Gemaş Mono Blok Havuz Pompaları

09-03-2020 20:38
Gemaş Mono Blok Havuz Pompaları

Gemaş Kendinden Emişli Havuz Pompaları


Havuzlarda su sirkülasyonu işlemleri için kendinden emişli pompa çeşitleri kullanılmaktadır. Pompaların kullanılma amacı, havuzdaki suyu basınçlı bir şekilde kum filtresinden geçirerek temizlenmesini sağlamaktır.
 
Gemaş havuz suyu sirkülasyon pompaları tüm havuz sistemleri için en uygun havuz motorlarıdır.
 
Havuz suyunu, kum filtresinde geçirerek sirkülasyonunu sağlar ve suyun sürekli hareketli olmasını sağlar. Hareketli olan havuz suyunda partikül birikimi olmayacak ve su sürekli temiz kalacaktır. Havuz büyüklüğüne göre havuz pompası seçimi yapılır.
 

Havuz Pompası Seçimi

Havuzun verimli kullanımı ve suyun sürekli temiz kalması için havuz pompalarının belirli kriterlere göre seçilmesi gerekiyor.
 
Gemaş streamer havuz pompaları havuzların yapılarına göre farklı özelliklerde üretiliyor.
 gemas streamaer havuz pompası
Havuz pompa seçiminde, havuzun filitrasyon kapasitesi, filtre çapı büyük önem taşır. Yanlış ürün seçimi, kum filtresinin zarar görmesine ve suyun yeterli oranda hareketlendirilmemesine neden olacaktır. 

Gemaş havuz pompası modelleri ;

Gemaş pumpex endüstriyel pompa
Gemaş flooder havuz pompası
Gemaş streamer 2010 havuz pompası

Havuz pompası modelleri, havuz filtre çaplarına göre farklı güç ve özellikte üretilmektedir. Gemaş marka ürünlerin yetkili satış yeri e havuz market online alışveriş sitesidir.

Havuz Pompasının Görevi

Havuzlarda kullanılan suyun dengesinin sağlanması ve temiz kalması için havuz pompaları kullanılır. Havuz pompaları, havuzdan dip emiş yaptıktan sonra ya da denge deposundan vakumladığı suyu basınçlı bir şekilde filtreden geçirerek besleyiciye iletir. Havuz boyutuna göre pompa seçimi yapılır. Küçük havuzlar için plastik gövdeli küçük pompalar kullanılır. Bu pompaların ön sepetinde yer alan filtreler, pompaya zarar verebilecek büyüklükte olan parçaları tutarak, pompa içerisine girmesi engeller. Ön sepet filtresi sık sık kontrol edilmeli ve temizlenmelidir.
 
Havuz Pompası Çalışma Sistemi
gemaş kendinden emişli havuz pompası
Havuzlar yapılırken, suyun hareketlendirilmesi için havuz pompaları montajı yapılır. Gerekli montaj işlemleri yapıldıktan sonra pompalar havuza su doldurulduktan sonra çalıştırılmalıdır. Susuz çalıştırmak pompaya zarar verebilir. Su olmadığı zaman, pompa içerisindeki sistem aşırı ısınmadan dolayı zarar görebilecektir. 
Gemaş pompa modellerinin emme ve basma vanaları vardır. Emme ve basma vanası sürekli açık durmalıdır. Havuz dibindeki ya da dengeleme deposundaki suyu emerek basma vanasından basınçlı çıkmasını sağlar. Bu hareket suyun filtreden geçmesini ve temizlenmesini sağlayacaktır.
 
Su Sirkülasyonu

Havuzlarda su hareketsiz kaldığında içerisinde çeşitli partiküllerin birikmesine neden olacaktır. Su sirkülasyonu sağlandığında, sirkülasyon sayesinde su sürekli filtreden geçecek ve temizlenecektir. Su sirkülasyonu ise gemaş havuz pompası çeşitleri ile sağlanır. Kendinden emişli olan bu pompalar, sirkülasyon debisine göre hesaplama yapılarak seçilmelidir. Havuz yapısına göre düşük özellikli bir pompa suyun sirkülasyonunu yeteri oranda yapamayacaktır. Suyun kum filtresinden geçebilmesi için belirli bir basınçta iletilmesi gerekiyor.
 
Gemaş Havuz Pompa Siparişi

Gemaş havuz malzemeleri ürünlerinin tamamı yetkili bayisi olan e havuz market den verilebiliyor.
 
Gemaş havuz pompaları ve diğer ürünlerinin yetkili satış bayisi e havuz market sitesidir gemaş ürünleri seçebiliyor ve garantili olarak satın alabiliyorsunuz. e-havuz market  %100 orijinal ürün seçenekleri sunuluyor. 

Havuz pompası Sipariş vermeden önce havuzunuzun su kapasitesine göre en uygun pompa seçimi için site üzerinden iletişim kurarak detay bilgi alabiliyorsunuz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.