Değişken Hızlı Havuz Pompaları

07-06-2020 22:09
Değişken Hızlı Havuz Pompaları

Değişken Hızlı Havuz Pompası ile Nasıl Tasarruf Yapılır ?

 
Bugün, yüksek verimli değişken hızlı havuz pompalarına yakından bakarak havuzunuzun çok daha az enerji kullanmasını ve paradan tasarruf etmesini sağlayan teknolojik olarak gelişmiş seçenekler vardır . 
 
Yeni bir havuz düşünüyorsanız ya da mevcut havuz pompanızı değiştiriyorsanız, muhtemelen hangi tip havuz pompasının ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayacağını merak ediyorsunuzdur . Harika bir soru! 

Üç genel havuz pompası türü vardır: tek hız, iki hız ve değişken hız. 


Tek Hızlı Havuz Pompaları

Tek hızlı pompalar geleneksel havuz pompanızdır ve onlarca yıldır kullanılmaktadır. Bir kez açıldığında, sabit bir hızda çalışır. 

Bunlar satın almak için en ucuz olanlardır. Ancak, son derece gürültülü ve Sevimsizdirler. 

Tek hız havuzlu pompanın enerji tüketimi fazladır
 
Bu tür tek hızlı havuz pompalar suyu sisteminizde sabit ve sabit bir hızda hareket ettirir. Değişken hızlı pompalar, adından da anlaşılacağı gibi, kullanıcının suyu hareket ettirme hızını ayarlamasına izin verir, böylece pompa döngüsünün fazla akış gerektirmeyen parçaları sırasında enerji israfı olmaz.

İki Hızlı Havuz Pompaları 

İki Hızlı pompa, her ikisi de endüksiyon tarzı motor olarak bilinenleri kullandıkları için tek hızlı pompanın bir çeşididir.
 
değişken hızlı havuz pompası 
Fark, iki hızlı bir pompanın, pompayı her zaman yüksek hızda çalıştırmaktan çok daha verimli olan düşük hız seçeneğine sahip olmasıdır. 

Pompayı ne zaman yüksek hızdan düşük hızda çalıştıracağınızı merak ediyorsanız, çoğu insan 24/7 düşük hızda iki hızlı pompa çalıştırır ve havuzu vakumlarken, bir ısıtıcı çalıştırırken pompayı yüksek hız konumuna getirilir

Ortalama olarak, iki hızlı bir pompa, tek hızlı bir pompaya kıyasla enerji maliyetinde yaklaşık% 50-% 70 tasarruf sağlayacaktır.

Değişken Hızlı Havuz Pompaları

Değişken hızlı pompalar tamamen farklı bir havuz pompasıdır. 

Tek ve iki hızlı pompalarda kullanılan verimsiz endüksiyon motorlarının aksine, değişken hızlı pompa sabit mıknatıslı motor olarak bilinen şeyi kullanır.
 
Bu, elektrikli otomobillerde kullanılanla aynı tipte bir motordur. Kullanıcının, havuz sirkülasyonunun altın kuralından yararlanabilmeleri için havuzları için ihtiyaç duydukları kesin akış hızını "girmesine" izin verir: daha yavaş su akışı daha iyidir.

Fikir, suyun akış hızını azaltarak, tüm sistemi önemli ölçüde daha verimli hale getiren daha az sürtünme olmasıdır.   

Ayrıca değişken hızlı havuz pompaları çok daha sessizdir, daha az titreşir, daha serin çalışır, daha uzun süre dayanır, dijital olarak kontrol edilir ve gelişmiş tanılama özelliğine sahiptir.  
 
Örneğin, temizleme sırasında suyu sistemden geçirmek ısıtma ve basit sirkülasyondan daha fazla enerji gerektirir.
 
Tek hızlı bir pompa, tüm bu görevler boyunca suyu ve yakma enerjisini aynı oranda iterek motoru hızlandırır.
 
Bununla birlikte, değişken hızlı bir pompa, havuz döngüsünün ısıtma veya sirkülasyon fazı sırasında enerji tüketim oranını yavaşlatabilir. 

Toplamda, bu pompalar sekiz farklı hızda çalışır ve enerji kullanımını döngüdeki farklı noktalarda havuzun ihtiyaçlarına göre ayarlar.
 
Bu ayar, en azından söylemek gerekirse. Fark ne kadar büyük? Değişken hızlı pompaların enerji kullanımını yüzde 90'a kadar azalttığı bilinmektedir. 

Değişken hızlı pompalar, günde 24 saat bile çok daha uzun süre çalıştırılabilir ve yine de binlerce enerji maliyetinden tasarruf edilebilir. Ayrıca çok daha sessiz çalışırlar ve çok fazla gürültü yapmadan gece kullanımına izin verirler. 

Amaç ne? Elbette, değişken hızlı pompaların maliyeti daha yüksektir.
 
Değişken hızlı bir pompa ile gelen enerji tasarrufu, bakım maliyetini düşürdüğü gibi fiyat farkını telafi etmekten daha fazla olacaktır, çünkü sürekli olarak en yüksek hızda çalışmayan bir pompa çok daha az aşınma ve yıpranmaya dayanır.
 
Aslında, tek hızlı bir pompadan değişken hızlı bir pompaya geçtiğinizde bir ila iki yıl içinde yatırımınızın geri dönüşünü görebilirsiniz. 

Hepsinden önemlisi, yerel tesisler konuma bağlı olarak, diğer enerji tasarruflu ev geliştirmeleri için olduğu gibi, değişken hızlı pompaların kurulumu için genellikle indirimler sunar. 

Değişken hızlı pompalar geleceğin dalgası değildir; hızla şimdinin dalgası haline geliyorlar. Değişken hızlı pompalar hakkında daha fazla bilgiyi müşteri temsilcimiz ile daha fazla bilgi edinebilirsiniz .
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.