Bebekler için bez ve mayo seçimi nasıl olmalıdır

05-05-2021 12:05
Bebekler için bez ve mayo seçimi nasıl olmalıdır

Yıkanabilir mi yoksa tek kullanımlık çocuk bezi mi?

Bu yazıyı okuduğunuza göre Yeni bir yüzme sezonuna giriyoruz ve bizle beraber yüzecek ufak dostlarımızın olduğunu az çok tahmin edebiliyoruz. Hem bebeklerimizn konforu hem çevre sağlığı ve bu bebek bezlerinin bütçemizle ilgili olduğunu düşünürsek ne tarz bir su geçirmeyen bebek bezi kullanmamaız gerektiğine önceden karar vermenin iyi olabileceğini düşünüyoruz. 

Yüzme havuzu bezleri söz konusu olduğunda, doğru ya da yanlış seçim yoktur. En önemli şey, ihtiyaçlarınızı karşılayan korumayı bulmaktır. Pratikliği mi tercih edersiniz? Tek kullanımlık çocuk bezi muhtemelen en iyi müttefiktir. Eko-anne misiniz ve bebeğinizle düzenli olarak yüzme havuzuna gitmeyi mi planlıyorsunuz? Yıkanabilir bebek bezi modelini mutlaka tercih edeceksiniz . Piyasada iki tip bebekler için yüzme bezi bulunmaktadır bunlardan biri yukananilir diğeri ise tek kullanımlıktır. 

Fiyat açısından, tek kullanımlık bebek bezi mayolar ilk bakışta daha ucuzdur: yıkanabilir bir yüzme bezi için 20 ila 25 € 'ya karşılık 20 € için yaklaşık 15 €. Ancak havuzdaki seanslarınızın sıklığı belirleyicidir. Haftada 2-3 kez oraya giderseniz, yıkanabilir bebek bezi doğal olarak çok daha ekonomik olacaktır. Öte yandan, ara sıra yüzücüyseniz, tek kullanımlık bir bebek bezi mayosu tercih etmek daha iyidir.

Şunuda eklemek gerekir bir bezin üzerine üzerine mayo eklemenin tavsiye edilmediğini unutmayın, çünkü şişmeyecek şekilde tasarlansa bile, yine de hacim olarak biraz artabilir. Bezinde bir mayo varken, çocuğunuz etrafta dolaşmak için yeterince özgür olmayacaktır ve tabi bu durum hem ufaklığı rahatsız edecek hemde ufak tahriş etme sorunları ile karşı karışıa kalınabilir.

Yıkanabilir ve Yeniden kullanılabilir bebek bezlerinin avantajları nelerdir?

Yıkanabilir bebek mayo bezleri bebeklerinizin suda keyifli vakit geçirmeleri için tasarlanmış ve yeniden kullanılabilme özellikleri olan mayo bebek bezi çeşididir. Yıkanıp, Temizlenip yeniden bebeğinize giydirebiliyor olmanız hem ekonomik açıdan hemde tedarik süreci ile ilgili sizlere büyük avantaj sağlamaktadır, çünkü tek kullanımlık bebek bei mayoları her an bitebilir ve sizler bunu fark edemeyebilirsiniz.  

1- Bu tip bezler ıslandıkları takdirde çok fazla şişmezler bu nedenle bebeğinizde büyük rahatlık sağlar
2- Su çekme ve kumaş özellikleri nedeni ile hızlı kururlar.
3- Özel kumaşları sayesinde su sızıntısı gerçekleşmez.
4- Nefes alabilen kumaşı cilt tahrişlerine sebeb vermez
5- Yeniden ayarlanabilir olması bebeğinizin büyümesine uyum sağlar uzun süreler bu tür bez mayoları kullanabilirsiniz.

Yeniden kullanılabilir bezlerin aslında sadece bebeğinize ve size değil bulunduğunuz ortamada büyük katkı sağlayacak ve çevreyi korumanıza yardımcı olacaktır. Tek kullanımlık bezler çok fazla sayıda atık üretirken, yeniden kullanılabilne mayo bezler bu atık oluşumunu engelleyecek ve böylece çevre için olumlu bir avantaj yaratacaktır. 

Birazda Tek kullanımlık bezler hakkında Konuşalım

Tek kullanımlık su geçirmez bebek bezleri kusursuz dünyada ki ve ülkemizde en çok tercih edilen bez türlerinden bir tanesi, en büyük avantajlı işiniz bittiğinde onu çöpe atarak ondan kurtulabilmenizdir, temizlemenize ve ayarlamanıza gerek yoktur, eğer yıl içinde çok fazla havuz veya deniz kullanmıyacaksanız belki bu tek kullanımlık mayo bezleri tercih edebilirrsiniz. Hem doğaya verdikleri zarar hemde sürekli kullanımı halinde ekonomikliğini kaybeden bu türk bebek bezleri yerine yıkanabilir mayo bezlerinin kullanılması tavsiye edilmektedir. Bu tarz bezlerin avantajından çok dez avantajı olduğunu bilmelisiniz özellikle bu tarz yani tek kullanımlık bez mayoların su emişi çok fazladır ve su içerisinde zaman ile şişerek ağırlaşırlar buda bebeğimiz için pek konforlu sayılmaz.

Bebekler ne zaman havuza ve deniz girebilir?

Bu yazıyla alakalı olabileceğini düşündüğümüzden dolayı bebeklerin ne zaman havuza girebileceği konusunda size biraz bilgi vermeye 



IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.