor, klor gazı formunun kostik sodadan köpürtülmesi yoluyla yapılır. PH değeri 13 civarındadır ve doğrudan havuza kolayca dökülebilir.
 
Sıvı klor kullanan bazı büyük ticari havuz sahiplerine toplu olarak ekleyebileceği için büyük ticari işletmeler otel havuzları yoğun kullanımlarından dolayı stabilizatör olmaması sebebi ile tercihlerini sıvı klor dan yana kullanmaktadırlar sıvı klor dolaması otomatik havuz kontrol üniteleri ile birlikte tam otomatik yapılır.
 
Daha küçük konut havuzları için maliyeti daha ağır olabilir. Sıvı klor, genellikle diğer formlardan daha ucuz olmasına rağmen stabilizatör içermediğinden dolayı havuz da aktif kalma süresi kısadır klor içerik oranı %12 seviyesinde olup depolama kurullarına bağlı olarak aktifliğini kısa sürede kaybetmektedir ayrıca ph 14 seviyesindedir yüksek pH'yi engellemek için suya eklenmesi için çok daha fazla asite ph düşürücüye ihtiyaç duyar sıvı klor kullanımı küçük müstakil villa havuz larında havuz açılışında şok klor uygulamasında ve havuz stabilizatör seviyesinin 100 ppm civarında olduğu durumlarda kullanılmasını önerilmektedir

Havuz kimyasalı Toz Klor
havuz kimyasalları klor

Özel havuz sahipleri tarafından kullanılan en yaygın klor şeklidir, genellikle sıvı klordan biraz daha pahalıdır, ancak kullanımı çok daha kolaydır ve daha düşük bir pH'a sahiptir, yani uygun havuz dengesini korumak için asit üzerinde fazla harcama yapmazsınız. .
 
Üç ana tip havuz kloru vardır:

%56 Dichlor ve %90 triklor Bu havuz klorunu kullanmanız durumunda klorun  pH değeri düşük oldugundan dolayı havuz suyu ph degerini düşürmeye yardımcı olacaktır havuz suyunuzu dengelemek için bu kadar asit kullanmanıza gerek kalmayacak ve %56 havuz kloru havuzda hızlı erir %90 havuz kloru ise havuza erime süresi uzundur çözülür.
 
Lityum Hipoklorit- Lityum pound başına sadece yaklaşık% 35 klor içerir ve pH'ı 11'de oldukça yüksektir, bu nedenle suyunuzu diklor kullanmaya kıyasla dengelemek için daha fazla asite ihtiyacınız vardır. Asıl avantajı, vinil havuzlarda meydana gelen ağartma etkisinin şansını azaltarak çok hızlı bir şekilde çözülmesidir.
 
Kalsiyum Hipoklorit- Kalsiyum, en uygun maliyetli ürünlerden biri olarak en popüler klor işlemlerinden biridir. PH'ı 12 olan yaklaşık% 65 klor içerir. Bu, suyunuzu uygun şekilde dengelemek için daha fazla asit gerektirir. Ucuzdur ancak dengesiz olduğu kadar güvenli değildir ve dumanları solumak tehlikeli olabilir.
 
Havuz kloru secimi ?

Kararınız büyük ölçüde nasıl kullanılacağına ve mevcut bütçenize bağlı olacaktır.

Sıvı klor, çok büyük veya halka açık havuzların sahipleri için en iyi seçim olacaktır, müstakil villa havuzlarında ise , toz klorun bir ev sahibinin arka bahçe havuzu için daha iyi bir seçenek olduğu anlamına gelebilir.

Sonunda, her iki ürün de işlerini yapacak ve havuzunuzu temiz ve temiz tutacak.

Havuzunuz için likit veya toz klor seçmeden önce bütçenizin ve ekipmanınızın gereksinimlerine dikkat edin.

Toz ve sıvı klorun güçlü ve zayıf yanları vardır.
 
Hangisini kullanacağınızı seçmeden önce, hangi tipin gerekli olduğunu görmek için ekipmanınızın kullanım kılavuzlarını inceleyin ve hangisine para alabileceğinize karar vermek için bütçenize bakın.

Kararınızı verdikten sonra, kloru dikkatle kullandığınızdan emin olun ve havuza ekleme talimatlarını takip edin, böylece havuzunuzun ve ekipmanının işlem sırasında zarar görmemesini sağlayabilirsiniz.
 
Konuyu özetleyecek olur isek: %90lık bir havuz kloru kullanmanız havuz kimyasalları ve klor tüketiminizi önemli oranda düşürecektir e-havuz tasfiyesi Liner kaplamalı bir havuzunuz yok ise Triklor %90 havuz kloru'nun erime hızının düşük olması sebebi ile denge deposuna atma imkanınız var ise kesinlikle 90 lık klor kullanılması önermekteyiz.
 
 
 
NOT:Liner havuzlarda toz klor granül klor kullanılmaz Liner havuz'a direk olarak toz granül klor atılamaz atılması durumunda Liner havuz zeminde malzemeyi ağartma ve deformasyona sebiyet verecektir Liner havuz lar için sadece tablet klor sıvı klor dezenfektanı kullana bilirsiniz aynı şekilde ph düşürücü sıvı ph kullanılmasını öneririz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.